Haydi geyik yapalım hamişler,kaynana mağdurları,kocişlerini sevenler,süslüler

hkdturan

göbüşümde bi melek vaarrr
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
655
41
Hade paylaşalım geyik yapalım hamişler,kaynana madurları,kocişlerini sevenlr,süslüler,püslüler,evliler,yeni evlenenler,evini yenileyenler,canı sıkılanlar,evde bunalanlar,bebiş bekleyenler,bebişi olmayanlar,kıskananlar,arkasından vurulanlar,muhabbete susayanlar hade takılın ya burda coşalım paylaşalımm hihoyt kısslar hadeeeee:84::82:

Son düzenleme:
Boyuna göre ideal kilonun altında olan kadınların hamilelik süresince 12-18 kg., aşırı kilolu kadınların ise yalnızca 7-11 kg. almaları gerektiğini söylemektedir. İkiz bebek bekleyenler ise 16-20 kilo almalıdır.

* İlk üç ay ortalama 1.5-2 kilo almak, sekizinci ayın sonuna dek haftada 250-500 gr. ve dokuzuncu ayda biraz daha fazla almak yeterlidir. Bu kabaca bir hesaplamadır. Bir ay 1.5 kilo, ertesi ay 2.5-3.5 kilo alabilirsiniz...

* Hamilelik, tartıların esiri olma zamanı değildir. Sağlıklı beslenin, düzenli egzersiz yapın ve ara sıra özlediğiniz yiyecekleri tüketmek için kendinize izin verin. İkinci üç aylık dönemden itibaren düzenli bir hızla kilo almaya başlayacaksınız.

9 ayda alınan ortalama 15 kilonun dağılımı şöyledir:
* Bebek: 3.5-4 kg.
* Amnion sıvısı: 1 kg.
* Plasenta: 750 gr.
* Annenin yağ ve besin depoları: 3.5 kg.
* Sıvılar ve kan: 4 kg.
* Nemelerin ağırlığı: 1 kg.
* Rahim: 1 kg.

Aynı erkeğin gözünde önemli olma isteği kayınvalideler ve gelinler arasında bitmez tükenmez çekişmeler yaşanmasına yol açmıştır.Kıskançlık ve çekememezlik zaman zaman hat safhalara çıkmış ve iki kadının birbirlerini üzmek adına inanılmaz kötülükler yaptıkları gözlenmiştir.

Kaynana kocasından görmediği sevgiyi oğlundan istiyor.

Kaynanalar yüzünden uyumlu çiftlerde bile kavga çıkabiliyor.

Şiddeti barındıran ailelerde erkeğin kadını dövmesinin ardında çoğu zaman erkeğin annesi oluyor.

Kaynana acı çekmişse, büyük travmalar geçirmişse gelinin de acı çekmesini istiyor.

Erkek eğer annenin yaşam garantisiyse bu rekabet daha da acımasız hale dönüşebiliyor. Öte yandan kaynana oğlunun sevgisini ve şefkatini paylaşmak istemiyor.

Sorun yaratan kaynana düşünceleri: “Bu çocuğu ben doğurdum, Onun bana hep ihtiyacı var. Onu korumalıyım. Oğlumun beni unutmaması için yanında olmalıyım. Kontrol bende. Oğlumun evi benim evimdir.”

Sorun yaratan gelin düşünceleri:“Kayınvaldem her konuda yaşamımıza karışıyor. Sürekli ne yapmam gerektiğini söylüyor. Oğluna hizmetçi tutmuş gibi davranıyor. Sanki benim tek işim oğlunu mutlu etmek. Sürekli dedikodumu yapıyor. Her fırsatta oğluna benim hakkımda kötü laflar söyleyip şikayet ediyor, bizi kavga ettiriyor. Oğlundan beni ayırmak için elinden geleni ardına koymuyor.Her fırsatta benim hatalarımı ortaya çıkarmak için uğraşıyor.Bana karşı çocuklarıma olmadık şeyler anlatıyor. Eşyalarımı karıştırmasından nefret ediyorum. ”

Kayınvalide – gelin problemleminin çözümü belki de anlayışlı olmayı, ön yargılarımızdan kurtulmayı, empati kurabilmeyi ve hepsinden önemlisi güç kavgasına girmemeyi başarabilmekte yatıyor.

