Hem emzirememe hem kilo alma

Ayrıca bebel biberona alışmaması için denedin mi bilmiyorum ama enjektör ile besleme yada kaşık biberon diye geçen teknikle besleme yapabilirsin. Kendin için memeni tutamıyorsa bebek silikon meme ucu deneyebilirsin yapmadıysan.

Bir önerim daha var Instagram sitesinde anne sütü doktoru diye bir uzman doktorun hesabı var adı Yasemen hanım mutlaka takip et derim çok faydalı emzirme teknikleri anlatıyor.

Emiyorsa süt vardır. Süt olmayan memeyi bebeğin emdiğini hiç duymadım.

Hem süt çoğaltıp hem kilo vermek için bol su ve yeşillik özellikle dereotu önerebilirim.

Su ve yeşil yapraklı sebzeler hem size hem sütünüze faydalı.

Galactago ve Bestlak temin ettim. Türkiye de yaşamıyorum, yakınım tatilden dönerken benim için getirdi. Bestlak kullanmaya başladım, 4 gün oldu fakat bir değişiklik yok maalesef. Bakalım şansımı her ikisiyle de deniyorum. Teşekkürler önerileriniz için.

Emiyorsa süt vardır. Süt olmayan memeyi bebeğin emdiğini hiç duymadım.
Süt var fakat çok az. Bir kaç dakika emiyor ve gelmemeye başlayınca çığlık çığlığa ağlıyor

Hepinize yorumlar için çok teşekkür ederim hanımlar. Yemek işini daha kontrollü yapıp hareket etmeye özen göstereceğim.
Emzirme konusunda artık çok umudum kalmadı. Bir umut hala bir şeyler deniyorum ama fark yok. İnşallah iyi olur.

Hem süt çoğaltıp hem kilo vermek için bol su ve yeşillik özellikle dereotu önerebilirim.

Su ve yeşil yapraklı sebzeler hem size hem sütünüze faydalı.
Dereotuna vicudunuz alıştı mı sizin? Dün ben ilk denedim. Yavrum doydu sütümle. Birini emerken öbüründen damlalar geliyordu
Niye sordum çünkü boza denemiştim. 3 kere işe yaradı. Atletime taşmış sütler ama sonra defalarca içtim yol faydası

Yazsaydınız keşke

Öncelikle sut artıran hiçbir yiyecek içecek yoktur. Sütü artıran tek şey emzirmektir. Bebek ne kadar emerse sütünuz o kadar artar. Ben zaten sütüm az, yok,.çok diyenlerin neye göre dediğini anlamıyorum. Eğer sağıma göre diyorlarsa hiçbir makine bebegin emmesi ile aynı olamaz, kaldı ki makine ile sağım da dikkat edilmesi gereken şeyler var. Memelerin sağıma alisik olması gerekir. Sonra ilk 3 ay bebekler memeye yapışık yasar. Bu yüzden makine ile çok sık sağım yapmak gerekebilir.
Eğer bir diğer ölçüt memeden süt fışkırması ise bu tazyikle ilgilidir ve aslında bebeğin konforunu bozabilir
Eğer çamaşırin sütle ıslanması ise bu memenin süt tutma kapasitesi ile ilgilidir. Yapısaldir yani. Memeler de süt dolmasını bekleme yanlıştir. Çünkü emdikçe, çektikçe süt gelir. Hatta süt hızlanır, yavaşlar, durur tekrar hızlanir falan. Bu yüzden hep sabır hız da akış olan biberon güçlü bir meme reddi sebebidir. Yani biberon varsa memeden vazgeçme ihtimali yüksektir. Emzik de bunu destekler bu arada.
21 aylık oğlum hâlâ emiyor. İlk 6 ay sadece emdi. Hiç sağım yapmadım beraber olduğumuz için. Hiç sütüm yetiyor mu demedim, hiç çamaşırım islanmadi, meme ucunda hiç süt görmedim desem yeridir. İlk aylar için öyle yutkunma sesi falan da duymadım. Uzun süredir oynaya oynaya emdiği için sütu de görüyorum, fışkırıyor da ama bebekken gerçekten tam yazdığım gibiydi.
Facebook'ta emzirme akademisi var üye olmanızı öneririm.
Spor konusunda da agir spor yapınca vücutta salgılanan bir sıvı sütün tadına etki edebiliyor, bazı bebekler rahatsız oluyor bilginiz olsun.
Şimdilik süt yapar diye gereksiz yemeyi kesip sağlıklı ve dengeli beslenin. Yürüyüş ve hafif sporlar yapın

