• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef aç kalmadan zayıflamak, işte benim menülerim (resimli tarifler)

Kader456

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
448
575
18
Arkadaşlar sizler için paylaşımlarım olacak . Ben diyetisyen değilim, bu tarifleri de bazen netten görüyorum bazen değiştiriyorum , ya da kendim oluşturuyorum. Çünkü yemek yapmak bana zevkli geliyor, birde sağlıklı olmasına dikkat ederek yapınca daha da keyifli oluyor. Malum kilo vermeye çalışan biriyim ve benimle aynı aynı düşüncede olanları buraya bekliyorum.:KK22:Hoppa:KK72:En Büyük TÜRKİYE:KK54:

20161107_190712.jpg
malzemeler; rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi iki üç kaşık koydum ben üzerini geçecek kadar su veya süt içine bir çay kaşığı bal hindistan cevizi kuru üzüm ceviz bir iki cay kaşığı kakao . tatlı ihtiyacımı gideren ve bir süre tok durmamı sağlayan bir tarif . miktarı siz azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.

Son düzenleme:
Taris_4792342.jpg

Daha öce denememiş olanlar için biraz yulaf ezmesini tanıtmak da fayda var.
Özellikle kış aylarında güne yulaf ezmesi ile başlamak sağlık açısından çok faydalıdır. Çünkü yulaf çok iyi enerji sağlayan protein ve karbonhidratlar açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Yulaf ezmesiye alakalı modern tıbbın yaptığı bir çok araştırma düzenli olarak yulaf ezmesi tüketiminin hastalıkları sizden uzak tutacağını ortaya koymuştur.

Yulaf bol miktarda lif içermektedir ve sadece bir fincan yulaf bile vücudun gereksinim duyduğu protein ve lif ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayabilmektedir.Güne zinde başlamak için çok iyi bir laternatif olan yulaf, iç organlarının sağlığını koruması dışında topikal olarak uygulanabilmektedir.

Yulafı sağlık açısından bu kadar önemli kılan şüphesiz içerdiği zengin mineraller ve bileşenlerdir. Yulaf yazlar açısından çok zenginidir, bunun dışında bol miktarda karbonhidrat ve protein içermektedir. B6 vitaminin yanında tiamin, riboflavin ve niasin içeren yulaf ayrıca bol miktrada folat içerir.

Yulaf daha çok içerdiği bol miktardaki minerallerle dikkat çekmektedir. Mükemmel bir fosfor deposu olan yulaf bunun yanında kalsiyum, demir, manganze, magnezyum, sodyum ve bakır içermektedir.İçerdiği bol miktardaki mineraller yardımıyla bünye sağlığının gereksinim duyduğu bir çok besini sağlar. Şimdi içerdiği bol miktardaki minerallerle, yulafın sağlık açısından faydalarını detaylı olarak incelemeye çalışalım
Yulafın Sağlığa Faydaları
Yulafın sağlık açısından pek çok faydası vardır. Yenilerek ve topkikal olarak tüketilebilmesi sağlık açısından çok geniş bir yelpazade fayda sağlamaktadır. Yulafın cilt ve deri sağlığından saç sağlığına, sinir sistemi sağlığından tiroid bezi sağlığının korunmasına kadar bir çok fayda sağlamaktadır. Yulaf özellikle vücudun büyük bir bölümünü kaplayan cilt ve deri sağlığına faydaları anlatmakla bitmez.

Yulafın Cilt Sağlığına Faydaları: Yenilerek tüketilmesi dışında yulafın cilt bakımı olarakta kullanıldığını söylemek mümkün. Yulafın cilt bakımında kullanılması yeni bir değildir, eski mısır ve roma dönemine dayanan bu uygulama M.Ö 2000 li yullara dayanmaktadır
Yulafın cilt sağlığına sunduğu diğer bir fayda ise kaşıntılıları giderebiliyor olmasıdır. Bazı cilt hastalıklarının neden olduğu kaşıntılar aynı zamanda dökülmey, de beraberinde getirmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz uygulamalara ayrıca cilt ve deride meydana gelen kaşıntıları giderebilir. Bu yüzden yaygın olarak deri hastalıklarının tedavisinde de yulaf kullanılmaktadır.

Cilt için doğal bir temizleyici olan yulaf aynı zamanda suçiçeği hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır. Bunun yanında bazı cilt , deri iltihabı ve enfeksiyonalrına karşıda tedavi amaçlı olarak yaygın olarak kullanılır.

Yulaf aynı zamanda cilde doğal bir parlaklık kazanıdır ve aynı zamanda bakterilerin enden olduğu kararma ve sağlığı tehtid eden unsurların ortadan kalkmasına yardımcı olur
Yulaf Ezmesinin Faydaları
Yulaf ezmesi halk dilinde diyet yiyeceği olarak geçer ve genelde zayıflamak isteyen kişilerin menüsünde liste başıdır. Bunun en büyük sebebi kilo verdirici ve doyurucu özelliğinin olmasıdır. Fakat yulaf ezmesinin yulafda olduğu gibi cilt ve saç sağlığına da katkısı çok büyüktür.

