• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Nasıl oluyor o
Herşeyi kendiniz mi uretiyorsunuz
Ya da ölüm orucu falan mı 😱
Yoo hepsi sebzeye gidiyo zaten, et, tavuk, kıyma falan oluyo hep buzlukta fazla fazla, sebze de ucuz, yaptığım bi yemeğe en fazla iki biber bi domates bi patates soğan kullanıyorum kalıyo bile yemek biz çok az yiyoruz heralde, kahvaltıyı zaten tek yapıyorum öğle yemeği yok bi akşam, dolapta uzun süre kalıp kullanamadığım sebzeler bile oluyo bazen bitmediğinden

Yoo hepsi sebzeye gidiyo zaten, et, tavuk, kıyma falan oluyo hep buzlukta fazla fazla, sebze de ucuz, yaptığım bi yemeğe en fazla iki biber bi domates bi patates soğan kullanıyorum kalıyo bile yemek biz çok az yiyoruz heralde, kahvaltıyı zaten tek yapıyorum öğle yemeği yok bi akşam, dolapta uzun süre kalıp kullanamadığım sebzeler bile oluyo bazen bitmediğinden
Anladım ölüm orucu bu🤫
Biz de iki kişiyiz kasap hariç aylık en az 2 bin gider.
Kış hazırlığı ve stok olduğu halde.
Meyvenin kilosu 10 TL, sebzelerde 5 TL den aşağı yok.
Siz gerçekten yemiyorsunuz🤭

Anladım ölüm orucu bu🤫
Evet hatta haftalık değil iki haftada bir yapıyorum ben alışverişi hatta bazen daha da uzuyo, ama çok şükür sağlıklıyız cebe de yarıyo bi yandan eheh😂

Kaç kişilik aile mutfağı bütçesi bu kızlar merak ettim benim haftalık alışverişim 50tlyi geçmiyo da, iki kişiyiz😂
Hoşgeldiniz hayırlı olsun.
Sizin sınırlamaya ihtiyacınız yok bizim gibi.
Evde sadece akşam yemeği yenirse tabii gider oldukça azalır.
Biz 4 kişiyiz. Çocuklar gelişim çağında. Tabii ki daha dengeli ve sağlıklı beslenmeleri gerek.
Ona göre de masraf oluyor hâliyle.
Bebeğiniz gelince masraf kalemleriniz artacak. Ek beslenme döneminde doğal ,hormonsuz gıda arayışına girersiniz büyük ihtimal. O zaman yine yazın bize.

Anladım ölüm orucu bu🤫
Kahvemsi bazı şehirler gerçekten hesaplı. Fiyat farkını görsen inanamazsin.
Üreticiye kolay ulaştıkları için çok ucuza alabiliyor insanlar.
Bizim 100 TL ye yaptığım aynı alışverişi Mersin deki arkadaşım 35-40 a yapıyordu mesela.

Kahvemsi bazı şehirler gerçekten hesaplı. Fiyat farkını görsen inanamazsin.
Üreticiye kolay ulaştıkları için çok ucuza alabiliyor insanlar.
Bizim 100 TL ye yaptığım aynı alışverişi Mersin deki arkadaşım 35-40 a yapıyordu mesela.
Mutlaka şehire göre fark vardır o konuda hemfikirim ama 50 TL ile iki hafta kafam almıyor 🤔

Mutlaka şehire göre fark vardır o konuda hemfikirim ama 50 TL ile iki hafta kafam almıyor 🤔
Mesela başka bir arkadaşımın hem kendi hem eş ailesi köyde. Et,sebze,bakliyat ,yumurta , süt hep köyden geliyordu.sadece temizlik mlz alıp bir de bize ne çok harcıyorsunuz derdi . Yok anacım köyde akrabam ne yapayım.🤦🏻‍♀️🤣🤣

Back