hazır olmamak bahane mi yoksa gerçekten hazır mı değilim?

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
hanımlar benim derdim biraz kendimle. kafamı kurcalayan bir durum içindeyim. değiştirmek, aksiyon almak tamamen bana bağlı.

öncelikle ben şu anda çalışıyorum. şükürler olsun ki işimi seviyorum, ara ara sorunlar yaşasam da her insan gibi, büyük bir şikayetim yok. evden çalışıyoruz zaten pandemi malum. benim ana işim bu. bu vesileyle iş arayan herkese de en kısa zamanda gönlüne göre iş nasip olmasını diliyorum.

şimdi bizim sektörde (ifşa olmamak için detay veremiyorum) kendi isminizle kendinizi öne çıkarma şansınız var. ben de kısmen yaptım bunu. internet ortamında insanın hedef kitlesine ulaşması çok kolay çünkü. ben online ortamlarda bilgilendirici paylaşımlarımla vs biraz kendimi gösterdikten sonra bana şehrimdeki şirketlerden iş teklifleri falan geldi, işimden memnun olduğum için bakmadım. benim sektörümde genelde benim yaşıtlarım ve daha deneyimliler çeşitli eğitimler veriyorlar. özel ders gibi düşünün. ve bu eğitimler çok ilgi görüyor. en deneyimsizi bile 6 ay içinde kendini geliştirip eğitim veriyor öyle düşünün. ne kadar kaliteli orası tartışılır. bana da bazen insanların talepleri oluyor eğitim vermemle alakalı. eğitim veren meslektaşlarım gerçekten çok iyi kazandılar, çok yoğunlar, öğrenci kontenjanları deli gibi dolu yani hatta bir tanesi daha ocak ayında, nisan'da bile dolu olduğunu söylemişti. eğitiminde anlattığı şeyler de zaten benim hakim olduğum konular.

ben 3-4 senedir sektördeyim, belli bir bilgi ve deneyim kazandım. benim de eğitim vermek aklımda var ama bir türlü harekete geçemiyorum. kendimi hazır hissetiyorum, yapar mıyım yapamaz mıyım vs. bir de kafamı kurcalayan en önemli şey, mevcut işime devam ederken bu eğitimleri vermek beni çok yorar mı? bunu ek iş gibi düşünün. ama kaliteli ve özenli olmak zorunda. hafta içi çalışıyorum zaten. akşamları ve hafta sonları verebilirim. bu durumda sadece bu sürelerde müsait olan öğrenci bulmak lazım doğal olarak. bulurum diye düşünüyorum. ama o zaman da bana pek dinlenecek zaman kalmıyor. ek iş deyip geçmemek lazım zaman ayırmak, ilgilenmek lazım ve beraberinde bir yorgunluk da getirecek. emek olmadan yemek olmuyor.

meslektaşlarım bunu nasıl yapıyor peki? valla yapanların 3-4 tanesi zaten kendi işinin patronu. bir tanesi arada ücretsiz workshoplar yapıyordu, bir yerde çalışıyor ama artık yapmıyor zaman ayıramadı herhalde.

gözlemlerime göre kendi işinin patronu olanlar daha fazla kazanıyor ve kendi adını daha rahat duyurabiliyor. biz işverene bağımlıyız tabii çalışma saatlerimiz vs belli.

bu ek işi yapmak için işten ayrılacak halim yok. ama kafamda da sürekli şu cümleler dönüyor: wurstria, daha iyi bir hayatın, gelirin olabilir. işinde daha çok kendini gösterebilirsin. adını duyurursan daha çok farkedilirsin diğer işverenler ve firmalar tarafından. hazır şu an talep varken, bu işler tutmuşken yap. sen gençken yap. dünkü çocuklar bile yapıyor. sıkılırsan bırakırsın sonra. hem işi hem de eğitimler bir arada yürütebilirsin. daha fazla para kazanabilirsin. tren kaçmadan yap şu işi!

aynen böyle söylüyor. ama ben hazır değilim. sizce hazır olmamam bahane mi? yoksa hazır olmayı beklemek yerine başlasam mı? öncesinde biraz hazırlık vs yapmak lazım. fikirleriniz benim için değerli hanımlar, lütfen fikrinizi söyleyin bu konuda. peki sektörün bu tarz eğitimlere ihtiyacı var mı derseniz, evet var, adım gibi eminim, her gün görüyorum.

