• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'li iki milletvekili Nusaybin'de açlık grevine başladı

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.362
598
34
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyon nedeniyle 13 Kasım'da uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede bulundukları için TBMM'deki yemin törenine de katılamayan HDP Mardin Milletvekilleri Ali Atalan ve Gülseren Yıldırım, bugün açlık grevine başladı
fft2mm7391994.jpg

HDP’li Ali Atalan, "İlçede 6 gündür süren yasak nedeniyle ciddi sıkıntılar var. Sorunun genel anlamda çözülmesi için sayın Abdullah Öcalan ile görüşülmesi gerekiyor. Bir inatlaşma söz konusu, sorunlar güvenlikçi yaklaşım ile çözülemez" dedi.

Mardin Valiliği’nin açıklamasına göre, Nusaybin’de 13 Kasım’da başlatılan sokağa çıkma yasağı ardından düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKK’lı öldürüldü, 2 kişi yaşamını yitirdi ve 13 kişi yaralandı.

fft31_mf7392054.Jpeg
Nusaybin’de operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede bulunan 2 HDP’li milletvekili yasağının kaldırılması için ilçe yakınlarındaki bir tesiste açlık grevine başladı. Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora’nın da kısa süre içerisinde ilçeye gelerek eyleme başlayacakları ifade edildi.

Sokağa çıkma yasağın ilan edildiği günden itibaren Nusaybin’de bulundukları için TBMM’deki yemin törenine de katılamayan HDP Mardin Milletvekilleri Ali Atalan ve Gülseren Yıldırım, yasağın kaldırılması istemiyle bugün açlık grevine başlattı. HDP Milletvekili Ala Atalan, ilçenin 3’te 2’sinde elektrik ve su olmadığını, gıda sıkıntısı çekildiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Bize ulaşan bilgilere göre 16 kişi yaralandı, biri diyaliz hastası hastaneye gidemediği için olmak üzere toplam 3 sivil yaşamını yitirdi. Her gün aralıksız ilçe merkezi silahlarla taranıyor. Şimdiye kadar güvenlik güçlerinin girdiği bir mahalle yok. Savaş görüntüsü ve sürekli patlayan silahlar nedeniyle çocukların psikolojisi bozuluyor. Biz de yaşananlara dikkat çekmek ve yasağın kalkması için arkadaşlarımız ile bugün açlık grevine başlıyoruz."

fft31_mf7391979.Jpeg

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, kendilerinin de ilçedeki hendek ve barikatları sorun olarak gördüklerini ancak bunun altında yatan nedenleri araştırıp konuşmak gerektiğini söyledi. Atalan, şöyle konuştu:

"Bir inatlaşma söz konusudur. Bu sorunların tamamen çözülmesi için İmralı’da bulunan sayın Abdullah Öcalan ile yeniden görüşmelere başlanması gerekir. Öcalan’ın müdahalesi ile bunların bir günde çözüleceğine inanıyorum. Sadece güvenlik anlayışı ile soruna yaklaşırsak sorunlarımızı çözemeyiz. Seçim atmosferi ile sekteye uğratılan çözüm sürecinin yeniden başlaması gerekir. Herkes hata yapmış olabilir. Önemli olan yeniden masaya dönmek ve sorunları konuşarak,müzakere ederek çözmektir. Buradaki yetkililer ile sürekli temas halendeyiz. Ama burada bütünoperasyonAnkara tarafından yönetiliyor ve yani buradaki yöneticilerin yapacağı bir şey yoktur."
http://www.posta.com.tr/siyaset/Hab...de-aclik-grevine-basladi.htm?ArticleID=312443

Kadının haklı olduğu noktalar var, gerçekten insanlar zor durumdaysa, diyaliz hastası diyalize gidemediği için öldüyse bu devletin ayıbıdır.

Önlem alırken vatandaşın canını hiçe saymak ne demek anlaşılır gibi değil. Önce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak zorunda değil mi bu devlet? Oradaki sivil vatandaşın hepsi PKKlı da değil hele çocuklar herşeyden habersiz. Kaş yaparken göz çıkarmak bu.

Ama bu süreci atlatmanın çözümü Öcalan olamaz, ne alaka şimdi???

Kaçıncı açlık greviniz Allah aşkına ya..
Baydınız.
Sizin kim olduğunu öğretecek baba yiğit ne zaman çıkacak acaba bu ülkede?
Yeminle Çiller'i arar olduk.

