Hem emzirememe hem kilo alma

BlairWaldorf_23

Be your own hero !
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
538
406
303
Almanya
Merhaba hanımlar, artık ne yapacağımı bilmiyorum ve size sormak istedim.
3 aylık bir bebeğim var. Biraz erken doğduğu ve ardından sarıldığı atlatamadığı için hastanede uzun kaldı. Bu süreçte emziremedim, sadece sağım yapıp biberon ile içirebildim sütümü. Taburcu olduktan sonra bebeğim bir türlü memeyi kabul etmedi. Mama verdik ama emzirmek için sürekli uğraştım, sağım yaptım. Sütüm çok azaldı.
Süt olsun diye her şeyi denedim. Her türlü çay, yiyecek, su. Yine de bir türlü artmadı.
Psikolojimi çok etkiledi. Yetersiz ve mutsuz hissediyorum.
Hamilelikten önce zaten kilo almıştım. Hamilelikte tekrar aldım, doğumdan sonra çok hamilelik kilosu kalmadı ama sonrasında tekrar kilo aldım.
Artık kendimi görmeye tahammülüm yok. O kadar berbat görünüyor ki vücudum gözüme. Hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.
Diyet yapmaya korkuyorum kalan iki damla sütüm de gidecek diye. Eşim spor salonu bulalım diyor ama bebeğim çok küçük. Onu her seferinde kv ye bırakıp gidemem, vakit olarak da mümkün değil.

Ne olur bir önerisi, bir çaresi olan var mı? Bugün evde spor yapmaya başlıyorum inşallah. Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum ama tamamen kısamıyorum da.

Yalvarırım süt veya kilo için önerisi olan varsa bir akıl versin. Çok kötü hissediyorum kendimi

Sut için f..b. ta sagarak süt sagan anneler diye bir grup var ordan yardim alabilirsin. 2 yıl boyunca sağan anneler vardı.
Bende kilo vermek için daha düzenli yemeye başladım ve sabah bebeğim ilk uyuduğunda evde leslie yapmaya başladım. 3lt de su. Herkesin dedigi mutlaka su iç.

Emzirme danışmanından uygulamalı bir eğitim almanızı ve önerilerine uymanızı öneririm. Her ilde sağlık müdürlükleri bünyesinde bu hizmet ücretsiz veriliyor. Kadın Doğum ve çocuk hastanelerinde özellikle eğitmen bulunuyor. Araştırıp, yardım alabilirsiniz.

Doğuma 2-3 haftam var. Emzirmeyi tabii ki istiyorum ama sütüm gelmezse de ne yapayım sağlık olsun. Dünyanın sonu değil ya. Bebiş sağlıklı olsun, ben elimden geleni yaparım ki siz de fazlasıyla yapmışsınız ama süt gelmezse ne yapayımı. Hiç kafanıza takmayın bence. Okuduğum kadarıyla metabolizma da etkili süt işinde.

Eğer bebek emmiyorsa(hiç emmiyorsa) sanki bebek emer gibi sağım yapmalısınız. Günde 8sağımdan az olmamalı diye biliyorum. En fazla 3saat aralıkla sağım yapmalısınız.
Eğer ki bebek memeye dönsün istiyorsanız iyi bir emzirme danışmanına yardım almalısınız.

Süt bebek emdikçe olur.
Şekerli beslenme aşırı karbonhidrat sadece size kilo aldırmaya devam eder.
Sütü etkilemez.
Siz düzenli olarak şekersiz karbonhidrat düzeyi tutarında beslenirseniz kilo verimini olacaktır.
Onun dışında bebek emdikçe insanın karnı acıkıyor şekeri düşüyor tatlı şeyler arıyor. Bende çok kilo aldımbir sene oldu. Doğum yapalı emziriyorum da kilo veremiyorum çünkü hep şeker arıyorum. Bir diyetisyen desteği almayı düşünüyorum sizde öyle yapabilirsiniz.

Diyetisyene gidin. Sütünüz azalmadan hazırlacağı listelerle kolay kilo verirsiniz. Evede koşu bandı tavsiye ediyorum. Günde 45-60 dk yürüyüşle çok çabuk toparlarsınız.

Yaniiiii bence bu bir süreç geçicek kilolu da olsak bi mucize doğuruyoruz,benim de bebeğim 5,5 aylık oldu ve asla ve asla kiloya takılmıyorum 1 ay sonra tüm kilolmu verip daha da aşağı düşürmüştüm ancak ben de sütümün azalmaması için yemeğe saldırdım ve tekrar kilo almaya başladım.kesinlikle takılmıyorum kilo bu alınır verilir ama siz böyle stres yaparken en güzel günlerinizi kendinizden nefret ederek geçiriyosunuz
Naçizane yapmayın en geç 1 yıl sonra süt bağlılıkları gittiğinde ve yürümeye başladığında zaten o kilolar verilir hoş vermeseniz de spor yapıp diyete o zaman başlarsınız
Yani şu kadınlara dayatılan kilo vs algılarına sinir oluyorum,dünyanın en mucizevi şeyi doğurmak o kadar da kusurumuz olsun

Lohusalık psikolojisiylw ve etrafın bu çocuk aç şeklinde baskıları ile emzirememek anne için büyük oranda yetersizlik hissi yaşatıyor. Şahsen doğum yapacak arkadaşlarıma emzirmeyi öğrenin araştırın diye telkin veriyorum. Evet dünyanın sonu değil hatta bir sene içerisinde sorun olmaktan çıkıyor ama annenin kendini eksik hissetmesi ve emzirememek içinde ukte oluyor.

