Bebek Beslenmesi hazırlanmış mama ne kadar süre içinde verilmeli?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bluecrazy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
200
6
96
2 aylık bebeğim var, sütüm az oldugu zamanlar mama takviyesi yapıyoruz gazlı bi bebek bebelac ac almiron başladık. Mamayı hazırlıyorum bebeğim azcık içiyo sonra uyuyo, yarım saat sonra tekrar uyanıyor. Uyandığında o mamayı ısıtıp tekrar verebilir miyim yeni mi hazırlamam gerekir. mama kullanan anneler tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Birkaç mamanın üzerinde okuduğum ve doğum yaptığım özel hastenedeki söylenen şu;

Eğer oda sıcaklığında ise 1 saat buzdolabında ise 24 saat bekletilebiliyor. Aynen ben yapıyorum buzdolabı değilde oda sıcaklığında 1 saat içinde ise tekrar veriyorum 1 saati geçtiyse döküyorum. Zaten zamanla ne kadarın doyurduğunu anlıyorsun atmaya gerek kalmıyo.

bende en geç 1 saat içinde tüketilmeli diye biliyom.dolapta saklandığınıda hiç duymamıştım .içmediği yeni sağılmış anne sütünü dolapta bekletip sonra veriyorum dökmeye kıyamıyom çünkü bulunmuyor ama mamayı eğer imkanınız varsa neden tazesi dururken beklemişi veresinizki.içmediği benimkide yavaş emiyodu zaten bitirmesi 1saati buluyodu bekliyodum sonra içirmiyodum döküyodumm zaten çok bekleyince soğuyorr

dökme canım bır saat içinde benmarı usulu ısıt ver bız prof dr gıttıgımde 3sayfalık sorulerımdan bırıydı bana oysle soyledı

mamayı hazırlayıp ısıttıysan hemen tüketilmesi lazım ama hazırlayıp ısıtmadan dolaba koyduysan 24 saat saklayabilirsin. anne sütüde öyle ısıtırsan tekrar dolaba koymaman gerekiyor. öyle bir kaç kere dökmek zorunda kaldım ama içim acıdı resmen anne sütünün damlası bile ziyan edilmemeli.

mamayı zaten sıcak suyla hazırlamıyormusunuz?

Ben kaynamış biraz ılımış suyu biberona koyuyorum üzerine mamayı ekliyorum, karıştırıyorum eger hala çok sıcaksa hafif soguk suyun içinde sogutup bebeğe öyle veriyorum. yanlış mı yapıyorum acaba?

bi de ülker hero baby ve sma kaynar suyla yapınca bozulmuyor ama yeni bebelac ac almiron aldım onu çok fazla sıcak suyla yapınca peynirleşiyo, yogurt suyu gibi suyu ve mama ayrılıyo gibi oluyo.

canım ben mama suyu kaynatıp cam şişeye koyuyorum. şişedeki su doğal olarak soğuyor soğuk kaynamış dinlenmiş suyu biberona koyup mamayı hazırlıyorum benmari usülü ısıtıyorum.

mama verince bebeğime çok ağır geliyor sancılanıyor, ben suyu kaynatıyordum biberona koyup mamayı ekliyor ve öyle soğutuyordum bize doğum yaptığım hastanede öyle göstermşlerdi acaba yanlış hazırlıyorumda o yüzden mi ağır geliyor bebeğime

Slm benm iki aylık ikizlerm var. Mama için suyu kaynatılmş soğumş hazır bırakıyorum mama yı hazırlarken ateşte ılıtıp mama yı katıp karıştırıyorum doğrumı böyle

Slm benm iki aylık ikizlerm var. Mama için suyu kaynatılmş soğumş hazır bırakıyorum mama yı hazırlarken ateşte ılıtıp mama yı katıp karıştırıyorum doğrumı böyle

Canim mama kaynatilmaz kendine bir termos alirsan elinin altinda her zaman sicak kaynamis suyun olur ben suyu kaynatip termosa koyuyorum bebegim acikinca hazir kaynamis su oluyor suyun sicakligini termosa koyarken kendin ayarlayabilirsin ilik su koyarsan ilik kalir ben hafif sicak koyuyorum cok rahat oluyor eger mamayi yaptin ve soguduysa bebegin yarim biraktiysa 1saat icinde kaynar su kabin icine biberonu koy isinir bebegin ictiyse bir saat icmediyse 3 saat dayanabiliyor ama isitirsan icsese icmesede dokmen lazim kaynamis ilik suyu bibonun icine koyup her 30 cc ye 1 olcek mama katip karistirman lazim yani 60 yapiyorsan iki kasik 90 uc kasik mama kutusunun arkasinda yazar kolay gelsin canim

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X