• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hazır yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar .bende iki evladımada yaşına kadar yoğrdu mayalamıştım...bazen güzel tutuyodu bazende sulu oluyoduçççşansa artık her zaman bir olmuyo...şimdi hazır yoğurt yiyoruz...mayalamıyorum...herşeyin hazırına kaçıyoruz açıkçası...herşeyin ilaçlı olduğunu bile bile yapıyoruz işte......

Aynen benimde yoğurtla başım dertte .Kendin günlük mayala diyorlar ama iki gündür mayaladıığım yoğurtalar güzel tutuyor gibi görünüyor ama bi tuhaf uzuyorlar resmen çok iğrenç görünüyor öyle oluncada içimden yedirmek gelmiyor atıyorum .Neden öyle oluyorlar ki acaba :uhm:

ilk yoğurda başladığımda hergün taze mayaladım ama bir gün dışarıya çıktık o gün şu sütaşın babaymix elmalısını verdim bidaha benim mayaladığım yoğurdu asla yemedi o gün bu gündür babymix kullanıyoruz

kızlar şimdi 2 bardak danone sütü kaynatıyorum, kavonoza koyuyorum azıcık bekliorum çok değil, serçe parmağıınızla bakabilirsiniz, süt elinizi yakmalı ama dayanabileceğiniz ölçüde... tam o noktada kavonozun içine daha az diolar ama ben 3 tatlı kaşığı yoğurdu koyuyorum karıştırıp ağzını sıkıca kapatıyorum kavonozu mutfak önlüğünün naylon tarafıyla sarıyorum ki geç soğusun, gee yapıyorum sabaha yoğurt olmuş oluyo bi deneyin derim çok da güzel oluyo ve 5dakkalık iş.. bebeklere taze yoğurt verilmeli çünkü, drın dediğine göe kaymaklı şekilde tutmasına da gerek yok, yoğurda dönsün yeter... isterseniz ölçüyü artırın katı olsun.. afiyet olsun bebişlere

Ben yoğurdumu fırında yapıyorum. Çok nadir tutmadığı oluyor oda sütü bazen gereğinden fazla sıcakken mayalamamdan oluyor. El yakmayacak sıcaklıga geldiğinde küçük bir kabta üç kaşık yoğurda biraz ılık sütten koyup boza kıvamına getiriyorum sonra mayalayacağım kalan sütle karıştırıyorum kapağını kapatıp fırına sürüyorum 50 derecede (sarmadan) 4 saat beklettikten sonra buz dolabına koyuyorum en az bi 4-5 saat de orada bekletiyorum. Plastik pek sağlıklı değil ama niyeyse onda daha iyi tutturuyorum. birde mayalamakta kullandığınız yoğur da önemli kese yoğurduyla olmuyor. illa ki hazır kase yoğurtla oluyor. Tadı ekşiyse mayaladığınızada geçer mayalamadan önce tadını konturol edin. Ben pastorize sütle bile bu şekilde yapabiliyorum ama ne var ki ben yoğurt yapabiliyorum ama 1 yaşındaki kızım ne yoğurt ne de peynir yiyor ben de mecburen piyasadaki iyi olduğuna inandığım bir markanın meyveli yoğurtlarından veriyorum.

Arkadaşım süt ve sür ürünlerinden mezun ve danonede yapmış stajını kesinlikle tavsiye ediyor ben evime o yoğurttan başka yoğurt sokmuyorum.

Back