Hazımsızlık sorunu

cashmir

kızım...küçük gün ışığım
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
824
2
46
arkadaşlar benim kızımın 23. günü.. dün gecemiz yine uykusuz geçti.. emmesi, idrarı, kakası herşeyi yerinde çok şükür.. ancak gazını çıkartmamıza rağmen, kakasını yaparken çok zorlanıyor. kıvranıyor resmen ve uyuyamıyor haliyle, uyuduğunda da bölük pörçük.. kakasının kıvamı da normal..sık emzirmemden kaynaklanabileceğini söyledi birileri.. bazen saat başı ya da 45 dk. bir emiyor tabii. ağladıkça, istedikçe emzirecektik hani? emiyor, ardından kusuyor.. kimi zaman az kimi zaman biraz fazla ardından yine acıkıyor haliyle.. sizin bebeklerinizde var mı hazımsızlık sorunu? nasıl başa çıkıyorsunuz?

Ayyy aynı sorun bende de varrrrrr,çok sık emiyoo sürekli aç çocuk sanki hiç almasam ağzından göğsümühiç bırakmıyooo ve kakası normale oranla cıvık denecek kadar iyi ama yinede çok kıvranıyo yaparkennnn,kızarıyo bozarıyo resmennn,bazen karnına masaj yapıyorum yağ ile o zmn hemen çıkarıyo kolay,ama geceleri dediğin gibi kabussss :bbo: bende bilmiorum bi çaresi olan varsa başka sölesin lütfennnnnnnnkafamçokkarıştı

bazı bebişlerin emme refleksleri kuvvetli oluyormuş sırf meme emmek için aranıyorlar bazende sancıları oldugunda emmek isteklermiş
bizim bebişde surekli emmek istiyr sancıdan sanırım kakasını yapamıyor surekli aranıyor aglıyor ayaklarını içine cekiyr dayanamıyorum tekrar meme veriyrm buda daha cok gazı tetikliyormuş 2 saatte bir emmesi gerekmiş napcagımı sasırdım :KK43:(((( emzikk dusunuyorm

benimkinde de var aynı sorun bi de ilk zamanlar herdün 2 3 defa yapıyordu ama şimdi 2 günde hatta 3 günde bir yapmaya basladı doktora sordum normal dedi ama sıkıntı veriyor yapmayınca..ıkınıyor tıkınıyor ama yok cıkmıyor yaparkende bagırıyor kuzum o kadar cıvık seyi cıkarırken zorlanıyorsa ilerde napacak bilmemmmmm ...emzik konusuna gelince de ben nuk damaklı kullanıyorum ve cok rahatım her emmek istediğinde en az 10 dakika emziriyorum sonra hemen yine istiyor biliyorum tok ac deil hememn emziği veriyorum tamamdır:)))) yolda falan da rahat oluyor her ne kadar baslarda vermek istemesem de şimdi kullanıyorum ...

benim ki de bir kac gun duzeni bozulunca sik sik emmek istedi gogsumde uyuyup kaldigi icin uyandiramayinca yatiriyordum 15 dk sonra acikip tekrar kalkiyordu caresini buldum simdi tekrar duzene girdi gece bir kere kalkiyor.Caresi su eger yapabilirseniz sutunuzu sagin memeden once sagdiginiz sutu verin ben en az 60ml veriyorum sonra goguslerimden aldigi ona yetiyor uyusa bile karni doydugu icin en az 3 saat uyanmiyor.Duzenleri bozuldugunda surekli emmek istiyorlar bu da hic iyi bisey degil sizin icin geceleri uykusuz kaliyorsunuz isterseniz deneyin benim yontemi.

Kızlar bide bşey sorucam,ben gecede gündüzde,uyanmasa bile 2 saatte bir veriyrm göğsümü.sarılık korkusu hala mevcut..ne zaman bu saati artırıcaz,yani bu sarılık riski ne zmn sona erice bilen varmıııı kafamçokkarıştı

Ben çok güvendiğim bir profa gidiyorum.Ankarada yeni doğanda tekmiş.Prf.dr Saadet Arsan,belki duyanınız vardır.Bana şunu söyledi yalancı emziği mutlaka kullan,sanada vakit kalmalı,memeyi oyuncak etmesin,2 saatte bir emzir.Ancak gece sakın uyandırma mümkünsse 6 saat emmesin,alışsın.Ikınmaları çok normal,hiçbir ilaç vermedi,fayda etmezmiş,3 aydan sonra düzelirmiş yapacak birşey yok,Ayrıca her saat başı veya her istediğinde memeyi dayamak daha çok hazımsızlık yaparmış,daha çok kusarlarmış,düzeni olmalı.Ben 2-3 saat arayla veriyorum,isterse yalancı emzikle oyalıyorum ki kusmasın,gazı olmasın diye...Yinede oluyor,yapacak birşey yok,ama bence ilaç kullanmayın bağırsakları tembelleştiriyormuş...