Kimi zaman birden fazla işleve cevap verebilen modüller, mekanlara ferahlık getirilmesine de olanak verir. Küçük mekanların projelendirilmesi mimari veya dekorasyon anlamında birçok detayı ve genel konseptleri çok dikkatli ele almayı ve doğru yorumlamayı gerektirir.

Küçük bir mekanda gerekli mobilyaları ustaca yan yana, üst üste koyup gerekli fonksiyonları sağlayabilirsiniz, ama sonuca baktığınızda o mekan boğucu, dar, sıkıcı kısaca kullanıcının yaşam kalitesini düşüren bir ev olup çıkar. O nedenle bu tip mekanların planlanmasında öncelik, fonksiyonelliği sağlarken mekanı büyük ve ferah gösterecek elemanları öne çıkarmaya verilmelidir.

Bu kriterleri sıralamak gerekirse;

• Evin doğal ışığını inceleyerek, yansıma yüzeyleri olan duvarlarda boya olarak açık renkler kullanmak ve yüzeyleri mobilyaya boğmamak gerekir.

• Doğru kullanıldığı takdirde ayna ve mat cam, dekoratif obje olarak değil de, yüzey kaplaması şeklinde mekanı ve ışığı daha da zenginleştirir.

• Aydınlatma armatürlerinin yerlerinin ve tasarımlarının seçimi önemlidir.

• Zemin kaplamalarında kesintisiz malzeme kullanmak doğru olur. Eğer farklı malzemeler, örneğin parke, seramik, halı birarada kullanılacaksa tek renge gitmek en iyi çözümdür. Mümkün oldukğunca açık renkleri tercih etmek kaydıyla...

• Banyo, mutfak gibi ıslak hacimlerde kullanılacak seramik ebadı da büyük değil küçük olmalıdır ki, mekan olduğundan daha büyük algılanabilsin.

• Evin genelinde kullanılacak renklerde gri tonlarından ve turuncu, kırmızı gibi parlak, iddialı renklerden kaçınmak, onun yerine pastel renkleri, içinde sarı bulunan kemik tonlarını öne çıkarmak dekorasyonu kolaylaştırabilir.

• En önemlisi koltuk, kanape, masa gibi haraketli mobilyaların seçiminde küçük boyutları gitmek, yeterli olan minimumla yetinmektir. Bu durum, kullanıcıya mekan avantajı sağlar.

• Perdeleri duvarlarla aynı renk ve tonlarda düz hatlı modeller tercih ederek planlamak, mekan ferahlığına katkıda bulunur.

• Mimari planlamada duvar bölmelerini en aza indirgemek, dolap, paravan gibi elemanları bölücü olarak kullanmak metrekare kazanmakta oldukça etkilidir.

Eğer açık tenli ve sarışınsanız, şanslısınız çünkü hemen her renk far kullanabilirsiniz. Esmerler ise rahatlıkla koyu tonlar kullanabilir. Kızıllara gelince, onlara en çok karamel, gri, lila veya siyah gibi renkler yakışır...
Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biri. Teninize ve saçınıza uygun bir göz makyajı ile çok daha etkileyici görünebilirsiniz.

Eğer açık tenli ve sarışınsanız, şanslısınız çünkü hemen her renk far kullanabilirsiniz. Karamel, kahve, gri ve krem rengi özellikle yakışacaktır. Önce açık bir rengi (yumuşak bir gri, kemik yada kehverengimsi bir pembe) kirpiklerin dibinden göz kapağının bitimine kadar sürün. Göz kapağının üstüne ise kahverengi, bronz gibi daha koyu renkler kullanın. En koyu tonu da derinlik katması için göz kapağının bitiş çizgisine sürün.

Esmerler rahatlıkla koyu tonlar kullanabilirler. Koyu renk farı kirpiklerin dibine kadar, yanlara dogru hafif uzatarak sürün.

