Hayvanlar Üzerinde Yapılan Deneyleri Durdurmaya Var mısınız?

yexsximg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2008
746
1
50
hayvanlar üzerinde deney yapmayan firmalar bu resmi kullanıyorlar.


noanimaltestingcv3.gif



PETA sitesinin verdiği bilgiye göre, hayvanlar üzerinde deney yapmayan firmalardan bazılarının isimleri aşağıda gösterilmiştir. (Tam listeyi görmek için peta sitesini tıklayabilirsiniz, ben ülkemizde de satıldığını düşündüğüm, isimleri tanıdık gelen firmaları yazdım.)

kozmetik ürünü alacağımız zaman, kutunun üzerindeki yazıya dikkat edelim: Üzerinde 'NOT TESTED ON ANIMALS' (hayvanlar üzerinde denenmemiştir) yazanları veya yukarıdaki gibi mutlu tavşan resimli olanları alalım.

Son haberlere göre Peta'nın çabalarıyla, cocacola ve pepsicola gibi iki dev şirket, hayvanlar üzerinde deney yapmaya son verdiklerini açıklamışlar.


deney yapmayan firmalar


Nivea


Avon


Oriflame


Orlane


Tommy Hilfiger


Victoria’s Secret


Revlon


Clarins


Clinique


Donna Karan


BUNLAR DA MAALESEF HAYVANLAR ÜZERİNDE DENEY YAPAN BAZI FİRMALAR:

1. Colgate-palmolive

2. Clairol

3. Johnson&Johnson

4. L'Oreal

5. Bioterm

6. Maybelline

7. Lancome

8. Giorgio Armani

9. Helena Rubinstein

10. Vichy

11. Adidas

12. Calvin Klein

13. Lancaster

14. Procter&Gamble

15. Ponds

16. Ralph Laureen

17. Max Factor

18. Oral B

19. Pantene

20. Pfizer

21. Unilever

22. Axe

23. Dove

24. Polo

25. Neutregena

26. Elizabeth Arden

27. Donna Karan

28. Faberge

Dove sabunları, Pantene şampuanları, L'Oreal, Oral B diş fırçası, Maybelline, Colgate-Palmolive gibi ürünler ülkemizde satılıyor. Arkadaşlar bunları almamaya dikkat edelim. Hayvanlar üzerlerinde deney yapılmak, gözlerine, kürklerine yakıcı maddeler damlatmak, kör etmek hatta öldürmek için değildir. Birçok ülkede kozmetik ürünlerinin tavşan vs. gibi hayvanlar üzerinde denenmesi yasaklanmakta. PETA bu konuda büyük çaba göstermektedir. Her yıl yüzbinlerce hayvan deneylerde acımasızca öldürülerek labaratuvarların çöplüklerine atılmaktadır.



ALINTIDIR senağlama
 
Hayvan Deneylerinin Alternatifi Yok Mu?

Tabii ki, hayvan deneylerinin alternatifleri var. Bugün dünyanın en büyük kozmetik firmalarından REVLON, AVON ve ORIFLAME gibi uluslararası kozmetik şirketleri, ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyorlar. Yeni ürünlerini alternatif deney yöntemleri kullanarak test ediyorlar. Avon 1989 Nisan’ında, Eytex denilen sentetik bir madde üzerindeki testlerin olumlu sonuç verdiğini ve bundan böyle deneylerini bu madde üzerinde uygulayacağını açıklayarak, hayvan deneylerine alternatif bir deney yöntemini kamuoyuna açıklamıştır.

Özellikle Amerika ve Avrupa’daki hayvan hakları ve hayvan özgürlüğü hareketleri sonucunda çoğu kozmetik firması da alternatif deney yöntemlerini kullanmaya başlamışlardır. Bazı firmalarsa, (örneğin Procter & Gamble) sadece mevcut ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeyeceklerini açıklamaktadır. Oysa bu tür açıklamalar firmaların tüketici kitlesini kaybetmemek için yaptığı laf oyunlarıdır. Çünkü bu firmalar, içeriğini değiştirdiği ürünlerde veya piyasaya yeni süreceği ürünlerin testlerinde hayvanları kullanmaya devam etmektedir. Bugün hala hayvan deneyi yapmakta ısrar eden büyük kozmetik şirketlerinin neden bu konuda ısrarcı olduklarını net olarak bilemiyoruz.

Fakat hayvan deneylerinin Batı da başlı başına bir sektör olduğu ve bu sektöründe azımsanmayacak büyüklükte bir pazar payı olduğu düşünüldüğünde yine sebebin büyük olasılıkla para kazanma hırsından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Örneğin, Huntingdon Life Sciences, dünyanın en büyük ticari amaçlı hayvan deneyleri yapan kuruluşudur. Bu kuruluş pek çok kozmetik firmasına deneylerinde kullanması için hayvan sağlamaktadır. yasakkelimeşutarafagitti

Alıntıdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yasa Ne Diyor ?

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi, 2009 yılından itibaren kozmetik ürünler için hayvanlar üzerinde deney yapılmasını yasaklayan bir karar almıştır. Ama ne trajikomiktir ki, aynı kararda “bazı kozmetik ürünler için” bu sürenin 2113 yılına kadar uzatılabileceği de yer almaktadır. Bu da demek oluyor ki, piyasaya yeni sürülecek olan ve insan sağlığını tehdit edebilecek olan kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesine devam edilecektir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyanın diğer ülkelerindeyse “hayvanların yaşam hakkına saygı” ve “etik” gibi değerler ne yazık ki, Avrupa Birliği ülkelerinden de geridedir.

Ülkemizde ise 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile bilimsel araştırmalar için hayvan deneylerine izin vermektedir.

Peki, ya “Etik Kurul”lar?

Bugün yasalarla belli bir çerçeve içine oturtulmaya çalışılan hayvan deneyleri için, hayvan deneyi yapılan laboratuarlarda “hayvan deneyi etik kurulu” bulunması zorunlu hale getirilmiştir. Bu etik kurulların asli amacı insan türünün hayvanlar üzerindeki -türcülüğe dayalı- etik dışı davranışına etik bir kılıf uydurma gayretidir.

