Hayatımı maf etti mahkemeye vermelimiyim?

Spagetti_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2013
58
7
Merhabalar ben 1,5 senedir hayatım da yaşanan olayları ve en önemli olanı erkek arkadaşımı sizlere anlatıp sizlerden aydınlatıcı cevaplar almak için bu konuyu açıyorum ablalarım..

Ben 2014 yazında bir gençle tanıştım birbirimizden hoşlandık ve sevgili olduk. 1 ay flört ettik ama 1 ay sonra o cinsel ilişki yaşamak istediğini cinsel birliktelik olmazsa beni terk edeceğini söyledi.. Fakat ben daha önce kimseyle bir birliktelik yaşamamıştım.Teklifini hemen kabul etmedim ve birkaç gün düşündüm ondan gerçekten hoşlandığım için onu kaybetmek istemedim ona ben daha önce ilişki yaşamadım dediğim de görücez bakalım dedi inanmadı bana ben onu kaybetmemek için yanına gittim ve beraber oldum ilk seferinde bakire olmama rağmen tuhaf bir şekilde hiç kan gelmedi çok acı çektim o zamanlar böyle olunca yalandan asla hoşlanmadığı eğer 2. Bir buluşmada da kan gelmezse yine beni terk ediceğini söyledi ben o zamanlar çok endişeleniyordum daha önce cinsellik yaşamamama rağmen 2. Defa da gelmezse bana asla inanmayacaktı ve onu kaybedicektim çok üzülüyordum bunun için.. Sonra yine buluşmuştuk ve o sefer biraz olsun geldi ama o yinede bana inanmadı ilk defa oluyorsa çok kan gelmesi gerektiğini savundu bende kendimi savundum içten içe bana inanmadı ama benide terk etmedi.. Bundan sonra biz çıkmaya devam ettik o beni sürekli arıyordu hiçbir yere gitmeme izin vermiyordu evde ona mesaj çekmekten evdeki işlerimi bile yapamıyordum nefes aldırmıyordu desem yeridir.. Sonra iş buldum çalışmak zorundaydım ordan da kıskançlık yüzünden beni işten çıkartırdı çok iyi bir işti onun yüzünden işimi kaybettim çünkü onu dinlemessem terk etmekle tehtid etti beni.. Zaman ilerliyordu ama o eften püften sürekli kavga çıkarıyordu bende üzülüp ağlayınca sen ruh hastasısın diyodu bana ben ona aşık olmuştum sonradan çok sevdiğimi hissettim buda onu anlamış o yüzden sürekli terk etmekle beni tehtid edip durdu istediklerini yaptırdı ama seviyorum demesine rağmen ben onun sevgisini hiç hissedemiyordum.

6 ay sonra annesiyle tanıştım yemek falan yedik. O benim annemle hiçbir zaman tanışmak istemedi ben çok çekinirim diyodu kaçıyodu.. Bu sudan sebepler yüzünden beni çok üzdü ağlattı benim psikolojim bozulmuştu başka işte bulamadım bunalıma girdim annemde bunalıma girdiğim için işini bırakmak zorunda kaldı ve benimle ilgilendi annem benim iyiliğim için işini bıraktı ama bu sefer daha da kötü oldu maddi durumlarımız ve başka çare olmadığından kasabaya ailemizin yanına taşındık.. Durumlarımız kötü olsa bile ben onu çok sevdiğimden kasabadan şehre her hafta gittim ve görüşüyorduk. Tabi bu sürekli sorun çıkarmaya devam etti çok fazla olaylar oldu ben çok yıprandım sevgim büyük olduğu için vaz geçmedim ama detaylara çok girmicem ablalarım.
Bu çok küfürbaz bir insan tartışmalarımızda aile boyu küfürler etti bu bana ağıza alınmıcak laflar söyledi aç köpek bile dediği oldu annemle tanışmadan daha ona da çok kötü küfürler etti herneyse barışınca özür diliyordu sinirden hepsi ben çok sinirli bir insanım kendime hakim olamıyorum sinirlenince kimseyi tanımam dedi hep.
Bu yazın biz tartışıp ayrıldığımız da whatsapp indimiş facesine de bir sürü kız eklemiş bende çok kıskanç bir insanım ama biz şehirden taşınınca bu çok farklı biri oldu yani gevşedi sanki yani kıskanmayan merak etmeyen sürekli aramayan mutlu olmak için zerre çabalamayan hep ayrılmak istiyen bir adama döndü ben eklediğini görünce daha yeni barışmıştık yine bir tartışma çıktı oda sıkıntıdan ekledim öyle dedi..
Daha sonra ailemin isteği üzerine ben buna evlilik nişandan bahsettim bu eskiden beri 18 e girince evlenicez diyordu her zaman ama 17 ye girdim maddi durumumuzda kötüleşince bu çok değişti yan çizmeye başladı ben evlilikten söz edince buna beni kimse zorlamayaz dedi bende sen bi saktekarsın beni kandırdın baştan beri oyun oynadın o zaman dedim oda ben kimseyi kandırmadım sen zaten bakire değildin o... kızdın diye bana kir attı.. Mahmekeye verirsem seni rezil ederim çok kötü şeyler olur dedi ben şok geçirdim sanki kız olan oda ben ona tecavüz etmişim gibi konuştu görüşmedik bir süre gene kendi aradı özür diledi sen bana sahtekar dediğin için bende sana masus öyle dedim dedi

