• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

canım ben bugün söylemiştim hem listeyede ekledin ya beni...

olsun yne söyliyim 5çeyrek ayıptır söylemesi:)

tamam canım kusura bakma
ayrıca ayıp olan birşey yok bereketli olsun .
40 kişiyi takip etmeme ver bu dalgınlığımı yok mu bu arada listeye girecek bir kişi daha 41 olsun. 41 kere maşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyelim:52::52::52::52::52::52:

Kızlar merhaba ben tatildeydim beni de ekleyin lütfen kumbişten 180 tl cüzdandan 20 tl çıktı kayınvaldem doğum günü parası 100 tl verdi birazda bende birikm vardı 7 tane çeyrek altın aldım haber veriyim dedim bu arada kumbişe devan bayrama kadar:)

estflh nedemek:)
Allah hepimize huzurlu ve berektli günler versin:)

tamam canım kusura bakma
ayrıca ayıp olan birşey yok bereketli olsun .
40 kişiyi takip etmeme ver bu dalgınlığımı yok mu bu arada listeye girecek bir kişi daha 41 olsun. 41 kere maşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyelim:52::52::52::52::52::52:

Kızlar merhaba ben tatildeydim beni de ekleyin lütfen kumbişten 180 tl cüzdandan 20 tl çıktı kayınvaldem doğum günü parası 100 tl verdi birazda bende birikm vardı 7 tane çeyrek altın aldım haber veriyim dedim bu arada kumbişe devan bayrama kadar:)

meltem özelden mesaj atıyorsunuz bana.:34:
ayrıca sana 300 tl ve 7 çeyrek yazacağız öyle mi kısaca ?:34:

Gelecekteki zor günler için para biriktirmenin önemini biliyor ve duyuyorsunuz ancak bir türlü para biriktirmeye başlayamıyorsunuz ya da nasıl biriktirileceğini bilmiyorsunuz her biriktirmek istediğinizde içinizden bir ses size “yaşım henüz genç ileride biriktiririm,hem henüz biriktirilebilecek kadar parayı kazanmadım,çok kazanınca biriktiririm” mi diyor?Oysa para biriktirmek eğer biraz irade gösterirseniz hem çok kolay hem zevkli ve hem de zaruridir.İşte paranızı çarçur etmeden biriktirmek için size on(bu sebepler aslında ondan fazla ama ben belli başlılarını yazdım)sebep:
1)Zor günler için para biriktirmek yaradılıştan gelen bir özellik olmayıp eğitim ve irade gösterme ile kazanılan bir alışkanlıktır.Böyle bir alışkanlığı kazanmak öğrenme kabiliyetinizi arttırır size irade zaferi kazandırır.
2)Yaşın genç olması,henüz çok para kazanamıyor olmanız para biriktirmeye engel değildir.
3)Para biriktirmek(para; bir araç olduğu düşünülerek biriktirilmeli yoksa cimrilerin yaptığı gibi amaç olarak değil) sizi hayatta karşılaştığınız zor hatta güzel günlerde “namerte değil merte bile muhtaç olmak”tan kurtarır.
4)Para biriktirmek kendinize güven duymanızı ve huzurlu olmanızı sağlar
5)Para biriktirmek hayallerinize ulaşmanızı ya da daha kolay ulaşmanızı sağlar.
6)Para biriktirmek önce kişiyi,sonra aileyi sonra mensubu olduğunuz halkı sonra da insanlığı maddi olarak güçlü kılar.
7)Para biriktirmek sosyal barışa katkı sağlar sınıf çatışmalarını önler.
8)Para biriktirmek emeklerin heba olmasını önler.
9)Para biriktirmek toplumun size olan güvenini arttırır.
10)Para biriktirmek sizi ihtiyacınız olmayan şeylere ve hizmetlere para harcamaktan alıkoyar.Peki bu sebepleri saydıktan sonra para biriktirmeye nasıl ve ne zaman başlayacaksınız?Takibi hemen,şimdi başlayacaksınız.
Peki nasıl başlayacaksınız?
TABİKİ YETMİŞE/OTUZ PRENSİBİ İLE yani kazandığınız haftalık,aylık ya da yıllık paranın ya da elinize geçen her miktar paranın %70 ini günlük harcamalarınız ve sevdiğiniz şeylere yapacağınız harcamalar için ayıracaksınız %30’unu ise bir banka hesabında ya da emin bir yerde biriktireceksiniz ve biriktirdiğiniz bu %30’luk paya ölüm ya da ağır hastalık dışında dokunmamaya çalışacaksınız yani parayı biriktireceksiniz ve onu unutacaksınız,yok sayacaksınız.Diyelim ayda 600,00TL kazanıyorsunuz bunun %70i olan 420,00TL sizin,%30u olan 180,00TL ise gelecek için biriktireceğiniz paradır.Basit bir hesapla her ay düzenli olarak 180TL biriktirirseniz bir yılın sonunda tam 2.160,00TL paranız olur.Oran belli yetmişe/otuz hemen başlayabilirsiniz………..

