Gebeliğe Hazırlık Hayit tohumu hakkinda bilgi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar bugun gittim hayit tohumu aldim.Bir umut kullanacagim kullanan var mi? nasil kullandiniz? Ne zaman basladiniz ?
merhaba. Polikistik over olduğum için reglim hep düzensizdir- 50 gün olmadığımı bilirim. Ama genelde 35-45 günlük bir adet döngüm var. FSH_ LH hormonlarımda da anormallikler vardı. Düzeldi kendiliğinden sanırım.Ama hayit otunu alıp içtiğim ilk akşam garip bir his hissettim yumurtalıklarımda- Sıcak bastı. Ertesi sabah yine karnımda gariplik hissettim ve bir baktım ki regl olmuşum. Hem de 29. günde. Daha en az 1 haftası varken. insan regl olduğuna bile seviniyor. O zaman gerçekten bir şeylere iyi geldiğini düşünerek her akşam içmeye başladım.. Belki şuan hormonlarıma baktırsam düzelmiş bile olabilirler.Ben tohum olarak aldım. 100 gr'ı 10 TL bir şeydi ve çok fazla. Her akşam 1 tatlı kaşığı tohumu kokusunu alana kadar biraz dövüyorum. Kaynayan suya koyup frenchpress ya da demlikle 10 dk bekliyorum. Tadının çok acı olduğunu düşünmüyorum alıştım bile sayılır ki bitki çaylarını hiç içemem.Yumurtlama günümü takip ediyorum. Hayıtın faydalı olacağını düşünüyorum.Hayırlısı.

Hayirlisi insallah kac gun kullanacasiniz ?

Hayirlisi insallah kac gun kullanacasiniz ?
Ben reglden önce başladım reglken de içtim her gün. Hayretki bugün sanırım yumurtlama günüm. Regle kadar daha içmeme gerek yok sanırım. Ben yumurtlamama yardımcı olsun ve reglim düzenlensin diye içtim. Hormon sorunum olsaydı da sürekli içerdim muhtemelen. Olumsuz bir etkisi olcağını düşünmüyorum böyle faydalı bir otun. Ama hiçbirimiz de doktor değiliz nihayetinde:)

Gebelik icin yumutlamaya kadar icilmesi tavsiye ediliyormus.

Merhaba. Ben de çok geç oluyorum birkaç döngüdür. Bu ay once 15 gün soğan kürü yaptım, o ara yumurtladım zannettim çünkü soğan kürü yapanlar öne çektiğini söylemişti. Birkaç gün aradan sonra ne olur ne olmaz diye hayıta başladım ve hayıta başladığım 3. günde ovulasyonda yumurtlama gördüm. Adetin 29. günüydü. Gebelik için bir şey diyemem ama zannederim 3 döngüdür ovulasyon olmamışken 3 günde yumurtlattı bu muhterem

Bu arada hala içiyorum çünkü tutunmaya da yardımcı oluyormuş

Geçen ay Hayitı ilk kullandığımın ertesi günü regl olmuştum hem de 29.günde .Pcos olduğu için 35-40 günde 1 regl oluyordum. Bu ay Döngünün 26.gününde ovülasyon testinde pik gördüm. Takvime göre Bat 31 Aralık gözüküyor. Bu da 41.günde regl olmam demek.Şimdi yine hayit tohumu içmeye başlasam ne olur? Reglimi öne çeker belki diye istiyorum.Daha 3 gün önce yumurtam çatladığı için bir yan etki olur mu bebek falan oluşmaya çalışıyorsa?