Şimdi 18 ay oldu beraber çıkalı en son 20 kasımda görüştük o günde evlilikten bahsettim buna daha çok var biliyosun dimi dedi bana eve döndükten sonra çok soğuk davranmaya başladı 2 gün hiç aramadı bende sen beni hiç merak etmiyosun dedim oda kızdı biraz ara verelim dedi 15 gün falan hiç konuşmadık ben bu sürede çok düşündüm ve bunun olumsuz sahtekar biri olduğuna karar verdim bu geçenlerde beni aradı merak ettiğinden aramış hiç güzel sözcükler kullanmadı bende benim sevgime ihtiyacın yoksa ben ölmüşüm kalmışım sanane dedim soğudum senden kızım neden kabullenmiyosun dedi cehenneme git ısınırsın diye bağırdım bende kapadım telefonu aramalarına cevap vermedim hiç en son bidaha aradığımda açmazsan beni sonsuza dek unut diye mesaj attı bende teledonunu açmadım ama bi mesaj attım soğudum neden kabullenmiyosun dedin madem sevgime ihtiyacın yok o zaman yapıcı olmadığın sürece arama ben baştan beri oyun oynadım bundan sonrada oyun oynamaya niyetim yok dedim oda sen hep bu düşüncelerin yüzünden kaybediyosun sen hastasın senin değişmeni bekledim ama sen hep aynısın bundan sonra seni beklemicem beni cidden unutamaya bak aramam bidaha dedi 4-5 gündür hiç aramadı mesaj atmadı

Son olarak ablalarım bu şahıs benim hayatımı maf etmiş oldu maddi durumum psikolojim bunun yüzünden bozuldu tek suçum sevmem oldu ben onun sevgisinden hiç emin olamadım ama evlenicez diye bunca zaman onunla beraber oldum buda çok değişti tanıyamıyorum artık onu ona görede ben art niyetliyim nankörüm hastayım zavallıyım oda sütten çıkmış ak kaşık sorunların hepsini bana yüklüyo kendini sürekli savunuyo üste çıkıyo hatalarını asla kabul etmiyo ben bunun uyuşturucu kullandığından şüphelendim herzaman uyuşturucumu kullanıyosun sen diye sormuştum ona oda gülerek kokain kullanıyorum demişti güya şaka yapıyor ama kokainin bütün belirtileri onda var araştırdım çünkü çok dengesiz ve bazı zamanlarda da acaip sinirli oluyor burnu sürekli tıkalı gözleri çökük ve kanlanıyo ben artık çok pişman oldum uyku uyuyamıyorum sinir sistemim çöktü maddi imkanım da yok psikoloğa da gidemiyorum yaptıkları yanına kar kalsın istemiyorum benim hayatımı maf edip başkasıyla beraber olup rahat rahat uyusun kalksın yaşasın istemiyorum intikam almak istiyorum ondan
onu mahkemeye vermeyi düşünüyoruz bir yandan korkuyorum kadın cinayetlerine bende eklenirmiyim? diye.. Etrafı belalı tiplerle dolu zaten çevresi geniş ama dediğim gibi avukata vericek paramda yokki bi dişli avukat tutabileyim bu daha önce seni rezil ederim çok kötü şeyler olur benim kimseden korkum yok demişti sanki ben ona tecavüz etmişim gibi konuştu mahkeme olursa eğer demek orda da böyle davranıcak o zaman.. Belki bana aileme bi kötülük yapıcak belki hastanelik edicek bilemiyorum ama cidden vicdan azabından uyuyamıyorum çünkü hayatımı maf etti ben ondan bugüne kadar 5 kuruş almadım o benim maddi imkanımıda çökertmiş oldu üstelik çok sevmeme rağmen suçlu oldum yüzsüz gurursuz oldum ondan intikam almak istiyorum burda bile işten benle tartışarak işten çıkarttırdı beni benim hayatımı yıkarak kendi mutlu olamaz bunu kabul edemiyorum sizce ne yapmalıyım ? Karakola şikayette bulunsam bedava avukat tahsis ederler mi yoksa bu iş kan davası gibi cinayete kadar gider mi mahkemede beni suçlu çıkartır mı ? yardımınızı bekliyorum....

