HAYATIMI MAHVEDEN PANIK ATAK :(

Larisko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
1.488
770
32
Merhaba kızlar hepinize slmlar uzun suredir kadinlar klubunu takip ediyorum .Benimle ayni durumda olan arkadaslarla sorunlarimi paylasip birbirimize yardimci olmak icin uye olup konu actim.Asil sorun ise hastalik mevzusu ben bugune kadar hastaliklarini kafaya takmayan gayet cesur biriydim soyle ozetlemek gerekirse anne baba yillardir hasta onlarin butun hastaliklariyla ilgilenen bendim kendimde hastanelerde ve eczanelerde calistim yillarca yaklasik 16 yasindan beri calisiyorum ama 5 ay once ortada hic bir neden yokken gece vardiyasi ise gidecekken hic aklimda yokken tam isyerinin kapisinin onunde rahatsizlandim arkadaslarima ben öluyorum yardim edin dedim esimi aradim geldi calistigim yere birden cok garip karnimda bir baski hissettim daha sonra kalp atislarimi kulaklarimda duydum yuruyemez hale geldim hastaneye gidene kadar agladim cunku ilk defa basima boyle birsey geldi hastaneye gidene kadar oluyorum dedim bu lanet hastalik oyle basladi doktora gittim acile ekg cekildi nabzim yuksek cikti kan tahlili falan rutin prosedur neyse yapildi sonuc karnimda gazdan baska birsey cikmadi ve kansizlik vitamin eksikligi vs cikti ama o kotu gun hayatimi mahveden ilk gun oldu pesi sira geldi sonra kalbimde carpintilar nabiz yukselmelerim hic duzelmedi hergun kalp krizi geciriyorum diye acile gittim hergun kan aldilar kollarimda yer kalmadi tam 4 ayda hesapladim e nabizdan 60 kez kan almislar hergun duzelmek yerine dahada kotuye gittim tabi doktorlarda birer birer darbe vurdu halsizlik sikayetiyle dahiliye gittim kan tahlili sonucu doktor kanser olabilecegimi soyleyip egitim arastirma hastanesine yonlendirdi buyuk bir korkuyla gittim hastaneye sonuc detayli bir arastirmadan gectikten sonra basit bir kansizliktan baska birsey cikmadi o korku yetti anliycaginiz nabiz yukselmeye devam etti kalp krizi gecirme korkulari artti ve bu seferde kardiyologlara gidildi doktorlar stresten oldugunu soyledi ama en son bir doktor kalbinde ileti problemi var ablasyon eps olman gerekiyor dedi bir korku bir darbede ordan yedim daha sonra kosuyoluna gidince carpintinin kansizliktan kaynaklandigini kalpte ritim bozuklugu olmadigini soylediler ama ben inanmadim supheler basladi artarak gitmedigim ozel yada devlet hastanelerinde kardiyoloji doktoru kalmadi acilleri saymiyorum bile sinirsiz ekg cekilmistir belki ama dedim ya hayatim mahvoldu gene allahima cok sukur bir hastalik cikmadi bu hastaliklari ciddi anlamda yasayan insanlar var bunlarinda farkindayim allah hepsine yardimci olsun ben bu hastalik yuzunden isimi biraktim gelismekte oldugum isimi biraktim evden disari cikamaz uyuyamaz oldum evliligimde bu hastalik yuzunden sorunlar cikti esimle tartismalarim oldu hastaligin etkisiyle gidip 4 senelik evliligimi bitirme karari aldim ve bosanma davasi actim hergun her saat agliyordum bazen gunde 3 kez ailem hastaneye goturuyordu annem ve babam cok uzuluyordu agliyorlardi hep zaten annem babam hasta onlari dusundukce kahroluyordum sonra daha kotu oluyordum ne evde ne disarda hic bir yerde duramiyordum yazarken bile agliyorum piskologlara piskiyatrislere hocalar nereye ararsaniz gittim ama sanki kafayi yiyim diye hep sol gogsum agriyordu ama kendi kendime bir problem olsa en azindan ufak bir tahlilde cikardi diyorum artik hic bir ise yaramiyorum evi temizledigim zaman bile carpintidan duramiyordum o yuzden evi temizlemekten bile korkmaya basladim anliycaginiz allah dusmanimin basina vermesin daha yeni yeni atlayiyorum en azindan artik disari cikabiliyorum daha az agliyorum kalbim agrisada eskisi kadar panik yapmiyorum cunku ben bu hastaliktan kurtlmak istiyorum bu 4 ayda o kadar cok stres yapmisim ki artik kollarima sol gogsume elektirik carpiyor bunun bir nedenini kimsede bulamiyor tek kafama taktigim konu bu cunku bu hastalik beni mahvetti hayatimi bitirdi varmi benimle ayni durumda olanlar

