- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
-
Sut için f..b. ta sagarak süt sagan anneler diye bir grup var ordan yardim alabilirsin. 2 yıl boyunca sağan anneler vardı.Merhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
3 aylık bir bebeğim var. Biraz erken doğduğu ve ardından sarıldığı atlatamadığı için hastanede uzun kaldı. Bu süreçte emziremedim, sadece sağım yapıp biberon ile içirebildim sütümü. Taburcu olduktan sonra bebeğim bir türlü memeyi kabul etmedi. Mama verdik ama emzirmek için sürekli uğraştım, sağım yaptım. Sütüm çok azaldı.
Süt olsun diye her şeyi denedim. Her türlü çay, yiyecek, su. Yine de bir türlü artmadı.
Psikolojimi çok etkiledi. Yetersiz ve mutsuz hissediyorum.
Hamilelikten önce zaten kilo almıştım. Hamilelikte tekrar aldım, doğumdan sonra çok hamilelik kilosu kalmadı ama sonrasında tekrar kilo aldım.
Artık kendimi görmeye tahammülüm yok. O kadar berbat görünüyor ki vücudum gözüme. Hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.
Diyet yapmaya korkuyorum kalan iki damla sütüm de gidecek diye. Eşim spor salonu bulalım diyor ama bebeğim çok küçük. Onu her seferinde kv ye bırakıp gidemem, vakit olarak da mümkün değil.
Ne olur bir önerisi, bir çaresi olan var mı? Bugün evde spor yapmaya başlıyorum inşallah. Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum ama tamamen kısamıyorum da.
Yalvarırım süt veya kilo için önerisi olan varsa bir akıl versin. Çok kötü hissediyorum kendimi
Diyetisyene gidin. Sütünüz azalmadan hazırlacağı listelerle kolay kilo verirsiniz. Evede koşu bandı tavsiye ediyorum. Günde 45-60 dk yürüyüşle çok çabuk toparlarsınız.Merhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
3 aylık bir bebeğim var. Biraz erken doğduğu ve ardından sarıldığı atlatamadığı için hastanede uzun kaldı. Bu süreçte emziremedim, sadece sağım yapıp biberon ile içirebildim sütümü. Taburcu olduktan sonra bebeğim bir türlü memeyi kabul etmedi. Mama verdik ama emzirmek için sürekli uğraştım, sağım yaptım. Sütüm çok azaldı.
Süt olsun diye her şeyi denedim. Her türlü çay, yiyecek, su. Yine de bir türlü artmadı.
Hamilelikten önce zaten kilo almıştım. Hamilelikte tekrar aldım, doğumdan sonra çok hamilelik kilosu kalmadı ama sonrasında tekrar kilo aldım.
Artık kendimi görmeye tahammülüm yok. O kadar berbat görünüyor ki vücudum gözüme. Hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.
Diyet yapmaya korkuyorum kalan iki damla sütüm de gidecek diye. Eşim spor salonu bulalım diyor ama bebeğim çok küçük. Onu her seferinde kv ye bırakıp gidemem, vakit olarak da mümkün değil.
Ne olur bir önerisi, bir çaresi olan var mı? Bugün evde spor yapmaya başlıyorum inşallah. Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum ama tamamen kısamıyorum da.
Yalvarırım süt veya kilo için önerisi olan varsa bir akıl versin. Çok kötü hissediyorum kendimi
Lohusalık psikolojisiylw ve etrafın bu çocuk aç şeklinde baskıları ile emzirememek anne için büyük oranda yetersizlik hissi yaşatıyor. Şahsen doğum yapacak arkadaşlarıma emzirmeyi öğrenin araştırın diye telkin veriyorum. Evet dünyanın sonu değil hatta bir sene içerisinde sorun olmaktan çıkıyor ama annenin kendini eksik hissetmesi ve emzirememek içinde ukte oluyor.Doğuma 2-3 haftam var. Emzirmeyi tabii ki istiyorum ama sütüm gelmezse de ne yapayım sağlık olsun. Dünyanın sonu değil ya. Bebiş sağlıklı olsun, ben elimden geleni yaparım ki siz de fazlasıyla yapmışsınız ama süt gelmezse ne yapayımı. Hiç kafanıza takmayın bence. Okuduğum kadarıyla metabolizma da etkili süt işinde.
Sanırım kişiden kişiye göre değişiyor. Ve en önemlisi toplum baskısı. Kişi elinden geleni yaptığı konusunda eminse gerisi boş. Şahsen emzirememek kendimi eksik yada yetersiz hissettiremez. Etraftaki boşboğazların da bu konuda laf söylemesine izin vermem.Lohusalık psikolojisiylw ve etrafın bu çocuk aç şeklinde baskıları ile emzirememek anne için büyük oranda yetersizlik hissi yaşatıyor. Şahsen doğum yapacak arkadaşlarıma emzirmeyi öğrenin araştırın diye telkin veriyorum. Evet dünyanın sonu değil hatta bir sene içerisinde sorun olmaktan çıkıyor ama annenin kendini eksik hissetmesi ve emzirememek içinde ukte oluyor.
Valla gelmezse gelmesin napalim derdim dogum oncesi 4.aydayim birden azaldi.Panik oldum.Bir de bebeklerimle meme reddi yasiyorum.Iyice uzuldum.Su anda toparlsmaya calisiyorum.Sutum hic gelmeseydi uzulmezdim.Ama gelip sonra aniden azalinca uzuluyor insan.Doğuma 2-3 haftam var. Emzirmeyi tabii ki istiyorum ama sütüm gelmezse de ne yapayım sağlık olsun. Dünyanın sonu değil ya. Bebiş sağlıklı olsun, ben elimden geleni yaparım ki siz de fazlasıyla yapmışsınız ama süt gelmezse ne yapayımı. Hiç kafanıza takmayın bence. Okuduğum kadarıyla metabolizma da etkili süt işinde.
Sezeryanla doğum yaptıysan en az 6 ay spor yapmamalisin diye biliyorumMerhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
Hissettirmesin zaten çünkü bir çok şeyi bebek belirliyor. Doğum şekli bile onların isteklerine göre kimi sezeryan planlıyor bebek vaktinden önce geliyor kimi normal yaparım diyor bebek doğmak bilmiyor. En güzeli bebeğin ihtiyacına göre hareket etmek.Sanırım kişiden kişiye göre değişiyor. Ve en önemlisi toplum baskısı. Kişi elinden geleni yaptığı konusunda eminse gerisi boş. Şahsen emzirememek kendimi eksik yada yetersiz hissettiremez. Etraftaki boşboğazların da bu konuda laf söylemesine izin vermem.
Seninle aynı durumu yaşamış ve 4 ay süt verebilmiş biri olarak, süt arttırmanın tek yolu hastane tipi medela kiralayıp 3 litre su icip 2 saatte bir sağmak. Bende anne çaylarından rezenelere tatlılardan şerbetlere denedim ve cok kiloluydum. Leslie var youtubeda evde yürüyüş yaptırıyor onunla da kilo güzel verdimMerhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?