• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hem anne sütü hem mama verenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
öğlenden beri 3 tabak bulgur pilavı tükettim..
1 bardak rezene
1 bardak humana çayı
4-5 bardak su

içtim...

şimdi malt içeceğini aldı eşim onu içicem...
internette buldum antep fıstığı da arttırırmış ondan da aldık ... malttan sonra onuda yerim...

oooffff kendimi çok suçlu hissediyorum

canım,rahat ol stres süt üretimini azaltıyor,birde dinlen bol bol,uyu. uykuda süt salınımı maximuma çıkarmış.ayrıca su yine su.

elatuğba arkadaşım ben ilk 3. ayda mama vermeye başladım doktor zoruyla sabah 120cc akşam 120cc. sabahları sütüm sağınca 60 cc ancak çıkıyordu. ama zamanla dahada azaldığını farkettim zaten az olunca kızımda emmek istemedi. şimdilerde hiç emmiyor tamamen mamaya geçti doktorumuz.

benimde bebeğim 3 aylık bende günde 1 kez 60cc mama veriyorum ama cok üzülüyorum verirken akşamları yetmiyor artık sütüm inşallah daha da arttırmam 4. ayımıza girsekte bi ek gıda geçsek diye düşünüyorum

bazen bı defada 100 cc süt 90 cc mama yıyor..doymuo sankı sureklı aranıyor..bende kendımı huzursuz hıssediyorum..ama sanırım abartıyorum bıraz cunku son zamanlarda kakasını yapamıo:S sütümün cc sürekli değişiyor canım bazen 30 cc cıkıyor bazen 50cc ama sabahları 100cc rahat cıkıyor..mama vermek istemıyorum ama nıe aranıyo bu bebek kuş gibi agzı sürekli

benim 30 cc anca çıkıyor benim bebeğim aç uffff

niye dert edıyorsun ayol nıhayetınde emıyor yani..bende 20 gunlukten bu yana hem mama hem meme verıyorum.....ve bebeğim 15 aylık meme delısı ama uyumadan once ve gece kalkınca mutlaka mama ıcer ..anne sutunu de normal vakıtlerde alıyor..hıc endıse etme...

öyle olcak artık başka çare yok yeterki doysun kuzzum

elatuğba arkadaşım ben ilk 3. ayda mama vermeye başladım doktor zoruyla sabah 120cc akşam 120cc. sabahları sütüm sağınca 60 cc ancak çıkıyordu. ama zamanla dahada azaldığını farkettim zaten az olunca kızımda emmek istemedi. şimdilerde hiç emmiyor tamamen mamaya geçti doktorumuz.

ben 1. ayın sonunda başladım doktorum aç olduğunu hissettikçe ver dedi açıkcası sütümü tam olarakta sağmış değilim ama aç olduğunu şurdan anlıyorum memede süt bitince memeyi bi bırakıp bi alıyo baktıki süt yok ağlıyor elimle sıkıyorum hiç süt gelmiyor mamayı verinde doyuyor gülücükler atıyo yada uyuyor ama vermeyince huzursuz ağlıyo uyumuyo inşallah doymadığı içindir ...

ooff offf sütüm kesilsin istemiyorum

bende sizlerle aynı problemleri yaşamaya başlıyorum.
benimde sütüm çok çok azaldı dün doğru düzgün gelmedi bile.sağıyım dedim belki artar 10 cc çıktı :(
bebeğim daha 20 günlük çok küçük ve erken doğum yaptım.36. haftada doğdu. çok moralim bozuk. kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum ama sütüm gelmeyince çok üzülüyorum. mecburen aptamil yapıyorum. 60 cc veya 90 cc bi seferde içiyo. göğüslerim bomboş.. üstelik günde 3 defa humana , vita malt , incir-havuç suyu( Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti ) içiyorum.. tahin- pekmez yiyorum. bol bol su içiyorum. ama nafile... başka ne deneyebilirim? süt artırmak için ??
bir de doktorum "sütünü sağma" dedi, "ne kadar varsa bebeğin emsin" dedi. mamayıda "kaşıkla veya damladanlıkla verin biberona alışırsa memeyi bırakır" dedi.b ugünden itibarende bu şekilde vericem mamayı... inşallah artar sütüm bende bebeğimi besleyebilirim..

