HDP'den aday oldu diye akrabalıktan reddettiler

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
HDP'den aday oldu diye akrabalıktan reddettiler

HDP'nin Rize'den 2. sıra milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun'a akrabaları tepki gösterdi.

Basın açıklaması düzenleyen Karafazlı ailesinden Ali, Lokman, Harun, Birkan, Yüksel, Akif ve Osman Karafazlı, Selda Karafazlı Kurşun'u ve ailesini akrabalıktan sildiklerini belirttiler.

Rudaw'ın haberine göre, basın toplantısında Selda Karafazlı'yı aday olmamaları konusunda daha önce uyardıklarını belirten aile üyeleri şu açıklamayı yaptı: "HDP ülkemizde bilinen bir terör örgütünün devamıdır. Karadeniz bölgesinde hiçbir yapılanmaya girememiş ve halk tepkisini ortaya koymuştur. Siyasi partilere karşı değiliz. Her partide mutlaka Karafazlı ailesi vardır. Ancak HDP gibi terör örgütünün yanında yer alan ve İmralı adasında başı bulunan bir partiden akrabamızın aday olması bizleri üzdü."
http://www.radikal.com.tr/politika/hdpden_aday_oldu_diye_ailesi_basin_aciklamasi_yapti-1335387

yalnızca milletvekili olmak istiyor olabilir
kim vekil olmak istemez ki...

ben hdp ye bu kadar sert tepki gösterilmesini anlamıyorum, ülkemizde nufusun nerdeyse üçte biri kürt bildiğim kadarıyla ve onları temsil eden bir parti olması gerekiyor, ve barajı geçmesi gerekiyor bence
Aslında adaylara bakılırsa şu saatten sonra "kürt partisi" tanımlaması pek uymuyor.

Yanlış anlaşılmasın böyle bir parti çok önceden var olmalıydı. Geç kalındığını düşünüyorum.
Adaylarıyla, duruşuyla, söylemleriyle renkli bir parti ve evet barajı geçmesi gerekiyor.

hdp kürtlerden çok pkklıları temsil etmiyormu? benmi yanlış biliyorum?

HDP’nin Rize’den aday gösterdiği isimlerden Selda Karafazlı’nın bazı yakınları tarafından yapılan ‘Akrabalıktan reddediyoruz’açıklamasına baba Gençağa Karafazlı’dan yanıt geldi.

Kızının adaylıktan çekilme gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Karafazlı, ‘provokasyon’ olarak gördüğü bu açıklamayı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bundan böyle bizim akrabamız, yakınımız değil
Selda Karafazlı’nın bazı aile yakınları tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında, ‘terör örgütünün yanında yer alan bir parti’ olarak niteledikleri HDP’den aday olmaması için kendisinin ve İHD yöneticisi olan babası Gençağa Karafazlı’nın ‘uyarıldığı’belirtilmişti.

Açıklamada, “Uyarılarımızı dikkate almayan Gençağa Karafazlı artık bundan böyle bizim akrabamız, yakınımız değildir” denilmişti.

Baba Karafazlı: Selda adaylıktan çekilmeyi düşünmüyor

Kızını ve kendisini ‘silen’ aile yakınlarının bu kararını Dicle Haber Ajansı’na değerlendiren Gençağa Karafazlı, açıklamanın MHP’den aday olan başka bir akrabanın yakınlarının girişimiyle yapıldığını savundu.

Buna karşın özellikle ailenin kadınlarının Selda Karafazlı’yı desteklediğini belirten baba Karafazlı, “Kızımız cesurca bir adım attı. Kızımız üzerinden HDP’nin Rize’deki çalışmalarına engel olmak istiyorlar. Selda, çalışmalarını sürdürecek, adaylıktan asla çekilmeyi düşünmüyor” diye konuştu.

Suç duyurusunda bulunacağız
Açıklamayı ‘provokasyon’ olarak tanımlayan ve HDP’nin Rize’de faaliyet yürütmemesi için bu tür girişimlerin içine girildiğini ifade eden Karafazlı, basın toplantısında yer alan ve provokasyona teşvik edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

ben hdp ye bu kadar sert tepki gösterilmesini anlamıyorum, ülkemizde nufusun nerdeyse üçte biri kürt bildiğim kadarıyla ve onları temsil eden bir parti olması gerekiyor, ve barajı geçmesi gerekiyor bence

Ben kürdüm. Ama PKK'nın ve İmralı'daki yaratığın kucağındaki bir partiye asla oy vermem.
Miletvekili olup 20 küsür bin Tl maaş almak içinde Demokratik Terör e girmem. İte yakışır yağlı kemik.

Aynı şekilde düşünüyorum.
Bu parti imralıdaki it basının emrinde.

peki barajı geçmesini istiyor musun gülay, çünkü barajı geçmezse bunların başkanlık hayali gerçek olacak ve belkide bi 100 yıl daha başımızda kalacaklar
sonuçta hdp iktidar olamaz ama barajı geçmeli diye düşünüyorum

Bunların hepsi bir oyun. Barajı aştıktan sonra beraber yürüyoruz biz bu yollarda şarkısını söyleyecekler. Kızdıklarında da ''Ne istediler de vermedik'' diyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…