helicobacteri ağız acılığı gastrit?

bilge38

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
250
151
Arkadaşlar bir aydır ağzımda tuhaf bir acılık var ,bazen acılık,bazen tatlımsı bir tat,bazen yoğun bir nane tadı.....Diş ,göğüs ,KBB Dr larına bu bir ay içinde gide gele usandım. Bir tavsiye ile gastro dalında doçent bir Dr a gittim çrş günü,hemen endoskopiye aldı ve sonuç helicobacteri ,mide kapağı gevşekliği,midede ödem ,iltihap ve aşırı gastrit. Hemen helipak isimli yan etkileriyle ve ağızdaki kötü tadı ile ün yapmış üçlü antibiyotik tedavisine başladım. Belki bunda ne var ağızda bir tat sakız çiğner ,şeker ye diyebilirsiniz ama inanın dayanamıyorum ilacın yan etkisinden ziyade Dr a gitme sebebim olan acılığın devam ettiğini düşünüyorum,ağzımda zehir var sanki sürekli Ağlıyorum hayatım kabusa döndü . Böyle bir sorun yaşayan ,duyan ,bilen varsa bir çare bir tavsiye rica ediyorum

Aynı şikayetle tedavi gördüm
Helicobakter tedavisi için uygulanan antibiyotikler içinden çıkılmaz bir reflüye sebep oldu
En sonunda bir gastro uzmanı buldum, bana artık helicobakteri tedavi etmediklerini, gördüğüm tedavinin hatalı olduğunu anlattı, 7.ay dayım tedavide tam olarak düzelmedi ama ilk zamanlar ki eziyetim bitti çok şükür, doktoruma duacıyım

Peki nasıl bir tedavi bu canım,helipak tedavi kitini kullandın mı ?bu bakteri nin midede tamamen temizlenmesi çok zormuş ,bir de en çok merak ettiğim ağzında benim anlattığım gibi bir tat bozukluğu oldu mu?
Allah şifa versin sana da. Teşekkür ederim

Helipakı bitirdin mi yeni mi başladın? Mide kapağı gevşekliği helikobakter lise yıllarımı mahvetti. İlaçlar ilaçlar tekrarladı durdu hayatım düzene girince bir daha tekrarlamadı..

Ben de de ayni seyler oldu. Aylarca cektim. Endoskopiyle helicobacter teshisi kondu ve o antibiyotikleri ictim. Kotu tat ilaclar bitince gecti. Sifa dilerim.

Helipak üç gün oldu başlayalı ama ağzımdaki kötü tat bir aydır var geçmeyecek diye korkuyorum. Ama ikinizinde sanırım sorunu kalmamış . Bana umut oldunuz çok teşekkür ederim.
Geçeceğine inanmak istiyorum böyle hayat çok zor

hiç moralini bozma bende birkaç ay önce aynı seyleri yaşadım depresyona girdim zayıfladım ama Allahıma bin şükür tedavimi gördüm ilaçlarım bitti şuan iyim bendede helicobacter reflü ve gastrit ti endoskopi sonucu ama şuan cok cok iyim yediklerime dikkat ediyorum asitli içecekleri çıkardım hayatımdan hazır meysuları baharatlı yağlı yiyecekleri ve aksam uyumadan en az 3 saat bir şey yemiyorum stres yapma hastalığını cok düşünme inan bu hastalık daha çok psikolojik olarakta ortaya çıkıyor dışarıda yemek yemeyıde çıkar hayatımdan bak nasıl düzeleceksin

birde ilaçlarının saatlerini kaçırma saati saatine uy

canım dışarıda yemek yemenin zararı ne?

Canım Allah senden razı olsun. Ağlayarak okudum mesajını Çok mutlu oldum Psikolojim o kadar kötü durumdaki ,şu bir aydır hayatım kabusa döndü . Eskisi gibi olmak istiyorum. Forumlarda bu bakteri nin 5 yıldır geçmediği ,ağzındaki acılıkla sıkıntı içinde olan hastaların yorumlarını okudum. Tüm inancımı kaybetmiştim. 35 yaşındayım öğretmenim iki küçük çocuğum var ve ben herşeyden uzaklaşıp içime kapandım ,sürekli beni ağlarken görüyor çocuklarım buna da ayrıca üzülüyorum Ama sizlerin yazıları moralimi düzeltti inşallah bende atlatırım adaKlar adadım bu dertten kurtulursun. Çok teşekkür ederim sana bir sorum var ilaç kullanmadığın yani tedaviye henüz başlamadığın zaman ağzında tat bozukluğu varmıydı ? Bunu merak ediyorum yoksa bu başka bir hastalığın belirtisi mi diye korkuyorum çünkü bir kaç Dr kanserin belirtisi ağız acılığı dedi malesef

Bu arada cimcim16 sana sağlıklı daha nice zamanlar dilerim . Allah bir daha yaşatmasın. Tüm hasta kullarına bu mübarek gecede şifa versin inşallah.