Yaşadıklarının bir benzerini de ben yaşadım çok garip bir şekilde tanıştığım bir muavinle, kendimi gördüm sen de. Tek çare zaman ayrıca bol bol dua et yaptıklarının karşılığını mutlaka görecekler inşallah.

Daha yasin 17 ne evlenmesi be tatlim. Kiz kardesim yasindasin gercekten üzüldüm yasadiklarima. Niye okumuyorsun? Önecelikle bu insani tamamiyle hayatindan cikar. Her türlü iletisim yolunu kes. Uzun bir sürede hayatina kimseyi alma.

Daha yasin 17 ne evlenmesi be tatlim. Kiz kardesim yasindasin gercekten üzüldüm yasadiklarima. Niye okumuyorsun? Önecelikle bu insani tamamiyle hayatindan cikar. Her türlü iletisim yolunu kes. Uzun bir sürede hayatina kimseyi alma.

Açık öğretim yoluyla liseye devam ediyorum derslerime yeteri kadar çalışamıyorum ama çabalıyorum sınavlardan iyi not almak için.. Ne evlenmesi demişsiniz ama evlilikten bahsetmeseydi ben bi hata yaptığımı kabul eder bidaha yanına hiç gitmezdim ama o zamanları 18 girince evlenicez diye bahsediyordu bende bu işe ciddiyetle yaklaştım... Bu sene 18 e giricem o artık evlilik düşünmüyo gibi geliyo bana ve sanki baştan da düşünmemiş beni kandırmış gibi hissediyorum. İnancım güvencim sarsıldı yani. Benim hayatım bir oyuncak değil sevgimi suistimal etmeye asla bir hakkı olamaz. Benim hayatımı maf etti o rahat rahat hayatını yaşamaya devam mı edicek mahkemeye vermem gerekmiyor mu ?

Sen bu adamdan KAÇ KAÇ KAÇ!!! Bir daha ne ara ne sor. Bununki sevgi filan değil. Hastalıklı psikopat bu seni kullanıp atar. Sakın ama sakın bir daha seninle oynamasına izin verme. Daha çok gençsin zararın neresinden dönersin kardır. Sen yakandan düşmesi için dua et mahkemeye versen ailen arkanda olacak mı? O zaten er ya da geç Allahından bulur sen onu dert etme. Valla direkt kes muhabbeti bu seni ilerde aldatır da döver de aç bırakır da. Sen kendine bunları mı layık görüyorsun boşver ne yaparsa yapsın. Öncelikle kendini düşün sen daha iyilerine layıksındır. O sana zulmediyor olabilir ama buna izin verip vermemek de senin elinde. Sen hala onun seni kullanmasına, duygularınla oynamasına izin verirsen sen de suçlu olursun. Boşver güzelim bu günlerinin kıymetini bil biraz. Öncelikle ağlarsın sızlanırsın ama seneler sonra iyi ki kurtulmuşum dersin. 18 yaş bile evlilik için çok erken napacaksın evlenip onun kahrını mı çekeceksin? O senden uzaklaştı mı sen de uzaklaş yoksa hayatına mal olur bu ilişki.

