• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayattaki yalnizligim

Alimee81

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.497
1.001
103
Herkese iyi geceler..

kisaca kendinden bahsedeyim.37 yasinda, 9 yasinda bir kiz çocuğu annesiyim.Esimden bosandim 4 sene oldu.Yurt disinda dogma buyumeyim.Fakat yillardir memlekete donme istegim var. Cok sukur islerimi yoluna koydum ve Nasipse yakinda Turkiye ye donecegiz.Fakat bu konuda ailem beni yapayalniz birakiyor.Cok sukur bi gelirim var ama ailem paraya duskun oldugu icin yuzde bir ihtimal bile onlara muhtac olursak diye donmemizi istemiyorlar.Oyleki msj atıyorum biz kararliyiz geleceğiz diye cvp bile vermiyor babam.Sanirim vazgecirme yildirma politikasi.Ne zaman emin oldular benim ciddi oldugumdan biz cok karsiyiz deyip duruyorlar.Emekliyim ve buradanda izin alip temelli dönüyorum.Zaten buranin vatandasiyim yani Allah in izniyle hic bir risk yok.Yinede cok afedersiniz ottan b.ktan sebeplerle yok yabancilara guven olma emekliligini elinden alirlar diye sebep sunuyorlar.Ki kurum yazili izin verdi emeklilik maasimdan kesinti bile olmayacakmis.Bize güvenme bile dedi babam. Zaten hayatta eşimden dolayi yuzum gulmemis yuvam yikilmis birde ailem ıyice gercek yuzunu gosterdi.Ne yapmaliyim bu üzüntüyle? bazen cok bunalıyorum.Tek dilegim Turkiye ye varip yerlesebilmek ama biliyorum yuregim cok kirgin olacak aileme ve oradada yapayalniz hissedecegim kendimi. Ailem den uzakta oturacagim Izmir den daire kiralayacagim insallah.. ailem 180 km uzakliktaki kasabadalar.

Dünyaya yalnız geliyor, kimi zaman yalnız yaşıyor ama kesinlikle yalnız ölüyoruz..
Evet aile değişmeyen tek gerçektir ama onlarda bir yere kadar malesef.
Yapabileceğiniz birşey yok, kızınıza sarılıp bu zamana kadar nasıl geldiyseniz öyle devam edeceksiniz.

Maddi açıdan bir sıkıntı olur sorumluluğunu almak istemediği için mi yok diyor babanız?

Nafaka alıyor musunuz peki?

Haklisiniz kabulde ettim bu durumu zaten baska carem yok.Ailemi biliyordumda sonucta ama bu kadar terbiyesizce davranmalari beni cok kirdi.

Aynen maddi açıdan.

Çocuğumun nafakasi var cok sukur.

Canim 37 yaşında bir kadinsin. Ailen desteğe ve onaya niye ihtiyaç duyuyorsun?

Bazi şeyleri danışman seni belirsiz kilar.
Yani kendinden eminsen, şu şu tarihde gidiyorum diyebilirsiniz.

Geçmişde ailenize çokmu yük oldunuz?
Ben şahsen bıkkınlık sezdim. Aileniz muhtemelen yanliz ve artik sorumluluk alacak yaşda değillerdir. Sudan sebeplerle trye dönüş yapmak istiyorsaniz anlayışsız olmalari normal.

Diğer yandan çocuğunuz var ortada.
Kızınızın trye alışması vs. baya zaman alicak. Diyelimki 5 sene sonra geri döndünüz o çocuğun okul durumu vs. ne olucak?

Hangi ülkedesiniz şuan?
Almanyada mesela, kendi isteğinle yurtdışına taşınınca geri gelmesi baya zor oluyor. Sosyal yardim telep edilmiyor...

canım bence de kendini üzme.bir karar vermişsin.vazgeçme ne istiyorsan onu yap.sana destek olmuyorlarsa bu onların problemi.orda yalnız başına yaşamaktansa,olmak istediğin yerde yaşa.olumlu düşün..eminim her şey daha güzel olacak buraya geldiğinde.

Ben şahsen bıkkınlık sezdim. Aileniz muhtemelen yanliz ve artik sorumluluk alacak yaşda değillerdir. Sudan sebeplerle trye dönüş yapmak istiyorsaniz anlayışsız olmalari normal.

Kızınızın trye alışması vs. baya zaman alicak. Diyelimki 5 sene sonra geri döndünüz o çocuğun okul durumu vs. ne olucak?

Hangi ülkedesiniz şuan?
Almanyada mesela, kendi isteğinle yurtdışına taşınınca geri gelmesi baya zor oluyor. Sosyal yardim telep edilmiyor...
merhaba

Hangi ülkedesiniz şuan?

merhaba ben kararliyim zaten. Onlardan izin istemedim ama bu kararimi paylastim. Elbette 37 yasinda bir kadinim ve eger kararimdan emin isem Allah in izniyle vazgecmem ve eminimde. Aslinda destek derken bekledigim sanki bi yabanciymisim gibi davranmamalarini istemem. Hic yuk olmadim aileme xok sukur. Şimdide olmayacagim Allah muhtac etmesin. Cahil biride degilim yani Izmir de onlarsiz yasayabilecek bir kadinim. Aile mademki islerini yoluna koymus zaten orada torunumla yapayalnizlar diye dusunur gelsinler ister ama olursa 1% bile olsa onlara yardim etmek zorunda oluruz diye gelmeyin diye ikna cabalari beni kiriyor.

canım bence de kendini üzme.bir karar vermişsin.vazgeçme ne istiyorsan onu yap.sana destek olmuyorlarsa bu onların problemi.orda yalnız başına yaşamaktansa,olmak istediğin yerde yaşa.olumlu düşün..eminim her şey daha güzel olacak buraya geldiğinde.
Tesekkur ederim. Ben zaten yolumda ilerliyorum yani tasinmaya yonelik hazirliklarima basladim bile Sadece gönlüm kirik. Ama yapacak bir seyde yok malesef.

Back