• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYATIN TADINI ÇIKARAMIYORUM

Yakın zamanda boşandım buraya da yazıp öneriler almıştım. Terapi de alıyorum fakat ben şu sıralar hayatın tadını çıkaramıyorum sanki her şey iyiye gitmesi gerekirken kötüye gidiyormuş gibi. Aslında kötü giden bi şey yok hayatımda ama hayatımın yeni kısmına alışamadım galiba hala. Çabalıyorum iyi olmaya çalışıyorum arkadaşlarımla ailemle vakit geçiriyorum. Ama yalnız kaldığım an düşünceler başlıyor. Hayatım hep böyle mi olacak hiç mutlu olmayacak mıyım vs. Sanırım istemesem de bi depresyona girmek üzereyim.
Çok sevip sevilmediğim bi ilişki içindeydim evliyken çok zor oldu benim için bitirmek her şeye rağmen. Kararımın doğruluğundan da eminim düzelmeyecek bi insan için çaba harcamaktan yorulmuştum artık. Şimdi kendimi suçlama kısmına geçtim keşke evlenmeseydim keşke daha detaylı düşünseydim doğru tercih yapsaydım şuan belki de çocuk yapmış onu büyütüyor olurdum diyorum arkadaşlarım gibi.
Bu durumda ne yapmalıyım? Tecrübeli kadınlardan destek istiyorum...
Boşanan arkadaşlara burada hep önerdiğim ilk şey kendi evlerine taşınmaları oluyor hep, size de aynısını önereceğim. Çalışıyorsanız, sabit bir geliriniz varsa, 0+1 bile olsa kendi evinize çıkın. İnanın, kendinize ait bir alanın özgürlüğü gibi insanı iyileştiren hiçbir şey yok.
Boşanmalar insanın özgüvenini de yaralıyor çünkü. Kapanızı kapatıp, şöyle güzel bir müziğinizi açıp da "Bu ev bana ait" hissini yaşamak kadar iç ferahlatıcı bir his yok biliyor musunuz? İnsan kendi gücünü hissediyor..

Boşanan arkadaşlara burada hep önerdiğim ilk şey kendi evlerine taşınmaları oluyor hep, size de aynısını önereceğim. Çalışıyorsanız, sabit bir geliriniz varsa, 0+1 bile olsa kendi evinize çıkın. İnanın, kendinize ait bir alanın özgürlüğü gibi insanı iyileştiren hiçbir şey yok.
Boşanmalar insanın özgüvenini de yaralıyor çünkü. Kapanızı kapatıp, şöyle güzel bir müziğinizi açıp da "Bu ev bana ait" hissini yaşamak kadar iç ferahlatıcı bir his yok biliyor musunuz? İnsan kendi gücünü hissediyor..
Çalışıyorum ama maalesef burada stüdyo daire tarzında evler yok ve 1+1 evlerde 10binden başlıyor o yüzden tercih edemedim maalesef. Birde kedim var hem ev kirası faturalar, kedinin masrafı kendi masrafım derken işin içinden çıkamadım annemlerin evine döndüm.

Daha yeni boşandınız.
İç hesaplasmalariniz, öyle yapmasaydım, böyle düşünmeseydim demeleriniz,haksızlığa uğradıniz için canınızın sıkılması vs.hepsini yaşayacaksınız bir süre.
Kendinize de zaman verin.
Hemen iyi olmalıyım,olmayınca neden olmadım diyerek ekstra yıpratmayın kendinizi.

Daha yeni boşandınız.
İç hesaplasmalariniz, öyle yapmasaydım, böyle düşünmeseydim demeleriniz,haksızlığa uğradıniz için canınızın sıkılması vs.hepsini yaşayacaksınız bir süre.
Kendinize de zaman verin.
Hemen iyi olmalıyım,olmayınca neden olmadım diyerek ekstra yıpratmayın kendinizi.
Evet ben hemen iyi olmayı bekledim. O kadar çok gidip içimdekileri söylemek istiyorum ki ama bunu da yapmamam gerekiyor.

Size laf eden ama kendi boktan evliliğini bitirmeye asla cesaret edemeyen kuzeniniz gibi tipler her zaman olacak etrafınızda.
Emin olun içten içe kıskanıyordur keşke bende yapabilseydim diye.
Hiç kulak asmayın siz en zor olanı ve doğru olanı yapıp başarmışsınız zaten gerisi zaman içinde çok daha güzel olur.

Dilerim ki sevdiğin insanlar sen ne zaman istersen yanında olsun. Senin bu durumda ihtiyacın olan kendinsin. İnsan kendisi ile iyi anlaşamadıkça, kendisiyle kaliteli vakit geçirmedikçe mutlu olamıyor. Gez, dolaş, hobi edin. kitap oku.. Kendinle başbaşa kal. İç dünyanla yüzleş kendinde affedemediklerini affet.. O zaman şifa bulursun. Dilerim.. :)

Dilerim ki sevdiğin insanlar sen ne zaman istersen yanında olsun. Senin bu durumda ihtiyacın olan kendinsin. İnsan kendisi ile iyi anlaşamadıkça, kendisiyle kaliteli vakit geçirmedikçe mutlu olamıyor. Gez, dolaş, hobi edin. kitap oku.. Kendinle başbaşa kal. İç dünyanla yüzleş kendinde affedemediklerini affet.. O zaman şifa bulursun. Dilerim.. :)

Yeni hobiler edin, bi spor salonuna falan yazıl.

Kendime yeni hobiler edinmek istiyorum ama hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor nedense. Her şeye rağmen güçlü durmaya çalışıyorum ama sanırım artık yapmakta zorlanıyorum..

Back