Sen bu adamdan KAÇ KAÇ KAÇ!!! Bir daha ne ara ne sor. Bununki sevgi filan değil. Hastalıklı psikopat bu seni kullanıp atar. Sakın ama sakın bir daha seninle oynamasına izin verme. Daha çok gençsin zararın neresinden dönersin kardır. Sen yakandan düşmesi için dua et mahkemeye versen ailen arkanda olacak mı? O zaten er ya da geç Allahından bulur sen onu dert etme. Valla direkt kes muhabbeti bu seni ilerde aldatır da döver de aç bırakır da. Sen kendine bunları mı layık görüyorsun boşver ne yaparsa yapsın. Öncelikle kendini düşün sen daha iyilerine layıksındır. O sana zulmediyor olabilir ama buna izin verip vermemek de senin elinde. Sen hala onun seni kullanmasına, duygularınla oynamasına izin verirsen sen de suçlu olursun. Boşver güzelim bu günlerinin kıymetini bil biraz. Öncelikle ağlarsın sızlanırsın ama seneler sonra iyi ki kurtulmuşum dersin. 18 yaş bile evlilik için çok erken napacaksın evlenip onun kahrını mı çekeceksin? O senden uzaklaştı mı sen de uzaklaş yoksa hayatına mal olur bu ilişki.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için

mahkemeye versen ne olacak, hakim alan razı veren razı diyecek, sen hatayı en başında yapmışsın, 1 ay olmuş ilişkide direk cinselliğe girmen üstelik buna seni bırakmasın diye girmek büyük yanlış, cinsellik tabiki bir yerde ihtiyaçtır ama bunu senle birlikteliği için şart olarak gösteren biri seni sevmiyordur, ha erkekler bunu bir tehdit olarak kullanır sonunda çoğunlukla da ayrılamazlar eğer seviyorlarsa zaten, sen onun her istediğini yapmaya başlayınca da haliyle yüzsüzlüğü giderek artmış, bu işten en temizi sessiz sedasız kurtulmak, çek kendini olabildiğince az görüş sen de soğuk davran ararsa, ondan intikam almaya çalışmak onla mücadele etmek sadece onun hayatından tamamen çıkması süresini uzatır o kadar

Bence bırak mahkemeyi falan düşünme bunları, bir daha da görüşme bu adamla. Böyle bir insanla evlensen ne olur? Huzurun olur mu sanıyorsun?

Bence bırak mahkemeyi falan düşünme bunları, bir daha da görüşme bu adamla. Böyle bir insanla evlensen ne olur? Huzurun olur mu sanıyorsun?

Çok haklısınız.. Ne söyleseniz haklısınız ama ben gerçekten sevdim, onu kaybetmek istemedim benimle gercekten evleneceğini düşündüm ama herşeyin yalan olduğunu anladıktan sonra herşey için çok geç.. Keşke sevgimi hak etseydi benim onu sevdiğim kadar sevseydi diyorum adam gibi adam olsaydı sahtekar olmak yerine biraz yürekli olsaydı bunca süre kahrını çektim çok üzdü beni çok ağladım ama allah inşallah bin belasını versin kahrolsun..

Ortada tecavüz yok yalnız.
Ayrılmamak için dediklerini yapmışsın, gönlün var.

Yaşın 18'den küçük olduğu için annen şikayetçi olabilir ama elinize ne geçer tam bilmiyorum.

Bu arada annen haberdar mı durumlardan?

Ahhh ahhh keşke ayrılmaktan daha büyük korkularınız olsa.

Çevresi belalı tipten ne hayır gelir çok da küçük değilsiniz.
Ne cesaret bu heriflere kendinizi böyle bağlıyorsunuz anlamıyorum.

Yaşın 18'den küçük olduğu için annen şikayetçi olabilir ama elinize ne geçer tam bilmiyorum.

