Hem emzirememe hem kilo alma

Canım çok sagol. Silikon gögüs ucu denedim işe yaramadı. Anlayamıyorum neden böyle oldu. Gayet güzel emiyordu alişmişti birden bıraktı. Önerin için çok teşekkür ederim. Rabbim sanada hayırlı dogumlar versin. Bebeğine kavuştursun

Teşekkürler

sut yapan.sey ne biliyor.musun, mutluluk, dusunmemek, rahat olmak.

alkol.kullaniyor musun? al bir bira, rahatla, gevse, maya.sut de yapar. ama bira ictikten sonra 2 saat emzirmemen lazim, pisik olur yavru sonra

Yaşadıklarınızı harfi harfine ben de yaşadım. 3,5 ay önce erken doğum yaptım. Bebeğim 23 gün kuvözde kaldı. O süreçte düzenli sağım yapıyordum günde 7-8 kere. Epey de sütüm vardı. Oğlum hastane sürecinde hiç mama almadı. Ne zaman ki eve çıktı, bütün düzenim altüst oldu. Bir bardak suyu içemediğim günler oldu. Onunla uğraşmaktan sağmaya vakit bulamadım. Emzirmeye çalıştım, defalarca denedim. Emzirme danışmanından da yardım aldım ama olmadı. Memeyi ağzına aldığın an öğürüyordu. Başaramadım. İlk başlarda ben de çok üzülüyordum ama bebeğimin sağlıkla büyüdüğünü gördükçe üzüntünün yerini mutluluk aldı. O yüzden çok takmayın kafanıza. Allah sağlık versin yavrunuza, hayırla büyüsün inşallah. Önemli olan bu.

Kilo konusuna gelince; ben de 13-14 kilo aldım. Doğumdan sonra fazlasıyla vermiştim. Sütümü artırmak için verdiğim çabalar yüzünden bir kısmını geri aldım. Bu konuda ben de yorumları okuyayım. Belki faydasını görürüm.

süt için iki öneri moral ve bol su içmek. bol su içme kısmı basit. ama moral kısmı gerçekten çok önemli. kendimi kötü hissediyorum demişsin kendine iyi gelecek şeyler yap. film izlemeye çalış bebek uyurken. birine bırak bebeği biraz hava al yürüyüş yap. biberon ile beslenen bebek illaki meme reddi yapıyor. mama vermek zorundayım demişsin. o zaman içini ferah tut. sen iyi bir annesin. elinden geleni yapmışsın. belli şeyler nasip işi bence. hiç emmeden de gayet tosun gibi büyüyen bebekler gördüm. sen vazgeçme emzir tabi. ama sütün kesildiği ve bebek almadığı noktada yapacağın çok birşey yok. içini karartma. benim bebeğim 1 yaşında şuanda. aynı süreçten geçtim. sütüm çoktu eşimle tartıştım süt azaldı. azalınca daha çok psikolojim bozuldu. ayda 1,5 kilo alan bebek bir ay kilo alımı durdu. sütü tekrar arttırdım. inatla mama vermedim. ama bu kez de kilo aldı çocuk ama az aldı. zaten 6 aydan sonra hepten yavaşlıyor kilo alımı bu kez de çocuğun kilosu sınırda kaldı. şimdi diyorum boşa inat etmişim. ver mama. emdiği kadar da emsin. işte meme reddi muhabbetine mama vermedim. şuan kilo alsın diye canım çıkıyo.
verebiliyorsan sütü şırınga ile vermeye çalış yada fincanla. onun dışında süt için hümana çay var onu iç. günde 4 bardak içtim ben. bana doktor dedi. 4-5 günde anca etkisini gösterdi ama. hemen vazgeçme. bir de motillium diye bir ilaç var mide ilacı ama süt bezlerini çalıştırıp sütü arttırıyor. çok azaldığı zaman 1 hafta onu da kullandım. o hakikaten arttırıyor onu da doktor verdi ama o ilaç biraz tartışmalı. yani doktora danışmadan kullanma. bir de dinlenmek ve uyumak acayip süt yapıyor. aklında olsun. bol suyu unutma

memeyi ağzına alınca öğürme sebebi sütün bir anda çok fazla akış hızı ile gelmesi demişti bana doktor.

Sütünüzü kesmeyecek bir diyet için diyetisyene danışın. Zaten karbonhidrat ve şeker süt yapmıyor. Tam tersi yeşil yapraklı sebze ve bol su tüketmek sütü artırır.

Bol su başka herşey yalan ve 2 saatte bir gelse gelmese sağ sütünü ben 2ay sağdım bebişim yoruluyodu emerken

Sut icin bol su rezene cayi sekersiz komposto icin. Kilo yapan seyler yemeyin sutle bir alakasi yok bunlarin. Ayrica cocuk emmiyorsa yipratmayin kendinizi dunyanin sonu degil gerektigi kadar mama verin kilosunu alir alabildigi kadar anne sutu kardir tabi. Kilo vermek icin evde leslie videolari ve diyetisyenden emziren anneye uygun liste alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…