hayatımın hatasını yaptım.

arkadaşlar
son günlerde iş yerinde çok stresli günler geçirdim. evdede canım hiç birşey istemirdu oğlum da bu aralar çok hırçın agrasif evi birbirine katıyor kanepelerden zıplıyor (ona bişi olcak diye korkuyorum ama anlamıyor beni) .
bu hafta oğlumu bayabi patakladım. dün uyanınca beni istemedi bana birkaç kere tokat attı o kadar çok acıdıki sonra düşündüm o küçücük elleriyle suratımı acıtabiliyor ki ben onu bütün hafta patakladım kimbilir canı nasıl yanmıştır. dünden beri perişanım çok mutsunuz ölmek istiyorum gerçekten söz verdim bir daha ne olursa olsun oğluma vurmayacağım. galiba en kısa zamanda bir psikologa gitmem lazım. ben bu kadar kötü bür anne değildim bana ne oluyor anlamıyorum. ne önerirsiniz gidip bi yerden atayımmı kendimi? kendimden nefret ediyorum. bugün çalışıyorum ama aklım olğlumda aradım anneannesine bana kızmayacaksa telefonda konuşabilirim demiş annemde bana kzıdı ne yapıyorsun diye. çok mutsuzum.....:43::43::43::43:

Bir annenin çocuğuna öfkelenmemesi mümkün değildir, mümkündür diyen anne olmamıştır henüz. Çünkü öfke, annenin içinde taşıdığı korku ve kaygılarıdır...
Kaygılarınızla baş edemiyor olacaksınız ki hiç istemediğiniz şeyler yapmışsınız... Yazınızın üzerinden oldukça da zaman geçmiş, muhtemelen o dönemi atlatmışsınızdır ancak öfkeniz süreklilik arzediyor ve hala ters tutumlar sergileyip ardından büyük pişmanlık yaşıyorsanız mutlaka ve zaman geçirmeden bir uzmandan yardım alın...

bende bazen oğluma bağırıyorum gücüm tükenince ama sonra kendime kızıyorum her zaman sabırlı olmak zorundayız umarım bu pişmanlık oğlunuzla olan ilişkinizi düzene sokar.

yazık annelerin işi ne kadar zor. aynı anda bir sürü şey düşünmek zorundasınız. birde çalışıyorsanız iş yerinde sorunlar varsa:(

eskiden anneler şimdiki gibi bilinçli değilmişte sadece annelik içgüdüsüyle yetiştiriyormuş çocuklarını ama o zaman bu kadar sorunlar yokmuş sanki bence biraz da şu sağlamaktan kaçındığımız otoritesizlik mi bu duruma getiriyor şimdiki çocukları?

otorite tabiki dayak demek değil.onlar minicik zaten elini kaldırsan korkar zavallılar

öğretmenim ve öğrencileri gebertesim geldiği anlarım çok olmuştur ama daha bu zaman kadar bir fiske dahi vurmadım en korktuğum şey birine şiddet uygulamak... ben çocukluğumda babamdan o kadar çok dayak yedim ki.... ve bende o kadar derin yaralar bıraktı ki..... hala düşündüğümde ağlarım.... belki babamın mazeretleri kendince haklıydı ama hiçbir sebep beni dövmesini asla gerektirmez... şuanda hamileyim ve hiçkimsenin asla çocuğuma bir fiske dahi vurmasına izin vermeyeceğim... ben de bunu yaşayan bir çocuk olarak, bu saygısızlığı çocuğuma asla yapmayacağım... sinirden delirsem bile.... lütfen kimse de vurmasın çocuğuna...

arkadaşlar
son günlerde iş yerinde çok stresli günler geçirdim. evdede canım hiç birşey istemirdu oğlum da bu aralar çok hırçın agrasif evi birbirine katıyor kanepelerden zıplıyor (ona bişi olcak diye korkuyorum ama anlamıyor beni) .
bu hafta oğlumu bayabi patakladım. dün uyanınca beni istemedi bana birkaç kere tokat attı o kadar çok acıdıki sonra düşündüm o küçücük elleriyle suratımı acıtabiliyor ki ben onu bütün hafta patakladım kimbilir canı nasıl yanmıştır. dünden beri perişanım çok mutsunuz ölmek istiyorum gerçekten söz verdim bir daha ne olursa olsun oğluma vurmayacağım. galiba en kısa zamanda bir psikologa gitmem lazım. ben bu kadar kötü bür anne değildim bana ne oluyor anlamıyorum. ne önerirsiniz gidip bi yerden atayımmı kendimi? kendimden nefret ediyorum. bugün çalışıyorum ama aklım olğlumda aradım anneannesine bana kızmayacaksa telefonda konuşabilirim demiş annemde bana kzıdı ne yapıyorsun diye. çok mutsuzum.....:43::43::43::43:

biraz etkilenmiiş ve bi süre de o davranışınızn etkisinde kalacak gibi. ancak size sürekli bna kızmayacaksan bni dövmeyeceksen şeklinde konuşmaları engelleyin çünkü çocuklar bu tarz şeyleri kullanırlar bazen. bu laflarının senin canını acıttığını görürse ona hiç kızamaz hale gelebilirsin...yaramazlığını görmemiş gibi yap tepki verme bi süre sabırr sadece.

çok şanslısın konu sahibi, sana birkaç konu alttaki yorumlardan hiçbirisi yapılmamış :34: son derece yapıcı yorumlar var, bazen hiçbirimiz öfkemizi kontrol edemiyoruz. özellikle yeni anneler, henüz çocuklar kadar acemi.. ben ilk oğlumda yaptığım hataları ikincide yapmadım mesela.. pişman olmanız bile bir daha tekrar etmeyeceğinizin garantisi zaten.. herkese diyorum size de diyeyim. kızdığınızda içinizden 20 ye kadar sayın, ondan sonra adım atın.. sevgiler.. :34:

bi çocuk kolay kolay annesini istememezlik etmez, yani dayak yesede annesini ister, ama seninki seni istememiş demekki psikolojik olarak bayağı yara almış, bence bunu nasıl tersine çevirebilirim diye düşün, anne çocuk olarak aranızdaki samimiyet kaybolmasın yoksa geri dönüşü olmayabilir ömrübillah
bence kendine hakim olamıyorsan doktora gitmekten çekinme, belki hafif bi sakinleştirici verir, belki bi depresyon geçiyosun haberin yok böyle bişey varsa ne yapman gerekiyosa yap, hiç bişey çocuğundan kıymetli değil çünkü

Son düzenleme:
Back