Ben kötü bir kız olsaydım ablacım şuan buraya bu konuyu açmazdım ne sevgi ne aşk hiç birşey umurum da olmazdı..
Çok afedersiniz,
Önüne gelenle birlikte olmaya devam ederdim. Benim tek suçum sevmek oldu. Ondan önce kimseyle birlikte olmamıştım onunla tanışınca o saflık temizlik hali vardı o zamanlar bende ve kimseye aşık olmamıştım onu tanıyınca gerçekten hoşlandım sonrada aşık oldum hoşlandığımı anlayınca bu cinsellik yaşıyabileceğim bir ilişki istiyorum yoksa benim boşa harcıcak vakitim yok falan dedi bende kaybetmek istemedim o zaman onu ister cahillik diyin ne derseniz deyin ama benim tek gerekçem gerçekten sevmek oldu. Bana ne kadar zulmetse de maskesi düşene kadar vaz geçmedim ondan

Sevgisini hissedemeye hissedemeye sonuna kadar sevmekten vaz geçmedim ya ona yanıyorum

Ben kötü bir kız olsaydım ablacım şuan buraya bu konuyu açmazdım ne sevgi ne aşk hiç birşey umurum da olmazdı..
Çok afedersiniz,
Önüne gelenle birlikte olmaya devam ederdim. Benim tek suçum sevmek oldu. Ondan önce kimseyle birlikte olmamıştım onunla tanışınca o saflık temizlik hali vardı o zamanlar bende ve kimseye aşık olmamıştım onu tanıyınca gerçekten hoşlandım sonrada aşık oldum hoşlandığımı anlayınca bu cinsellik yaşıyabileceğim bir ilişki istiyorum yoksa benim boşa harcıcak vakitim yok falan dedi bende kaybetmek istemedim o zaman onu ister cahillik diyin ne derseniz deyin ama benim tek gerekçem gerçekten sevmek oldu. Bana ne kadar zulmetse de maskesi düşene kadar vaz geçmedim ondan

Sevgisini hissedemeye hissedemeye sonuna kadar sevmekten vaz geçmedim ya ona yanıyorum

Valla canım kötü bir kızsın demiyorum zaten ama hiç aklı başında davranmamışsın.

1 ayda tanıdığın biri sapık mı, manyak mı nedir bilemezsin.
Aşkından ölsen de gebersen de insanın sınırları olur anlatabiliyor muyum?

Bak biz de genç olduk geçtik o dönemlerden.
Kalbimiz pır pır da etti, görüştük ama kalabalık içinde, gerekirse uzağımıza yakın arkadaşlarımızı
gözlemlesin diye koyduk. Ödümüz kopardı çünkü.

Çok ciddi söylüyorum arabasına binmem diye sınırlarım vardı benim.

Birlikte olmak ne demek.

Şimdi bu seni kabul etse gel evlenelim dese bile sanma ki mutlu bir evliliğin olur.
Kucağında bebeğinle ağlarsın bu kez.

Yaptığın yanlıştan yol yakınken dön.
Unutur yeniden seversin.

Aklı başında seversin bu kez.

Annenin haberi var mı demişsiniz,
İlk başlarda hiç bilmiyodu sadece arkadaşça görüştüğümüzü biliyodu birlikte olduğumuzu söyleyemedim korktum 3 ay sonra falan söyledim anneme o zaman da annem çok üzüldü kızdı bana ama o evleneceğinden bahsediyo demiştim çok inandırıcı davranıyodu oda annemde sevdiğimi anlayınca ayırmaya kalkmadı faceden annem ona mesaj atınca onada evleniceğini sevdiğini söylemiş ama bu yaz evlenmekten bahsetmedi bile 180 derece değişti nedense....

O kaç yaşında,çok merak ettim.Kaç,kurtar kendini o serseriden,sana çok daha fazla zarar verebilir.

Çok haklısınız.. Ne söyleseniz haklısınız ama ben gerçekten sevdim, onu kaybetmek istemedim benimle gercekten evleneceğini düşündüm ama herşeyin yalan olduğunu anladıktan sonra herşey için çok geç.. Keşke sevgimi hak etseydi benim onu sevdiğim kadar sevseydi diyorum adam gibi adam olsaydı sahtekar olmak yerine biraz yürekli olsaydı bunca süre kahrını çektim çok üzdü beni çok ağladım ama allah inşallah bin belasını versin kahrolsun..