Canımmm sende iyileseceksin hiç merak etme bu ilaçlarda seni biraz duygusal yapacak zaten bunuda unutma ağız acılığına gelince sır bakim yediğimden bişe anlıyomuydum dilim bembeyazdı hep ve tuhaf bir koku ilaçlar bittikten 1 yada 2 hafta içinde düzelecek herşey agzındaki acı tatya Allahın ıznıyle geçecek Rabbim şifa versin inşaAllah dua okumanıda tavsiye ederim

canım dışarıda yemek yemenin zararı ne?
Herşeyden önce yemekmi yiyoruz yoksa vucudumuza bakterimi alıyoruz belli değil herkes evde yaptığımız gibi yaparmı hiç leş gibi ellerle dokunur birçogu yediğimiz yemeğe bunun yanı sıra kullandıkları baharat yağ bunlar çok önemli....benim doktorum dediki dışarıda yemek yemeyi çok çok ozlersen arada bir ye ama herhafta yeme yani ayda bir demek istedi bende öyle yapmaya çalışıyorum ya tost yerim yada pizza okadar köfte gibi içine ne koydukları belli olmayan karışık şeyleri yemek adana urfa dahil sebzeli hiç yemiyorum salata falan guvenemiyorum artık helicoyu dışarıdan kapmıs olma ihtimalimiz çok yüksek böyle dusun yani.tavukta genelde çok baharat kullanıyorlar yemiyorum.herkesin mantığı farklı calısır tabiki madem başımıza bu hastalık geldi kabullenip Şukredicez ama tedbirimizide alıcaz tabiki

Helicobakter mideden asla tam olarak temizlenmiyor öncelikle bunu kabullenmek lazım
Hiç bir tedavi ile mümkün değilmiş bu ancak helicobakter belli bir oranın üzerine çıkarsa oranı düşürmek için tedavi yapılıyor. Ben yutma sorunum olduğu için eritebileceğim iki ayrı antibiyortik ve mide koruyucu kullandım, ancak bu midemdeki tahribatı engellemedi. Oluşan reflü problemi sebebiyle aylarca koltukta oturarak uyuma mücadelesi verdim, eğilip ayakkabımı bile bağlayamıyordum o derece bir reflü. Doktorum bana sormadan bitki çayı bile içmeyeceksin dedi, aylardır onun bilgisi dışında tek bir ilaç almadım, bayağı toparlandı, şimdi yüksek de yatsam yatağımdayım artık, tat bozukluğunu antibiyotik aldığım dönemde yaşadım, bir çaresi yok maalesef. Umarım gördüğün tedavi mideni daha beter yapmaz. Başıma ne işler geldi benim bir bilsen. Helicobakter geçecek diye bekleme, o midede sürekli var olan bir bakteri ama onu tedavi edeceğim diye mideyi mahvediyorlar. Yeni nesil mide tedavileri bu yönde değil, başka bir doktora daha danış bence, ya da İstanbulda isen doktorumun bilgilerini özelden verebilirim

haklısın canım benim ben bu açıdan düşünmemiştim.. ama pizza ve tosttan da kaçınmalıyız içine sucuk koyuyolar kimbilir nasıl sucuk

Teşekkür ederim hepinize . Kayseride yaşıyorum ben. Tavsiyelerinize uyup,ilaçlarımı içip inşallah düzeleceğim. Doktoruma güveniyorum çok araştırdıktan sonra acıbadem hastanesindeki bir gastro dç Dr a tedavi oluyorum
Doktorum kesinlikle geçecek diyor hiç geçmeyenler eksik tedavi uyguluyorlar dedi zaten tedavim bitince tekrar ya endoskopi yada üre nefes testi ile helico tekrar bakılacak.
Allah şifa versin inşallah hepimize

Aynen cnm ben ilaçlar bittikten sonra 2 ay sonrasında gaita testinden baktırdım temiz çıktı şukur

Merhaba oncelikle gecmis olsun banada antral gastirt tanisi konuldu ve ayriettn hp az seviyede endosfer sonucunda hafif pembelesme oldu banada trio uclu tedavi verdi drum istersen kullan ishal kusma bjlanti yaparsa birak demsdi ama ben kullanmaya cok korkuyorm acikcasi sen kullandiginda ne gbi yan etkiler ve ozelden acaba o dr ismnj bereblrmsn banada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…