• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

yarın toplu alışveriş yapacağım,
evde eksik çok kahvaltılık, bakliyat, tavuk, sebze, biraz da stok için çay, yağ, deterjan alacağım.
yeni evimde servis kapının önünde bırakıyor onun için hafta içi market biraz sıkıntı.
büyük şeyleri aldıktan sonra bütçeyi belirleyeceğim, bakalım nasıl olacak
Tavuk kanat kilosu 18 lira olmuş

gecen hafta 8 tavuk pirzola 8 bagete 40 tl verdim. eskiden kırmızı et pahaliydi simdi her sey

Bugün 300 TL market harcaması yaptık. Sebze, meyve, sut, yogurt yok içinde.
Aldıklarım on gün kadar gider.
Stok için deterjan, çay, teneke yağ aldım.
Herşeye ufaktan zamlar yansımış. Et ve tavuk özellikle pahalıydı. Kanat 20 TL idi.
Seçime kadar yapabildiğim kadar stok yapacagim

Bugün de ufak çaplı alış veriş yaptık.
Ama dolabımız baya dolu.
Tavuk, kıyma, sebze, meyve full neredeyse.
İnşallah ayın 15’ine kadar idare ederiz.
Bu ay mutfak için çok harcadık.
Sebebini anlayamadık da henüz :))

Keske haftalik harcayabilecegim 150 TL m olsa.. :( aylik 150 tl bile ya kaliyor ya kalmiyir pazar ve market alisverisi icin :(

Haftalik 150 tl cok degilmi :oha:
Ben aylik 200 tl harciyorum bu benim toplam harcamm bide genellikle dondurucudan yemege calisiyorum bide et almiyorum camasir deterjaninida 3-4 ayda 1 bu harcamamdan haric olarak aliyorum

akdeniz de yaşadığım halde daha 2 hafta öncesine kadar 1 liraya hatta minik boyu 75 kuruşa satılan soğan ve patates boyuna göre 2.5,3,3.5 liraydı

sizde de aynı mı kızlar

Tekrardan haftalık 150 tl bütçe yapmayı düşündüm. Dün 15 tl harcamıştım. Bugün
40 tl harcamış oldum bile
Yarın da şimdiden 40 tl ye yemek siparişi verdim bugünden.
akdeniz de yaşadığım halde daha 2 hafta öncesine kadar 1 liraya hatta minik boyu 75 kuruşa satılan soğan ve patates boyuna göre 2.5,3,3.5 liraydı

sizde de aynı mı kızlar
Manav çok şaşkındı bugün 1 çuval sogan 300 tl diye. Patates 4 .5 arası

Herkese mrb. Ben de aranıza katılmak istiyorum. Hayat çok pahalandı. Hesapsız harcama yapacak zaman değil vallahi. Yarından itibaren yazıcam kızlar.

geçen hafta mutfak masrafim pek yoktu olanlarla idare ettim

eşime dedim pazar alisverisi yap yoksa marketten 2 kat pahaliya alacagiz

canim burda marketi hic ucuz gormedim halk gunu de dahil.

ama ihtiyac olunca aliyorum matketin tek avantaji istedigin kadar almak

pazarda yarim kilo deyince bazen tuhaf bakislar falan oluyor :KK14:
Ya sorma dün pazara gittim, üç çeşit meyve fiyatı aynı karışık bir kilo istedim
Pazarcı Bon Bon suratım bakıyor. Fiyatı aynı koy aynı kağıda diyorum. İki kişiyiz sonuçta çeşit olsun diyorum ama meyve konusunda bende marketi daha mantıklı buluyorum. İki tane de alsan kimse bişey demiyor.
Benim mutfak alışverişi dün baktım 800 TL olmuş daha şimdiden. Bu ay bini de geçecek :(

K kahvemsi mutluluk
bende fiyati ayni olan sebzelere meyvelere ayni seyi istiyorum sonuçta fazla alip niye curuteyim
bzzen manavdan sayıyla aliyorum
su an patates yok evde inan elim varmiyor kg 5 tl vermek
Geçen hafta mahalleden geçen arabada 3 kg 10 TL ye soğan ve patatesi aldim. Dün pazarda fiyatları görünce yok artık dedim. Tüm sebzelerden daha pahalı ve her yemeğe koyuyoruz mecburen alıyoruz. Bir de şimdi hasat zamanı taze taze patatesler geliyor tarladan ama 5 TL ye satılıyor.

kızlarrrrr merhaba.. haftalık 150 tl mutfak masrafı hayali bir rakam mı 2 çocuklu bir aile için..

az mı gelir yeterli olur mu..

tecrübeleriniz nelerrrr

Back