hbsag tetkikinden anlayan varmı?

tutkuum

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
36
0
kızlar benim kafama takıldıda sizlerle paylaşmak istedim ben hamile kalmadan önce tahlil yaptırdığımda hbsag 0.01 (negatif ) bu durumda benim herhangi bir aşı yaptırmam gebeylen gereklimi

Hpsag hebatit b testi canım ama oran konusunda bir fikrim yok ama gerekiyor olsaydı aşı yada bu yöndeki bir tedavi dr un seni mutlaka uyarırdı.

hbsag negatif demek hepatit b enfeksiyonu şuanda kanında yok demek ama bu önceden geçirmişmisin yani bağışıkmısın bilgi vermez bunun için AntiHBs IgG ve IgM baktırman lazım.....
Şuan hamileysen bildiğim kadarıyla hamilelikte yapılmıyor bu aşı ama genede sor doktoruna hem belki IgG sonucuna göre bağışık çıkarsın belli olmaz...
geçmiş olsun......

hbsag negatif demek hepatit b enfeksiyonu şuanda kanında yok demek ama bu önceden geçirmişmisin yani bağışıkmısın bilgi vermez bunun için AntiHBs IgG ve IgM baktırman lazım.....
Şuan hamileysen bildiğim kadarıyla hamilelikte yapılmıyor bu aşı ama genede sor doktoruna hem belki IgG sonucuna göre bağışık çıkarsın belli olmaz...
geçmiş olsun......

çok sağolun bide benim anti rubella IGG bakılmıştı sonuç 286 (pozitif) çıkmıştı dediğiniz tahlil bumuydu sizin

kızlar benim kafama takıldıda sizlerle paylaşmak istedim ben hamile kalmadan önce tahlil yaptırdığımda hbsag 0.01 (negatif ) bu durumda benim herhangi bir aşı yaptırmam gebeylen gereklimi

canım negatif yani sende hepatit olmadığını gösterir.. ama pozitif olsaydı belki aşı olurdu ama gebelikte aşısı yok bildiğim kadarıyla.. sadece eğer sende pozitif çıksaydı doğumdan sonra bebeğine yapılırdı taşıyıcı olmasın diye..endişelenecek bir durum yok yani..

mrb canım hepatit olmadığı gösterir.Hamile olsan da olmasanda hepatit aşısı yapılıyor hamilelikte bebeğe zararı yok.

çok sağolun bide benim anti rubella IGG bakılmıştı sonuç 286 (pozitif) çıkmıştı dediğiniz tahlil bumuydu sizin

bu da kızamık testi.kızamık bağışıklığın var demekki.anti - hbs testi ise sarılık bağışıklığı.3 defa yapılıyor.aşların tamamlanması 6 ayı buluyordu yanlış hatırlamıyorsam.aşı yaptıralı 8-9 yıl oluyor. test yaptırdım yakınlarda 300 e yakın bir değer çıktı.aşılarım tutmuş yani.bildiğim kadarıyla gebeyken yapılmıyor bu aşı canım.o yüzden ya tedaviden önce ya da bebekten sonra olmalı.umarım yardımcı olabilmişimdir.

X