Kızıllar ise karamel, gri, lila veya siyah gibi renkleri kullanabilirler. Bu renklerle sarışınlarinkine benzer makyaj yapabilirsiniz ancak göz ile burun arasındaki bölgeye fazla koyu renkler sürmekten kaçının.

Eyeliner yada göz kalemini hem üste hem alta yada sadece üste sürebilirsiniz ama mutlaka sürdükten sonra yumuşatmalısınız. Bunu ıslak pamukla, pamuklu çubukla yada bazı göz kalemlerinin arkalarında bulunan silgilerle yapabilirsiniz.
Açık renkli farlar kullandıysanız ya da günlük hafif bir makyaj istiyorsanız göz kalemini mümkün olduğunca ince sürün, ayrıca kahverengi göz kalemi kullanmak daha doğal görünmenizi sağlayabilir.
Gözün altına da kalem çekmek yerine, kirpiklerin dibine azıcık koyu renk bir far sürmeyi deneyebilirsiniz.
Rimel sürerken de bazı şeylere dikkat etmelisiniz. Kurumuş bir rimel (3 aydan sonra kurumaya başlar) istenilen etkiyi göstermez. Rimel sürmeden önce kirpikleriniz tarakla yada kirpik kıvırıcısıyla düzelterek, karışmalarını ya da birbirlerine yapışmalarını engelleyebilirsiniz.
Biraz ışıltılı ve farklı bir görünüm için siyah veya kahverengi sürdüğünüz rimelin üstüne sadece uçlarına mor yada lacivert sürmeyi deneyebilirsiniz.
Kirpiklerinizin daha uzun ve gür görünmelerini istiyorsanız, rimelden önce biraz pudra sürüp, kuruduktan sonra da ikinci katı sürmek istediğiniz etkiyi yaratacaktır.

SİZİN İÇİN SEÇTİM AYIKLADIM KIZLAR EN İYİSİ BU:
=ANNE İÇİN=
#2 gecelik ve sabahlık
#1 pijama takımı
#terlik
#göğüs pedi
#hijyenik ped
#4-5 tane atlet ve kilot
#çorap
#kağıt havlu
#diş fırçası ve macunu+sabun
#deostik,krem
#havlu
#hırka
#emzirme sütyeni ve atleti
#hasta bezi
#tek kullanımlık kilot
#şampuan ve foto makinası
#evlilik cüzdanı ve tahliller
#lansinoh krem...

=BEBEK İÇİN=
#15 tane bebek bezi
#ıslak mendil
#hastane çıkışı ve bodyler
#yedek battaniye
#yelek ve çorap
#biberon,damaklı emzikve pişik kremi
#burun temizleme aspratörü
#havlu,tırnak makası
#kapı süsü,şeker ve çikolatalar......

kızlar bu bnm kendı listem guvenebılırsınız....

Son düzenleme:
Test sayesinde çiftler, kısırlık sorunları olup olmadığını 1-2 saat gibi kısa sürede öğrenebiliyor.

Kadının yumurtası erkeğin spermi
Artık çiftlerin kısırlık testini evde, yapmaları mümkün. ABD'de piyasaya sürülen ve evde uygulanan test sayesinde erkeklerin spermlerinin hareketliliği, kadınların ise yumurta kalitesini etkileyen hormon seviyesi ölçülüyor.
TESTİN ADI:FERTİLCHECK
ABD DEN SONRA ÜLKEMİZDE BULUNACAĞI BİLDİRİLDİ...
http://www.dogalhayat.com/ProductImages/85530/thumbs/babystart-fertil-check-plus-kadi56431.jpg

oo canım her telden yazmışsın maşallah, valla canım çok sıkkındı iyi geldi. hayırlı olsun topiğin

sağol cnm ya takıl arada bı derdın varsa paylaşş hallederız inş...

canım evli kadının ne sıknıtısı olcak işte koca, kaynana derdinden fenalık geldi

ayy cnm bnm ya herkesın derdı o amaaan salla dıycem ama olmuo dımı işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…