- 21 Temmuz 2013
- 1.129
- 688
- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
Bence o bambaska birinden bahsediyo, sen üstüne alinma
Bende 15-16 yasindasin falan sandim okudugumda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence o bambaska birinden bahsediyo, sen üstüne alinma
Nereden bildiniz? Gerçekten etrafımdaki herkes insanlara bu kadar değer verme diyor. Çünkü arkadaş çevremde de yaşadığım şeyler oldu,üzülen taraf hep ve tek ben oldum. Kaybetmekten korkuyorum sevdiklerimi. Onlar kırılmasın diye de elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ama siz bunu nereden anladınız? Merak ettim açıkçası.
Kuzeniyle şans eseri tanışmıştık,bizim memleketimizde okuyor o da hatta aynı okuldalar iki kuzen. Konuşurken ondan da bahsetmişti. Çok iyidir,açık sözlüdür,arkandan konuşmaz yüzüne söyler ama ailesiyle hiç iyi değil,takmaz annesini babasını, ilişkilerinde sadık kalabileceğine inanmıyorum, ciddi ilişkiler ona göre değil demişti.
O hattı konuştuktan sonra kapatmıştım iki gün sonra açmıştım hiçbir şey yoktu. Sonra da 2-3 ay sonra açmıştım hiçbir hareket yoktu. 8-9 ay oldu bakmadım sonra da.
çünkü bir türlü rest çekemiyorsunuz, haksızlık yapmaktan korkuyorsunuz, kendiniz gibi sanıyorsunuz insanları. dedim ya kendimden biliyorum, anladım.. özenli davranılmasını beklerim hep rahat, umursamaz olamadım.. hep canım sıkıldı, üzüldüm. hayır diyemezdim, en küçük tersliğe çok üzülürdüm. birine kızardım ama dayanamaz 2 dk sonra hoş sohbet ederdim, iyi düşünürdüm bende hep. şimdi özensiz, doğru olmayan davranışlara karşı daha dik duruyorum eskisine oranla.. çok sevdiğim insanlara belli bi yere kadar sabrediyorum yavaş yavaş soğuyor insan artık.. kaldıramıyor. herkes sizin kadar derin düşünemiyor, hassas olamıyor...
iyi bir arkadaş olabilir.. ama onunda hayattan alması gereken dersler var sanırım. bazı insanlar becerir ama bazıları pek değişemez, içte olmalı...
iptal olmadıysa bir daha bakın o zaman.. atmadıysa daha bi emin olabilirsiniz.
Aslında en doğrusu hayır diyebilmek,baş kaldırabilmek. Ama onu yapamıyorum işte. Dedim ya kaybetmekten korkuyorum. Bu şekilde olmaktan da mutlu değilim çünkü sürekli bir şeyleri kafama takıyorum,üzülüyorum. Annem çok kızıyor bana. Hep sen düşünüyorsun. Neden? Bırak da biraz onlar düşünsün der. Ama olmuyor yapamıyorum.
Evet iyi olduğunu sadece kuzeni değil arkadaşım da söyledi. Arkadaş olarak iyidir evet ama bir sevgili,bir eş olarak nasıl bir insan olur bilemiyorum. Benim gördüğüm gibiyse sağlıklı,mutlu bir yuva kuramaz. Evet ders alırsan hatalarından düzelme şansın var ama kimileri düzelemiyor hatta çoğu. Çevremizde de böyle değil midir? Görüyoruz. Yaptıklarının cezasını alırsın ama çoğu akıllanmaz. Aynı tas aynı hamam devam eder.
Ben kötü biri olduğuma inanmıyorum ama bu yaptıklarım beni şüpheye düşürüyor. Kötü müyüm ben? diyorum. Kötü olmak istemiyorum ki ben.
yeri geldiğinde hayır demelisiniz, yoksa kullanıyorlar insanlar maalesef, rahat davranıyorlar. ben büyük oranda aştım bir şeyleri ama özünde varsa arada takmadan edemiyorsunuz gene tabi, o kadar olsun artık ve değecek kişilere denk gelsin inş.. eskisine göre daha acımasızım, daha bi tavır koyuyorum. bir işe girdim ilk işimdi, patron öyle naif ki sert konuşamıyorsunuz inandırıyor sizi, zaten çekingen biriyim bende. 2 ay maaş alamadım konuştum işten çıktım, hakkınız o sizin vereceğiz tabi vs. peki dedim bide eski firma adam naif falan güven duymak istiyorsunuz, birde imza attım çıktım. işten bu yana şu kadar vakit ödicez bu kadar vakit ödicez diye diye hala alamadım kaç aydır. şikayet ettim bakanlığa hakkımı almam gerektiği ortaya çıktı kendisine de bana da kağıt geldi belgelerle uğraştı vercem dedi gene yok, telefonları açmıyor. şimdi yargıya gitmeyi düşünüyorum. ve bu da bana yeni bir ders oldu başka bir alanda. hayatta acımasız çok şey var ve maalesef dediğiniz gibi çoğu kişi böyle..
