• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef aç kalmadan zayıflamak, işte benim menülerim (resimli tarifler)

Emeklerinize sağlık, çok güzel tarifler.. Hepsi bana hitap eden yiyecekler ama ton balığı ve yumurta haşlaması farklı geldi, deneyeceğim :)
teşekkürler yumurtayı az ilave edersin canım önce denersin tadını . yada ton balıği ile tost yaparak da deneyebilirsin domates ve ton baligından azar azar ekmegin icine koy bastır marulu sonradan ekle yada yaninda yiyebilirsin. gercekten doyurucu oluyo tavsiye ederim . afiyet olsun şimdiden :KK24:

20161019_143431.jpg

Sevdiginiz meyveleri benmari usulu eritilmis cikolata (ben bitter kullaniyorum) ile süsleyebilirsiniz tadı harika oluyo tatlı ihtiyacınızı karşilayacaktır bana güvenin ;) üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz afiyet olsunn :KK24:

20161104_112158-2.jpg
Patatesi kızartma şeklinde yemenizi tavsiye etmem evet tadi guzel ama inanin bu sekilde daha lezzetli
haslanmis bir patates( patatesi aksamdan haslayip sabah yapiyorum ben daha guzel oluyo taze patates parcalanabilir.)
buyuk bir patatesi cok ince olmayacak sekilde dilimliyoruz daire seklinde ,1 yk zeytin yagi dokulmus yapistirmaz tavamizda ters duz getirerek kizartiyoruz ,uzerine bir yada iki yumurta kiriyoruz isterseniz cirpıpta koyabilirsiniz biraz tuz atiyoruz. kapagini kapatip iki uc dakika yumurtalari pisirin uzerine kasar ilave edip eriyene kadar kisik ateste pisirin uzerine isterseniz maydonoz baharat cesitleri ilave edebilirsiniz afiyet olsun

20161201_110044.jpg

Menemen tarifi
3 yumurta
2 biber
1 orta boy sogan
3 yk sivi yag
tuz,baharat

soganlari dilimliyoruz küp kup olmasina gerek yok ardindan ince dogranmis biberleri ekliyoruz ve tuzu simdiden atiyoruz cunku yagi az kullaniyorum ve soganlarin hemen erimesi lazim yoksa yag ilave etmek gerekiyo onun yerine tuzu atiyorum soganlar diriliģini kaybediyo boylelikle. daha sonra biberler kizarmaya baslayinca kabugu soyulmus domatesleri dilimliyoruz (cok kucuk dogramiyorum dilimleyince zaten tavada kuculuyo ) ve ilave ediyoruz orta ateste domatesin sertligi gidene kadar pisiriyoruz. dilerseniz kuru olmamasi icin biraz su ilave edeblirsiniz en fazlayarim cay bardagi civarinda eklemeniz kafi . iki uc dakika sonra da iki yumurta kirip sarilarina hic dokunmadan once beyazlarini pisiriyoruz daha sonra sarilari karistirip pisiriyoruz .ve dilerseniz uzerine biraz maydonoz ,pul biber,toz biber ilave edebilirsiniz . afiyet olsun :)

20161201_160436.jpg

Mercimek corbasi
Birer tane,Orta boy sogan ,domates ,patates
Sıvıyağ
2 kaşık un(diyette olanlar un koymayabilirler isterlerse yada miktarini azaltabilirler )
Salca
1,5
Tuz ,baharat

Tencereye yarım cay bardağından biraz az sıviyağ ,sogan iki dakika sonra kabuģu soyulmus dogranmis patates ,kabugu soyulmus dogranmis domatesi ekliyoruz orta ateste 5 dk pişiriyoruz (bu aşamada isteğe gore havućta eklenebilir) sürekli karıstiriyoruz ardından 1,5 bardaga yakin yıkanmis mercimek ilave edilir karıstirmaya devam edilir yarım yemek kaşiģı domates salcasi iki yemek kaşıģi un ilave edilir bir iki karıstırdıktan sonra üzerini biraz gececek kadar kaynar su ekliyoruz pismeye birakiyoruz sürekli karıstiriyoruz dibi tutmaması icin 10 dakika sonra altini kısiyoruz kisik ateşte pisiriyoruz .(mercimek pistikce suyunu cekicektir sizde azar azar suyu azaldikca ilave edin hatta pistikten sonra katiysa hala kivami su ilave etmeye devam edin .birde ikinci defa isitmak icin ocaga aldiginizda katilasmis olacak cok az su ilave edin karistirin tekrar kivamini alacaktir. yani anlayacaginiz corba sulu olmasindan kati olmasi daha iyi cunku heran su takviyesi yapabiliyoruz.) 15 dakika sonra 1 tatli kasigı tuz ,nane ,toz biber, pul biber ,karabiber ilave edilir miktari size kalmis.toplam 25 dakikada pismis oluyo zaten daha sonra blender dan geciriyoruz isterseniz uzerine tereyag yakabilirsiniz. ben siviyagi az kullanirsam tereyag ilave ediyorum ama zaten siviyag var yeterince .tekrar yag ilave etmeye gerek duymadim .isterseniz uzerine limon suyu ilave edbilirsiniz. afiyet olsun :)

