hayatınızda izi olan hatta size önemli kararlar aldıran kitaplar hangileri?

böyle hayatımı değiştiren bir kitap olmadı, kişisel gelişim kitaplarını da bu ümitle çok okumuşumdur. Sanırım ben hiç bir zaman ferrarimi satan bir bilge falan olamam:) ama çok etkileyici kitapların da olduğunu inkar etmemek lazım.

valla cnm teyzemin okuduğu bi kitapla hayatı değişti ..gençliğinde ünvde okurken coğrafya öğretmeni olacakmış ama sonra okulu bırakıp hukuk fakültesini kazanmış..şuan noter ve ayda 40 bin liraya yakın para kazanıyor ve oldukça lüks yaşıyor ve buna sebep olan yalnınca bir kitap..kitap deyip geçmemek gerekiyor hakikaten

Yazmaktan hiç bıkmadım ve yine yazıyorum.

Kinyas Ve Kayra - Hakan Günday.

Kitabı okuyunca ve okudukça dünyanın dönüş hızı yavaşlıyordu resmen.
Ben hafifliyordum. İlaç gibi gelmişti. Umursamamayı öğrendim bununla.
Ufak tefek şeylere takılmanın çok boş olduğunu ...
Harika bir roman. Çok enteresan 2 karakterin hikayesi. :))

Yazmaktan hiç bıkmadım ve yine yazıyorum.

Kinyas Ve Kayra - Hakan Günday.

Kitabı okuyunca ve okudukça dünyanın dönüş hızı yavaşlıyordu resmen.
Ben hafifliyordum. İlaç gibi gelmişti. Umursamamayı öğrendim bununla.
Ufak tefek şeylere takılmanın çok boş olduğunu ...
Harika bir roman. Çok enteresan 2 karakterin hikayesi. :))

kült romanlar mertebesine çoktan ulaşmış bi kitap bencede..tekrara tekrar okumaktan sıkılmam da..geçenlerde yorum yapmıştım bu kitap hakkında..çok güzel bi kitap gerçekten başarılı .:13:.

valla cnm teyzemin okuduğu bi kitapla hayatı değişti ..gençliğinde ünvde okurken coğrafya öğretmeni olacakmış ama sonra okulu bırakıp hukuk fakültesini kazanmış..şuan noter ve ayda 40 bin liraya yakın para kazanıyor ve oldukça lüks yaşıyor ve buna sebep olan yalnınca bir kitap..kitap deyip geçmemek gerekiyor hakikaten

Teyzenin okuduğu bu kitabı çok merak ettim? :KK37:

kült romanlar mertebesine çoktan ulaşmış bi kitap bencede..tekrara tekrar okumaktan sıkılmam da..geçenlerde yorum yapmıştım bu kitap hakkında..çok güzel bi kitap gerçekten başarılı .:13:.

Ben tekrar okumaya korkuyorum. Büyüsü kaçacakmış gibi geliyor. :/
2 kez okuduğum kitaplar, çok kez izlediğim filmler olmuştur ama bu kitabı bir daha okuyamadım. :)
Belki bir gün okurum. Bilemiyorum.

Son düzenleme:
Çok kitap okurum hepsini severek okurum ama en çok iz bırakan kitaplar Beyaz Zakkum ve Aşka Şeytan Karışır kitapları oldu.
Bir Hürrem Masalı isimli kitabı da oldukça küçük bir yaşta okumuştum o da kişiliğimi son derece etkiledi sanırım,Hürrem ülkemizce bu denli tanınmadan öncesinde ben onu çok sevmiştim onun gibi hesaplar yapmayı,kendi çıkarlarımı düşünmeyi sevmiştim.Dizisini izleyenlere bu kitabı şiddetle tavsiye ederim.Hürrem dizideki gibi sönük,şaşkaloz,ezilen bir karakter değil.Tam tersi Kanuniyi kukla gibi yöneten bir karakter.

Ben tekrar okumaya korkuyorum. Büyüsü kaçacakmış gibi geliyor. :/
2 kez okuduğum kitaplar, çok kez izlediğim filmler olmuştur ama bu kitabı bir daha okuyamadım. :)
Belki bir gün okurum. Bilemiyorum.

anlıyorum cnm..aslında çok iyi bir film senaryosu ekranlara yansıyabilirdi bi kitaptan:KK28:..burdan duyrulur

Çok kitap okurum hepsini severek okurum ama en çok iz bırakan kitaplar Beyaz Zakkum ve Aşka Şeytan Karışır kitapları oldu.
Bir Hürrem Masalı isimli kitabı da oldukça küçük bir yaşta okumuştum o da kişiliğimi son derece etkiledi sanırım,Hürrem ülkemizce bu denli tanınmadan öncesinde ben onu çok sevmiştim onun gibi hesaplar yapmayı,kendi çıkarlarımı düşünmeyi sevmiştim.Dizisini izleyenlere bu kitabı şiddetle tavsiye ederim.Hürrem dizideki gibi sönük,şaşkaloz,ezilen bir karakter değil.Tam tersi Kanuniyi kukla gibi yöneten bir karakter.

okumadım ama beyaz zakkumun filmini izlemiştim cnm enterasan özellikteydi..

ben biyografilerin insanın kararlarını birazda olsa etkileyeceğine inanıyorum.. patti smith çoluk çocuk kitabı hayatımın kitabıdır. hoşlanmayan olabilir ama bu kitabın özü mücadeledir.. yada bana öle gelmiştir..

Kitapların farkında olduğumuz veya olmadığımız pek çok etkisi vardır mutlaka üzerimizde, diye düşünenlerdenim...

Şu yaşımda halen en çok dikkat etmeye çalıştığım yönlerimi bana daha okuduğum zamanlar itibariyle (artık aklım ne kadarına erebiliyorsa o kadar olmak suretiyle) uzun hem de çok uzun yıllar önce kazandıran başlıca etkenlerin, ta çocukluğumda okuduğum Kemalettin Tuğcu kitapları olduğunu söyleyebilirim mesela...

Yine aynı şekilde, Doktor Jivago, (kitabından önce filmini izlemiştim çocuk ve genç arası bir dönemimde) daha sonraki yıllarda kitabını okuduğumda ve filmi tekrar izlediğimde, kişiliğime yansımış olan etkileri çoktur...

Şu anda halen her defasında bu yaşıma rağmen önemli kararlarımı gözden geçirmek adına ve yeni yeni kararlar vermek adına tartışmasız NUTUK mesela... Her üç beş yılda bir, çok daha farklı şeyler yakalayabiliyorum, gibi...

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum.. kemalettin tuğcuyl büyüyen biri olarak.. okurken belkide algılayamadığımız ama tamda araftayken aklımıza gelen satırlar sayesinde doğru kararlar verebiliyorsak kitapları gerçekten yüreğimizle okuyoruzdur.. tabiki bu benm fikrim..

ben bu topiği yeni gördüm. burası tam benlik. kitapları hakkında konuşacak kadar çok seven insanların bir araya gelmesi hoş.
hayatımda izi olan kitapların isimlerini sayamam zira unutuyorum ama hatırımda kalan tek bilgi benim hayatıma kitapların damgasını vurduğudur. mesela en son hakan günday'ın piç'i. nefis bir dil, sıradan gibi görünen bir hikayede alt metinlerle insana tokat gibi çarpan iç hesaplaşmalar. tadı hala damağımda.

yine yazarım. görüşmek üzere:)

Benimde şu ana kadar etkilendiğim kitaplar Sefiller, aşkın gözyaşları 1 ve 2 tavsiye ederim okumadıysan.

X