çok üzüldüm durumuna bilinçaltın doluymuş hayatın yorgunluğu birikmiş üzerine annen babana da üzülmüşsündür panik atak ortada hiç bir neden yokken çıkmaz ortaya muhakkak bilinçaltın da biriken seni yıpratan üzen durumlar olmuştur insanın kalbi bi çarpsa hemen korkar niye öyle oldum der panikler ister istemez ben senden daha beter yaşadım depresyon üstüne panik atak sonra anksiyete 7yıldır ilaç tedavisi görüyorum sırf bu yüzden evliliği düşünmüyorum hep erteledim reddettim eşim benim bu durumumu kaldıramaz diye hamile kalsam ilaç bırakamam ne yaparım diye offf bir sürü takıntılar işte neyse çok kafaya takmamaya çalış rabbim büyük bol bol inşirah oku sürekli hastalığını düşünme ben iyiyim diye biz çok düşünerek hayatın varsa da güzellikleri kaçırıyoruz umarım her şey yoluna girer

Merhaba, öncelikle cok gecmis olsun.
Ben su an gayet saglikliyim kahveyi fazla kacirinca carpinti tutmustu bir gece, dedim yine mi geldi. Mide agrilariyla beraber bazen beni yokluyor bu hastalik. Ama artik atlattigimi düsünüyorum bes senedir 5 kez belki panik atak krizi gelmistir.
Kalbimin attigini kimseye inandiramiyordum.
Agir seyler yasadiktan sonra kendimi yerinde duramaz sürekli kalbi kosuyormuscasina atarken buldum kendimi. Ne zaman cikti tam bilmiyorum ilk nasildi onu da bilmiyorum. Sadece yerimde duramazdim, basim dönerdi mesela aniden yolun ortasinda. Aglama krizi gelirdi pesinden, nefes almam zorlasirdi. Delirecekmis gibi hissederdim.
Doktora gec gittim, hap verdi. Ama ben hapa bagimli olmak fikrinden zaten korkarim. Bir ay kullandim tam hapa alismisken vucudum aniden biraktim. Tabi bu bana hic iyi gelmedi iki üc gün boyunca sürekli krizlere girdim basimi kaldiramadim. Doktora gitmem fayda etmiyor ilacla ve tarpiyle tedavi diyorlar, kimi hastalar aah hic gitmedi diyor..
Dudup dururken gülerken bile aniden ataklar geliyordu. Yalnizdim. Ne ailemden ne de arkadaslarimdan destek gördüm o dönem. Ve kendime acimayi bir anda biraktim. Dedim ki ben bunu yenicem. Insan düserse gercekten kimsesi kalmiyor. Benim de zaten kimsem yoktu gözümde. Ögrenciydim bunlari yasarken bu arada.
Son olarak psikologa gittim, giden parama yandim. Tek seansti ama bana hic umut vaat etmedi. Daha da gitmedim. Belki de yanlis bir hekimdi benim icin ama cok sacla hissettim orada.
Yani ben bunu kendim yendim.
Daha da güclü bir ben cikacak dedim. Yasadigim ne varsa evet yasadim ama önüme bakacagim dedim. Korkularimla yüzlestim. Beynimde sürekli catistim. Yikiladabilirdim. cok ince bir cizgiydi ama inat ettim.
Herkesin acidigi o kisi olmayacaktim. Zaten kimse anlamiyor, rol yaptigimi sanan bile oluyordur. Deli deli hareketlerim, tiklerim baslamisti. Kriz anlarimda halinin üzerine atardim kendimi cünkü deprem oluyor hissi olurdu.
Elim kolum durmazdi. Vucudumu tutamazdim yerinde.
Ben bu hastaligi yendim. Cok cok kötü bir durum yasamadigim sürecek gelmez bana.
Ilacsiz tek basina inanarak ve de kendime bunu hak görerek yendim.
Cok sevdigim bir dizideki karakterin bir sözü vardi. Ne yasarsa yasasin ben süperim diye gezerdi. Ben de sürekli ben süperim demeye basladim. NE yaparsam yapayim, ne hatasi yaparsam yapayim süperim dedim.
Ben süperdim. Her gün böyle dedim, her yerde ama sözlü ama icimden.
Yendim esimle de evlendim. Onun da bana verdigi güvenle altindan kalktim herseyin.
Kötü zamanlar arkada kaldi.
Korku hastaligi gibi birsey bu.
Korkudan ölmeye benziyor ama neden korktugunu bilmiyorsun, vucudunu kontrol edemiyorsun.
Ben atlattim. beyinde bitiyor hersey. Kendinizi motive edin ve de care gercekten sizden baskasi degil.
Savasin. Kendinizle vucudunuzla savasin.
Bunu yapabileceginize inanin.