Ben de yaş olarak çok büyük değilim 21 yaşındayım daha birkaç yıl önce senin yaşlarındaydım. Ben de senin gibi hatalar yaptım. Ve birlikte olmuş olmana da laf söylemiyorum. Bana göre olağan şeyler. Benim söylediğim şey, o adamın sana yararının olmayacağı. Yani, hiç arama sorma kapansın ve gitsin bu olay. Senin için eminim daha iyi olur... Belki ileride gerçekten sevgini hak edecek bir insanı seversin ve bu yaşadıkların sana komik bile gelir. Üzme kendini, bu adamın peşinden de gitme. Umarım her şey istediğin gibi olur.

en büyük kötülügü SEN kendine yapmisin
Sevgi Ask böyle olmaz
hatalar üstüne hatalar yapmsn
birak bu adami
kendi hayatina odaklan okula git veya calis ama ceki düzen ver hayatina
hayatin kontrolü sende olmasi lazim
bu insandan sana hic bir fayda yok sevgide yok hic bise yok
evlenme sakin
asla muhtac degislin ona
dua et tövbe et yoluna bak onuda allaha havale et
intikam felan bos isler
asla anlamicaktir

okadar tanıdık geldi ki yaşadıkların içime oturdu her bir kelimen.
aynı sıkıntıları hatta rızasız bir şekilde kat kat fazlasını yıllar önce çekmiş bir insan olarak sana tek tavsiyem uzak dur.
bırak ne ölüsünden haberin olsun ne dirisinden. Rabbim öyle büyük ki bir yerde verir belasını.
ben mahkemeye de verdim üstelik beni ve ailemi ölümle tehdit ediyordu. buna rağmen taa 1 sene sonra savcılıktan ses çıktı.
yani bu ülkede ölmediğin sürece sana sahip çıkmıyorlar.
aklım başıma geldiğinde dedimki çok şükür bitmiş.yok bir bebek karnında bir bebek elinde, evinde ekmek olmayan sürekli dayak yiyen bir kadın olacaktım. atlatmam çok zor oldu yıllarımı aldı, hem ondan kurtulmam hemde psikolojik olarak toparlanmam çok şeyimi kaybettirdi ama bir okadarınıda kazandırdı. hayatımı kazandım.
uzak dur. gözünü seveyim ne olur uzak dur! senden uzak cehenneme direk olsun

en büyük kötülügü SEN kendine yapmisin
Sevgi Ask böyle olmaz
hatalar üstüne hatalar yapmsn
birak bu adami
kendi hayatina odaklan okula git veya calis ama ceki düzen ver hayatina
hayatin kontrolü sende olmasi lazim
bu insandan sana hic bir fayda yok sevgide yok hic bise yok
evlenme sakin
asla muhtac degislin ona
dua et tövbe et yoluna bak onuda allaha havale et
intikam felan bos isler
asla anlamicaktir

Çok sağol ablacım yorumun için
Bende öyle düşünüyorum iyileşmem çok uzun zaman alıcak belkide psikolojik destek almaliyim tek duam allahtan, bana yaşattıklarının bin beterini yaşar inşallah ahım yerde kalmasın tek isteğim bu
Allahın izni ile liseyi bitirip üniversiteyi kazanırsam herşey daha iyi olur umarım.. Onu sevmenin bedelini en ağır şekilde ödedim,ödüyorum...

okadar tanıdık geldi ki yaşadıkların içime oturdu her bir kelimen.
aynı sıkıntıları hatta rızasız bir şekilde kat kat fazlasını yıllar önce çekmiş bir insan olarak sana tek tavsiyem uzak dur.
bırak ne ölüsünden haberin olsun ne dirisinden. Rabbim öyle büyük ki bir yerde verir belasını.
ben mahkemeye de verdim üstelik beni ve ailemi ölümle tehdit
ediyordu. buna rağmen taa 1 sene sonra savcılıktan ses çıktı.
yani bu ülkede ölmediğin sürece sana sahip çıkmıyorlar.
aklım başıma geldiğinde dedimki çok şükür bitmiş.yok bir bebek karnında bir bebek elinde, evinde ekmek olmayan sürekli dayak yiyen bir kadın olacaktım. atlatmam çok zor oldu yıllarımı aldı, hem ondan kurtulmam hemde psikolojik olarak toparlanmam çok şeyimi kaybettirdi ama bir okadarınıda kazandırdı. hayatımı kazandım.
uzak dur. gözünü seveyim ne olur uzak dur! senden uzak cehenneme direk olsun

Bende yaşattıklarını hazmedemediğimden mahkemeye vermeyi düşündüm ama bir yandan daha çok zarar vereceğini düşünüyorum tabii

Sen mahkemeye verdiğinde sonucu ne oldu ablacım ??

X