• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi kizlar kelime hazinemizi genişletelim

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
KIZLAR KADINLAR OLARAK KİTAP OKUMASAK BİLE HİÇ OLMAZSA KELİME HAZİNEMİZİ GENİŞLETELİM NE DERSİNİZ?? BİLDİĞİNİZ DEĞİŞİK KELİMELERİ VE ANLAMLARINI YAZIN.. MESELA ÇOK SÖYLENEN AMA ANLAMI FAZLA BİLİNMEYEN KELİMELER DE VAR ONLARI DA YAZIN BİLGİMİZ ARTSIN:sm_cool: MESELA AGZANTRİK KELİMESİ ASLINDA EKSANTRİK DİYE YAZILIR ÇOK SÖYLENİR AMA ANLAMI PEK BİLİNMEZ BEN SÖYLEYİM İLK.... EKSANTRİK= OLAĞAN DIŞI,AZ RASTLANAN,İLGİNÇ ANLAMINA GELİR.. SIRA SİZDE KIZLARR :1hug:

Eksantrik bir konu açmış olduğunuz için kutlarım sizi.

dogmatik:1 . Felsefe ve din dogmalarının mantıksal ve sıralı bir yolla ortaya konuluşu.
2 . sıfat, felsefe Deney bilgisini, deneye dayanan kanıtları hiçe sayarak kanılarını inanç öğretilerinden çıkaran (düşünce biçimi), inaksal.

amiyane......kibarca olmayan-bayağı-sıradan

amiyane tabirle:...halk ağzı ile

aklıma gelenleri sıralayım çoğunluğu yabancı dilden türkçemize geçmiş kullanılan kelimeler:

Ajitasyon ........ tahrik etme kışkırtma
Agresif ........... saldırgan, sinirli
ambians..........ortam, atmosfer
Spesifik............. belirgin
Dejenerasyon.....dejenere olma, yozlaşma
demogoji.......... laf ebeliği

Müsaadenizle bunları bir toparlıyayım:

EKSANTRİK= OLAĞAN DIŞI,AZ RASTLANAN,İLGİNÇ ANLAMINA GELİR

dogmatik:1 . Felsefe ve din dogmalarının mantıksal ve sıralı bir yolla ortaya konuluşu.
2 . sıfat, felsefe Deney bilgisini, deneye dayanan kanıtları hiçe sayarak kanılarını inanç öğretilerinden çıkaran (düşünce biçimi), inaksal.

müşkülpesent = titiz demek hanımlar

amiyane......kibarca olmayan-bayağı-sıradan

amiyane tabirle:...halk ağzı ile

Ajitasyon ........ tahrik etme kışkırtma
Agresif ........... saldırgan, sinirli
ambians..........ortam, atmosfer
Spesifik............. belirgin
Dejenerasyon.....dejenere olma, yozlaşma
demogoji.......... laf ebeliği

imtina.......Kaçınma, sakınma, çekinme.

müdahil......1 . Karışan.
2 . hukuk Davaya müdahale eden:
"Müdahil avukat."-

KIZLAR KADINLAR OLARAK KİTAP OKUMASAK BİLE HİÇ OLMAZSA KELİME HAZİNEMİZİ GENİŞLETELİM NE DERSİNİZ?? BİLDİĞİNİZ DEĞİŞİK KELİMELERİ VE ANLAMLARINI YAZIN.. MESELA ÇOK SÖYLENEN AMA ANLAMI FAZLA BİLİNMEYEN KELİMELER DE VAR ONLARI DA YAZIN BİLGİMİZ ARTSIN:sm_cool: MESELA AGZANTRİK KELİMESİ ASLINDA EKSANTRİK DİYE YAZILIR ÇOK SÖYLENİR AMA ANLAMI PEK BİLİNMEZ BEN SÖYLEYİM İLK.... EKSANTRİK= OLAĞAN DIŞI,AZ RASTLANAN,İLGİNÇ ANLAMINA GELİR.. SIRA SİZDE KIZLARR :1hug:

Faydalı bir konu açmışsın canım tebrikler. Konuna sahip çıkarsan yararlı bilgiler paylaşabiliriz.

manidar...............anlamlı

bülent ersoy ablamdan müsadeyle...........sengözlerimebaksanab

fevkalade :olağanüstü güzel olan
beynelmilel : uluslararası
muhal : imkansız,mümkün olmayan,boş laf
saki : sulayan,su veren
mütevellit :sebebiyle,sonucunda anlamında
mütemadi :daima,devamlı
tetdik :inceleme,araştırma
ihtiyari :mecbur olmayan, isteğe göre
fevkaladenin fevkinde:................................????

Son düzenleme:
hamaset................... yiğitlik - kahramanlık - cesaret

devalüe......................... değeri düşürülmüş

müessiriyet................... etkinlik

Estağfurullah kaydirigubbakcemile4

Doğrusu estağfirullah'tır yerimseniben

Estağfurullah arapça bir ünlem, sözlük anlamıyla "allah'dan mağfiret, bağışlama dilerim" demek. :Saruboceq:

Osmanlıca-türkçe sözlük yazarı ferit devellioğlu'na göre, rica ederim/hiçbir zaman/mahcup ediyorsunuz/hâşâ ("kesinlikle kabul etmem")/bir şey değil.türkçe sözlük (tdk) kısaca: teşekkür edilen veya övülen bir kimsenin söylediği bir incelik ve alçakgönüllülük sözü. yasakkelime

Büyük larousse estağfurullah kelimesi üç durumda kullanılır, diyor: 1. övülen veya teşekkür edilen bir kimsenin söylediği incelik ve alçakgönüllülük sözü. 2. kendine olumsuz bir nitelik yakıştıran bir kimseye "hiç de değil!" anlamında söylenen nezaket veya alay sözü. 3. karşısındakinin, kendisinden beklediği işi, kendisi için yük saymayan kimsece söylenen nezaket sözü. :delphin:

anaa benim konu açılmış mı yaw:1shok: arkadaşlar ilgilenen herkese teşekkür edrim inş. anlamları söylenen her kelimeyi cümle içinde kullanmaya çalışacağım buyrun hep beraber cümle kuralımhihoyyyt

Başlattığın müessiriyete hoş geldin canım. .

KK'daki * agresif bazı kişiler sitenin ** ambiansını bozabiliyor :delphin:

* Agresif ........... saldırgan, sinirli :mymeka:
** Ambians..........ortam, atmosfer
:enbuyukkk:

fevkaladenin fevkinde: bence iyinin iyisinin iyisinin iyisi diye gidiyor:)))
bu arada ben bunların hepsini nasıl aklımda tutacağımı düşünüyorummirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmir

fevkaladenin fevkinde: bence iyinin iyisinin iyisinin iyisi diye gidiyor:)))
bu arada ben bunların hepsini nasıl aklımda tutacağımı düşünüyorummirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmir
bencede akılda tutmak zor o yüzden pekiştirmek lazım.. her kelimeyi aramızda mevzu olarak kullanalım... konuşalım ama o kelime geçsin içinde bak nasıl kalır akıldayerimseniben

ya bu arada arkadaşlar ne hikmettir ben teşekkür edmiyorum basıyorum yazmıyor teşekkür. kusura bakmayın o yüzden:))

Eksantrik bir konu açmış olduğunuz için kutlarım sizi.

sağol canım.... anaaam dogmatikle ilgili cümle kuramadım-tatlicadiarzu- kurabilecek olan kursun be yaa....

Back