Hayt tohumuna kadar birçok şey denemiş ama hamile kalamamis biri olarak yazıyorum.eger birgün hamile kalırsam yazagim ve birilerine umut olacağım diye kendime söz vermiştim. Evet kizlar belki zamanı gelmişti olması için Allah'ın takdiri elbette bundan kuşkum yok ama soğan kürü aslan pençesi arı sütü bal polen çakşır kökü suyu vs birçok şey kullandım olmadı. Aktara gittiğimde hayt otu ve Civan percemi önerildi adetin bitiminden yumurtlama dönemine kadar sabah akşam yapmaya çalıştım. Önceki ay adet gecikmem geciktigi için hergun fırsat buldukça soğan kürü de yapmaya çalıştım veee çok şükür rabbim vesile etti. Dusuneli tam bir yıl oluyordu hamile kaldığım ay. Tam ümidimi kaybedecekken nasip oldu. Neye ihtiyacınız olduğunu iyi bilmelisiniz. Amh değerim 1 in altında ve hormonlarım degiskenlik gösteriyordu. Hormon düzenleyici bir rolü de olduğu için faydalı olmuş olabilir. İnşallah bir kişiye bile vesile olabilirsem çok sevinirim.

Nasıl kullandınız kürü demleme olarakmı yoksa ballı macun mu? Ben ballı macun aldım ama cok düzenli kullanamıyorum

Nasıl kullandınız kürü demleme olarakmı yoksa ballı macun mu? Ben ballı macun aldım ama cok düzenli kullanamıyorum
Demleme olarak. Bir su bardağı suyu kaynattim ocağı kapatıp hayt otu ve Civan percemi kattım. Bir tutam Civan percemi bir tatlı kaşığı hayt tohumu.on dk kadar demlenmesini bekleyip süzüp içtim. Zaman zaman sadece hayt tohumunu da demleme yapıp içtim.

Merhaba kızlar. Ben de deneyimimi paylaşayım. 1 yıldır deniyorduk fakat bu süreçte olmadı. Adetlerim çok düzensizleşti bu süreçte. Bu arada biri önceki ay olmak üzere 2 kere kimyasal oldu. Geçen ay adetin 2 günü soğan kürüne başladım. 15 gün kullandım. Bu süreçte epey kötü kasık ağrım oldu. Adetten 1 hafta sonra ovulasyon takibi yapmaya başladım fakat yumurtlama görmedim. Herhalde gecti dedim testi bıraktım. Soğan küründen birkaç gün sonra sabah akşam hayıt içmeye başladım. Onun 4 günüydü sanırım, önceki adetin de 26. 27. gününe denk geliyordu ovulasyon testi yaptım. Onda da amacım gebelik varsa onunla anlayayım diye ve koyu çıktı. Bir telaşla gebelik testi yaptım fakat negatifti. Ovulasyonun başladığını anladım. 3 gun takip ettim ve çatlamayı gördüm. Ve şu anda hamileyim bir aksilik olmazsa:) Hayıt kesinlikle yumurtlamayı düzenledi. Belki soğan kürünün arkasından kullanmak çok etki etti bilemiyorum. Nasip Allahtan ama kesinlikle hayitin vesile olduğunu düşünüyorum. Pcos yok bende.
Hayıt tohumunu normal karabiber degirmenine koydum her seferinde 1 tatlı kaşığı kadar çektim cok pratik oldu. Bu arada 1 tutam kadar da civan perçemi ekledim. Hayiti ovulasyondan sonra da 6 7 gün kadar daha kullandım. Insallah okuyan birine vesile olur.

Merhaba yazını görünce sevindim açıkçası bende pcos var ve 2 yıldır bebek olmuyor. Bende 2 gun önce hayıt ve civam percemi sipariş verdim. Tohumu ezmek mi gerekiyor ve ben 2 ay oldu adet olmadım . Adetlerim çok düzensiz ve arası hep böyle umarım işe yarar adet söktürür. Soğan kürü bende hiç işe yaramadı

Insallah hayırlısıyla olur hayıtla. Evet tohumu ezmek daha iyi oluyormuş, havanda ezen veya rondodan çeken de varmış bana karabiber değirmeni kolay geldi.
Pcos için hic bilemiyorum araştırmak lazım. Insallah şifa olur size de. Bir de saracoglundan aslan pençesini arastirin isterseniz pcos icin onu öneriyor diye hatırlıyorum. Soğan kürü bende de yumurtlamayı tetiklemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…