• Yulaf ezmesi cilt ve saç sağlığını korur. Yukarıda anlattığımız uygulamalar yardımıyla cil ve saç sağlığı için kullanılabilir ve tamamen doğal olduğundan dolayı her hangi bir zararı yoktur.
  • Sinir sistemi için etkili olan yulaf ezmesi düzenli olarak tüketilmesi durumunda stres ve depresyon vakaları ile bünyenin savaşmasını sağlar.
  • Bazı sağlık uzmanları yulaf ezmeisnin kolesterole iy geldiğini savunmaktadırlar. Yulaf ezmesinin içerdiği bol miktardaki lif, kolesterol emilimini sağlar ve yüksek kolesterolün enden olduğu sorunlardan bünyeyi berteraf eder.
  • Yulaf ezmesi kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur, koelsterol seviyesini dengeleyerek kalbin çalışmasına yardımcı olur, ayrıca bu özelliğinden dolayı inme ve felç riskini azaltır.
  • Yulaf ezmesi sindirims istemi çinde faydalıdır. Özellikle bol miktarda lif içermesi bağırsak ve mide sağlılın korunmasına yardımcı olur. Lifler ayrıca kabızlık sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.
  • Bazı sağlık uzmanları yulaf ezmeisnin diyabet yani şeker hastalığına iyi geldiğini savunmakla birlikte sağlıklı kişierin şeker hastalığına yakalanma riskini azalttığını söylemektedirler.
  • Yulaf ezmesinşn zayıflamaya yardımcı olduğunu belirtmiştik, fakat 12-18 yaş arasındaki çocuklarda obesite sorunlarını ortadan kaldıramada etkili olduğunu çok azımız biliriz. Ergenlik döneminde çocukalrın obesite sorunları ile karşılaşması için düzenli olarak tüketmeleri önerilir.
  • Yulaf ezmesi enerji verir. Bu özelliğinden dolayı sporcuların düzenli olarak tükettikleri besinler arasındadır.
  • Bağırsak kanseri riskini azaltır. Bol miktarda lif içermesi başta bağırsak kanseri olam üzere sindirim sistemini edef alan kanser türlerine yakalanma riskini azalttığına inanılmaktadır.
  • Bazı sağlık uzmanları düzenli olarak bir miktar yulaf ezmesi tüketimi, hipertansiyon sorunlarını oratadan kaldırmaya yardımcı olacağını savunmaktadırlar.

Yulaf Ezmesi Zayıflatır Mı?
Yulafın kilo kontrolü sağlamadaki rolü hemen herkesçe bilinir. Yulafın yoğun lifli yapısı, tüketildiğinde, su ile birleşerek jel kıvamı alır ve midede daha uzun süre kalarak tokluk hissi sağlar. Kan şekerini de dengelediği için vücudun şeker ihtiyacını denetler. Tüm bu adımlar bir araya geldiğinde kilo kontrolü için en önemli kriterler sağlanmış olur.Çözünebilen lifler sindirim organları olan mide ve bağırsakların düzenli ve iyi çalışmasında büyük rol oynarlar. Düzenli olarak yulaf tüketildiğinde kabızlık, karın şişkinliği, sindirim ve hazım problemleri ve hatta ishal şikayetleri bile giderilmiş olur. Düzgün çalışan sindirim sistemi, kilo kontrolünde artılar sağlar.

Üstteki tarifin malzemeleri ; yulaf ezmesi (rondodan gecirilmis) bir kac kaşik yeterli ,üc yemek kaşığı yoğurt , iki yemek kaşığı lor peynir, bir tutam pul biber (isteğe bağlı) .bir tutam tuz (ben himalaya tuzu kullandim)miktari siz kıvamina gorede ayarlaya bilirsiniz . hepsini çırpip yapıştırmaz tavada iki üc damla zeytin yağinda altı üstlü üçer dakika pisirmek yeterli oluyo. hem doyurucu hem hafif hem lezzetli harika bir kahvalti tarifi deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.

20161104_094606.jpg
Bu şekil de krep şeklinde de yapıp icine marul lor peynir domates ilave edebilirsiniz :KK36:

20161104_112158-1.jpg
Bu şekilde olmasını isterseniz de malzemleri biraz çoğaltıp tavaya biraz ince olacak şekilde dökmeniz gerek(.fakat ben tarifte yumurta yazmayı unutmuşum afedersiniz 1 yumurta koyuyorum ben. İsteğe göre yumurta çoğaltılabilir .Fakat çoğaltılacaksa eğer yumurtanın beyazlarını koymakta fayda var.)

