Öncelikle güzel Türkçemize gösterdiğin özen ve yazım kurallarına dikkatin için tebrik ederim. Çünkü internet ortamında çok az görüyoruz maalesef.
Ben bu konularda karışmayı pek sevmem ama sorduğun için zaman zaman 10 kg. alıp veren biri olarak kendimce önerilerde bulunmak isterim.
Hangi diyeti yapacaksın bilmiyorum ama kendine en uygun ve seni strese sokmayacak olanı belirleyip öyle başla derim. Çünkü gördüğüm kadarıyla yolun uzun ve zaman zaman durduğu da olacaktır. Bu dönemlerde kendini sıkarsan vücutta kendini kasar. Pozitif bir yapın var izlenimi verdin bana ve umarım zorlanmadan ideal kilona inersin.
Spora gelince, bu kiloda spor salonu ile başlamanı önermem. Spor salonunda yoğun efor harcamak durumundasın. Hiç spor yapmadığın için ve kilon fazla olduğundan seni zorlayacaktır. Büyük olasılıkla birkaç günde bırakacaksın. Havalar güzel dışarda yürüyüşle başla derim. Sonra hafif tempolu koşulara başlarsın. Hem fizyolojik hem ruhsal yönden daha verimli olur. Şu an yürüyüşten başka yüzme imkanın varsa ona da başlaman yararlı olur. Spor salonuna 80 kg. cıvarına geldiğinde başlarsın bence.
Başarılar diliyorum