Ben çok güvendiğim bir profa gidiyorum.Ankarada yeni doğanda tekmiş.Prf.dr Saadet Arsan,belki duyanınız vardır.Bana şunu söyledi yalancı emziği mutlaka kullan,sanada vakit kalmalı,memeyi oyuncak etmesin,2 saatte bir emzir.Ancak gece sakın uyandırma mümkünsse 6 saat emmesin,alışsın.Ikınmaları çok normal,hiçbir ilaç vermedi,fayda etmezmiş,3 aydan sonra düzelirmiş yapacak birşey yok,Ayrıca her saat başı veya her istediğinde memeyi dayamak daha çok hazımsızlık yaparmış,daha çok kusarlarmış,düzeni olmalı.Ben 2-3 saat arayla veriyorum,isterse yalancı emzikle oyalıyorum ki kusmasın,gazı olmasın diye...Yinede oluyor,yapacak birşey yok,ama bence ilaç kullanmayın bağırsakları tembelleştiriyormuş...

Yaa gece 6 saat emzirmesek eğer acıkıp uyanmıyosa uyandırmıycakmışız öylemi ? ay valla kafam karışıyo benim çok,çocuk bazen güzel uyuyo gündüz yada gece 2 saati geçiyo diye emziriyorum hemen,insanı çok korkutuyolar her ağlamasında ver her istediğinde ver sarılık olmasın filan diyee napcaz bizzzz :uhm:kafamçokkarıştı

Valla bana bunu prof kadın söyledi.Uyandırmayın uyuyan bebeği gece dedi.Gündüzde 2 saaate bir emzirin yeter dedi.

Yaa gece 6 saat emzirmesek eğer acıkıp uyanmıyosa uyandırmıycakmışız öylemi ? ay valla kafam karışıyo benim çok,çocuk bazen güzel uyuyo gündüz yada gece 2 saati geçiyo diye emziriyorum hemen,insanı çok korkutuyolar her ağlamasında ver her istediğinde ver sarılık olmasın filan diyee napcaz bizzzz :uhm:kafamçokkarıştı

bebişlerin hala sarılık olma riski devam mı ediyor ne zamana kadar boylee
tehlikeli donemleri gecmedimi acaba ?:uhm:

Valla bana bunu prof kadın söyledi.Uyandırmayın uyuyan bebeği gece dedi.Gündüzde 2 saaate bir emzirin yeter dedi.

Valla bndan sonra böyle yapıcam..çocuğuma bi huzur vermiyorumki uyusunn fisfisfis

bebişlerin hala sarılık olma riski devam mı ediyor ne zamana kadar boylee
tehlikeli donemleri gecmedimi acaba ?

Valla canım bende bu konuda merak içerisindeyimmmmm ne zmn son bulucak bu korkuuu :1no2:

benim ki de bir kac gun duzeni bozulunca sik sik emmek istedi gogsumde uyuyup kaldigi icin uyandiramayinca yatiriyordum 15 dk sonra acikip tekrar kalkiyordu caresini buldum simdi tekrar duzene girdi gece bir kere kalkiyor.Caresi su eger yapabilirseniz sutunuzu sagin memeden once sagdiginiz sutu verin ben en az 60ml veriyorum sonra goguslerimden aldigi ona yetiyor uyusa bile karni doydugu icin en az 3 saat uyanmiyor.Duzenleri bozuldugunda surekli emmek istiyorlar bu da hic iyi bisey degil sizin icin geceleri uykusuz kaliyorsunuz isterseniz deneyin benim yontemi.

hımmmm. iyi fikre benziyor zeldacığım. perşembe doktora gideceğiz biz de. .çok iyiymiş işinde, tavsiye üzerine gidiyoruz.. inşallah memnun kalırız ve bu konuda faydalı birşeyler öğrenip paylaşabilirim burada ben de.. senin fikrini de danışacağım ona gerekirse alacağız bir pompa..böylesi hem benim hem kızım için çok yorucu oluyor..
deneyimlerini paylaşan herkese teşekkürler..

Valla bndan sonra böyle yapıcam..çocuğuma bi huzur vermiyorumki uyusunn fisfisfis

Valla canım bende bu konuda merak içerisindeyimmmmm ne zmn son bulucak bu korkuuu :1no2:

canım bence korkma artık atlattılar sarılık riskini bebişlerr

hımmmm. iyi fikre benziyor zeldacığım. perşembe doktora gideceğiz biz de. .çok iyiymiş işinde, tavsiye üzerine gidiyoruz.. inşallah memnun kalırız ve bu konuda faydalı birşeyler öğrenip paylaşabilirim burada ben de.. senin fikrini de danışacağım ona gerekirse alacağız bir pompa..böylesi hem benim hem kızım için çok yorucu oluyor..
deneyimlerini paylaşan herkese teşekkürler..

Evet canim sor bakalim bakalim ne bilgiler verecek.