Son düzenleme:
Üstteki tarifin malzemeleri ; yulaf ezmesi (rondodan gecirilmis) bir kac kaşik yeterli ,üc yemek kaşığı yoğurt , iki yemek kaşığı lor peynir, bir tutam pul biber (isteğe bağlı) .bir tutam tuz (ben himalaya tuzu kullandim)miktari siz kıvamina gorede ayarlaya bilirsiniz . hepsini çırpip yapıştırmaz tavada iki üc damla zeytin yağinda altı üstlü üçer dakika pisirmek yeterli oluyo. hem doyurucu hem hafif hem lezzetli harika bir kahvalti tarifi deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.
tarifte yumurta da var yazmayı unutmuşum yumurta da ilave edip çırpmanız gerek daha sonra pişirebilirsiniz:KK25:

20161014_084950.jpg
gördüğünüz gibi bol salata var arkadaşlar salatayı ben bol marullu seviyorum az tuzlu ve birkac damla zeytin yağından ibaret.Birde nar ekşisi ve limon ilave ediyorum ćoz az. yanında ki tabakťaki de gördüğunuz gibi ( tavuklu mantar sote . ) tavuģun göğüs kısmını kullaniyoruz tavada tavugun gögus kismı suyunu birakirken ayrı bir tavada bir iki damla yaģda soğanlari kavurup kabuklari soyulmuş bir iki domatesi küp küp doğruyoruz böylelikle fazla yaģa gerek kalmiyo domates sulandiriyo icine biraz da(istege gore) bir yemek kaşıği civarinda domates salcasi koyabilirsiniz .buharlaşip suyunu cekip rengi dönen tavuģun altıni biraz kısıp.üzerine dogradıgımiz mantarları ilave ediyoruz birkać karıştırmadan sonra domatesli sosumumuzu ilave ediyoruz bir süre daha pişıriyoruz icerisine tuz ialce ediyoruz. Ben genelde tadina bakip karar veriyorum sizde pistiģinden emin olunca kapatabilirsiniz.

Tok tutan salata
( malzemeler):

üç dört yaprak marul

3 yumurta

yarım kutu ton balığı

1 domates

tuz , toz biber

Yapılışı;yumurtayı haşlamaya bırakıyoruz kaynadıktan beş altı dakika sonra kapatıyoruz. Marulu yıkayıp ince ince doğruyoruz.Üzerine yağını iyice süzdürdüğümüz ton balığını koyuyoruz, yumurta ve domatesi doğrayıp kenarlarına diziyoruz ya da nasıl servis yapmak isterseniz artık size kalmış:) üzerine çok az tuz koydum ben tuzsuz denebilecek kadar azdı toz biberini de yumurtaların üzerine serpiştiriyoruz . afiyet olsun.

20161111_165900.jpg
(akşam yemeğim) Yulaflı puding ; iki uc kaşık rondodan gecirilmis yulaf ezmesi ,iki kaşik normal yulaf ezmesi üzerini biraz gećecek kadar süt kakao ne kadar istersensiz bir yemek kaşıgi yada iki ,miktari size kalmis fakat cok koyarsaniz acı olur. içine yarim tatli kaşığı bal bir ezilmiş muz . cok buyük olmasin muz cok buyukse ortadan bölebilirsiniz , iki üc ceviz , biraz hindistan cevizi , kuru üzum bir yemek kasigı kadar . (tadı acı gelirse bal miktarini çoģaltabilirsiniz ben tercih etmedim zaten meyve var içinde ama size kalmış ) afiyet olsun ..

20161103_162746-1.jpg
tavuk sote tarifi ; bir ince ince doğranmış soğanı bir tatli kaşiģi siviyağda pembeleşene kadar pişiriyoruz biraz tuz ilave ediyoruz iki orta boy biberi doģrayip uzerine ilave ediyoruz yağ az gelirse biraz su katın fazla yağa luzum yok bence. ayri bir tavaya bir tavuk göğusünu dograyip kapağını kapatıp kısık ateste suyunu birakmasi icin pismeye birakiyoruz .diğer tavaya da yani soganların uzerine domates salcasi ilave ediyoruz bir yemek kaşigı civarinda . istege göre biraz daha coğaltılabilir. bir tane küp küp doģranmis domatesi de ilave edip biriki kariştırip tavugun üzerine doķelim bir tutam daha tuz atalim pistiginden emin olunca icine baharatlari atabilirsiniz örneģin;karabiber ,pul biber , kekik vs. afiyet olsun :)

Taze fasulye, sogan, zeytinyağı ve salcayla harika hafif bir yemek yapabilirsiniz ;) tabikide birçok kişi biliyodur bu yemegi yapmayı ama ben daha cok benim gibi saglıklı bir tarif olsun ama ne olsun diye düşünenlere hatırlatma amaclı paylaşım yapiyorum umarım istifade edilir :)

Emeklerinize sağlık, çok güzel tarifler.. Hepsi bana hitap eden yiyecekler ama ton balığı ve yumurta haşlaması farklı geldi, deneyeceğim :)

Back