Bu kurullarda en önemli kurallardan biri, “sakrifikasyon anında hayvan öldüğünü anlamadan ölmelidir” kuralıdır. Peki hayvanların ölüm öncesi kaldığı laboratuar koşulları ve deney süresince çektiği yoğun acılar düşünüldüğünde hayvanların öleceklerini anlamamaları mümkün müdür?

Batılı bilim insanları son dönemlerde hayvan bilinci üzerine çalışmalar yapmaktadırlar. Birçok duyarlı bilim insanı, dünyada yerleşik bir görüş olan, hayvanların bilincinin ve duygularının olmadığı görüşünü tersine çevirecek buluşlar gerçekleştirmişlerdir.

Bu araştırmalar sonucunda “Artık biliyoruz ki…” diyor Maria S. Dawkins “…bu üç özellik – karmaşıklık, düşünme ve dünyaya önem verme – öteki türlerde de mevcuttur. Dolayısıyla bu bizi onların da kendilerinin bilinçle farkında olduklarının sonucuna yöneltebilir. Elimizdeki bulguların terazideki dengesi de gerçekten öyle oldukları yönünde ağır basmaktadır. Ve bunu reddetmek de kesinlikle bilim dışı görünmektedir…” (Hayvanların Sessiz Dünyası – TÜBİTAK Yay.1999)

Etik kurullar nedense bu bilimsel gerçeği göz ardı etmektedirler. Bu bilimsel gerçeğin ötesinde acı çekme özelliği olan bir canlının yaşam hakkını hiçe saymaktadırlar. Bu kurulların adının “etik kurul” olması ise, “etik” kavramıyla ilgili bir kavram kargaşası yaratmaktadır. Uzun yıllar ABD Hava Kuvvetleri Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin araştırma ekibinin başkanlığını yürüten ve Brooks Hava Kuvvetleri Üssü’nde primatlar üzerinde uyguladığı deneylerden sonra işinden istifa eden ve hayvan deneyleri karşıtı mücadeleye katılan Dr. Donald Barnes, etik kurulların içinde bulundukları durumu “koşullu etik körlük” olarak tanımlıyor.

Hemen yakınımızdan bir örnek verecek olursak, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde son teknolojiyle yeni faaliyete açılan Hayvan Deneyi Laboratuarında yüzüne botox uygulaması yapılmış bir kobay bulunmaktadır (Hürriyet Gazetesi, ZOOM Eki – Nisan’06). Botox uygulamasının, insan türünün artık tamamen şımarıklığa dönüşmüş “ihtiyaçlarından” kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Ama bu uygulamanın yapılmasına “Etik” Kurul izin verebiliyor.


HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ'nden (15 Ekim 1978)

Madde 1: Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.
Madde 8: Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır; tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için durum böyledir. Bunun yerine başka bir şey koyma tekniklerinden yararlanılmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 11: Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "biocide", yani yaşama karşı suçtur.


Hayvan hakları evrensel beyannamesi bir çok gelişmiş ülke tarafından kabul edilmiş olmasına rağmen hayvanlar bir çok eziyete maruz kalmaya devam ediyor.Bilimsel araştırmalarda kullanılan hayvan sayısı 1970li yıllardan bugüne değin sürekli bir düşüş içinde .Bu düşüşte birçok etkenin payı var.Bunların başında 1970li yılların ortalarında hayvan hakları hareketinin büyük bir atılım yapması ve geniş bir kitle desteğine kavuşması geliyor.Son otuz yılda yetişen bilim adamlarının önemli bir bölümü bu harekete kayıtsız kalmadı.Bunlar hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin yerine geçebilecek yöntemler geliştirmeye yöneldiler;kimi alanlarda da gerçekten başarılı oldular.Aynı dönemde hükümetler ve sivil toplum örgütleri de hayvan deneyleri yerine kullanılabilecek yöntemler üzerinde çalışan araştırma kurumlarını parasal olarak desteklemeye başladılar.Laboratuvarlar sürekli izlenmeye ve yasaya uymayanlar cezalandırılmaya başlandı.



Hayvan koruma yasasının birinci maddesine göre hayvanlar “Mitgeschöpfe” (bizimle ortak yaratılmışlar) dır.Onlara mantıklı bir neden olmaksızın ağrı, acı ya da zarar vermek yasaktır.Mantıklı neden” olarak insanın herhangi bir faydasıyla ilgili olan herşey kabul edilir. 7. paragrafa göre hayvanlara hastalıkların önlenmesi, tanınması ya da tedavi edilmesi, çevre tehditlerinin tanınması, madde ve ürünlerin sakıncalarının test edilmesi için ve temel araştırmalar kapsamında ağrı, acı ya da zarar verilebilir. Yani: Pratikte düşünülebilir tüm hayvan deneyleri izinlidir .Hayvan koruma yasasının hayvan deneyleri bakımından gözönünde tuttuğu kimi sınırlamalar da (örn. etik kabul edilebilirlik) bugüne kadar uygulanamamış, sonuçta anayasada güvence altına alınmış araştırma ve öğrenim özgürlüğü aracılığıyla safdışı edilmiştir.


Bizim yapabileceklerimiz;​



- Hayvan deneyleri yapan firmaların ürünlerinden kullanmamaya dikkat etmeli,bu firmalara kınamanızı belirtecek e- mailler atabilirsiniz.



- Çevrenizdeki insanları bu firmaların ürünlerinin kullanılmaması için bilinçlendirebilirsiniz.