Ama İpek bu adamların eylem sebebi sivil vatandaş. Baksana 3 sivil ölmüş. Yani bunlar eylem yapsın, ölsün, gitsin noktası mı önemli olan adamların dikkat çektiği nokta mı?

Tamam operasyon sürsün PKKlılar öldürülsün ama sokağa çıkma yasağı yaparken vatandaş için önlem almak gerek. Eğer dedikleri gibi çocukların olduğu yerlerde bombalar patlıyorsa devletin önlemsizliğidir bu. Oradaki vatandaşı toplayıp geçici bir yere yerleştirebilirlerdi. Orası savaş yeri sonuçta. Herşeyden habersiz bebeğe, çocuğa, yaşlıya, kadına yazıktır.

Bir de kimi arkadaşlar sadece başlığa bakıp yorum yapıyor sanki. İçeriğe yorum yapanı görmedim.

anlaşılan yumurta kapıya dayanmış baya temizlik başlamış , eger tekrardan çözüm süreci başlarsa yine ülkeye dağılırlar her yere mayın döşerler tekrar güçlenirler bu kasımda ak partiye oy vermedim sırf tekrar çözüm süreci başlar korkusuyla , inşallah başlamaz Öcalanla görüşmeliymişiz de vıdı vıdı görüşme falan yok hakettiğinizi bulacaksınız Avrupa birliğinden falan uyarı gelirse yok insan haklarına aykırı bilmem ne diye o zaman diyeceksin bende senin üzerine işidi salarım açarım sınır kapılarını sen bende pkk yı bitirmiyosan bende sende işidi bitirmem bu kadar basit yeter artık şehit verdiğimiz acı çektiğimiz kökünüz temizlencek, yalandan bir de grev yapıyorlar bakalım kaç gün aç kalacaklar görecez.

Ama İpek bu adamların eylem sebebi sivil vatandaş. Baksana 3 sivil ölmüş. Yani bunlar eylem yapsın, ölsün, gitsin noktası mı önemli olan adamların dikkat çektiği nokta mı?

Tamam operasyon sürsün PKKlılar öldürülsün ama sokağa çıkma yasağı yaparken vatandaş için önlem almak gerek. Eğer dedikleri gibi çocukların olduğu yerlerde bombalar patlıyorsa devletin önlemsizliğidir bu. Oradaki vatandaşı toplayıp geçici bir yere yerleştirebilirlerdi. Orası savaş yeri sonuçta. Herşeyden habersiz bebeğe, çocuğa, yaşlıya, kadına yazıktır.

Bir de kimi arkadaşlar sadece başlığa bakıp yorum yapıyor sanki. İçeriğe yorum yapanı görmedim.
Bunu taraflı yapmaları itici.
Aynı şeyleri batıdaki bir il için yapar mıydı?
Ben amacın kendi vatandaşını düşünmesi olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa binlerce kişiyi elleriyle öldürmezler.
Amaç belli, hep tersine gitmek, dikine gitmek, kin güttüğünü göstermek, yüzünden bile belli nefreti.
Hani devam etsin o zaman greve.
Bu aynen Zimbamve başkanın karısı gibi. Halkla empati kurmak için tek öğün yemek yiyormuş sözüm ona.:KK70:Ama kendisine alış veriş çılgını derler.:KK59:

Bunu taraflı yapmaları itici.
Aynı şeyleri batıdaki bir il için yapar mıydı?
Ben amacın kendi vatandaşını düşünmesi olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa binlerce kişiyi elleriyle öldürmezler.
Amaç belli, hep tersine gitmek, dikine gitmek, kin güttüğünü göstermek, yüzünden bile belli nefreti.
Hani devam etsin o zaman greve.
Bu aynen Zimbamve başkanın karısı gibi. Halkla empati kurmak için tek öğün yemek yiyormuş sözüm ona.:KK70:Ama kendisine alış veriş çılgını derler.:KK59:

Ben HDPli vekillerin açlık grevini sallamadım bile haberde, hatta içeriği okumasam beter ol derdim.

Yani umrumda olan onların ne halt ettiği değil, ya da haberdeki detay onlar değil bana göre orada gerçekten böyle bir tablo varsa çok acı. Yani o tabloyu HDPli vekiller açlık grevi yaptı şeklinde değilde Sokağa çıkma yasağı halkı perişan etti şeklinde verseler yine aynı yorumlar mı yapılırdı?

Çocuklar ve hastalar ve ölüm bence haberin detayı.

Ben HDPli vekillerin açlık grevini sallamadım bile haberde, hatta içeriği okumasam beter ol derdim.

