- 4 Şubat 2020
- 338
- 551
- 53
- 28
- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
-
Emiyorsa süt vardır. Süt olmayan memeyi bebeğin emdiğini hiç duymadım.Teşekkür ederim hanımlar. Hepinizin yorumları çok değerli benim için. Hepsini okudum.
Normal doğum yaptım. Şu an normal kiloma dönmek için 20 kilo vermem gerekiyor. Normalden kastım da ideal kilo değil. Her zaman balık etliydim çünkü.
Emzirme konusunda bebeğimi aç bırakamam. Bunu denedim ve kesinlikle hiç durmadan çığlık çığlığa ağlıyor. Çok bağırıyor ve aç da olsa emmiyor. Artık emmeye alıştı ama bu sefer de süt gelmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Galactago ve Bestlak temin ettim. Türkiye de yaşamıyorum, yakınım tatilden dönerken benim için getirdi. Bestlak kullanmaya başladım, 4 gün oldu fakat bir değişiklik yok maalesef. Bakalım şansımı her ikisiyle de deniyorum. Teşekkürler önerileriniz için.Galactago bitkisel damla + Motilium tablet belki bilirsiniz mide için bir tablet yalnız zararı yoktur ve süt arttırmak için birebirdir her anne hemen hemen iyi geri dönüş yapar. İşinde uzman özellikle çocuk hekimleri çok iyi bilir anneye önerir. Yine siz doktorunuza sorun. Ben uzun yıllardır çocuk uzman hekimle birlikte çalışıyorum o nedenli öneri yaptım. Onun dışında sizinde bildiğiniz gibi her şeyi yemek süt arttırmaz ama özellikle bulgur pilavı, boza, tahin helva, hoşaf ve bol sıvı işe yarıyor. Her şey daha çok erken stresi bırakıp dediğim gibi yada benzeri destekleri doktorunuza danışarak alırsanız başarırsınız .
Süt var fakat çok az. Bir kaç dakika emiyor ve gelmemeye başlayınca çığlık çığlığa ağlıyorEmiyorsa süt vardır. Süt olmayan memeyi bebeğin emdiğini hiç duymadım.
Dereotuna vicudunuz alıştı mı sizin? Dün ben ilk denedim. Yavrum doydu sütümle. Birini emerken öbüründen damlalar geliyorduHem süt çoğaltıp hem kilo vermek için bol su ve yeşillik özellikle dereotu önerebilirim.
Su ve yeşil yapraklı sebzeler hem size hem sütünüze faydalı.
Yazsaydınız keşkeBende şekerli şeyler hiç süt yapmazdı ilk doğurduğumda sürekli hoşaf yapardım ne alakaysa hiçte süt artmazdı. Protein ağırlıklı beslenmek ve su içmek, süt içmek süt yapıyor. Ekmek unlu şeyler hiç etkisi yok. Sür artıcı damlalar falanda işe yaramadı bende. Sonra bir çay keşfettim isim burada yazmayayım sütüm iki üç katına çıktı ve yağ yakıcı özelliğide var. E bebekteki anne çayları tırt çok şekerli onlar susatıyor su içincede süt oluyor haliyle :)
Öncelikle sut artıran hiçbir yiyecek içecek yoktur. Sütü artıran tek şey emzirmektir. Bebek ne kadar emerse sütünuz o kadar artar. Ben zaten sütüm az, yok,.çok diyenlerin neye göre dediğini anlamıyorum. Eğer sağıma göre diyorlarsa hiçbir makine bebegin emmesi ile aynı olamaz, kaldı ki makine ile sağım da dikkat edilmesi gereken şeyler var. Memelerin sağıma alisik olması gerekir. Sonra ilk 3 ay bebekler memeye yapışık yasar. Bu yüzden makine ile çok sık sağım yapmak gerekebilir.Merhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
3 aylık bir bebeğim var. Biraz erken doğduğu ve ardından sarıldığı atlatamadığı için hastanede uzun kaldı. Bu süreçte emziremedim, sadece sağım yapıp biberon ile içirebildim sütümü. Taburcu olduktan sonra bebeğim bir türlü memeyi kabul etmedi. Mama verdik ama emzirmek için sürekli uğraştım, sağım yaptım. Sütüm çok azaldı.
Süt olsun diye her şeyi denedim. Her türlü çay, yiyecek, su. Yine de bir türlü artmadı.
Psikolojimi çok etkiledi. Yetersiz ve mutsuz hissediyorum.
Hamilelikten önce zaten kilo almıştım. Hamilelikte tekrar aldım, doğumdan sonra çok hamilelik kilosu kalmadı ama sonrasında tekrar kilo aldım.
Artık kendimi görmeye tahammülüm yok. O kadar berbat görünüyor ki vücudum gözüme. Hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.