Alıntıdır
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel olmuş teşekkürler:)


http://www.colgate.com.tr/app/Colgate/TR/Corp/ContactUs/EmailUs.cvsp

http://www.loreal.com/_en/_ww/html/newsMedia/newsletter.aspx

http://www.maybelline.com/customerservice/contactus.aspx?top=wm

http://www.lancome-usa.com/services/custservice_contactus.aspx?


http://www.pg.com.tr/procter/bize_ulasin.htm

Yukardaki adres sadece bir markanın değil, birkaç markaya ulaşabileceğimiz bir adres . Genel yazacağız yani.

http://www.ralphlauren.com/helpdesk/index.jsp?display=store&subdisplay=contact&ab=footer_emailus

http://www.pfizer.com.tr/pfizer/tr/bizeulasin.aspx


http://www.unilever.com.tr/resources/contactus.asp

http://www.dove.com.tr/AboutDove.aspx?DID=5

https://www.neutrogena.com/contactus.asp?mainVal=as

http://shop.elizabetharden.com/help...subdisplay=contact&clickid=botnav_contact_txt



Şimdi sevgili arkadaşlar bize İngilizce bilen arkadaş lazım. Bize kısa, öz ,etkileyici bir yazı yazması lazım :) Ayrıca sitelerde başvuruyu tarif etmesi lazım bize:)

"Ben iyi bir insanım, canlılara zarar verilmesine üzülüyorum , zalim değilim, empati yapabilirim"

diyen herkesi destek olmaya çağırıyorum. Ben yeşimg arkadaşımız gibi gönülle desteklemenin yeterli olduğunu düşünmüyorum , bu konudan , kampanyadan haberi olan herkesi elbirliğiyle birşeyler yapmaya davet ediyorum.
Bir canlıyı bile bile öldürmek zalimliktir. Buna ses çıkarmamak da öyle. :enbuyukkk:
 
KOZMETOLOJİ EĞİTİMİNDE HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ


Sinan YALÇIN



Hayvanlar ve insanlar aynı şekilde ıstırap çeker ve ölürler… Çekilen acı aynı, kan dökülmesi aynı, ölümün kokusu aynı, yaşamın küstahça, acımasızca, zalimce çekip alınışı aynı... Bunun bir parçası olmak zorunda değiliz.” Dick Gregory

Bu testlerde hayvanlar genellikle sadece başlarını dışarıda bırakan aletlere sıkıştırılıyor. Böylece hayvanın gözünü kaşıması ya da ovuşturması engelleniyor. Test edilmek istenen madde (örneğin, göz farı, rimel, çamaşır suyu, şampuan v.b.) her bir tavşanın tek bir gözüne damlatılıyor/sürülüyor. Hayvanların alt göz kapağı dışarı çekiliyor ve böylece oluşan çanağa madde konuyor. Sonra göz kapatılıyor. Bazen birkaç kez madde tatbik ediliyor. Tavşanlar her gün gözlemlenerek, gözlerinde şişme, çıban, enfeksiyon ve kanama olup olmadığı saptanıyor. Çalışmalar bazen üç hafta sürebiliyor.

Bazı maddeler o kadar ciddi bir hasara yol açıyor ki, tavşanların gözleri bütün temel niteliklerini kaybediyor. İris, gözbebeği, kornea tek bir patolojik dokuya benzemeye başlıyor. Araştırmacılar testin sonucunu etkilememek koşuluyla bazen az miktarda topikal anestezi uygulayabiliyorlar. Bunun, iki hafta boyunca gözüne kimyasal madde damlatılmış bir hayvanın acısını azaltması mümkün değil.

Yani her yeni bir ruj, göz farı, şampuan, rimel v.b. gibi kozmetik ürün için Draize Testleriyle binlerce tavşana günlerce acı çektirilmekte ve gözleri kör edilmektedir.






image001.jpg





Ya onun yerinde sen olsaydın, sessiz mi kalacaktın ? :enbuyukkk:
 
Standart testler 14 gün süreyle uygulanıyor, ama bazıları 6 ay bile sürebiliyor – tabii hayvanlar hayatta kalırsa. Deney süresince hayvanlarda kusma, ishal, felç, kasılma ve iç kanama gibi klasik zehirlenme semptomlarına rastlanıyor.
.......................................

Genellikle, hayvanların yarısının öldüğü noktaya ulaşılıncaya kadar hepsi şiddetli derecede hastalanarak yoğun bir acı çekiyorlar. Oldukça zararsız maddeler söz konusu olduğunda bile hayvanların yarısını öldürecek konsantrasyonun belirlenmesinin iyi olacağı düşünülüyor ve muazzam miktarlarda madde hayvanlara zorla yediriliyor.



Ya onun yerinde sen olsaydın, sessiz mi kalacaktın ? :enbuyukkk:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her 1 saniyede 3 hayvan deneylerde can veriyor
Hayvanların

Deneylerde

Kullanılmasına

HAYIR!
:enbuyukkk:

Hayvanların da hakları var
4 Ekim, “Dünya Hayvan Hakları Günü”. 15 Ekim 1978’de Paris UNESCO evinde ilan edilen Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi ile onların da hakları oldu.




4 Ekim — İlk “Hayvanları Koruma Derneği”ni 1825’de İngilizler kurdular. Daha sonra birçok ülke de kurulan dernekler 1931 yılında toplanarak 4 Ekim gününü “ Hayvanları Koruma Günü” olarak kabul ettiler. Bizde ise ilk dernek, 1955 tarihinde Ankara’da kuruldu
Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi metni, Uluslararası Hayvan Hakları Birliği ve ona bağlı ulusal birlikler tarafından 21-23 Eylül 1977 tarihinde Londra’da hayvan hakları konusunda yapılan üçüncü uluslararası toplantıda kabul edildi. Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi ise, Paris’te UNESCO Sarayında 15 Ekim 1978 tarihinde törenle ilan edildi.