Cok gecmis olsun sizede kizlar bu hastalik kolay degil evet öldurmuyor belki ama surunduruyor bu beynimizin bize bir oyunu bununda farkindayim bende allahin izniyle yavas yavas atlatmaya calisiyorum artik en azindan hergun hastaneye gitmiyorum cok fazla aglamiyorum suan en cok canimi sıkan durum her gece uyudugum zaman tabi sadece geceleri degil gunduz uyudugum zamanda hep kabus goruyorum hic guzel bir ruya gordugumu hatirlamiyorum kabuslarin etkiside uzun suruyor sanki gercekte yasamisim gibi o kabuslari butun gun mutsuz oluyorum ben ilac kullanmiyorum kizlar kullanmaktan yanada degilim cunku ilaca baslamak kolay ama birakmak bir o kadar da zor oluyor ben ilacsiz atlaticam bu hastaligi az da olsa tek basima disari cikip bir yerlere gitmeye basladim market olsun yuruyus olsun cunku ben kurtulmak istiyorum bu hastaliktan allahin izniyle hepimiz atlaticaz insallah :)

Bir tanıdığım günde 3 paket sigara içiyordu 5dk da bir neyse hipnozla sigarayı bıraktı 5 gün üst üste gitti şimdi içmiyor şok oldum. Doktoru araştırdım videolarını izlerken hipnozun panik atak kaygı bozuklugu gıbı bırcok hastalıgı tedavı ettıgını anlattı aslında cok mantıklı bılınc altına gırerek korkularını takıntıları halledıyor. aslında herşey bılınc altımızda degılmı? 5 seansa 1.500 tl verdı her seansa 300 tl verdı 5 seansda sıgara bıttı. Biraz para bırıktırdıgımde gıtmek ıstıyorum kafamdakı vesveselerden kurtulmak ıcın. sizede yardımcı olabılır bence araştırın

Ben zaten hipnoz terapisi goruyorum ama benim ki 50 lira seansi bayada faydasini gordum ilac kullanmak yerin terapi aldim

Doktorun ismini nedir yazabilirmisiniz acaba

anlatırken bıle yoruluyorum artık . 15 yıl once anıden sızın gıbı basladı
Ama ben gurbete gelın gıtmıstım psıkytra gittim
Konusucaz sandım ıkı ılac verdı gonderdı
Normal parol gobı sandım ıctım ıkı gun uyudum
2. Gun aksam anı kalp carpıntısıyla ölüyorum sandım
İlk o gun basladı ambulansla acıle kaldırıldım
Gercekten ölüyorum sandım ..
Sonra her gece acıller devam ettı
Her gıttıgım doktor bısey yok dedı
Aılem sana oyle gelıyor dıyordu
Kalbım cok hızlı atıyor,bi atıyor bı atmıyor , bır atıyor ıkı teklıyor . Bazen atmıyor tekleme oluyor fılan
Elım boynumdakı damardan nabzımı komtrol etmekle gecerdı
Bu hastalık genelde boyle carpıntı
Ama zaman zaman beynımde agrı , mıdemde farklı sorunlar
Yanı gıdıyo gıbı olup evrım degısıp tekrar gelıyordu
Yıllarca doktor doktor gezdım
Hala gezıyorum en son 3 gun once gıttım devamlı tahlıl yapılıyor fılan
Ama benım 20 senedır kansızlıgım var duzelmıyor bence bundan dolayıda yogun carpıntılar yasıyor olabılırım. Doktorlar kabul etmıyor bunu
Vucuduma yel gırse sol gogsume gırıyor, kramp gırse sol koluma hep sol taraf ..
Kafayı yıyorum
Sag tarafa yanlıslıkla bırsey olsa oh be şükür diyorum o derece
Kac kez doktorlara benı bu hale sızın verdıgınız antıdepresanlar getırdı doye bagırdım cagırdım
Kımse kabul etmedı
Ölücem ölürsem hakkımı helala etmıyorum doye bagırmalar ..
Doktor olmayeceksın sadece olene kadar sürüneceksın dedı ..
Cok dogruymus gercekten surunuyorum
Gıttıgım doktrlar bıseyım yok gıbı davranınca bulamıyorlar dıyorum aynı bolum ıcın once devlet,unıversıte sonra ozellerı gezıyorum
Artık yakın cevre filan senı tınlamıyor
Ama Bu zamanda ıkı cocuk dogurdum
İlkını sana yoldas olur unutursun hastslıgı dedıler
Farklı korkular olusuyor
Mesela x kişisi amelıyattan korkar
Bendede takıntı oldu normal dogumdan korktum
Kendı ıstegımle sezeryan oldum
Ikıncıde ona kardes olsun dıye 4 sene sonra oda aynı sezerysn
Ama gör düz sırtıstu kesınlıkle yatsmam
Kalp atıslarımı daha cok hısseder yogunlastıkca panık atak krızı gecırırım
Ölüyorum mudahale edın doye bagıra bagıra amelıyat oldum .
Son 4 senedırde bı antıdepresan kullanmaya basladyınca mıdemde yogun bır agrı ve kalbıme vuran bır baskı carpıntı ne ararsan cıktı
Şimdi bunuda kabul etmıyorlar
Hergun acıller bısey cıkmıyor
Ilac yaptı dıyorum kımse oralı olmuyor
Endoskopı dedıler
4 senedır ysptıramamdım
Takıyordum o masaya yatınca uyanamam
Canlı zaten o an kalp krızı gecırır ölurum dıye yaptıramam
4 5 kere masadan aglayarak kalkmostım
Enson ne oldıysa son raddeye geldı öleceksemde napayım dedım o an ogneyı yıyınce gerıde dönemedım yaptırdım
Bısey yok dedıler
Su bıle ıcemıyorum sıskınlık oluyor mıde eksımesı asıt
Gece elımı atıp kusuyorum
Sımdıde mesela mıdem fokurduyor uykumdan uyandım
Bırden kalbıme bırsey oluyor uyuyamıyorum
Mıdeden ama bılıyorum
Doktorlar kabul etmıyor
Kansızlık ocın cok yogun tedavı olmam gerek
Serum varmış saglık ocagı anı şok ölüm etkısi var dedi
Herkes olmalısın dıyor butun doktorlar..
Kesınlıkle taktım yaptıramıyorum
Ne cocuktan bısey anladım ne evlılıkten
Hep uyuyorum yorgunum . Hep anksıyete
Ama ben kansılzıga cok baglıyorum
Kan tahlılı yaptırdım d vıtamını
Folık asıt kan degerlerım hepsı olması gerekenın cok fecı altında ..
15 yıl oldu saclarım kel kalmıs gıbı
Hıc duzelmıyor bu kansızlık