Eki Görüntüle 1919592
Menemen tarifi
3 yumurta
2 biber
1 orta boy sogan
3 yk sivi yag
tuz,baharat

soganlari dilimliyoruz küp kup olmasina gerek yok ardindan ince dogranmis biberleri ekliyoruz ve tuzu simdiden atiyoruz cunku yagi az kullaniyorum ve soganlarin hemen erimesi lazim yoksa yag ilave etmek gerekiyo onun yerine tuzu atiyorum soganlar diriliģini kaybediyo boylelikle. daha sonra biberler kizarmaya baslayinca kabugu soyulmus domatesleri dilimliyoruz (cok kucuk dogramiyorum dilimleyince zaten tavada kuculuyo ) ve ilave ediyoruz orta ateste domatesin sertligi gidene kadar pisiriyoruz. dilerseniz kuru olmamasi icin biraz su ilave edeblirsiniz en fazlayarim cay bardagi civarinda eklemeniz kafi . iki uc dakika sonra da iki yumurta kirip sarilarina hic dokunmadan once beyazlarini pisiriyoruz daha sonra sarilari karistirip pisiriyoruz .ve dilerseniz uzerine biraz maydonoz ,pul biber,toz biber ilave edebilirsiniz . afiyet olsun :)
uff cnm yaaa ekmek pidee böyle kocaman koparıp Menemene banasim var mislisse duymasın

3.5 yıldır takip ediyorum.Çok güzel bir forum burası...size tariflerinize teşekkür edebilmek için yeni üye oldumHoppa...birşeyler öğrenebilmek güzel özelliklede azim olursa

3.5 yıldır takip ediyorum.Çok güzel bir forum burası...size tariflerinize teşekkür edebilmek için yeni üye oldumHoppa...birşeyler öğrenebilmek güzel özelliklede azim olursa
Teşekkur ederim :KK36:

20161210_121859.jpg

Harika bir kahvaltilik önerisi :KK66:
Kepek ekmegi kullandim ben siz istediginiz ekmegi kullanabilirsiniz ince olursa daha iyi olur .
Salam
Yumurta
Maydonoz
Kaşar peyniri
Domates(Cekirdekleri olmayacak)
Biraz tereyaģ .
Lor peynir
İstege gore tuz (ben kullanmadim)
Miktarli size kalmis önce firini isitalım daha sonra malzemeleri( minik minik dogramalisiniz ) karıstiralım icine zeytinde ilave edebilirsiniz yada baska ne isterseniz .icine biraz kasar peynir koydum ben cunku daha sonra uzerine de rendeledim. ekmeklerin uzerine biraz tereyag surelim hazirladigimiz karisımi ekmeklerin uzerine surelim daha sonra kasar peyniri rendeleyip uzerlerine serpistirelim cok az yaģladıgımiz tepsiye dizelim üzeri kızarana kadar pisirelim ( diyette olanlar miktarlarina dikkat edebilir . Fakat firinda oldugu icin yagsiz kıtır kıtir oluyo tavsiye ederim ) afiyet olsun :KK66:

Son düzenleme:
20161227_110849.jpg

Bu sabah ki kahvaltımı sizlerle paylaşmak istedim. Hafif bir kahvaltı yapmak istedgim sabahlar tercih ediyorum gelelim malzemelere;
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 silme yemek kaşıģı meyveli müsli
Yarim bardak yoģurt
3 kuru kayısı(kayisı pek sevmem ama yulaf ve yoğurtun yanında yakıştı)
4 tane kuru üzüm
Yarım cay kaşığı toz tarçın (isteyen daha az yada cok koyabilir )
Öncelikle yulafı kaseye koyup sıcak su ilave ediyoruz(cok degil yulafın hizasina gelse yeterli)kapağını kapatıp yumuşamasıni bekliyoruz icine musliyi de atip karıstirıp tekrar uzerini kapatiyoruz . Biraz da o şekilde beklettikden sonra diger malzemeleri ilave edip karıstirıyoruz. İsteğe göre Farkli meyveler de ilave edebilirsiniz . (Malzemeleri azaltabilir yada çoğaltabilirsinz ) afiyet olsun :kk77:

Back