Eger doktorunuzda ok derse sana tavsiyem biberonu gogsunu emmeden once ver sonra gogsunu ver.Ben biberona da alistirdim cunku dun disari cikip mutfak alisverisi yapmam gerekti dondurucudaki sagdigim sutleri biberonla verdi babasi yoksa ben gelene kadar kiyameti koparirdi acliga hic gelemiyoruz kaydirigubbakcemile

Ayrica pompayi sana tavsiye ediyorum sutunun devamliligini saglamasi icin ve ne olur ne olmaz arada sutun gidebilir bu durumda dondurucudakiler cok isine yarayacaktir.

ben evden ayrılamıyorum zaten.. bir kez alışverişe gittim toplam yarım saat. uyuyordu kuzum o sırada.. o da lojmanların içinde kantine yani.. yoksa cesaret edip uzaklaşamam.. tedbirli olmakta fayda var tabii. ben pompa almıştım ancak doğumdan sonra sütle ilgili bir sorun yaşamayıp gerek duymayınca kullanmadan iade ettim. bir arkadaşımın mağazasından almıştık zaten..

dediğim gibi gerekirse alacağız.. sağol canım yerimseniben

kızlar ben hastaneden çıkarken 2.5 saatte bir 15 dk emzir demişlerdi. gündüz mutlaka uyuyo bile olsa bu sürelere uymaya çalışıyorum tabi gün geçtikçe emme süresi arttı. ama 2.5 saate olabildiğinde sadık kalmaya çalışıyorum. geceleride ne zaman ağlıyo uyanıyo emmek için o zaman emziriyorum... zaman zaman zorlandığı oluyo ama hemen hemen her bezimiz kakalı oluyo ben de fazla kaka yaptığı için tedirgin oluyodum ama doktorumuz günde 8 defaya kadar yapması normal dedi. bazen daha az yaptığı a oluyo tabi... 2.5 saat dışında ağladığı zamnda emzik veriyorum... baya bi oyalıyo...gazı olduğu ağladığı zamanlarda da gazını çıkarmaya çalışırken olabildiğince konuşuyorum konuştuğum zaman rahatladığını ve ağlamayı kestiğini farkediorum. sizlere de tavsiye ederim...

ben evden ayrılamıyorum zaten.. bir kez alışverişe gittim toplam yarım saat. uyuyordu kuzum o sırada.. o da lojmanların içinde kantine yani.. yoksa cesaret edip uzaklaşamam.. tedbirli olmakta fayda var tabii. ben pompa almıştım ancak doğumdan sonra sütle ilgili bir sorun yaşamayıp gerek duymayınca kullanmadan iade ettim. bir arkadaşımın mağazasından almıştık zaten..

dediğim gibi gerekirse alacağız.. sağol canım yerimseniben
şu anda annem yanımda olduğu için ben pek çok kez bırakıp gittim. hatta geçen gün kuoföre gittim 3 saat sonra geldim. biliyorumki annem uyansa bile bi şekilde oyalar. çıkmadan önce emzirmiştim... tabi arada annemi arayıp uyuyomu diye sordum.. çok kendime alıştırmak istemiyorum belli bi zaman sonra bu durumdan boğulabilirim diye düşünüyorum...

uyuyan bebeği uyandrmayın kıslarr.nezamn ağlarsa ozamn doyurunn.ama tabi sarılığı varsa kaşına gözüne bakmadan ssattt başı uyandrcaksn bz ayağnn altına fiske vurup uyandırıoduk burnunu sıkın bişiler yapın uyandrn ama bişesi yoksa istediği kadr uyusun karşmayın benm oğlmda emio ama emrken lanet olası gaz sancısı vuruo kıvranıp bebeği bıraktırıo bende bacaklarını yukarı çektiğinde biras poposundan bastırıorum gazını çıkartıo sizde deneyinn...bacaklarını çetğnde bastırın bacaklarını baldrlarından gazını atıo...

AŞAĞIDA KÜÇÜK HARFLERLE PAYLAŞACAĞIM YAZI ALINTIDIR ARKADAŞLAR.. ıNTERNETTE ARAŞTIRIRKEN BULDUM VE MANTIKLI GELDı. DENEYECEĞıM BEN ZıRA ARTIK KAFAM KARMAKARIŞIK.O OT BU ÇÖP DERKEN BEBıŞıMı DENEME TAHTASINA ÇEVıRMEK DE ıSTEMıYORUM.. YAZIDA SÖZ EDıLEN BÜTÜN BELıRTıLER BENıM KIZIMDA MEVCUT NE YAZIK.. ALLAH BAŞKA DERTLERDEN KORUSUN BÜTÜN BEBELERıMıZı..
-----------------------------------

---------------------------------------------
yeşil köpüklü kakayla ilgili de şu yazıyı okumanızı öneririm.geçen hafta bende de aynı sıkıntı vardı.internette bu yazıyı buldum.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsin iz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız.

Son düzenleme:
X