bazen bir kişiye böyle yap şöyle yap desen de yaşamadan değişemiyor.. eğer ders olacak bir şeyler yaşarsanız şunu unutmayın, "Önemli olan kaç kere düştüğün değil, kaç kere kalktığındır." yeni bir ders yeni bir siz yeni bir yol.
estf. niye kötü olasınız, inanın bende bazı vakit saf gibi hissederken kendimi bazende kötü biri gibi hissediyorum acımasız davrandığım zaman, üzülüyorum. keşke böyle olmasa diyorum ama hayatta dikkatli olmak zorundayız, sadece kötü şeyler yaşatmamaya çalışalım insanlara. kendimizi en az üzecek ve doğru kararlar almalıyız olabildiğince...
En iyisini yapmışsınız arayın hakkınızı. Gerçekten kimi insanlar hatta çoğu insan karşısındakini salak yerine koyuyor. Belki beni de koyuyorlar. Nasıl olsa kıyamıyor,her dediğimi yapıyor diye düşünüp kullanıyorlar istedikleri gibi. Siz ki çalışıp alın teri dökmüşsünüz kesinlikle arayın hakkınızı.
Ben etrafımdan da hep duyuyorum,arkadaşlarım yüzüme de söylüyor çok iyi niyetlisin,safsın, kullandırıyorsun kendini diye. Olmuyor,yapamıyorum. Kırılacaklar diye korkuyorum. Herkes çok iyisin diyor. Bu beni mutlu ediyor. Ama şu yaptıklarımı düşündükçe kötüyüm ben galiba diyorum. Bilmiyorum ki. İyi bir insan olsam yapar mıydım ki bunu? Ya da iyi insanlar yapar mı böyle şeyler? Diyorum ki hata insanlara mahsus ve ben de bir insanım,Allah kuluyum ve herkesin yapabileceği gibi bir hataya düştüm. Tabi daha önce de yaptığım hatalarım oldu ama yaptığım en büyük hata olarak bunu görüyorum. Ama bunun dışında biri bir şey alsa hiç kıskanmam. insanların sahip olduğu şeyleri kıskanmam. Ama sevdiklerimi kıskanırım başka insanlardan. Arada şeytan dürter ya hani bir şeyi kıskanacak gibi olursun ya da aklından kötü bir düşünce geçecek olur. O durumda olduğumda onu bozmaya çalışırım hemen başka şeyler getiririm aklıma. Kimsenin kötülüğü düşünmem. Ama bu günaha nasıl girdim? Bilmiyorum.
olabildiği kadar uğraşıcam inşallah.. :)
çevrenizde de iyi insanlar var sanırım yalnız değilsiniz ne güzel, hep olsun inşallah.. tabi ki aslında çok güzel bir şey bunu duymak.. ama işte bazı konularda dikkatli olmamız gerekiyor üzülmememiz için.. bazı insanlara yaptığı hatalar yada kötü davranışlar karşılığında verdiğimiz tepki de bir derstir onlar için aslında. bir söz vardır, "bazı hatalar / yanlış hayat bulmuş iyi niyetli hayallerdir aslında!" buna benzer bir şey sizinki de.. duygularınıza yenildiniz ama ders almasını bilen birisiniz. dediğiniz gibi hatalar da tövbe de kullara mahsustur. kötü düşünmeyin :)
Ciddi ciddi okudum sonuna kadar gitti 2 dk
ne desem bılemedım uşenmedm sonuna kadr okudum belkı mantıklı bı cümle etmişsindir dıye .ne vicdanı ne helallıgı ya çocuk senn yzunu görmemş hç tanıamdgı bryle msjlaşıyo ve brbrnınzı tanıdığınızı dşnuyonuz .çocuğun nıyetı bellı zaman geçrmek taklmak 2 cinsel muhabbet etmek .ne aşkı ya bu kdr basıtmıymış aşk .bırbırınızn gözlerine bakıp o duyguyu hııssedemedğinz durumun adı ne zamandan berı aşk olmuş.ne helalliğinden bahsedıyosun kardeşim ya şaka gıbı
Takma kafana bence o baska birini unutamiyor. Umarim yaptigin hatalari anlamissindir ki birdahaa yapmayasin...
ohoooo kimbilir kaç kızla daha konuşuyodu bunumu taktın kafaya
yaptığın hatanın farkındasın zaten..
bence çocuğun aklındaki bambaşka biri...
arasında cinsel muhabbettin ötesine geçilmemiş bi insanı 1 sene nasıl düşünsün...
