- 17 Şubat 2016
- 371
- 578
Hooponopo konusunda en çok karışıklığa yol açan mevzu bu. :)
Açıkçası kime söylediğinizin bir önemi yok. Çünkü tekniğin özü zaten "birlik" esasına dayanıyor. Sevgilinize söylediğinizi kendinize de söylemiş oluyorsunuz. Kendinize söylediğinizi sevgilinize... Nihayetinde Allah'a, Tanrı'ya, evrene (inancınız hangisini kabul ediyorsa, ne demeyi seçiyorsanız)... Hepimiz onun bir parçasıyız ve hepimiz biriz.
Mesela: "Ama bana haksız yere çok kötü davrandı. Benim bunda bir suçum yok. N'için özür diliyorum?" diye karşı çıkanlar oluyor. Buradaki mantık şu: Sizin kendi içinizde olmayan bir şeyi, ne sevgiliniz ne de bir başkası size yansıtmıyor. Bu yüzden "senin böyle davranmana içimde her ne sebep olduysa özür dilerim." demiş oluyorsunuz aslında. Teknik bu felsefe ile çalışıyor.
Yani nasıl daha ikna edici buluyorsanız öyle yapın.
Benim özür cümlem de böyleydi.Bir şekilde onun böyle davranıyor olmasının sebebinin bizim içimizde olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.Belki yaptığı şeylerin sebebi çok sevmemiz, aşırı ilgimiz ya da tam tersi ilgisizliğimiz,kıskançlığımız...İlla ben ne yaptım da bana böyle yaptı diye düşünmemek lazım.