Benim bebeğim 52 günlük günde 2,5 litre su,1 litre meyve suyu,2 bardak rezene,2 bardak humana,1 bardak ısırgan içiyorum kahvaltıdada tahin yiyorum ama sütüm bebeğime yetmiyor her iki gögsümüde bitene kadar veriorum ama doymuyor bitince ağlıyor sonra 60 ml mama verirsem doyuyo ve keyfi yerine geliyor acaba mama vermekte yanlışmı yapıorum ?

bebek anne sütündeki demirin % de 100 ünü alırken mamadan % de 10 alıyor. süt ile mamayı karıştırırsan sütünün de ancak % de 10 unu alır.onun yerine 1 ögün mama verirken sutunu sağıp diğer öğün emzirip sağdığın sütü de vererek daha verimli olabilirsin.

iyi günler

valla arkadaşlar mama vermeden olmuyor... artık halimde kalmadı...

herşeyi denedim ...

artık kızımın açlık seviyesine göre gecelri 30 cc veya 60 cc mama veriyorum yapcek bişi yok

merhaba arkadaşlar..hepimizin derdi emzirmek sütün artması ve gelmesi şu ünlüler çıkıyo ya emzirdim 1sene vs temizlikçileri ayrı ahçıları ütücüleri ayrı ...ev yükü bizde birde benım oğlum ayakta sallamadan uyumuo uykusu hassas çok 5dk yerine koyuyorum uyanıo tekrar alıyorum ..ben yorgun bol su içmeye çalışsamda doymadığını biliyorum eskiden göğüs pedlerim taşardı şimdi yok bir süre aptamil verdim aptamil de şekerli çocuga şeker yüklemek istemediğimden sma gold a başladım gayette memnunum kendi sütümün tadında..çok üzülüyorum ve ben bir hemşireyim dogumdan sonra ayrıldım emziricem işe başlarsam sütüm azalır derken ....:/

merhaba arkadaşlar..hepimizin derdi emzirmek sütün artması ve gelmesi şu ünlüler çıkıyo ya emzirdim 1sene vs temizlikçileri ayrı ahçıları ütücüleri ayrı ...ev yükü bizde birde benım oğlum ayakta sallamadan uyumuo uykusu hassas çok 5dk yerine koyuyorum uyanıo tekrar alıyorum ..ben yorgun bol su içmeye çalışsamda doymadığını biliyorum eskiden göğüs pedlerim taşardı şimdi yok bir süre aptamil verdim aptamil de şekerli çocuga şeker yüklemek istemediğimden sma gold a başladım gayette memnunum kendi sütümün tadında..çok üzülüyorum ve ben bir hemşireyim dogumdan sonra ayrıldım emziricem işe başlarsam sütüm azalır derken ....:/

valla bende yoruldum artık ... herşeyi deniyorum olmuyor...

ilk günler benim sütüm arttı gibi oldu ama şimdi yine aynı geceleri iki posta 60 lık vermek zorunda kalıyorum.. bugünde gündezde verdim. çok üzülüyorum ama yapıcak bişi yok...çocuğun karnını doyurmak için mama veriyoruz..

bende bıraktım artık günde 3 defa 90 cc mama veriyorum emziriyorumda olduğu kadarıyla gece gögsümdekiyle idare ediyor of of

arkadaşlar ben sütümü artıran içeceği buldum.. MALTANNA malt içeceği. aynı miller bira gibi tadı da çok güzel... kesinlikle tavsiye ediyorum.tabi rezene çayı ve humana içemeye de devam ediyorum..bir de tahin-pekmez yiyorum.. mutlaka deneyin.. çocuğum artık doyuyor çok şükür mamaya gerek kalmıyor. inanılmaz bişey maltanna için günde 2-3 defa..
inşallah sizinde işinize yarar..

