HEDEF -40 KİLO, ÇÜNKÜ NEDEN OLMASIN?

bendenizlila

Başlangıç Tarihi: 27.03.2019 Verilen Kilo:
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2017
31
33
24
Merhabalar, sanırım bu başlık altında açtığım ilk konu değil bu:skandal:
Ama geç olsun güç olmasın diyoruz değil mi? :)

Kendimden bahsedecek olursam, bildim bileli hep kilolu biriydim, 10-15 kilo fazlam olmayan çok kısa dönemler vardır herhalde. Ama özellikle lise iki bittiğinden beri (yaklaşık 3 yıl oluyor) fazla kilolarım her sene artarak devam etti. Şu an tahminimce 95 kiloyum. (Yarın sabah tartılınca editleyeceğim bunu) Boyum 170 cm, yaşım 19. Üniversiteye bu sene başladım ve kilonun özgüvenimi bu denli etkilediğini de ilk bu sene fark ettim. Girişkenliğimi, yeni bir şeyler deneme hevesimin önünde kocaman bir barikatmış bu meğersem, lisede yıllarca aynı insanlarlayım diye rahatlamışım, özgüven değilmiş o!

Yarın veya ertesi gün spor salonuna kaydolacağım, sarkmadan kilo vermek istiyorum ve tabii ki insan spor yapınca emeğini harcamak istemez böylece daha iradeli olurum diye düşünüyorum, sizin bu konuda fikirleriniz neler? Hiç spor geçmişi olmayan birine spor tavsiyeleri verirseniz ayrıca sevinirim :KK200:

Burada birileri olur mu bilmiyorum ama düzenli yediklerimi (kalorileriyle birlikte) ve yaptığım sporu yazacağım, belki o sırada dikkat çeker ve siz de bana katılırsınız :KK50:

Zaten bizim kilolarımızda olan insanlar sporsuz diyet yapmamalı kayıt ol bence ben 96 kiloyla başladım spora 3 ayda zar zorda olsa 6 kilo gitti devam edicem durmak yok ama 75 70 e kadar düşene kadar devam 😊

Öncelikle güzel Türkçemize gösterdiğin özen ve yazım kurallarına dikkatin için tebrik ederim. Çünkü internet ortamında çok az görüyoruz maalesef.

Ben bu konularda karışmayı pek sevmem ama sorduğun için zaman zaman 10 kg. alıp veren biri olarak kendimce önerilerde bulunmak isterim.

Hangi diyeti yapacaksın bilmiyorum ama kendine en uygun ve seni strese sokmayacak olanı belirleyip öyle başla derim. Çünkü gördüğüm kadarıyla yolun uzun ve zaman zaman durduğu da olacaktır. Bu dönemlerde kendini sıkarsan vücutta kendini kasar. Pozitif bir yapın var izlenimi verdin bana ve umarım zorlanmadan ideal kilona inersin.

Spora gelince, bu kiloda spor salonu ile başlamanı önermem. Spor salonunda yoğun efor harcamak durumundasın. Hiç spor yapmadığın için ve kilon fazla olduğundan seni zorlayacaktır. Büyük olasılıkla birkaç günde bırakacaksın. Havalar güzel dışarda yürüyüşle başla derim. Sonra hafif tempolu koşulara başlarsın. Hem fizyolojik hem ruhsal yönden daha verimli olur. Şu an yürüyüşten başka yüzme imkanın varsa ona da başlaman yararlı olur. Spor salonuna 80 kg. cıvarına geldiğinde başlarsın bence.
Başarılar diliyorum:KK50:

Ben de 18 kg verdim. Daha da devam ediyorum 55 kg olana kadar.Kilo vermek kolay bir süreç değil ama yaşın genç ister ve azmedersen daha çabuk verirsin. Boyun da uzunmuş. İlk kendine az hedefler koy. İşte ilk bir ayda 10 kg değil de 5 kg vereceğim gibi. Yavaş da gitse önemli olan yağlardan gitmesi ve kalıcı olması. Ben yürüyüşle başladım 83,6 idim geçen yıl. Evde de eliptik bisiklet çevirdim ve üç ayda 11 kg verdim. Yürüyüş en kolay spor.

Zaten bizim kilolarımızda olan insanlar sporsuz diyet yapmamalı kayıt ol bence ben 96 kiloyla başladım spora 3 ayda zar zorda olsa 6 kilo gitti devam edicem durmak yok ama 75 70 e kadar düşene kadar devam 😊

Geçmişte 7-8 kilo verdiğim olmuştu yürüyüş veya Leslie yaparak, kat kat aldım o ayrı mevzu tabii :dondurma: Herkesin metabolizması, yaşam şartları vesaire farklı, bence 6 kilo gayet güzel bir rakam, umarım istediğimiz kilolara ulaşırız. Baya grip olmuşum, geçmesiyle beraber spora başlayacağım, çok teşekkürler:KK200:

Öncelikle güzel Türkçemize gösterdiğin özen ve yazım kurallarına dikkatin için tebrik ederim. Çünkü internet ortamında çok az görüyoruz maalesef.