Ya daha neler neler gunlerce esım işe gıderdı ben sokaga cıkardım
Okadar yoğun carpıntılar vardıkı
Bısey olursa evde benı bulamazlar
Sokakta hemen doktora goturler diye
Sokakta otururdum
Be bu 15 yıldır bana her gece işkence
Nedense gecelerı daha yoğun
Aksam kararmasın diye dua ederdım
Bazı zamanlar youtubdan dualar acar dınleyerek uyurdum
Ama hep uykumdan benı yataktan fırlatacak bır kalp durması yada carpması yasardım
Bıkac ılac gecmısınden sonra sımdı doktorlara ve ılaclara guvenım tükendı
Eskıden acılde mıdahale ettırırdım igne vs
Sımdı gidiyorum ama onlara guvenmıyorum
Sadece orda bana bısey olursa mıdahale ederler dıye kalp krızı fılan ..
Oyle acılın kapısında beklemek ıstıyorum
Verdıklerı ılacların hıcbırını kullanmıyorum
Devamlı doktora gıttıgımden herbırı torbalarla ılac veriyor
Kımse senın elımdekı ılacı sormuyor ben anlatıyorum
Ilgılenmıyorlar
Okadar devlete zararkı torba torba ılac
Anlatıyorum anlamıyorlar
Ama bu hastalık devamlı farklı yollardanda senı devamlı yokluyor
Bı ara beyınle kafayı bozdum
Bı ara ıc organlar
Sımdı mıde
Gecen 10 bın verdım ozel doktora gıttım yıne butun tahlıller yspıldı
Kansızlık vs..
Onun verdıgı vıtamınler haplar 3 4 bın tuttu evde duruyolar
Sımdı dıscıyede gıdemıyorum
En son bı gıttıgımde kanal tedavısı yapacak
Igneyı yapınca benım tansıyonum yukselıyor carpıntı tutuyor
Bunu bır ıkısı kabul ettı adrenalın bar dedıler ıcınde ondan yapıyor
Diğerleri benım uydurdugumu soyluyor hala
Kac kez masdan kalktım agladım ıstemıyorum dıye
Kadın oturttu devamlı
Ya ben salakmıyım kalbımde oyle carpıntı agzımdan cıkacak gıbı ozaman sabredıyorum bıtıcek doye beklıyorum sonra bı kalbım teklıyo atmıyor bıkac sanıye ozaman hopluyorum havalara
Ölüyorum ben dıye..
Sımdı 3 4 dısım fecı halde
Bos olanlarda var kac gundur nasıl gıtcem dıye dusunuyorum
Ay gece gece için şişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…