Tüm hayvanlar eşit doğar ve eşit yaşama hakkına sahiptirler.
Tüm hayvanların saygı görme hakkı vardır. Bir tür hayvan olan insan, diğer hayvanları yok edemez. Hayvanları kendi çıkarı için karşılıksız kullanamaz.
Hiçbir hayvana kötü ve zalimce davranılamaz. Bir hayvanın öldürülmesi zorunlu ise bu, bir anda ve acı çektirilmeden yapılmalıdır.
Vahşi hayvanlar kendi doğal çevrelerinde yaşama ve çoğalma hakkına sahiptir. Eğitim amacıyla bile olsa vahşi hayvanlar özgürlüklerinden mahrum bırakılamaz.
Evcil hayvanlar, uyumlu bir biçimde ve özgürlük içinde yaşama hakkına sahiptir. İnsanların kendi çıkarları için evcil hayvanların yaşama koşullarında yapacakları her türlü değişiklik, haklara aykırıdır.
Evcil hayvanlar, doğal yaşama sürelerine uygun uzunlukta yaşama hakkına sahiptir.
Tüm çalışan hayvanlar (at, eşek&#8230:KK66: iş süresinin sınırlandırılması, işin daha az yorucu olması, güçlerini artırıcı bir beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.
Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deney yapmak, hayvan haklarına aykırıdır.
Beslenmek için bakılan hayvanlar barındırılmalı, taşınmalı ve ölümleri de korkutmadan ve acı çektirmeden olmalıdır.
Hayvanlar, insanlar tarafından eğlence amaçlı kullanılamazlar. Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlarla gösteri yapılması, hayvan onuruna aykırıdır.
Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi, yaşama karşı işlenmiş bir suçtur.
Çok sayıda vahşi hayvanın öldürülmesine neden olan safariler ve av partileri, hayvanlara karşı yapılmış bir soykırımdır. Doğal çevrenin kirletilmesi, yıkılıp yok edilmesi de soykırıma eşdeğerde alçakça bir davranıştır.
Hayvanların ölüsüne de saygı göstermek gerekir. Hayvanların öldürüldüğü şiddet sahneleri, sinemalarda ve televizyonlarda yasaklanmalıdır.Ama hayvanlara yapılan saldırıları kınamak amacında olan filmlerde bu sınırlama yoktur.
Hayvanları koruma kuruluşları, devlet katında temsil edilmelidir. Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.


HAYVANLARI KORUMA KANUNU



Kanun No. 5199

Kabul Tarihi : 24.6.2004




BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler


Hayvan deneyleri
MADDE 9. - Hayvanlar, bilimsel olmayan teşhis, tedavi ve deneylerde kullanılamazlar.

Tıbbî ve bilimsel deneylerin uygulanması ve deneylerin hayvanları koruyacak şekilde yapılması ve deneylerde kullanılacak hayvanların uygun biçimde bakılması ve barındırılması esastır.

Başkaca bir seçenek olmaması halinde, hayvanlar bilimsel çalışmalarda deney hayvanı olarak kullanılabilir.

Hayvan deneyi yapan kurum ve kuruluşlarda bu deneylerin yapılmasına kendi bünyelerinde kurulmuş ve kurulacak etik kurullar yoluyla izin verilir.

Etik kurulların kuruluşu, çalışma usul ve esasları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ve ilgili kuruluşların görüşleri alınarak Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Deney hayvanlarının yetiştirilmesi, beslenmesi, barındırılması, bakılması, deney hayvanı besleyen, tedarik eden ve kullanıcı işletmelerin tescil edilmesi, çalışan personelin nitelikleri, tutulacak kayıtlar, ne tür hayvanların yetiştirileceği ve deney hayvanı besleyen, tedarik eden ve kullanıcı işletmelerin uyacağı esaslar Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.


Etik açıdan uygun olmayan hayvan deneyleri-


kozmetikleri test etmek amacıyla yapılanlar
askeri araştırmalar (silah)
kariyer ve prestij ilerletmek için yapılanlar
pek az bilimsel ilerleme vaad edenler
önlenebilir ızdıraba neden olan araştırmalar
alternatif yöntemler araştırılmadan yapılanlar


HAYTAP - Hayvan Hakları Federasyonu
' Orada Kimse Var mı...? '
derneği bir deney grubu var
Haytap Deney Grubuna katilmak isteyen kisilere duyuru;
deneylerini onlemek icin kurulmus olan grubumuzun yaklasimi bilimsel ve etiktir.





Bunu gelistirmek adina,uyelerin " aktif " olmasini bekliyoruz. Makale cevirileri yapabilecek yabanci dil bilen kisilerin katilimi bize cok yardimci olacaktir.Ayni zamanda hedef kitlemiz ozellikle hayvan deneylerinin yapilmasina zemin hazirlayan sektorlere yoneliktir.Iste bu alanlarda calisan,bilgisi olan herkese kapimizi aciyoruz.Ozellikle doktorlar,veterinerler,kozmetik sektorunde calisan kisilere,avukat-satjyerlere ve onlarin profesyonel bilgilerine ihtiyacimiz vardir.

Lutfen bunlari dikkate alarak,katiliminizi belirlemenizi rica ediyoruz.

Haytap Deney Grubu


haytapdeneygrup@gmail.com
 
Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar sürdürdüğümüz üç kampanyaya kk da daha çok katılımcı bulma amacı ile sosyal guruplara şu şekilde meajla bildirdim
http://www.kadinlarkulubu.com/hindi-...021/index.html

http://www.kadinlarkulubu.com/kagit-...733/index.html

http://www.kadinlarkulubu.com/hayvan...310/index.html

arkadaşlar üçüde birbirinden önemli kampanyalar yürütüyoruz hepinizin haberi olsun istedim bu güzel etkinliklerde bizimle elele olurmusunuz
haydi sizde katılın TÜRKİYE'MİZ ,HAYVANLARIMIZ,DÜNYA'MIZ için hepbirlikte geleceğimiz için harekete geçelim içiniz rahat olsun

ben bu mesajı sadece sosyal guruplardan hayvan severler ve çevrecilere ulaştırabildim
istediğim her yerde yayınlanması. diğer mutfak ,resim ve fanatik daha başka hangi gurup varsa oraya üye olan arkadaşlar bildirsin üye olmadığınız forumda yazamıyoruz birde aklıma duyduk duymadık köşesi geldi ama nereye yazacağıma hepimiz karar verelim dedim hiç bir başlığı olmayan yazılarda olabilirmi acaba
 
“Hayvanlar ve insanlar aynı şekilde ıstırap çeker ve ölürler… Çekilen acı aynı, kan dökülmesi aynı, ölümün kokusu aynı, yaşamın küstahça, acımasızca, zalimce çekip alınışı aynı... Bunun bir parçası olmak zorunda değiliz.” :1no2:
Dick Gregory
ALINTIDIR
 
Çok güzel olmuş teşekkürler:)


http://www.colgate.com.tr/app/Colgate/TR/Corp/ContactUs/EmailUs.cvsp

http://www.loreal.com/_en/_ww/html/newsMedia/newsletter.aspx

http://www.maybelline.com/customerservice/contactus.aspx?top=wm

http://www.lancome-usa.com/services/custservice_contactus.aspx?


http://www.pg.com.tr/procter/bize_ulasin.htm

Yukardaki adres sadece bir markanın değil, birkaç markaya ulaşabileceğimiz bir adres . Genel yazacağız yani.

http://www.ralphlauren.com/helpdesk/index.jsp?display=store&subdisplay=contact&ab=footer_emailus

http://www.pfizer.com.tr/pfizer/tr/bizeulasin.aspx


http://www.unilever.com.tr/resources/contactus.asp

http://www.dove.com.tr/AboutDove.aspx?DID=5

https://www.neutrogena.com/contactus.asp?mainVal=as

http://shop.elizabetharden.com/help...subdisplay=contact&clickid=botnav_contact_txt

http://www.nestle.com.tr/nestlehtml/content.asp?cntID=0055

http://www.hillspet.com/zSkin_2/_re...4395187021&bmUID=1222594014921&bmLocale=en_GB


http://www.mars.com/global/Contact+Us/Contact+Us.htm


Bulabildiğim diğer adresler.

