• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Haziran-Temmuz-Ağustos ayına hamile girmek isteyenler burada toplanalım...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Çok az pıhtılaşma çıktı bende ilk kayıptan sonra, e kullanmasan da olur ama önlem amaçlı iç dediler gebelik düşünmeden 3 ay önce, rahime de güzel kan akışı sağlansın diye.
İçtim dış gebelik oldu 2. Zaten o da farklıydı.
Sonra oğlumda içtim 7 ay çok güzel gelişti 40.hafta da doğdu çok şükür.
4 5 ay önce emzirmeyi bıraktım korunmalı tek ilişki ile plansız bi şekilde 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim tabi üzüldğm çünkü plamsız asla düşünme mutlaka 2 3 ay aspirin iç denmişti.
Neyse gelişimi güzel gitti 2.5 ay ama birden kalbi durdu. Kürtaj öncesi gelişimi 4 5 gün öndeydi bile maalesef ..
Bunum da kayıp sebebi aşırı tiroid yğkselmesi dendi ..
Artık herşeye kader kısmet der oldum.
Şimdi 2 aydır içiyorum aspirin folik, bu ay ilk deneme idi olmamıştır.
Öbür ay kısmet .. :)

Çok az pıhtılaşma çıktı bende ilk kayıptan sonra, e kullanmasan da olur ama önlem amaçlı iç dediler gebelik düşünmeden 3 ay önce, rahime de güzel kan akışı sağlansın diye.
İçtim dış gebelik oldu 2. Zaten o da farklıydı.
Sonra oğlumda içtim 7 ay çok güzel gelişti 40.hafta da doğdu çok şükür.
4 5 ay önce emzirmeyi bıraktım korunmalı tek ilişki ile plansız bi şekilde 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim tabi üzüldğm çünkü plamsız asla düşünme mutlaka 2 3 ay aspirin iç denmişti.
Neyse gelişimi güzel gitti 2.5 ay ama birden kalbi durdu. Kürtaj öncesi gelişimi 4 5 gün öndeydi bile maalesef ..
Bunum da kayıp sebebi aşırı tiroid yğkselmesi dendi ..
Artık herşeye kader kısmet der oldum.
Şimdi 2 aydır içiyorum aspirin folik, bu ay ilk deneme idi olmamıştır.
Öbür ay kısmet .. :)
Anladım canımm hangi geninde pıhtılaşma çıktı bende test yaptırdım da
Belkide olmuştur :)

Haklsn hayatmzda hersey sınav dogsaydı bıozru olsaydo erken dogmadan yada buyutp bısey olsaydı Allahım kımseye boyle acılar yasatmasn bıdaha tedbırlı olup en gzl drlara gıdıcem ıns nasıp olur ıyı oluruz ve cocuk sahıbı oluruz arkadasımn bebegını alınca kucagıma kokusu cok gzl hepımız yasarız ıns
Aminn canim insallah Allah gonlumuze gore versin. Heh aferin boyle boyle daha iyi olacagiz:)

Öyle tabi canım bana da hepsi farklı sebepp olunca bütün terslikler seni bulmuş dediler çünkü hepsi birbirinden farklı kayıplar napim valla oğşum doğdu maialşah 4.100 gr çok akıllı gelişimi herşeyi yaşıtlarından ileri. Yani demekki olabiliyor sağlıklı çocuğum diyorum bende. 1 tane daha okursa inşallah şu gebelik defterini kapamak istiyorum artık :) bu ay olöadı gibi artık ağustosa güzel haberler gelir inş
Yani ben de oyle diyorum ondan arastirmaya gerek gormedim.
Masallah oglusuna normal mi dogurdun canim?
Ikiz bekliyorum ben de gonlumden ikiz geciyor..:) hayirlisi saglikla gelsinler de.

Aminn canim insallah Allah gonlumuze gore versin. Heh aferin boyle boyle daha iyi olacagiz:)
Ben bı ıyıyım guluyorum bıanda aglamaya baslıyorum cıft karakter oldm 27sınde yogun kanamam basladı 7 gun sonra kurtaj oldm tekrar sımdı kanama var ama okdr yogun degıl wcde gelıyo adet oldummu olmadımmı kendımı nasıl takıp etcem bılmıyorum

Ben bı ıyıyım guluyorum bıanda aglamaya baslıyorum cıft karakter oldm 27sınde yogun kanamam basladı 7 gun sonra kurtaj oldm tekrar sımdı kanama var ama okdr yogun degıl wcde gelıyo adet oldummu olmadımmı kendımı nasıl takıp etcem bılmıyorum
Takip de etme simdilik artik bisiy kalmamistir 2 3 ay da korun dedi. Kanaman da azmis. Sorun etme artik Allahin izniyle gececek bu gunler. Kucagina alacaksin bebisini.

