Bebek Beslenmesi hem emzirip hemde mama veren var mı ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asyun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
142
0
116
Ankara
seLam kızLar..bebişm 15 günLük..emziriyorum ama aynı zamanda 2 öğünde mama vermek istiyorum..hem emzirip hemde mama veren varmı aranızda ? hangi mamayı tavsiye edersinz ??

canım ben de mecburen 20 günlükken mamaya başladım milupa aptamil kullandım 2 ay.ama şimdi ülker hero baby e geçtim.yinede ilk milupa kullanılmalı bence.onun içinde bağışıklık sistemi için besinlerde var.diğer mamalarda yok.

benim bebeğim 50 günlük önce meme sonra 60 cc mama alıyo ama ben 2 gündür mamayı bıraktırmaya çalışıyorum.

bebepğin çok küçük inan emdikçe çoğalıcak. çünkü bebek ne kadar çok ve sık emerse vucut o kadar süt üretiyor. bebeğin ihtiyacını karşılamak için. bol bol emzir. ağlamasada emzir derim. şimdi korkuyorum memeyi bırakıcak diye

mamayı sütün az olduğu için mi vermek istiyorsun?
bende 1 aylıkken bebeğim kilo almadığı için başladım. hem emziriyorum ardından mama veriyorum ama çok fazla vermemeye çalışıyorum. bende aptamil kullanıyorum.

sütün yeterliyse ve bebeğinin kilo alımı iyiyse mama kullanmanı tavsiye etmem.ben ilk 4 ay sadece emzirdim sonrasında günde 2 defa 100 cc mama verdim.şimdi 6 aylık oldu paşam yavaş yavaş ek gıdalara geçiyoruz.mama olarak milupa devam sütü kullanıyoruz.

sütm az olduğu için değilde çabuk toparlansın kilo alsın cabucak diye birde biberona aLışması için istıyorum..bnde günde bir öğün az miktar wermek istıyorum abartmadan..

canım sakın mama verme ve biberona alıştırma olan sütün de gider allah korusun. Hikayemi anlatıp canını sıkmak istemem hem uzun hem gereksiz olur eğer mümkünse bebeğin emiyorsa emzirebildiğin kadar emzir yavrunu...

herkesin fikrine saygı duyuyorum.malesef ben de baştan beri mama destekli büyütüyorum kızımı.ama durup dururken mama alan bebeklere çok üzülüyorum.sadece anne sütüyle büyüyen bebek o kadar az ki.sağlık bakanlığı nın bir istatistiği vardı hatta,rakamı tam hatırlamıyorum ama %5 gibi komik bir şeydi.türkiye de sadece anne sütü alan bebeklerin oranı.
arkadaşım,sütün varsa ve emiyorsa bebeğin,ne yapacaksın kiloyu.ikinizi de mahrum etme bu güzellikten.aaah ahhh,neler verirdim kızımın günlük 1 kere bile emmesi için..6 aylık oldu nerdeyse hala her gün uğraşıyorum ama emmiyor.elinde fırsatın var,iyi kullan.

sütm az olduğu için değilde çabuk toparlansın kilo alsın cabucak diye birde biberona aLışması için istıyorum..bnde günde bir öğün az miktar wermek istıyorum abartmadan..

Arkadaşım sütün varsa neden mama verip hem kendine hem bebeğe eziyet ediyorsun. ne güzel hazır sütünü emzir. ben sütüm artsın da mama vermeyeyim diye neler yaptım neler. hala da mamayı çok vermemeye çalışıyorum. anne sütü gibisi varmı benim bebeğim ayda 500 gr. zor alıyor ama ben yine de mama vermemeye çalışıyorum çok mecbur kalmadıkça.

anneyede kizmamak lazim toplum o kadar yanlis yonlendiriyorki. sanki kilolu bebek saglikli normal bebek sagliksizmis gibi yaklasiyorlar. benim bebegim ilk ay neredeyse kilo almadi ikinci ayda cok az aldi. gelen giden laf soyledi sinirimi bozdu inat ettim emzirdim. kizim normale dondu.. 4.ayin sonunda basladim azicik mama vermeye.. sutun yeterliyse neden anne sutunden mahrum edesinki bebisini zaten toplanicak zamanla.. ne kadar mama verirsen sutun o kadar azalacak.

canım bn doğumdan itibaren mama + anne sütü idare ediyorum maalesef..keşke hiç mama vermekdurumunda kalmasaydım ya neysee..

aaptamille başladım ancak çok gaz sancısı çekti aptamildee..bebelaca geçtim, sancılar da bitti..aptamilde immunofortis farkı vardı ama anne sütü de verdiğim için bu bilgiyi kulak ardı etmeyi tercih ettimm..

Sevgili arkadaşlar...benim 2 aylık bir bebeğim var ... 35 haftalık doğdu 2 kiloydu... birinciay sadece emzirdim ve 1.150 gr aldı fakat 2. ay bişey oldu ve bebeğime sütüm yetmedi...24 saat mücadele ettim ağladı uyumadı mama vermedim sürekli emzirmeyi denedim ama sütümün bi süre sonra pek de gelmediğini farkettim ve mecburen mama takviye etmeye başladım ... 3.150 olduktan sonra 2 hafta içinde 1 kilo birden almış...yarın tekrar tartılıcak ve büyük ihtimalle 1 kilo daha almıştır...lakin şimdi kafam çok karışık ... her öğün emzirmiyorum bazı öğünler sadece mama yiyor bazen de sadece emip uyuyor...özellikle çok uykuluysa beni emdikten sonra uyuya kalıyor ... bazen emdikten sonra doymuyor sürekli ağlıyor ve üstüne biraz mama yiyor...anlamıyorum ne yapmalıyım bu yeme işini nasıl düzene sokmalıyım... sütümün ne kadar gittiğini anlayamıyorum her öğün emzirdiğimde çok yoğun bi süt gelmiyo... nasıl yapmalıyım her öğün emzirip üstüne mama mı vermeliyim...bi düzene giremedik hoşuma gitmiyor bu durum ve bu ani kilo artışı...

seLam kızLar..bebişm 15 günLük..emziriyorum ama aynı zamanda 2 öğünde mama vermek istiyorum..hem emzirip hemde mama veren varmı aranızda ? hangi mamayı tavsiye edersinz ??

Ben hastanenin yenidoğan ünitesine danışmıştım hangi mamayı kullanıyorlar ne tavsiye ederler diye.. Fazla farketmez aşağı yukarı içerikleri aynı ama illa birinin adını istiyorsanız aptamil iyidir demişlerdi.. ben de hep aptamil kullandım. ancak dönem dönem mamalar hakkında zararlı içeriklere sahip olabileceklerine dair çıkan haberlerden dolayı bence sürekli farklı bir marka kullanmak daha akıllıca geliyor.. yani vücutta birikim yapmamış olur en azından eğer bir markanın üretiminde veya içeriğinde zararlı olabilecek herhangi bir madde vs. çıkarsa ileride. ancak mama markası değiştiren bebekler yeni mamayı yadırgıyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…