Şimdi sevgili arkadaşlar bize İngilizce bilen arkadaş lazım. Bize kısa, öz ,etkileyici bir yazı yazması lazım :) Ayrıca sitelerde başvuruyu tarif etmesi lazım bize:)

"Ben iyi bir insanım, canlılara zarar verilmesine üzülüyorum , zalim değilim, empati yapabilirim"

diyen herkesi destek olmaya çağırıyorum. Ben yeşimg arkadaşımız gibi gönülle desteklemenin yeterli olduğunu düşünmüyorum , bu konudan , kampanyadan haberi olan herkesi elbirliğiyle birşeyler yapmaya davet ediyoruz.
Bir canlıyı bile bile öldürmek zalimliktir. Buna ses çıkarmamak da öyle. :enbuyukkk:
 
Hayvanların ürün geliştirme sürecinde deneysel amaçlarla kullanılmasına karşı gelişen bilinç, hayvan haklarının ve tüketici haklarının kesiştiği önemli bir kavşak noktası oldu. Yılda 3 milyonun üzerinde hayvan ürün geliştirme sürecindeki deneylerde katlediliyor, yani her saniyede 3 hayvan bu sebeple hayatını kaybediyor.

Artık bir çok hayvansever ve tüketici haklarının bilincine varmış kişi, satın aldığı ürünlerin üretilme sürecinde hayvanlar üzerinde deney yapılıp yapılmadığını sorgulamaya başladı. Satın aldığımız ürünler üzerinde yer alan açıklamalar bu ürünün üretilme sürecinde hayvanların deneysel amaçla kullanılmadığına dair üretici firmanın taahhüdü anlamını taşıyor. Ama bu taahhütte rağmen bazı önemli firmaların (ki içlerinde kedi maması üreten kimi firmalar da bulunuyor) yine de paravan firmalar aracılığıyla bu kirli işe bulaştıkları hayvanseverler arasında sıkça paylaşılan bir bilgi.

Maskeler ve Kediler

Hayalet Kediler

Yüzüklerin Kedisi

Yüksek Tansiyonun İlacı

Üzeyir Lokman Çaycı

Kitaplık Kedileri

Misk Kedileri ve SARS

Sokağa Atılan Ev Kedisi

Veteriner Hekim Olmak

Son Uyku Yeri

Kediler ve Çocuklar

Eşcinsel Kediler

Hayvan Deneylerine Hayır

Engelli Kedilerin Dünyası

Kedi Müsabakaları

Ayrılma Vakti Ama Nasıl?

Kedili Pullar

Anti-Kahraman Garfield



Önceleri hayvanların deneylerde kullanılması özellikle de "insan sağlığı" öne sürülerek mutlak kabul görmekteydi. Ama sonradan anlaşıldı ki, aslında insan metobolizması ve hayvan metobolizması benzerliklerine karşın ciddi de farklılıklar arz ediyor. Bu sebeple hayvanların deneysel süreçlerde kullanılması ile sağlanan veriler insan sağlığı için hiç de yol gösterici olmuyor. Bir tavşanın tepki vermediği bir ilaca bir insan vücudu ciddi tepki verebiliyor. Ya da tam tersi. Bunun en somut örneği de AIDS araştırmaları. AIDS araştırmaları göstermektedir ki, AIDS'e karşı geliştirilecek bir savunma modeli hayvanlarda ve insanlarda aynı sonuçları doğurmuyor. AIDS virüsü ile yaşayan maymunların ya da AIDS'e karşı geliştirilen ilaçlara olumlu cevap veren farelerin durumu buna iyi birer örnek. Konuyla ilgili bir veri daha sunalım. Her yıl Avrupa Birliği'nde 1 milyon insan besin zehirlenmesi ya da işlenmiş besinlerin yan etkileri sebebi ile hayatını kaybediyor. Bu besinlerin önemlice bir bölümü üretim aşamasında hayvanlarda test edilmiş besinler ve hayvanlarda yapılan testlerde herhangi bir soruna rastlanmamış. İlaçlara gelince durum veriler daha da irkiltici. Çünkü insanlar üzerinde ciddi yan etkiler gösteren ilaçların % 80'i hayvanlardaki testlerde başarılı klinik sonuçlar ortaya koyuyor.

İşin acı yanı da tüm bu gerçeklerin bilinmesine karşın, hayvanların hala deney sürecinde kullanılmasının en temel sebebi, firmaların kendilerine açılacak davalarda hayvan testlerini bir savunma argümanı olarak kullanmak istemeleri. Yani “biz bunu test ettik ve bu testlerde olumsuz bir sonuçla karşılaşmadık” itirazı.

Pekiyi deney sürecinde kullanılan bu kurbanlara ne'oluyor? Tüm rahatsız ediciliğine karşı gerçeği açık açık yazmak lazım. Öldürülüyorlar. Yani hayvanlar tamamen laboratuvar ortamında çöpe atılan bir deney tüpü muamelesine maruz kalıyorlar. Deney sürecinde yaşanan stres, acı, korku ve can yakıcı bir çok operasyon da cabası. Bu sebeple Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Hayvan Hakları Birliği tarafından revize edilen yeni versiyonunda da "hayvanlar üzerinde yapılan deneyler""in yasaklanması isteniyor.