Takip de etme simdilik artik bisiy kalmamistir 2 3 ay da korun dedi. Kanaman da azmis. Sorun etme artik Allahin izniyle gececek bu gunler. Kucagina alacaksin bebisini.
Kanama asırı dgl ama sımdı geldı akıyo hafıf agrıyla kurtaj olalı uc gun oldu normal heralde kesılsın artık kanamadan da bıktm kendımı toparlamam ıcın hersy engel oluyo ons normal e doncez

Kanama asırı dgl ama sımdı geldı akıyo hafıf agrıyla kurtaj olalı uc gun oldu normal heralde kesılsın artık kanamadan da bıktm kendımı toparlamam ıcın hersy engel oluyo ons normal e doncez
Doneceksin tabi merak etme. Kan hapi da yazdi mi sana bu kadar kan kaybina. Ya da dogal yoldan almaya calis yazmadiysa. Gucun kuvvetin de yerine gelsin.

Yani ben de oyle diyorum ondan arastirmaya gerek gormedim.
Masallah oglusuna normal mi dogurdun canim?
Ikiz bekliyorum ben de gonlumden ikiz geciyor..:) hayirlisi saglikla gelsinler de.
Yok canım nerde normal :))
40.haftada sancı almaya bile korktum ya bişey olursa diye sağlıkla doğurayım da bitsin artık dedim sezeryan oldu zorunlu sayıldı 4 ü geçti kilosu diye.

40.haftada sancı almaya bile korktum ya bişey olursa diye sağlıkla doğurayım da bitsin artık dedim sezeryan oldu zorunlu sayıldı 4 ü geçti kilosu diye.
Benim arkadaslarim var 4 u geckin normal doguran ondan sordum canim:)

sirkencubin sirkencubin canim sen naptin? Sesin cikmiyor. Nasil gidiyor ne durumdasin?

Tıbbi genetik geçen hafta kabul etmedi kanlarımızı kota varmış. Pazartesi gideceğiz bu sefer alacaklarmış. Kendi doktorum da bekleyeceksiniz acele etmeyin diyor. Çevremdeki herkes de tüp bebeğe gir pgd yaptır bundan sonra garanti olsun strese girip durmayın diyorlar. Ben de şaştım bekliyorum işte. Yapabildiğimiz tek şey temiz beslenmek.

Benim arkadaslarim var 4 u geckin normal doguran ondan sordum canim:)
Benimde ablam annem 4 5 kg doğurdular da :)
Benim malum 2 kayıptan sonra zaten hep korkuyla geçiyo gebelik.
İlk doğum da ölü doğum olunca suni sancılarla .. maalesef yani dr hiç ısrar etmesi bile zaten doğuramazsın tansiyonun çok düşük falan dedi.
Sezeryandan sonra bile kısa süre yoğun bakımda kaldım heyecandan çok kötü oldum sağlıklı mı değil mi korkusu çok kötü.
Sezeryandan yana hiç sıkıntım olmadı normal doğum yapanlardan daha rahattım ayaklandım işlerimi yaptım hemen çok şükür. :) zaten sğalıkla doğsunlarda nasıl doğarlarsa doğsunlar diyosun :))

Doneceksin tabi merak etme. Kan hapi da yazdi mi sana bu kadar kan kaybina. Ya da dogal yoldan almaya calis yazmadiysa. Gucun kuvvetin de yerine gelsin.
Yok kndm kan vrvm antıbıyotık bıtcek salı kan vercm hotmon ve vıtamın baktrcM nasılım dıye ama gelıyo bugunde kanama

Benim arkadaslarim var 4 u geckin normal doguran ondan sordum
Tıbbi genetik geçen hafta kabul etmedi kanlarımızı kota varmış. Pazartesi gideceğiz bu sefer alacaklarmış. Kendi doktorum da bekleyeceksiniz acele etmeyin diyor. Çevremdeki herkes de tüp bebeğe gir pgd yaptır bundan sonra garanti olsun strese girip durmayın diyorlar. Ben de şaştım bekliyorum işte. Yapabildiğimiz tek şey temiz beslenmek.
Yani maddi durumun elveriyorsa bekleme o vakit, degilse mecbur rotayi takip edersin.
Allah yardimcin olsun. Hayirlisi olsun.

Benimde ablam annem 4 5 kg doğurdular da :)
Benim malum 2 kayıptan sonra zaten hep korkuyla geçiyo gebelik.
İlk doğum da ölü doğum olunca suni sancılarla .. maalesef yani dr hiç ısrar etmesi bile zaten doğuramazsın tansiyonun çok düşük falan dedi.
Sezeryandan sonra bile kısa süre yoğun bakımda kaldım heyecandan çok kötü oldum sağlıklı mı değil mi korkusu çok kötü.
Sezeryandan yana hiç sıkıntım olmadı normal doğum yapanlardan daha rahattım ayaklandım işlerimi yaptım hemen çok şükür. :) zaten sğalıkla doğsunlarda nasıl doğarlarsa doğsunlar diyosun :))
Aynen oyle canim.
Iste herkesin vucut yapisi farkli kimi normal doguruyor 50 dikisle baska sikintilari da oluyor, kimi de senin gibi:) sezaryen olup hemen ayaklaniyor.
Onemli olan saglikli dogmasi.

Back