Yapan insanlardan görüş alsanız?
Belki sizin sandığınız gibi korkulacak bir şey yoktur.
Onlar bilgi ve birikimlerini paylaşırsa daha çok hazır olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yapan insanlardan görüş alsanız?
Belki sizin sandığınız gibi korkulacak bir şey yoktur.
Onlar bilgi ve birikimlerini paylaşırsa daha çok hazır olabilirsiniz diye düşünüyorum.
onu konuştum, hallerinden memnunlar ama aramızdaki en büyük fark işte onlar ya freelance çalışıyor ya da kendi işlerini kurmuşlar. benim gibi çalışan değiller. genellikle onlarda insanlara faydalı olmaktan dolayı bir mutluluk var. saygı görüyorlar. her gün bir sürü teşekkür mesajı alıyorlar. iyiler yani ama benden daha deneyimliler sektörde de.

ben tam olarak neden korktuğumu da bimiyorum aslında. geçerli bir sebep yok. psikolojik galiba, rahatım bozulsun mu istemiyorum nedir.

Bence denemekten bir şey kaybetmezsiniz.
Deneyin, baktınız olmuyor vazgeçersiniz.
Denedim olmadı demek acaba deneseydim olur muydu demekten daha iyi diye düşünüyorum

Ver tabi ki eğitim neyi bekliyorsun ki, hazır olmaksa eğer beklediğin sonsuza kadar bekleyebilirsin bilgin olsun.

İyi bir eğitim verebilir miyim kaygılarının olması güzel bişey, işine özenli olmanı sağlar. Sadece ilk etapta çok az kişiyle (sektörü bilmiyorum ama gerekirse bir kişi) çalışıp genel havayı öğrenmeni tavsiye ederim naçizane. Küçük küçük başla yani gerisi gelir. Ama başla.

teşekkür ederim. evet sadece 1 kişilik kontenjan mantıklı. üstelik fatura kesmek konusunda da sıkıntı yok hani yasal engelim de yok. başka bir girişim için şahıs firması açmıştım onun üzerinden kesebilirim. ki eğitim için fatura veren de çok az.

kardeşim de başla diyor.

Bence denemekten bir şey kaybetmezsiniz.
Deneyin, baktınız olmuyor vazgeçersiniz.
Denedim olmadı demek acaba deneseydim olur muydu demekten daha iyi diye düşünüyorum
haklsınız, denemiş olmanın pişmanlığı ile denememiş olmanın pişmanlığı farklı oluyor. teşekkür ederim :)

Gecen gün bir tanidigim gozumun onunde bir gunde 5 milyon lira kazandi ve egitim veriyor.
Egitime aksam 21 de baslayip sabah 6ya kadar devam ediyorlar 1250 dolar egitim, 10 kisilik gurup.

12500 dolar guzel motivasyon ama gunde 5 milyon lira kazanan adam icin devede kulak. Sordum.

Insanlara yardim etmek guzeldir ve piyasada bilincli insanin artmasiyla piyasanin hacimlenmesi yine bana yarar, uzmani oldugum sektör büyüyor, daha ne olsun dedi.
Size boyle faydalari olacak mi?

evet, olur. çünkü her piyasanın iyisi ve kötüsü var. hem iyiler hem de kötüler eğitim veriyor. kötü olan sektöre zarar veriyor, bunu farkeden insanlar iyilere yöneliyor. iyilerin kıymeti biliniyor. insanlar bilinçlendikçe aslında sizin de adınız büyüyor. daha fazla insana ulaşmaya başlıyorsunuz. eğer cidden iyi iseniz insanlar başkalarına da tavsiye ediyorlar.

ki ben grup eğitimi düşünmüyorum şu anda çünkü onun için biraz daha isim yapmam, eğitim olaylarını öğrenmem gerekir. anca 1-2 kişiyle birebir yapabilirim başlangıçta.

para getirir yani özetle.

Sektörü merak etmedim değil yani.Beceri ilemi yoksa bilgi ilemi alakalı .Beceriyle ilgiliyse daha kolay sanki.Bilgi ile ilgiliyse anlatım gücünüzün iyi olması ve ortamlar da sözü dinlenen bir duruşunuz olmalı ..Bence de kendinizi yeterli görüyorsanız yapmalısınız..Yükselen insanlar hep riskleri göze alıp yola çıkmıştır.Riske gitmeden başarı olmaz.Ama tabikii kör riske değil.Kendinizi en kötüye hazırlayıp ona göre yola çıkın..En kötü durumda bile kazanılan tecrübe bir artı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…