Hayvan dostu ve bilinçli tüketici olarak ne yapmamız gerekiyor? Tepkimizi belli etmek, alışverişlerimizde olabildiğince hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünleri tercih etmek uygun bir başlangıç olacaktır. Ama tabii ki bu yeterli değil. Bu türden üretimde bulunan firmalara toplu olarak tepkiler dile getirilmediği sürece bu kirli ve kanlı işin önüne geçmek oldukça zor. Ama toplu protestolar ve toplu satın almama reaksiyonları eminiz ki sağlıktan, sevgiden önce kar diyen bu kuruluşların sosyal sorumluluklarını keskin bir şekilde hatırlamalarına yardımcı olacaktır. Bu yazıyı okuduğunuz süre boyunca 540 hayvan daha ürün geliştirme sürecindeki deneylerde katledildi.

Belçika'da geçen yıl 780 bin kadar hayvanın, ilaç kalite kontrolü ve tıp ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvar deneylerinde kullanıldığı bildirildi.

Federal Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, özel sektör ve üniversitelerdeki 382 laboratuvarda her gün 2 binden fazla hayvan üzerinde çeşitli deneyler yapıldığı belirtilirken söz konusu hayvanların çoğunlukla maymun, tavşan, fare, balık ve kuşlardan oluştuğu, kedi ve köpek sayısının düşük düzeyde tutulduğu kaydedildi.

Bakanlık, deneylerde kullanılan hayvan sayısının, insan hastalıklarına yönelik araştırmaların gelişmesine paralel olarak arttığını, bu araştırmaların yeni aşı ve ilaç üretimine katkı sağladığını, yeni hastalıkların teşhisinde de yararlı olduğunu açıkladı.

Hayvanlar üzerinde yapılan laboratuvar deneylerinin çok sıkı kontrol altında yapıldığını bildiren yetkililer, Belçika'da kozmetik ürünlerine yönelik araştırmalarda hayvanların kullanılmasının yasaklandığını hatırlattılar.

Yetkililer, hayvanlar üzerinde bilimsel deneylerin "insan sağlığı açısından" gerekli ve vazgeçilemez olduğunu belirttiler.

AB Komisyonu, 2005 yılında, AB ülkelerindeki laboratuvarlarda hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin sayısının azaltılacağını bildirmişti.

Ecza, kimya, kozmetik ve biyo teknoloji sektörlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek uzlaşma sağlayan komisyon, her şeyden önce hayvanlar üzerindeki deneylerin gerçek sayısının belirlenmesi için ortak çaba harcanacağını duyurmuştu.

AB ülkelerinde her yıl 10 milyon hayvanın laboratuvarlardaki deneylerde kullanıldığı belirtiliyor.

Komisyon, AB yasalarının, bilimsel deneylerde kullanılan hayvanların diğerleriyle aynı ölçüde korunması, gereksiz acı çekmelerinin önlenmesi, sağlık durumlarının izlenmesi, deneylerin ancak gerçekten ihtiyaç görüldüğü durumlarda yapılması ve fazla uzatılmaması gibi kurallar getirdiğini hatırlatıyor.

Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi, bir süre önce, "kozmetik ürünleri" için hayvanlar üzerinde laboratuvar deneylerinin 2009 yılından itibaren yasaklanması konusunda uzlaşmaya varmışlardı.

Kozmetik üreticileri, el kremi, parfüm, ruj gibi pek çok ürünün yan etkilerini araştırmak amacıyla hayvanlar üzerinde deneyler yapıyorlar. Bu deneyler, söz konusu ürünlerin kanser veya alerji etkilerini göstermesi açısından önemli görülüyor.

AB, söz konusu laboratuvar deneylerinin yasaklanmasının, tüketici sağlığına zarar vermemesine özen gösterileceğini belirmiş ve kozmetik firmalarına, 2009'a kadar, başka deney yöntemleri geliştirmeleri için zaman tanındığını duyurmuştu.

AB, aynı karar kapsamında, hayvanlar üzerinde denenerek imal edilmiş kozmetik ürünlerinin ithalini de yasaklıyor.

AA

.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bunların Bizde En Bilinenleri:

Procher & Gamble (Always, Febreze, Gillette, Head & Shoulders, Max Factor, Olay, Pampers, Pantene, Secret, Vicks, Zest vs.)

Johnson & Johnson (ROC, Neutrogena, Clean & Clear vs.)

L'Oreal (Biotherm, Cacharel, Helena Rubinstein, Lancôme, Maybelline, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Vichy, Garnier vs.)

Unilever (Axe, Dove, Lux, Ponds, Signal, Vaseline vs.)

Colgate-Palmolive Co. (Polmolive, Colgate, Speed Stick vs.)

Schering-Plough (Coppertone vs.)

S.C.Johnson (Off, Raid, Glade vs.)

Reckitt Benckiser (Veet vs.)

Church & Dwight (Pearl Drops vs.)
 
Hep kötüleri yazdık, bu sefer de hayvan dostlarımıza saygı gösteren markaları yazalıma.s;

Avon
Bobbi Brown
Calgon
The Body Shop
Dermalogica
Estée Lauder
Everyday Minerals
Freeman
Hello Kitty
LUSH
M.A.C.
Oriflame
Revlon
Solgar Vitamin
Tommy Hilfiger
Victoria's Secret
...

Test yapmayan tüm markaları görmek için tıklayınşutarafagitti
 
Arkadaşlar bu metin ilaç ve kozmatik firmalarına göndereceğimiz metindir
Hayvanlar üzerinde yapılan Tüm deneylerinin tamamıyla sağlıksız sonuç verdiğini düşünüyoruz. Bir insanın bünyesinde olumlu tepki veren bir ilaç veya kozmetik ürün bir başka insan bünyesinde tamamen ters tepki verebiliyor. İki insan arasında bile bu kadar fark yaratabiliyorken, hayvan bünyesiyle insan bünyesinin uyum sağladığını düşünüp hala ürünlerinizde hayvan deneyleri yapmaktasınız bu davranışınız devam ettikçe ürünlerinizi kesinlikle kullanmayacağız, işkencesiz ( “cruelty free&#8221:KK66:üretim yapıp, bizi tekrar ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanmaya davet etmenizi bekliyoruz

Bütün canlıların hayatı kutsaldır. Düzen değişmeli artık. Ortada bir gerçek var, can yakıyoruz, can alıyoruz. Kendimizi bir anlığına denek olarak kullanılan hayvanların yerine koyalım. Çektikleri acıları hissetmeye çalışalım.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son vermenizi bekliyoruz.