alıntıdır.

farmasiciğim 41.de geldi 41 kere maşllahhhhhhhhhh birikimlerimize

kızlar ya haftaya bir maaş ikramiye alacağım Allahın izniyle...bu sene tatilede çıkamıyoruz eşimin işi sebebiyle..yaz masrafımız fazla yok yani..
sizce nasıl değerlendireyim..?1000-1500tl arası,çeyrekmi dövizmi yoksa bilezikmi alayım?

birikimi ilerde bebişim olunca harcıyacağım yani enaz 1 sene dokunmayacağımı düşünürsek:)

Son düzenleme:

BİRİKİM LİSTESİ
KK NİCK TL ÇEYREK ALTIN CUMH. ALTINI YARIM ALTIN GR ALTIN DÖVİZ
1 farmasi 185 tl 2 cumhuriyet tamam
2 ececikkk35 4 çeyrek 1gr tamam
3 arcak81 100 1 çeyrek 1 cumhuriyet tamam
4 karalahana 1800 tl
5 başıyazmalıkız 1311 tl tamam
6 taydin 4gr tamam
7 deren1907 800 tl 3 çeyrek tamam
8 prometheus 1500 tl 4 çeyrek
9 sonbahar14 3 çeyrek TAMAM
10 amonra
11 julia
12 speedy
13 ferihann 60 tl
14 gamze_eymen 100 tl
15 zehra1025 140tl TAMAM
16 vanilya30 50tl 5 çeyrek 100 dolar TAMAM
17 seyhan77 90 euro TAMAM
18 nur_tfk 140 tl 1 cumhuriyet TAMAM
19 pasaklıtanrıca 10 çeyrek TAMAM
20 naz8 39.35 tl
21 denizinkızı 54 tl
22 ezgikc 108 tl
23 deymil 80tl 2 çeyrek 1 yarım
24 violin35 13tl 1 yarım 50euro tamam
25 meltemzeynep 300 tl 7 çeyrek 5 gr tamam
26 superisi87
27 gökyüzündedans 1 çeyrek 30 dolar TAMAM
28 ikon 1 çeyrek 1 yarım 30 dolar TAMAM
29 hayat8990 1 çeyrek 1 gr TAMAM
30 nazende_87 1 çeyrek TAMAM
31 rabia1984 100 euro tamam
32 alici_bjk 4 çeyrek tamam
33 mandalina01 150tl tamam
34 efsunum TAMAM
35 ESEV
36 cerenim 250tl
37 ecrin1001 40 tl 1 çeyrek 1 yarım tamam
38 CosMo 5 çeyrek tamam
39 mucok
40 innuk

listenin son hali bu istenilen düzeltmeleri , eklemeleri , çıkartmaları özelden yazabilenler özelden ,yazamayanlar buradan yazsın saat 22:00 de yeni liste eklenince bir daha değişiklik yapmıyacağım .
önümüzdeki ay bildirim yapmayanları da listeden çıkaracağım.
birikim yapılsa da yapılamasa da mutlaka bildirelim arkadaşlar ,listeye kimlerin ciddi manada sadık kaldığının belli olması açısından:34:

kızlar ya haftaya bir maaş ikramiye alacağım Allahın izniyle...bu sene tatilede çıkamıyoruz eşimin işi sebebiyle..yaz masrafımız fazla yok yani..
sizce nasıl değerlendireyim..?1000-1500tl arası,çeyrekmi dövizmi yoksa bilezikmi alayım?

birikimi ilerde bebişim olunca harcıyacağım yani enaz 1 sene dokunmayacağımı düşünürsek:)

bebiş olunca bozduracağına göre gram altın mantıklı geliyor.:34:

farmasi buraya yazayım dedim bende 5gr yazıyorrrr onu çıkarsana anlayamadım sadece 7 çeyrek 300 tl

çıkardım canım listede ikon arkadaşımız 2 defa yazılmış onun 1 tanesini aradan çıkarınca sanırım listede ufak tefek kaymalar olmuş.
o sebeple kızlar listeye dikkatli bakın ve de düzeltmem gerekenleri uyarın lütfen.:34:

kızlar ben de çıkıyorum malum iftar hazırlığı yapmam lazım .
herkese hayırlı iftarlar sağlıcakla kalın akşam inşallah görüşmek üzere canlarrrrrrrr:16:

Back