- 15 Eylül 2018
- 143
- 195
- 53
- 43
- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
-
Canım çok sagol. Silikon gögüs ucu denedim işe yaramadı. Anlayamıyorum neden böyle oldu. Gayet güzel emiyordu alişmişti birden bıraktı. Önerin için çok teşekkür ederim. Rabbim sanada hayırlı dogumlar versin. Bebeğine kavuştursunCanım konuya da yazıcam ama senin yorumunu gördüm. Göğüs ucu aparatı var, eczanede, e bebekte var, önce yıkayıp dezenfekte ettikten sonra emzirirken göğsüne tak, onu kabul ediyor bebekler. Bir iki gün kullan ara ara çekip göğsünü ver. Ben onunla çözmüştüm sorunumu. Umarım sende de işe yarar.
TeşekkürlerDereotu bana cok fayda sağlamıştı. Çalıştığım için sütü sağıp getiriyordum. Kahvaltıda dereotu yemeyi alışkanlık haline getirmiştim o dönem.
Bozayı hiç bilmiyorum. Fakat bir dönem malt içeceği kullandim. Mesela o anlık doluluk sağlıyordu. Bir de sabahlari bir kaşık pekmez içmek çok iyi gelmişti.
Merhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
3 aylık bir bebeğim var. Biraz erken doğduğu ve ardından sarıldığı atlatamadığı için hastanede uzun kaldı. Bu süreçte emziremedim, sadece sağım yapıp biberon ile içirebildim sütümü. Taburcu olduktan sonra bebeğim bir türlü memeyi kabul etmedi. Mama verdik ama emzirmek için sürekli uğraştım, sağım yaptım. Sütüm çok azaldı.
Süt olsun diye her şeyi denedim. Her türlü çay, yiyecek, su. Yine de bir türlü artmadı.
Psikolojimi çok etkiledi. Yetersiz ve mutsuz hissediyorum.
Hamilelikten önce zaten kilo almıştım. Hamilelikte tekrar aldım, doğumdan sonra çok hamilelik kilosu kalmadı ama sonrasında tekrar kilo aldım.
Artık kendimi görmeye tahammülüm yok. O kadar berbat görünüyor ki vücudum gözüme. Hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.
Diyet yapmaya korkuyorum kalan iki damla sütüm de gidecek diye. Eşim spor salonu bulalım diyor ama bebeğim çok küçük. Onu her seferinde kv ye bırakıp gidemem, vakit olarak da mümkün değil.
Ne olur bir önerisi, bir çaresi olan var mı? Bugün evde spor yapmaya başlıyorum inşallah. Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum ama tamamen kısamıyorum da.
Yalvarırım süt veya kilo için önerisi olan varsa bir akıl versin. Çok kötü hissediyorum kendimi
süt için iki öneri moral ve bol su içmek. bol su içme kısmı basit. ama moral kısmı gerçekten çok önemli. kendimi kötü hissediyorum demişsin kendine iyi gelecek şeyler yap. film izlemeye çalış bebek uyurken. birine bırak bebeği biraz hava al yürüyüş yap. biberon ile beslenen bebek illaki meme reddi yapıyor. mama vermek zorundayım demişsin. o zaman içini ferah tut. sen iyi bir annesin. elinden geleni yapmışsın. belli şeyler nasip işi bence. hiç emmeden de gayet tosun gibi büyüyen bebekler gördüm. sen vazgeçme emzir tabi. ama sütün kesildiği ve bebek almadığı noktada yapacağın çok birşey yok. içini karartma. benim bebeğim 1 yaşında şuanda. aynı süreçten geçtim. sütüm çoktu eşimle tartıştım süt azaldı. azalınca daha çok psikolojim bozuldu. ayda 1,5 kilo alan bebek bir ay kilo alımı durdu. sütü tekrar arttırdım. inatla mama vermedim. ama bu kez de kilo aldı çocuk ama az aldı. zaten 6 aydan sonra hepten yavaşlıyor kilo alımı bu kez de çocuğun kilosu sınırda kaldı. şimdi diyorum boşa inat etmişim. ver mama. emdiği kadar da emsin. işte meme reddi muhabbetine mama vermedim. şuan kilo alsın diye canım çıkıyo.Merhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
3 aylık bir bebeğim var. Biraz erken doğduğu ve ardından sarıldığı atlatamadığı için hastanede uzun kaldı. Bu süreçte emziremedim, sadece sağım yapıp biberon ile içirebildim sütümü. Taburcu olduktan sonra bebeğim bir türlü memeyi kabul etmedi. Mama verdik ama emzirmek için sürekli uğraştım, sağım yaptım. Sütüm çok azaldı.
Süt olsun diye her şeyi denedim. Her türlü çay, yiyecek, su. Yine de bir türlü artmadı.
Psikolojimi çok etkiledi. Yetersiz ve mutsuz hissediyorum.
Hamilelikten önce zaten kilo almıştım. Hamilelikte tekrar aldım, doğumdan sonra çok hamilelik kilosu kalmadı ama sonrasında tekrar kilo aldım.
Artık kendimi görmeye tahammülüm yok. O kadar berbat görünüyor ki vücudum gözüme. Hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.
Diyet yapmaya korkuyorum kalan iki damla sütüm de gidecek diye. Eşim spor salonu bulalım diyor ama bebeğim çok küçük. Onu her seferinde kv ye bırakıp gidemem, vakit olarak da mümkün değil.
Ne olur bir önerisi, bir çaresi olan var mı? Bugün evde spor yapmaya başlıyorum inşallah. Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum ama tamamen kısamıyorum da.
Yalvarırım süt veya kilo için önerisi olan varsa bir akıl versin. Çok kötü hissediyorum kendimi
memeyi ağzına alınca öğürme sebebi sütün bir anda çok fazla akış hızı ile gelmesi demişti bana doktor.Yaşadıklarınızı harfi harfine ben de yaşadım. 3,5 ay önce erken doğum yaptım. Bebeğim 23 gün kuvözde kaldı. O süreçte düzenli sağım yapıyordum günde 7-8 kere. Epey de sütüm vardı. Oğlum hastane sürecinde hiç mama almadı. Ne zaman ki eve çıktı, bütün düzenim altüst oldu. Bir bardak suyu içemediğim günler oldu. Onunla uğraşmaktan sağmaya vakit bulamadım. Emzirmeye çalıştım, defalarca denedim. Emzirme danışmanından da yardım aldım ama olmadı. Memeyi ağzına aldığın an öğürüyordu. Başaramadım. İlk başlarda ben de çok üzülüyordum ama bebeğimin sağlıkla büyüdüğünü gördükçe üzüntünün yerini mutluluk aldı. O yüzden çok takmayın kafanıza. Allah sağlık versin yavrunuza, hayırla büyüsün inşallah. Önemli olan bu.
Kilo konusuna gelince; ben de 13-14 kilo aldım. Doğumdan sonra fazlasıyla vermiştim. Sütümü artırmak için verdiğim çabalar yüzünden bir kısmını geri aldım. Bu konuda ben de yorumları okuyayım. Belki faydasını görürüm.
memeyi ağzına alınca öğürme sebebi sütün bir anda çok fazla akış hızı ile gelmesi demişti bana doktor.
hımm olabilir o zaman. bazı bebek emmek istemiyor. zorlamayın. öyle de olsa gayet sağlıklı büyüyorlar. hiç canınızı sıkmayınDaha süt ağzına gelmeden yapıyor ama. Biberona o kadar alışmış ki memeden tiksiniyor resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?