- 29 Ağustos 2016
- 278
- 76
- Konu Sahibi fascinatingjasminne
Daha önce de bahsetmiştim ama tekrardan yazayım.Sakarya Üniversitesinde mimarlık okuyorum. şu an 4. sınıfa geçmem gerekiyordu ama projede hala 2. sınıftayım. Diğer derslerimden 1-2-3. sınıftan tamamına yakınını geçtim gibi. Ama projede durumlar böyle olduğundan okulum 2 yıl uzadı. Yani 4 yıllık okul,6 yıl oldu.4 yıllık okulu 7 yılda bitirmek gerektiğinden iki defa daha projeden kalırsam okulla ilişiğim kesilecek. Yani mezun olamayabilirim.Niye mi böyle oldu? Ailemin yanından gidip geldim. Annem ölümcül bir hastalıkla savaşıyordu. Derslerime hiç odaklanamadım, evde çok karışık bir ortam vardı, çalışamadım, annem vefat etti bir buçuk ay önce. Annemi çok özlüyorum. Biz anneannemlerin anneme verdiği evde kalıyorduk. Babam pek kalmak istemiyor artık, bazı sorunlar var.Bu sorunları tek tek anlatamayacağım ama babam kalmak istememekte haklı.Kalmak istememek değil de biraz uzaklaşmak için Tekirdağa başvurdu. Şimdi babamın çalıştığı kurum Tekirdağ'a gönderiyor ve maaşı baya artacakmış. Gideceksek birlikte gidelim diyor tabi ki. Babam,ben ve küçük kardeşim.Sakarya mimarlık, yaz okulunda proje açmıyor. Başka okuldan yaz okulunda proje almayı da kabul etmiyor. Yani okulu Sakarya'da 6 yıldan kısa sürede bitirmem mümkün değil ve iki defa daha projeden kalırsam okulla ilişiğim kesilecek. Bunun için babamla Tekirdağ'a gidip Namık Kemal üniversitesinde mimarlık okursam yaz okulu yok ama başka okulun yaz okulundan proje almayı kabul ediyor. Tekirdağda da 6 yılda bitmiş olacak ama 6 yıldan daha fazla uzamaz çünkü bütünleme var,başka okulun yaz okuluna gidilebiliyor.Ama Sakarya mimarlık ikisinden de yüksek puanla alıyor ve memleketim ve daha iyi olduğunu düşünüyorum. Eğitimi daha iyi bence. Buna rağmen mezun olamama endişesi var Sakarya'da. Diğerlerinde yapabilirim gibi. O yüzden karar veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Sakarya Mimarlık 45 binle alırken Tekirdağ Mimarlık 73 binle falan alıyor yani baya fark var arada.Özetle, kariyer anlamında Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi daha iyi.Ama mezun olamama endişesi var.Tekirdağ Namık Kemal üniversitesinden mezun olamama gibi bir endişem yok ama ordan mezun olmayı pek istemiyorum gibi.Bir de sadece babam Tekirdağa giderse 17 yaşındaki erkek kardeşim üniversite sınavına hazırlandığından çalışmaları başladığından yurtta kaldığından dolayı o Sakarya'da kalcak,zaten yurtta kalıyor,haftasonları eve geliyor.Babam arada eğitimlere gidecek farklı şehirlere Tekirdağdayken.Ben gitmesem 10 yaşındaki küçük erkek kardeşimş bırakacak kimsemiz olmadığından kardeşim de benimle Sakarya'da kalcak.Yani ben ve kardeşlerim Sakarya'da kalacağız ben gitmezsem.Anneannemler,teyzemle babama karşı atarlıydı,şimdi babam kendi başına Tekirdağa giderse çocukları bıraktı da gitti diyecekler.Ama babam ben gitmezsem bir an önce Sakaryaya dönmeye çalışcak,bizim burda okuduğumuzu mazaret göstererek 1 yıl içinde Sakaryaya dönmeye çalışcak.Karar veremiyorum çok zor bir durum.Fikirlerinize ihtiyacım var.