- 29 Ağustos 2016
- 278
- 76
-
- Konu Sahibi fascinatingjasminne
Merhabalar ben Sakarya Üniversitesinde mimarlık okuyorum.4. senem. Sakaryalıyım, evden gidip geliyorum. Ama çok büyük sıkıntılarım var. Şöyle ki annem akciğer kanseriydi 2 yıl boyunca hastalığıyla mücadele ettik. Bu yaz annem vefat etti. Bu süreç içerisinde okula çok odaklanamadım ama hep okula gitti.4. senem olmasına rağmen 2. sınıf projesi alıyorum. Okulum 2 yıl uzamış durumda.4 yıllık okul,6 yıllık olmuş durumda. Ama proje hariç diğer dersleri verdim (4. sınıf hariç). Okulu 7 yılda bitirmem gerekiyor en fazla. Annemin vefatından sonra kendimi ok güçsüz hissediyordum ve bu dönem okulu dondurdum. Yani 6.5 yıl olmuş oldu. Ama dondurduğum dönem 7 yılın içine dahil olmayacak. Geçemediğim yılları Sakarya üniversitesinde toparlama gibi bir şansım yok. Çünkü yaz okulu yok. Ve projeyi başka okulun yaz okulunda almayı da kabul etmiyorlar. Hocaları disiplinli ve ciddi kurumlarda yaz okulu olmaz düşüncesindeler. Sakarya Üniversitesinin eğitimi iyi. Ama benim artık projeden geçmeme gibi bir lüksüm kalmadı. İki defa projeden geçemezsem okuldan atılcam. İki defa daha geçemezsem okuldan atılcam düşüncesiyle panik yapıyorum. Mimarlıkta yaz okulu olan üniversiteleri araştırdım. Trakya Üniversitesinde böyle bir imkan var. Eğer her yaz yaz okuluna gidersem ve hepsinden geçersem okulumun bitmesine 3 yıl kalmışken bu süreyi 2 yıla düşürme şansım var. Ama ben Sakaryalıyım ve evden gidip gelmek rahat oluyor. Ve Sakarya Üniversitesi daha yüksek puanla alıyor. Burada mimarlık açılalı 3 sene olmasına rağmen çok ilerleme kat etti, eğitimi çok iyi. Lisede okul birincisiydim, idealist bir kişiliğim vardı. Hayat karşımıza neler çıkarcak bilemiyoruz. Çok zor bir dönem geçirdim ve okul hayatım mahvoldu. Şimdi size sorum Sakarya Üniversitesine devam mı etmeliyim, Trakya Üniversitesine geçiş yapıp, daha iyi üniversite hırsından vazgeçip işimi riske atmayayım mı? Yorum yapar mısınız lütfenn. Yardımcı olur musunuz?
merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var,üniversite puanın nereye yetiyorsa oraya geçiş yapabiliyorsun.Ortalamam 2,1.Okulun bu kadar uzamasının nedeni projeleri vermemiş olmam.Diğer dersler konusunda büyük sıkıntı yok.Bir dönemde bir proje alınıyor.Geçiş yapabiliyorum yani,yazın başvuru yaptım,kabul edildi ama kararsızlıktan gitmedim yine düşünüyorum@architecturestudent95 birde şunu merak ettim. okul bu kadar uzadığına göre ortalaman çok iyi değildir. bu şartlarda geçiş yapabiliyor musun? kabul ediyor mu seni trakya üniversitesi? bunu araştırdın değil mi? sen öyle mi böyle mi diye düşünüyorsun, karar verme aşamasına gelmeden bunu teyit etmelisin.
merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var,üniversite puanın nereye yetiyorsa oraya geçiş yapabiliyorsun.Ortalamam 2,1.Okulun bu kadar uzamasının nedeni projeleri vermemiş olmam.Diğer dersler konusunda büyük sıkıntı yok.Bir dönemde bir proje alınıyor.Geçiş yapabiliyorum yani,yazın başvuru yaptım,kabul edildi ama kararsızlıktan gitmedim yine düşünüyorum
hocalarım yardımcı olcak insanlar değil,yani sadece işlerini yapıyorlar.Ailem konusuna girmek istemiyorum,çok karışık.Ben burda sadece benimle alakalı olan kısmı anlattım.Ama babam okulu bitirmem konusunda arkamda her zamanyaşadığın şey çok zor. bende üniversitedeyken babamı kaybetmiştim. toparlanamıyor insan. seni çok iyi anlıyorum. okuldan hocalarınla konuştun mu hiç.. durumunu, notlarını, okul sistemini bilenler onlar belki sana yardımcı olabilirler. enazından danışman hocan varsa onunla bir konuş derim. ailen ne diyor peki. belki şu durumda onların yanında kalsan sana da onlara da daha iyi gelir.
bakmıştım sanırımTrakyaya gecis diyorum ben de
Uludag universitesine de baktiniz mi?
Yatay gecis yapilabilecek guzel bir universitedir. Trakyadansa degerlendirilebilir yani.bakmıştım sanırım
yaz okulu konusunda Trakya kadar avantajlı değildiYatay gecis yapilabilecek guzel bir universitedir. Trakyadansa degerlendirilebilir yani.
sadece okul yurt arasındaBende sakaryalıyım, sakarya ünide okudum. Yerinde olsam yeni bir maceraya atılmazdım. Hem maddi açıdan hem de yeni ortam, yeni hocalar, yurt arkadaş karmaşası beni korkuturdu açıkcası.
Okulunun memleketinde olmasının avantajını kullanmalısın yoğunluğunu projelerine ver, belki diğer okula alışamayacaksın derslerin kötü gidecek bunu toparlamak daha zor olur senin için canım. SAÜnün ortamı güzeldir,yer olarak da güzel bence bu riske girme :)
sadece okulla yurt arasında koşturursam olur belki.Karar veremediğimden buraya yazdımBende sakaryalıyım, sakarya ünide okudum. Yerinde olsam yeni bir maceraya atılmazdım. Hem maddi açıdan hem de yeni ortam, yeni hocalar, yurt arkadaş karmaşası beni korkuturdu açıkcası.
Okulunun memleketinde olmasının avantajını kullanmalısın yoğunluğunu projelerine ver, belki diğer okula alışamayacaksın derslerin kötü gidecek bunu toparlamak daha zor olur senin için canım. SAÜnün ortamı güzeldir,yer olarak da güzel bence bu riske girme :)