Sanırım kişiden kişiye göre değişiyor. Ve en önemlisi toplum baskısı. Kişi elinden geleni yaptığı konusunda eminse gerisi boş. Şahsen emzirememek kendimi eksik yada yetersiz hissettiremez. Etraftaki boşboğazların da bu konuda laf söylemesine izin vermem.

Valla gelmezse gelmesin napalim derdim dogum oncesi 4.aydayim birden azaldi.Panik oldum.Bir de bebeklerimle meme reddi yasiyorum.Iyice uzuldum.Su anda toparlsmaya calisiyorum.Sutum hic gelmeseydi uzulmezdim.Ama gelip sonra aniden azalinca uzuluyor insan.

Bende şekerli şeyler hiç süt yapmazdı ilk doğurduğumda sürekli hoşaf yapardım ne alakaysa hiçte süt artmazdı. Protein ağırlıklı beslenmek ve su içmek, süt içmek süt yapıyor. Ekmek unlu şeyler hiç etkisi yok. Sür artıcı damlalar falanda işe yaramadı bende. Sonra bir çay keşfettim isim burada yazmayayım sütüm iki üç katına çıktı ve yağ yakıcı özelliğide var. E bebekteki anne çayları tırt çok şekerli onlar susatıyor su içincede süt oluyor haliyle :)

Konu sahibi arkadasim ayni durumda sayiliriz.Herkesin farkli oluyor sutunu arttiran seyler.Benim tatli mesela.Yuklenince tatliya geliyor süt.Kiloyu da kafana takmak icin daha cok erken.3 aylik bebegin.

Sezeryanla doğum yaptıysan en az 6 ay spor yapmamalisin diye biliyorum
Süt içinde bebeği aç bırakın mama vermeyin kesinlikle emzirme pozisyonuna alıp göğsüne akit şırınga ile damla damla kendi sütünü üstten doğru emzirme pozisyonu altta resimde ki gibi biberon verirsin seni almaz biberon u çöpe atkı sen de pes edip verme 3 gün zorlanırlar 3 günden sonra bebek de sen de alışırsın 3 litre su iç miden bulansada helva hurma ve ye ama çok tatlı yüklenme ne kadar su içersen o kadar süt olur ne kadar çok emzirirsen o kadar sütun çoğalır pes etme yılma sadece kilo için de bebeğin bi 6 ayını bekle biraz kilonuzu toparlansin bi sonra yavaş yavaş yaparsın

Eklentiler

• images.jpeg
    24,7 KB · Görüntüleme: 43
Canım kaç kiloydun önceden şimdi kaç oldun.Benimde 3 aylık bebeğim var ve bende çok kilo oldum hiç bu kadar kilolu olmamıştım .Ama ben emziriyorum süt olsun diyede sürekli yiyorum ama oda bana kilo olarak dönüyor .Korkuyorum açıkçası ya kalırsa veremezsem diye .Bu arada 57 kilo ile hamile kaldıydım şimdi 64 kiloyum.

Hissettirmesin zaten çünkü bir çok şeyi bebek belirliyor. Doğum şekli bile onların isteklerine göre kimi sezeryan planlıyor bebek vaktinden önce geliyor kimi normal yaparım diyor bebek doğmak bilmiyor. En güzeli bebeğin ihtiyacına göre hareket etmek.

Teşekkür ederim hanımlar. Hepinizin yorumları çok değerli benim için. Hepsini okudum.
Normal doğum yaptım. Şu an normal kiloma dönmek için 20 kilo vermem gerekiyor. Normalden kastım da ideal kilo değil. Her zaman balık etliydim çünkü.
Emzirme konusunda bebeğimi aç bırakamam. Bunu denedim ve kesinlikle hiç durmadan çığlık çığlığa ağlıyor. Çok bağırıyor ve aç da olsa emmiyor. Artık emmeye alıştı ama bu sefer de süt gelmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

doğumdan sonra 75 kgdan 51 kiloya düştüm. bebeğim 10 aylık emziriyorum. sakin ve sabırlı ol emzirme konusunda. olumlu düşün. benim bebeğim sarılık olduğunda da devam ettim emzirmeye. hastanede 3 saatte bir yanına girmeme izin verdiler. ilk günler sütüm az geldiği için kilo kaybetti aç kalmış sarılık oldu. ben hiç vazgeçmedim devam ettim. doktorumuz mama vereceksin dedi. annem eşim mama vermeye çalıştı bikaç kez o kadar. ben devam ettim emzirmeye. kimseyi dinlemedim bu konuda. kendime ve bebeğime güvendim. hiç düşünmedim sütüm yetmez diye.

Seninle aynı durumu yaşamış ve 4 ay süt verebilmiş biri olarak, süt arttırmanın tek yolu hastane tipi medela kiralayıp 3 litre su icip 2 saatte bir sağmak. Bende anne çaylarından rezenelere tatlılardan şerbetlere denedim ve cok kiloluydum. Leslie var youtubeda evde yürüyüş yaptırıyor onunla da kilo güzel verdim

Galactago bitkisel damla + Motilium tablet belki bilirsiniz mide için bir tablet yalnız zararı yoktur ve süt arttırmak için birebirdir her anne hemen hemen iyi geri dönüş yapar. İşinde uzman özellikle çocuk hekimleri çok iyi bilir anneye önerir. Yine siz doktorunuza sorun. Ben uzun yıllardır çocuk uzman hekimle birlikte çalışıyorum o nedenli öneri yaptım. Onun dışında sizinde bildiğiniz gibi her şeyi yemek süt arttırmaz ama özellikle bulgur pilavı, boza, tahin helva, hoşaf ve bol sıvı işe yarıyor. Her şey daha çok erken stresi bırakıp dediğim gibi yada benzeri destekleri doktorunuza danışarak alırsanız başarırsınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…