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ'nden (15 Ekim 1978)
Madde 1: Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.
Madde 8: Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır; tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için durum böyledir. Bunun yerine başka bir şey koyma tekniklerinden yararlanılmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 11: Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "biocide", yani yaşama karşı suçtur.




deterjan ve diğer maddeler için haycan kullanan firmalarada yine bu metni çok az değişikliklerle göndereceğiz

Hayvanlar üzerinde yapılan Tüm deneylerinin tamamıyla sağlıksız sonuç verdiğini düşünüyoruz. hala ürünlerinizde hayvan deneyleri yapmaktasınız bu davranışınız devam ettikçe ürünlerinizi kesinlikle kullanmayacağız, işkencesiz ( “cruelty free&#8221:KK66:üretim yapıp, bizi tekrar ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanmaya davet etmenizi bekliyoruz

Bütün canlıların hayatı kutsaldır. Düzen değişmeli artık. Ortada bir gerçek var, can yakıyoruz, can alıyoruz. Kendimizi bir anlığına denek olarak kullanılan hayvanların yerine koyalım. Çektikleri acıları hissetmeye çalışalım.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son vermenizi bekliyoruz.

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ'nden (15 Ekim 1978)
Madde 1: Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.
Madde 8: Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır; tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için durum böyledir. Bunun yerine başka bir şey koyma tekniklerinden yararlanılmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 11: Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "biocide", yani yaşama karşı suçtur.



mamalar içinse şu metini yazdım eklemek istediğiniz bişey varsa ekliyelim arkadaşlarım



Bizler hayvanlarımızı çok sevdiğimiz için onlara en iyi besin markalarını seçip bu ürünleri kullanmaktayız amacımız hayvanlarımızın sağlıklı mutlu uzun ömürlü olmalarıdır ama bu diğer hayvanların acı gözyaşları ve ölümleri üzerine olmamalı biz onlarıda kendi hayvanlarımız kadar çok seviyoruz ve sevgili hayvanlarımıza diğer hayvan kardeşlerinin kanıyla sunulan bu besinleri yedirmek istemiyoruz gerekirse ev yemeği yapar yediririz hanği hayvansever diğer bir hayvanın çektiği acılar üstüne afiyetle sizlerin hayvan deneyi yaparak dostlarımıza mama diye sunduğunuz mamaları yedirebilirki? hala ürünlerinizde hayvan deneyleri yapmaktasınız bu davranışınız devam ettikçe ürünlerinizi kesinlikle kullanmayacağız, işkencesiz ( “cruelty free&#8221:KK66:üretim yapıp, bizi ve hayvan dostlarımızı tekrar ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanmaya davet etmenizi bekliyoruz

Bütün canlıların hayatı kutsaldır. Düzen değişmeli artık. Ortada bir gerçek var, can yakıyoruz, can alıyoruz. Kendimizi bir anlığına denek olarak kullanılan hayvanların yerine koyalım. Çektikleri acıları hissetmeye çalışalım.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son vermenizi bekliyoruz.

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ'nden (15 Ekim 1978)
Madde 1: Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.
Madde 8: Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır; tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için durum böyledir. Bunun yerine başka bir şey koyma tekniklerinden yararlanılmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 11: Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "biocide", yani yaşama karşı suçtur.





kaydirigubbakcemile5:1hug:Şeniz:lepi:
 
L'Oreal in Türkçe e-mail adresi bulamadım
bulan arkadaşlarımdan yardım istiyorum

http://www.dove.com.tr/
mesajınız alınmıştır

http://www.colgate.com.tr/
Teşekkürler
İlginiz için teşekkür ederiz.

Mesajınız ilgili departmanımıza yönlendirildi.

http://www.pg.com.tr/procter/bize_ulasin.htm
gönderdim ama olumlu yada olumsuz cevap almadım

http://www.unilever.com.tr/resources/contactus.asp
Bir saat içinde, mesajınızı almış olduğumuzu teyid eden bir e-posta elinize geçecektir. Size en kısa zamanda geri dönmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak mesajınıza Unilever'den bir uzmanın cevap vermesi için 3 hafta gibi bir süre gerekebileceğini unutmayın.

http://www.nestle.com.tr/nestlehtml/content.asp?cntID=0055
Mesajınız Başarıyla Gönderildi

http://www.hillspet.com/zSkin_2/_refacing/utilities/TurkeyHome.jsp?FOLDER<%
bilgi@mopsan.com.tr
e-mail yolladım cevap bekliyorum

arkadaşlar metinlerimizi acil İngilizceye çevirecek arkadaşlara ihtiyacımız var :eek:
:lepi:kaydirigubbakcemile5:sm_cool:Şeniz
 
Bir saat içinde, mesajınızı almış olduğumuzu teyid eden bir e-posta elinize geçecektir. Size en kısa zamanda geri dönmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak mesajınıza Unilever'den bir uzmanın cevap vermesi için 3 hafta gibi bir süre gerekebileceğini unutmayın.
dove
canım colgatenin sayfası açılmıyor gönderemedim
Bir saat içinde, mesajınızı almış olduğumuzu teyid eden bir e-posta elinize geçecektir. Size en kısa zamanda geri dönmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak mesajınıza Unilever'den bir uzmanın cevap vermesi için 3 hafta gibi bir süre gerekebileceğini unutmayın.
Değerli dostumuz,Unilever ile temasa geçtiğiniz için teşekkürler. Mesajınız derhal ilgili Unilever yetkililerine yönlendirilecektir. Bize göndermiş olduğunuz iletilere en kısa zamanda cevap vermeye gayret göstereceğiz. Unilever olarak misyonumuz 'Hayata Canlılık Kazandırmaktır'. İnsanların kendilerini iyi hissetmelerine, iyi görünmelerine ve hayattan daha fazla keyif almalarına yardımcı olan markalarla günlük hijyen, beslenme ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Saygılarımızla, Unilever Müşteri İlişkileri. Bu otomatik bir cevaptır. Lütfen bu mesaja cevap vermeyin.
Mesajınız için teşekkür ederiz&#8207;
Kimden: Callcenter.TR@unilever.com
 
yeşimg
Gül

Meslek: Esnaf (Serbest Girişimci)
Medeni Durumunuz: Bekar
Eğitim Durumunuz: Lise
Yaşadığınız Yer: İstanbul
Kan Grubunuz: 0 Rh+