Diyet yapmaya korkuyorum kalan iki damla sütüm de gidecek diye. Eşim spor salonu bulalım diyor ama bebeğim çok küçük. Onu her seferinde kv ye bırakıp gidemem, vakit olarak da mümkün değil.
Ne olur bir önerisi, bir çaresi olan var mı? Bugün evde spor yapmaya başlıyorum inşallah. Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum ama tamamen kısamıyorum da.
Yalvarırım süt veya kilo için önerisi olan varsa bir akıl versin. Çok kötü hissediyorum kendimi
O kadar haklısın ki şu an aynı durumdayım.bebeğim 2 aylık. Meme reddi yaşiyorum. Çok üzülüyorum. Sağıp veriyorum sütümü. Bide herkes emiyor mu diye soruyor. Herkese dert anlatıyorum. Diğer 2çocugumu 2yıl emzirdim. Bebeğimin emmemesi benil çok ayrı üzüyor. Vicdan yapıyorumLohusalık psikolojisiylw ve etrafın bu çocuk aç şeklinde baskıları ile emzirememek anne için büyük oranda yetersizlik hissi yaşatıyor. Şahsen doğum yapacak arkadaşlarıma emzirmeyi öğrenin araştırın diye telkin veriyorum. Evet dünyanın sonu değil hatta bir sene içerisinde sorun olmaktan çıkıyor ama annenin kendini eksik hissetmesi ve emzirememek içinde ukte oluyor.
Ben doğumdan sonra diyetisyen gitmiştim gittiğimde de ilk iş olarak endiselerimden bahsettim.yani diyet nedeniyle sütüm azalır mi vs konuştuk. Tam tersi sütun artar ve daha kaliteli olur demişti bana. Gerçekten de öyle oldu. Daha kaliteli ve düzenli yediğim için hem zayıflamıştım hem de bebeğime sütüm faydalı oluyordu. Iyi bir diyetisyenle görüşün bence.Merhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
3 aylık bir bebeğim var. Biraz erken doğduğu ve ardından sarıldığı atlatamadığı için hastanede uzun kaldı. Bu süreçte emziremedim, sadece sağım yapıp biberon ile içirebildim sütümü. Taburcu olduktan sonra bebeğim bir türlü memeyi kabul etmedi. Mama verdik ama emzirmek için sürekli uğraştım, sağım yaptım. Sütüm çok azaldı.
Süt olsun diye her şeyi denedim. Her türlü çay, yiyecek, su. Yine de bir türlü artmadı.
Psikolojimi çok etkiledi. Yetersiz ve mutsuz hissediyorum.
Hamilelikten önce zaten kilo almıştım. Hamilelikte tekrar aldım, doğumdan sonra çok hamilelik kilosu kalmadı ama sonrasında tekrar kilo aldım.
Artık kendimi görmeye tahammülüm yok. O kadar berbat görünüyor ki vücudum gözüme. Hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.
Diyet yapmaya korkuyorum kalan iki damla sütüm de gidecek diye. Eşim spor salonu bulalım diyor ama bebeğim çok küçük. Onu her seferinde kv ye bırakıp gidemem, vakit olarak da mümkün değil.
Ne olur bir önerisi, bir çaresi olan var mı? Bugün evde spor yapmaya başlıyorum inşallah. Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum ama tamamen kısamıyorum da.
Yalvarırım süt veya kilo için önerisi olan varsa bir akıl versin. Çok kötü hissediyorum kendimi
Canım konuya da yazıcam ama senin yorumunu gördüm. Göğüs ucu aparatı var, eczanede, e bebekte var, önce yıkayıp dezenfekte ettikten sonra emzirirken göğsüne tak, onu kabul ediyor bebekler. Bir iki gün kullan ara ara çekip göğsünü ver. Ben onunla çözmüştüm sorunumu. Umarım sende de işe yarar.O kadar haklısın ki şu an aynı durumdayım.bebeğim 2 aylık. Meme reddi yaşiyorum. Çok üzülüyorum. Sağıp veriyorum sütümü. Bide herkes emiyor mu diye soruyor. Herkese dert anlatıyorum. Diğer 2çocugumu 2yıl emzirdim. Bebeğimin emmemesi benil çok ayrı üzüyor. Vicdan yapıyorum
Dereotu bana cok fayda sağlamıştı. Çalıştığım için sütü sağıp getiriyordum. Kahvaltıda dereotu yemeyi alışkanlık haline getirmiştim o dönem.Dereotuna vicudunuz alıştı mı sizin? Dün ben ilk denedim. Yavrum doydu sütümle. Birini emerken öbüründen damlalar geliyordu
Niye sordum çünkü boza denemiştim. 3 kere işe yaradı. Atletime taşmış sütler ama sonra defalarca içtim yol faydası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?