üzme kendini boşver..
Canım anlıyorum seni, çok safsın hiiç üzülme. Bence de başkasınadır o, daha burdan anlaşılıyor fakbadi aradığı. Üzülmüşse de üzülsün müstehak onun gibi sapıklara, ben olsam süründürürdüm pisliği. Sen de sevdiğin için göremiyorsun ama yavaş yavaş anlayacaksın. Baksana insanlar da farkında onun kızları kullandığını, şükret ki gerçek yüzünü görmüşsün. İçin yansa da vazgeç, bunun acı olduğunu biliyorum ama ben de yaşadım o vazgeçme olayını biliyorum.
merhaba.okadar uzuluyorsanız okuldan donunce yuzyuze randevu verıp ıkı kızda bendım ozur dılerım deyın.affetsın affetmesın orasını o bılırde bunlardan zararlı sız çıkarsınız.cocugun nıyetı bellı pekte ağırbaşlı degılmıs yanı.sızın bu sevgınız yüzünden parmağında oynatır sen bunu hakkettın banada sen yapmıştın der bırakır gıder.sallayın gıtsın ne vıcdanazabı ne sevgısı.boyle bırı nasıl sevılırkı
Canım benim. Çocukluktu yaptıkların..Yok ben günaha girdim vs vs die kendi kendini bunalıma sokma lütfen. Cinsel içerikli yazışmalardan dolayı böyle düşünüyorsan tekrarlamazsın olur biter. Kendi kendini buhrana sokma.
Senin bebeye gelince; inan bana umurunda değildir. 1 yıl içinde kaç kız gelip geçmiştir. Çocuğa mesaj atıpta hepten kendini küçük düşürme lütfen. Daha gençsin ve yolun çok başındasın :) Zaten balık baştan kokmuş. 2 sefer fake hesaptan eklemişsin yazışmışsın ozaman anlayıp notunu vermeliydin. Ama gönül işte diyelim.
Hayatının baharında böyle gereksiz mevzulara sıkma canını, biri gelir biri gider. Bu yaşadığın sana ders olsun. En azından bundan sonra böyle çocukca şeylere kalkışmazsın.
Yorumumua kızacaksın belki ama gülerek okudum konunu.19 yaş küçük bir yaş,ama bu kadar da kendini saçma sapan birşey için üzecek,kafaya takacak kadar bilnçsiz bir yaş değil.Allah aşkına siz gelecek nesilsinizi.Bu yüxyılda bu kadar toy,bu kadar saf bu kadar aciz olmayın.İşkadını olacak bu ülkeye katkıda bulunacaksınız.Anne olacak evlay yetiştireceksiniz.Ne acı çekitrmesi ne helali ne hak geçmesi ya.Sen inanıyor musun yüzünü görmeyen,sanaldan ne olduğunu kız mı erkek misin nesin tam bilmeden senle konuşan erkek seni sevdi,acı çekti öyle mi ?Güzelim,sen onla iletişime girmek için bahane mi arıyorsun.Çocuk basbayağı ti ye almış,muhabbet etmiş.Görmediği birine aşık olan akıllı mıdır sence.Ya ak,sevgi bu kadar basit mi?Sen yoluna bak canım.Bırak bu 5 yaşında çocuk oyunlarını.
Evet çevremde çok şükür ki iyi insanlar var. Kötü insanlar da çıktı karşıma ama onlardan bir şekilde uzaklaştım. En yakın arkadaşımdan kazık yedim bir zamanlar sonra ondan da uzaklaştım. Merhaba-merhaba ötesi yok. Siz çok güzel konuşuyorsunuz gerçekten çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız. Çok sağ olun. ''Bazı hatalar, yanlış hayat bulmuş iyi niyetli hayallerdir aslında.'' Bu söz çok doğru. Sanırım ben de benim için bu kadar kötü bir sonuç doğuracak bir şey olarak görmedim,göremedim,düştüm bu hataya. Kimseye acı çektirmek için yapmadım bunu. Sadece ekli olsun, ne yapıyor ne ediyor diye bakarım demiştim. Hani kimi insanlar kabul edip hiç mesaj bile yazmaz. Ama bu mesaj attı. Sonra ipin ucu kaçtı. Hatamın farkındayım,kabul ediyorum. Bir daha da yapmayacağım kesinlikle. Allah razı olsun sizden. :)
çok teşekkür ederim ve rica ederim :)
siz düşünebilen birisiniz. böyle hatalar olabilir dediğim gibi, önemli olan niyetiniz ve hatanızı anlayabilmeniz.. her yaşananın da bir nedeni vardır ayrıca..
Allah hayırlısını versin hakkınızda, çok sıkmayın kendinizi :)