Ben bu konularda karışmayı pek sevmem ama sorduğun için zaman zaman 10 kg. alıp veren biri olarak kendimce önerilerde bulunmak isterim.

Hangi diyeti yapacaksın bilmiyorum ama kendine en uygun ve seni strese sokmayacak olanı belirleyip öyle başla derim. Çünkü gördüğüm kadarıyla yolun uzun ve zaman zaman durduğu da olacaktır. Bu dönemlerde kendini sıkarsan vücutta kendini kasar. Pozitif bir yapın var izlenimi verdin bana ve umarım zorlanmadan ideal kilona inersin.

Spora gelince, bu kiloda spor salonu ile başlamanı önermem. Spor salonunda yoğun efor harcamak durumundasın. Hiç spor yapmadığın için ve kilon fazla olduğundan seni zorlayacaktır. Büyük olasılıkla birkaç günde bırakacaksın. Havalar güzel dışarda yürüyüşle başla derim. Sonra hafif tempolu koşulara başlarsın. Hem fizyolojik hem ruhsal yönden daha verimli olur. Şu an yürüyüşten başka yüzme imkanın varsa ona da başlaman yararlı olur. Spor salonuna 80 kg. cıvarına geldiğinde başlarsın bence.
Başarılar diliyorum:KK50:

Teşekkür ederim, siz de mis gibi yazmışsınız :) Yazım kurallarına uymadan yazınca çok tuhaf geliyor, zaten böyle yazmak daha kolay değil mi insanın kendini en doğru şekilde ifade edebilmesi için, diğeri daha fazla uğraş gerektiriyormuş gibi geliyor:KK48:

Karatay, alkali vesaire gibi belirli bir diyet kalıbıyla yola çıkmayı düşünmüyorum. Amacım sağlıklı beslenmek, rafine şekerden, paketli ürünlerden uzak durmak ve bunu hayatıma adapte edebilmek. Önceden diyet deneyimlerim oldu 10 kiloya kadar verip aldığım, fakat böyle kendimi belirli sınırların içine hapsettiğimde çok hızlı pes ettiğimi fark ettim. Amacım daha sakin fakat daha kalıcı ilerlemek.

Spora gelince, yukarıda bahsettiğim diyet denemelerimi günlük 1-1,5 saatlik yürüyüş veya Leslie yaparak desteklemiştim. Dışarıda yürüyüş yapmayı ben de çok isterdim, rahat da oluyor fakat oturduğumuz semtte pek buna uygun alan yok, düz sokağa çıkıp yürünemeyecek kadar da kalabalık. Bir spor salonuna gitmekten öte pek çare yok gibi, hem biraz da disiplin katar düşüncesindeyim, bakalım :KK6:

Ben de 18 kg verdim. Daha da devam ediyorum 55 kg olana kadar.Kilo vermek kolay bir süreç değil ama yaşın genç ister ve azmedersen daha çabuk verirsin. Boyun da uzunmuş. İlk kendine az hedefler koy. İşte ilk bir ayda 10 kg değil de 5 kg vereceğim gibi. Yavaş da gitse önemli olan yağlardan gitmesi ve kalıcı olması. Ben yürüyüşle başladım 83,6 idim geçen yıl. Evde de eliptik bisiklet çevirdim ve üç ayda 11 kg verdim. Yürüyüş en kolay spor.

Tebrik ederimm, umarım hedef kilonuza ulaşırsınız. Ben eve spor aleti almak istemiyorum şimdilik, evde pek bir şey yapamayan insanlardanım, köşede paslanmasın. Spor alışkanlığı edindikten sonra, neden olmasın, alabilirim tabii ki. Siz de çok güzel bir yol izlemişsiniz bence, üç ayda 11 kg çok iyi bir skor:KK73:

Ben de hedef olarak kendime ilk ay için 5-6 kg koymuştum, bakalım, şu gribi atlatır atlatmaz spor salonunun kapısındayım :KK71: Bakalım nasıl gidecek, teşekkürlerrr:KK200:

26.03.2019 Güncellemesi

Yarın spora yazılmaya gideceğim, hem vizem bitmiş hem de hastalığım geçmişken hemen başlayayım ki ertelendikçe ertelenmesin. O zaman şuraya küçük bir başlangıç tarihi bırakalım bakalım! :KK71:

27.03.2019!

Vize haftamın bitmesiyle bugün spordaki birinci günüm, evden çıkmadan önce güncellemek istedim. Ertelemek zorunda kaldım ama geç olsun güç olmasın derler, döndüğümde bir şeyler daha yazarım belki bakalım:KK16:

X