Arkadaşlar bu metin ilaç ve kozmatik firmalarına göndereceğimiz metindir
Hayvanlar üzerinde yapılan Tüm deneylerinin tamamıyla sağlıksız sonuç verdiğini düşünüyoruz. Bir insanın bünyesinde olumlu tepki veren bir ilaç veya kozmetik ürün bir başka insan bünyesinde tamamen ters tepki verebiliyor. İki insan arasında bile bu kadar fark yaratabiliyorken, hayvan bünyesiyle insan bünyesinin uyum sağladığını düşünüp hala ürünlerinizde hayvan deneyleri yapmaktasınız bu davranışınız devam ettikçe ürünlerinizi kesinlikle kullanmayacağız, işkencesiz ( &#8220;cruelty free&#8221:KK66:üretim yapıp, bizi tekrar ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanmaya davet etmenizi bekliyoruz

Bütün canlıların hayatı kutsaldır. Düzen değişmeli artık. Ortada bir gerçek var, can yakıyoruz, can alıyoruz. Kendimizi bir anlığına denek olarak kullanılan hayvanların yerine koyalım. Çektikleri acıları hissetmeye çalışalım.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son vermenizi bekliyoruz.

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ'nden (15 Ekim 1978)
Madde 1: Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.
Madde 8: Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır; tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için durum böyledir. Bunun yerine başka bir şey koyma tekniklerinden yararlanılmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 11: Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "biocide", yani yaşama karşı suçtur.




deterjan ve diğer maddeler için haycan kullanan firmalarada yine bu metni çok az değişikliklerle göndereceğiz

Hayvanlar üzerinde yapılan Tüm deneylerinin tamamıyla sağlıksız sonuç verdiğini düşünüyoruz. hala ürünlerinizde hayvan deneyleri yapmaktasınız bu davranışınız devam ettikçe ürünlerinizi kesinlikle kullanmayacağız, işkencesiz ( &#8220;cruelty free&#8221:KK66:üretim yapıp, bizi tekrar ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanmaya davet etmenizi bekliyoruz

Bütün canlıların hayatı kutsaldır. Düzen değişmeli artık. Ortada bir gerçek var, can yakıyoruz, can alıyoruz. Kendimizi bir anlığına denek olarak kullanılan hayvanların yerine koyalım. Çektikleri acıları hissetmeye çalışalım.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son vermenizi bekliyoruz.

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ'nden (15 Ekim 1978)
Madde 1: Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.
Madde 8: Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır; tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için durum böyledir. Bunun yerine başka bir şey koyma tekniklerinden yararlanılmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 11: Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "biocide", yani yaşama karşı suçtur.



mamalar içinse şu metini yazdım eklemek istediğiniz bişey varsa ekliyelim arkadaşlarım



Bizler hayvanlarımızı çok sevdiğimiz için onlara en iyi besin markalarını seçip bu ürünleri kullanmaktayız amacımız hayvanlarımızın sağlıklı mutlu uzun ömürlü olmalarıdır ama bu diğer hayvanların acı gözyaşları ve ölümleri üzerine olmamalı biz onlarıda kendi hayvanlarımız kadar çok seviyoruz ve sevgili hayvanlarımıza diğer hayvan kardeşlerinin kanıyla sunulan bu besinleri yedirmek istemiyoruz gerekirse ev yemeği yapar yediririz hanği hayvansever diğer bir hayvanın çektiği acılar üstüne afiyetle sizlerin hayvan deneyi yaparak dostlarımıza mama diye sunduğunuz mamaları yedirebilirki? hala ürünlerinizde hayvan deneyleri yapmaktasınız bu davranışınız devam ettikçe ürünlerinizi kesinlikle kullanmayacağız, işkencesiz ( &#8220;cruelty free&#8221:KK66:üretim yapıp, bizi ve hayvan dostlarımızı tekrar ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanmaya davet etmenizi bekliyoruz

Bütün canlıların hayatı kutsaldır. Düzen değişmeli artık. Ortada bir gerçek var, can yakıyoruz, can alıyoruz. Kendimizi bir anlığına denek olarak kullanılan hayvanların yerine koyalım. Çektikleri acıları hissetmeye çalışalım.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son vermenizi bekliyoruz.

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ'nden (15 Ekim 1978)
Madde 1: Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.
Madde 8: Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır; tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için durum böyledir. Bunun yerine başka bir şey koyma tekniklerinden yararlanılmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 11: Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "biocide", yani yaşama karşı suçtur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler
İlginiz için teşekkür ederiz.

Mesajınız ilgili departmanımıza yönlendirildi.
Mesaj iletilmiştir.
Teşekkür ederiz.
Bir saat içinde, mesajınızı almış olduğumuzu teyid eden bir e-posta elinize geçecektir. Size en kısa zamanda geri dönmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak mesajınıza Unilever'den bir uzmanın cevap vermesi için 3 hafta gibi bir süre gerekebileceğini unutmayın.



Mesajınız Başarıyla Gönderildi
Değerli dostumuz,Unilever ile temasa geçtiğiniz için teşekkürler. Mesajınız derhal ilgili Unilever yetkililerine yönlendirilecektir. Bize göndermiş olduğunuz iletilere en kısa zamanda cevap vermeye gayret göstereceğiz. Unilever olarak misyonumuz 'Hayata Canlılık Kazandırmaktır'. İnsanların kendilerini iyi hissetmelerine, iyi görünmelerine ve hayattan daha fazla keyif almalarına yardımcı olan markalarla günlük hijyen, beslenme ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Saygılarımızla, Unilever Müşteri İlişkileri. Bu otomatik bir cevaptır. Lütfen bu mesaja cevap vermeyin.
en son adreste sayfa görüntülenmedi gönderemedim canım sonra tekrar gönderirim
 
X