bende sizlerle aynı problemleri yaşamaya başlıyorum.
benimde sütüm çok çok azaldı dün doğru düzgün gelmedi bile.sağıyım dedim belki artar 10 cc çıktı :(
bebeğim daha 20 günlük çok küçük ve erken doğum yaptım.36. haftada doğdu. çok moralim bozuk. kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum ama sütüm gelmeyince çok üzülüyorum. mecburen aptamil yapıyorum. 60 cc veya 90 cc bi seferde içiyo. göğüslerim bomboş.. üstelik günde 3 defa humana , vita malt , incir-havuç suyu( Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti ) içiyorum.. tahin- pekmez yiyorum. bol bol su içiyorum. ama nafile... başka ne deneyebilirim? süt artırmak için ??
bir de doktorum "sütünü sağma" dedi, "ne kadar varsa bebeğin emsin" dedi. mamayıda "kaşıkla veya damladanlıkla verin biberona alışırsa memeyi bırakır" dedi.b ugünden itibarende bu şekilde vericem mamayı... inşallah artar sütüm bende bebeğimi besleyebilirim..

hemen gidip bir şişe boza al iç kocaman bir bardak, üstüne de 3 bardak su...sonrada bekle sütler gelsin

65 günlük bir bebeğim var,erken doğdu sezeryanla alınması gerekti, ve sütüm çok az dı, sok sıkıntı yaşadım ilk günden itibaren mama yedi bebeğim,kendinizi üzmeyin,üzüldükçe geleceği varsa da gelmiyor, rahatlayın, ben en çok boza ile fayda gördüm,inanın denemediğim hiçbişy kalmadı,boza çok başka, rengi kıvamı bile değişti sütümün,besleme yetersizliği denilen bebeğim 15 günde 1 kilo aldı :) sadece boza,bol su, rahat olmak,her boş vaktimde bebeğime meme vermekle oldu bu, sadece gece uyumadan 100 cc mama veriyorum,çok rahat uyuyor,bende rahat uyuyorum,böylece süt de artıyor.bir de elevit+ferrum+bir de omega 3 içiyorum

Ben ilk günden beri hem mama hem anne sütü veriyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum. İlk günler sütüm yoktu aç kalmasın diye verdim. Sütüm gelmeye başlayınca kesmiştim, 10 günlük kontrolümüzde hiç kilo almadığı ve hatta hafif dehidrate olduğu söylendi. Korkudan yine mamaya başladım. Şimdi artık doktor gerek yok diyor ama ben ya beslenemezse korkusuyla günde 1-2 kez mama veriyorum. Zaten artık sütüm de azaldı, akşamları göğüslerim bomboş oluyor. Göğüslerin boş olması süt gelmediği anlamına gelmez demişti doktorumuz ama bebeğim emse de aranmaya devam ediyor. Bir gece merak edip sağdım 20 cc bile süt çıkmadı. Zaten erken doğan miniğim ilk günden beri mama alıyor, kendimi çok kötü hissediyorum ama ne yapayım karnı doysun, kilo alsın da mamayla olsun :( Bütün hayvanların sütü yavrularına yeterken, hatta 5-6 yavruya bile yeterken biz insanların sütü bir bebeğe bile nasıl yetmez, niye yetmez, neyi yanlış yapıyoruz anlamıyorum. Annelik kendini sürekli suçlu ve eksik hissetmekmiş meğer :(

2 yaşında kızım var benim sadece 10 gün anne sütü aldı sonra hep mama hatta on gündede mama + süt sonra baktım kafatyı yiycem sütüm yok psikolojim bozuldu bebeğime bakmak bana zor gelmeye başladı her gün aynı şeyler yemek yiyemez oldum stresten miğde bulantılarım başladı yemek görünce çıkırayodum düşünün artıkk ne hale geldiğimi sonra ilk 2 ay böyle geçti her gelende kendine göre yorumlar yhaptı tabi hiç düşünmeden anlamdan yeterli gıdayı alamadığım için sütüm hiç olmadı bebeğimde zaten tamamen bıraktı mamaya başladı şimdi gayet sağlıklık bi kızım çok şükür kısacası stres yapmayın sütüm olsun diye tabiki uğraşın ama kendinizi harab edecek kadar değil

Back