Hayvanların Fotoğrafları ( ARŞİV 2 )

En yırtıcı hayvanlardan biri olan ve ölüm makinası olarak anılan köpek balığı karşısına çıkan bir fok balığının hayatta kalmak için verdiği mücadele görülüyor..







İki ton ağırlığındaki köpek balığının kurbanını avlamak için suyun üstünde çok yükseğe sıçrayabilmesi dikkat çekiyor. Karşısındaki çaresiz fok ise köpek balığı aynı şekilde sıçrayarak dişlerinin arasına girmekten kaçıyor. Avcı ve kurbanın bu mücadelesi adeta bir ölüm kalım dansına benziyor...





 
Son düzenleyen: Moderatör:


Çitalar saatte 115 km. ile Dünya’nın en hızlı koşan hayvanlarıdır.




Dünya’nın en büyük kelebekleri Pasifik Okyanusu'ndaki Solomon adalarında yaşar. Bu kelebeklerin kanat uçları arasındaki uzunluk 30 cm.'dir.




Dünya’nın en hızlı uçan kuşunun Gökdoğan adlı bir kuş olduğu söylense de bilinen en hızlı kuş kartaldır. Kartallar avlarını yakalamak için aşağı doğru iniş yaparken 300 km/s hıza ulaşabilirler.




Sanılanın aksine Dünya’nın en güçlü hayvanları aslanlar değildir; çünkü yaprak taşıyan karıncalar, ağırlıklarının elli kat büyüklüğünü taşıyabiliyorlar.




Dünya’nın en çok yemek yiyen hayvanı bir tırtıl türüdür. Kuzey Amerika’da yaşayan bu canlı hayatının ilk 56 gününde vücut ağırlığının 86 bin katı kadar yemek yemektedir.




Dünya’nın en uzun yılanları Endonezya, Güney Asya ve Filipinler’de yaşayan bir piton cinsidir. 1912’de Endonezya’da yakalanan bir yılan 10 metre uzunluğundaydı.




Türünün en küçük örneği olan bu minik bukalemunlar Madagaskar’da yaşıyor.




1766 yılında Mauritius Adası’nda doğan bir erkek kara kaplumbağası, 1918 yılında bir kaza sonucu öldüğünde tam 152 yaşındaydı.




Malaya, Saravak ve Borneo'da yaşayan uçan kurbağa, aralarında 30 m. uzaklık bulunan bir ağaçtan diğer bir ağaca havada süzülerek gidebilir.




Dünya’nın en büyük böceği olan bu dev böcek Güney Amerika’da yaşıyor.
 


Dünya’nın en büyük hayvanları mavi balinalardır. Bu balıkların boyları yaklaşık 30 metreyi bulabilmektedir.





Deniz canlılarının en hızlısı ise ortalama 100 km/s ile bu gördüğünüz dev Yelkan Atlas Balığı (Marlin). Bu balıkların boyu 3 metreyi bulabiliyor.




Cins balıkların ne kadar renkli ve farklı olduklarını hepimiz biliriz. Ama bunların en şaşırtıcısı çoğumuzun hiç bilmediği Hindi balığıdır.




Albatros’lar açıldığında boyu üç buçuk metreyi bulan kanat uzunluklarıyla uşan en büyük kuşlardır.




Dünya’nın en zehirli yılanı olan kral kobranın başı insan başı kadardır ve yetişkin bir insanla göz göze gelebilecek kadar yükselir. Kral kobranın bir ısırığının zehri bir fili ya da 20 insanı öldürmeye yetiyor.




Avlarını yutarak tüketen piton yılanları bazen inanılmaz büyüklükte hayvanları yutabiliyor. Av yutmadan rekor, bir Afrika kaya pitonhuna aittir. Bu yılanın boyu 5 metredir ve yılan 1955 yılında 57 kg’lik bir antilop yutmuştur.




Sadece okaliptus yaprağı yiyerek beslenen koalalar günün 24 saatinin 18’ini uyuyarak geçirir.




En küçük maymun türü olan Cüce ipek maymunları bu kısacık boylarına rağmen tam beş metre sıçrayabiliyorlar.




Avustralya'da yaşayan bir fare türü olan antechinus, Dünya’nın en yüksek şehvetine sahiptir. Antechinus erkeği her yıl iki hafta durmadan çiftleşiyor ve bu uzun dönemden sonra yorgunluktan, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ya da açlıktan ölüyor.




Bir timsaha göre inanılmayacak kadar küçük ebatlara sahip Calman cinsi timsahların boyları en fazla 15 cm’ye kadar uzayabiliyor
 
Bu tür kareler görmek ne kadar güzel.

Keşke herkez böyle büyük bir sevgiye sahip olsa:1no2:










 
Attacus Atlas olarak bilinen bu dev kelebeğin kanatlarını görenler, gözlerine inanamıyor.

Kanat uzunluğu 30 santimetreye ulaşıyor. Kanatların "yüzölçümü" 400 santimetrekare civarında. Aniden havalandığında, kadife gibi dev kanatlarını görenler, gözlerine inanamıyor. Alışık olanlar bile her defasında ürküyor.

Attacus Atlas olarak bilinen dünyanın en büyük kelebeği, Güney Asya'da, Güney Çin'de ve özellikle Malezya ve Hindistan'ın bazı bölgelerinde yaşıyor. Hindistan'da ipeği için korunuyor. Ama bu, ticari amaçlarla yapılmıyor çünkü Hintliler, Attacus Atlas'ın kutsallığına da inanıyor. İpeği son derece dayanıklı.

Bilim adamları ise Attacus Atlas'ın acilen korunma altina alınması gerektiği uyarısını yapıyor. Bir yandan eşsiz boyutları için koleksiyoncuların gözdesi olan dev kelebek, diğer yandan şimdi de iklim değişikliği yüzünden tehdit altında.


Bunlarda Görüntüleri...










 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…