- 5 Ekim 2016
- 2.700
- 7.710
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kuzum nasılsınSüper olmuş bu başlık. Ben bu ay gelir gideri bi tutayım dedim. Kaynadı gitti. Eşimin benim hesabım karıştı. Bıraktım bi süre sonra da.
Bu konuda beni aydınlatsanız çok sevinirim.
Yani bütçe planlaması hakkında. Nasıl yapıyorsunuz?
Ben yazdan buzluğa attıklarımı kullan kullan bitiremiyorum. Ne doldurmuşuz valla. Etlerde yeni bitti. Bu hafta sonu gidebilirsem almam lazım kuşbaşı ve kıyma. Bildiğim yerden alıyorum biraz uzak ama. Yakınımda bi kasapta at eti çıkmış
Neyse.. Şu bütçe yapma kısmıyla ilgili yardımmm istiyorum :))
İyiyim kuzu evdeyim. Staj vardı bugün. Sen napıyosun nasılsın?kuzum nasılsın
ben bütçemi iki aşamalı yapıyorum,
önce tüm gider kalemlerini (birikim de dahil) yazıyorum. sabit olan tutarları ayırıyorum, kira, gün gibi.
diğer kalamler için de geçen ayki harcamalar ve o ayki durumu göz önünde bulundurarak bir rakam belirleyip onu ayırıyorum.
sonra mutfak için ayırdığım para ile ilk başta genel/büyük eksikler ya da market indirimlerinde stok yapabileceğim şeyler varsa alıyorum, kalanı da ay bitene kadar bazen yetiyor, bazen yetmiyor.
harcadığım her şeyi yazmaya dikkat ediyorum, ara ara harcamalarım bütçe ile uyumlu mu gidiyor diye kontrol ediyorum
her ay sonu bütçenin değerlendirmesini yapıp nerede fazla harcanmış ya da ne için eksik ayırmışım mutlaka analiz yapıyorum :)))
ilk başta biraz sıkıcı geliyor ama sonra zevkli
Süper olmuş bu başlık. Ben bu ay gelir gideri bi tutayım dedim. Kaynadı gitti. Eşimin benim hesabım karıştı. Bıraktım bi süre sonra da.
Bu konuda beni aydınlatsanız çok sevinirim.
Yani bütçe planlaması hakkında. Nasıl yapıyorsunuz?
Ben yazdan buzluğa attıklarımı kullan kullan bitiremiyorum. Ne doldurmuşuz valla. Etlerde yeni bitti. Bu hafta sonu gidebilirsem almam lazım kuşbaşı ve kıyma. Bildiğim yerden alıyorum biraz uzak ama. Yakınımda bi kasapta at eti çıkmış
Neyse.. Şu bütçe yapma kısmıyla ilgili yardımmm istiyorum :))
ben de iyiyim canım, mesaideyim bu akşam, işler birikti yineİyiyim kuzu evdeyim. Staj vardı bugün. Sen napıyosun nasılsın?
Peki bunu eşinden ayrı kendi n mi yapıyorsun? Bana arada eşim para veriyor arada o alıyor birşeyler ne bileyim herşey karışıyor. Defter yaptım baktım herşey karmakarışık oldu :S
İyiyim kuzu evdeyim. Staj vardı bugün. Sen napıyosun nasılsın?
Peki bunu eşinden ayrı kendi n mi yapıyorsun? Bana arada eşim para veriyor arada o alıyor birşeyler ne bileyim herşey karışıyor. Defter yaptım baktım herşey karmakarışık oldu :S
Evet bende takip edemiyorum. Eve gelirken alıyor birşeyler. Bazen beraber çıksak oda ödeyebiliyor bende. Hiç hesap tutamıyorum. Nereye ne gitmiş o yüzden.ben market harcamasını kendim ödüyorum, eşime eve gelirken bir şey almasını söylediysem onun parasını veriyorum çünkü market harcaması sadece bende, eğer o da alırsa bütçeyi kontrol edemiyorum. nereye ne kadar harcadığımızı netleştirmek için bu yöntem iyi.
İşte bende onun bana verdiklerinş gelir yazsaydım hesap karışmıcaktı galiba :) bazen para çekemiyorum alıyorum benimkinden :)ben de iyiyim canım, mesaideyim bu akşam, işler birikti yine
eşim genelde birşey almıyor, maaşını alınca kira ve giderler için belirlediğimiz bir rakam var onu bana yolluyor.
o parayı da gelire katarak bütçeyi yapıyorum.
eğer birşey aldıysa da o rakamı hem gelire, hem gidere ekliyorum ki karışıklık olmasın :)
arada verdiklerini ya da harçlığım yok diye aldıklarımı saymıyorum, onlar benim :)İşte bende onun bana verdiklerinş gelir yazsaydım hesap karışmıcaktı galiba :) bazen para çekemiyorum alıyorum benimkinden :)
bence ona aldıklarının parasını vermektense, benim gibi bütçede hem gelire ekle hem gidere yaz :)ben market harcamasını kendim ödüyorum, eşime eve gelirken bir şey almasını söylediysem onun parasını veriyorum çünkü market harcaması sadece bende, eğer o da alırsa bütçeyi kontrol edemiyorum. nereye ne kadar harcadığımızı netleştirmek için bu yöntem iyi.
Hahahah ben aldım aldım yazmadım :)bence ona aldıklarının parasını vermektense, benim gibi bütçede hem gelire ekle hem gidere yaz :)
bu ay bir daha dene kuzu,Hahahah ben aldım aldım yazmadım :)
Sonra karıştı herşey bıraktım bende :)
Evet kendime 1 ay daha veriyorum o zaman bakalım. Mart 15te tekrar başlıyim bakalım :)bu ay bir daha dene kuzu,
defter, pc falan zor geliyorsa telefon uygulamaları var onlardan kullan
Hosgeldin cnm bnmde bu hafta kizima dogum gunu yapmayi dusunuyorum. Bayagi masrafli olacak ama onu mutfak masrafi olarak hesap etmeyecegm.Selam
Bende katılayım bu deneye ama diğer hafta
Bu hafta bebeğimin mevlüd hazırlıkları var ipin ucu kaçar
Evin ekonomisi bende eşim para işlerine karışmaz
Epeydir hamilelik bebek hazırlığı doğum vs derken ne alıyoruz ne veriyoruz kontrol edemiyorum
Bi toparlanalım bakalım
Bunun için; önce bir kağıt kalem alıp mutfağa kilere buzluğa dolaba bi bakmak ne var ne yok bakmak gerek önce
İnşallah haftaya aranızdayım.
Az tüketmek israf etmemek gerek
HoşbuldukHosgeldin cnm bnmde bu hafta kizima dogum gunu yapmayi dusunuyorum. Bayagi masrafli olacak ama onu mutfak masrafi olarak hesap etmeyecegm.