O kadar haklısın ki şu an aynı durumdayım.bebeğim 2 aylık. Meme reddi yaşiyorum. Çok üzülüyorum. Sağıp veriyorum sütümü. Bide herkes emiyor mu diye soruyor. Herkese dert anlatıyorum. Diğer 2çocugumu 2yıl emzirdim. Bebeğimin emmemesi benil çok ayrı üzüyor. Vicdan yapıyorum

Ben doğumdan sonra diyetisyen gitmiştim gittiğimde de ilk iş olarak endiselerimden bahsettim.yani diyet nedeniyle sütüm azalır mi vs konuştuk. Tam tersi sütun artar ve daha kaliteli olur demişti bana. Gerçekten de öyle oldu. Daha kaliteli ve düzenli yediğim için hem zayıflamıştım hem de bebeğime sütüm faydalı oluyordu. Iyi bir diyetisyenle görüşün bence.

Su ve protein alın bol bol

Hem tok tutar hem süt kaliteli olur

Bebeği hep memede tutmaya çalışın verin ağzına oynasın biraz sıkın ağzına tadını alınca emmeye çalışır belki

Ben hamilelikte 18 kilo almıştım doğumdan sonra inanın hiç uğraşmadan diyete girmeden kendimi kasmadan verdim hepsini. Öyle aman aman çok yemem de zaten, süt olsun diye günde beş litre su içerdim çok işe yaradı size de tavsiye ederim, o süt yapar ye bu süt yapar ye diye diye tüm emziren annelere kilo aldıran tayfa sizde de varsa dinlemeyin kendinize güvenin, öncelikle duygu durumu çok etkiler süt oluşumunu kendinizi strese sokmadan gevseyerek kötü şeyler düşünüp moralinizi dibe çekmeden pozitif bakın hayata. Sonra da lıkır lıkır dikin kafaya suyu
Rezene de çok içerdim ben belki işe yarar sizde de

vücudun süt üretmesi için bol bol yeşillik yenilmeli ekstra bol su içilmesi gerektiğini biliyorum . Yok canım inek miyiz biz falan demeyin tv de bir doktor önermişti , bende onun yalancısıyım :)

Oncelikle insallah sutunuz artar. Ben de 4 ay önce dogum yaptim emziriyorum ama ben de kilo veremedim ilk gunler baya gitmisti ana simdi dogumdan sonraki gibiyim. Umrumda mi hic degil bu aylari geri gelmiycek bebeginin. Bosver ben laf edenleri bir guzel azarliyorum hatta esimde kiziyor ben emziriyorum bebegim muhtac kilo her turlu verilir diye. Onumuz yaz bebekleri alir cikariz kilo fslan kalmaz.Ilk kizimda yemedim biraz da stresim vardi sutum hep azdi mama ve emzirerek devam ettim cabuk da zayifladim ama mama verdigim icin hep uzuldum.simdi 8 yasinda cok sukur cok saglikli antibiyitik vs pek kullanmadik.sen de takma kafana ama sagmaya devam et . 3 saate bir sag miktata takilma artar zamanla.Galactago damla ve motilium hap tavsiye ederim bol sut yapiyor

Canım konuya da yazıcam ama senin yorumunu gördüm. Göğüs ucu aparatı var, eczanede, e bebekte var, önce yıkayıp dezenfekte ettikten sonra emzirirken göğsüne tak, onu kabul ediyor bebekler. Bir iki gün kullan ara ara çekip göğsünü ver. Ben onunla çözmüştüm sorunumu. Umarım sende de işe yarar.

Eklediğim fotodaki aparatı alın, göğüs ucu, meme ucu koruyucu diye geçiyor. Ben onunla emzirmeyi başarmıştım ilkinde. Önce güzelce yıka, kurut. Emzirirken tak, 2-3 gün kullan arada çekip göğsünü direk ver.

Eklentiler

• E527B514-043C-4AE4-A2F8-2960C1E51209.png
    347,5 KB · Görüntüleme: 38
  • B8D65079-F1E1-4A34-8E06-BD68D374F015.png
    392,2 KB · Görüntüleme: 99
Dereotu bana cok fayda sağlamıştı. Çalıştığım için sütü sağıp getiriyordum. Kahvaltıda dereotu yemeyi alışkanlık haline getirmiştim o dönem.

Bozayı hiç bilmiyorum. Fakat bir dönem malt içeceği kullandim. Mesela o anlık doluluk sağlıyordu. Bir de sabahlari bir kaşık pekmez içmek çok iyi gelmişti.

Boza sut icin cok iyi canim ikizlerim ar agiyodum ben 2 veya 3 saate bi dere otu hurma yesil sogan bunar hep sut yapiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…