Yani umrumda olan onların ne halt ettiği değil, ya da haberdeki detay onlar değil bana göre orada gerçekten böyle bir tablo varsa çok acı. Yani o tabloyu HDPli vekiller açlık grevi yaptı şeklinde değilde Sokağa çıkma yasağı halkı perişan etti şeklinde verseler yine aynı yorumlar mı yapılırdı?

Çocuklar ve hastalar ve ölüm bence haberin detayı.

Canım onlar getirdi bu hale orayı da pek çok yeri de.

Ne ekersen onu biçersin artık.

Kaç can yanacak artık, kaç ocak babasız kalacak. En güvenlisi sokağa çıkma yasağı demek ki.

Güvenlik istiyorlar, hastane istiyorlar. Kimden? Devletten. Ama devletin askerini, polisini göz kırpmadan öldürüyorlar.

Artık askerin de polisin de psikolojisi bozuldu demek. Sen eşinin, kardeşinin şu sokaklarda görevli olmasını ister misin gerçekten????

Canım onlar getirdi bu hale orayı da pek çok yeri de.

Ne ekersen onu biçersin artık.

Kaç can yanacak artık, kaç ocak babasız kalacak. En güvenlisi sokağa çıkma yasağı demek ki.

Güvenlik istiyorlar, hastane istiyorlar. Kimden? Devletten. Ama devletin askerini, polisini göz kırpmadan öldürüyorlar.

Artık askerin de polisin de psikolojisi bozuldu demek. Sen eşinin, kardeşinin şu sokaklarda görevli olmasını ister misin gerçekten????

Ama burada sıkıntı yaşayan asker olsa ona da karşı gelirsin ama sokağa çıokma yasağı bir diyaliz hastasını ölüme terk ediyorsa bu da kötü.

Bilmiyorum ben yine de bir hasta öldüyse, çocuklar savaşın ortasındaysa oh olsun demiyorum. Hakettiler diyemiyorum. Orada yaşamayan bilemez, kendi evladımı düşünüyorum oradaki bir anneyi düşünüyorum yapamıyorum yani duyarsız olmayı. Vatandaşı tahliye etmek operasyona engel değil. Üstelik hendeğe yardım eden vatandaşıa da engel olmuş olur, masum vatandaşında canını korur.

Bu tablonun Suriye'den farkı nedir ki?

Ama burada sıkıntı yaşayan asker olsa ona da karşı gelirsin ama sokağa çıokma yasağı bir diyaliz hastasını ölüme terk ediyorsa bu da kötü.

Bilmiyorum ben yine de bir hasta öldüyse, çocuklar savaşın ortasındaysa oh olsun demiyorum. Hakettiler diyemiyorum. Orada yaşamayan bilemez, kendi evladımı düşünüyorum oradaki bir anneyi düşünüyorum yapamıyorum yani duyarsız olmayı. Vatandaşı tahliye etmek operasyona engel değil. Üstelik hendeğe yardım eden vatandaşıa da engel olmuş olur, masum vatandaşında canını korur.

Diyaliz hastasının öldüğü falan yok ambulans hizmete devam ediyor ama malesef ambulansları da hedef alıyorlar ..

Kadının haklı olduğu noktalar var, gerçekten insanlar zor durumdaysa, diyaliz hastası diyalize gidemediği için öldüyse bu devletin ayıbıdır.

Önlem alırken vatandaşın canını hiçe saymak ne demek anlaşılır gibi değil. Önce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak zorunda değil mi bu devlet? Oradaki sivil vatandaşın hepsi PKKlı da değil hele çocuklar herşeyden habersiz. Kaş yaparken göz çıkarmak bu.

Ama bu süreci atlatmanın çözümü Öcalan olamaz, ne alaka şimdi???
Canim diyaliz hastasını hastaneye götüren ambulansa kurşun sıkan da PKK'lılar. Dolayısı ile devletin pkk yı ordan temizlemesi gerekiyor. Sağlık hizmeti aksiyorsa sebebi pkk.

Seni temin ederim; sivilleri öldüren de pkk...

Olayları saptiriyorlar. Ben o ilçenin ambulanscisini tanıyorum, doktorunu da... Sokağa çıkma yasağı var diye diyaliz hastalarına diyaliz yapmaktan vazgecmiyorlar. Yine ellerinden geldiği kadar gidip bu hastaları alıp hastaneye getiriyorlar. Ama çok çatışmalı bazı sokaklara ambulans giremiyor. Ambulansin giremediği yerdeki hastalara da, şuraya kadar gelin sizi ordan alalım diyorlar.

Back