• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımı düzene sokamıyorum.

annecgl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
20
14
3
26
Merhaba ben 23 yaşında evli ve bir çocuk annesiyim. Eşim vardiyalı bir çalışan ve evdeyken bana iş yaptırmıyor. Cocukla beraber genel olarak bir şeyler aksıyor. ne zaman plan yapsam işte ütü yapacağım vs diye mutlaka bir sorun çıkıyor. düzeni temizliği seven bir insanım ve öyle yaşamak istiyorum. ama olmuyor. Bir gün temizlik yapıp her yeri yerli yerine koysam diğer gün yine pis geliyor ev gözüme. Takıntılıyım ama harekete geçmekte çok zorlanıyorum gözümde her şey çok fazla büyüyor. Asla bir işe plan yapmadan öylesine başlayamıyorum. Geceleri yarını planlamaktan uyuyamıyorum sonra haliyle sabahları yorgun ve halsiz uyanıyorum. saçma sapan bir döngünün içindeyim. Sizden istediğim belki aynı durumda olan ya da akıl verebilecek birileri vardır. ben çok yoruldum bu durumdan ve kendimden bulunduğum şu saçma sapan ruh halinden bir an önce kurtulmak istiyorum.

Yıllarca bu takintilarla yaşadım
temizlik yapmaktan hasta oldum ama vazgeçmedim.
yaş ilerledikce bence biraz normale dönüyor.
her evde mutlaka aksamalar oluyor bir iş yapsam diğeri aksıyor ama inan bosveri öğreniyorsun.ogrenince rahat ettim
Hergun yaptigin temizlik,yemek,ütü,çamaşır dongusu hiç değişmiyor,sonuç aynı.
BEn şuan hergun temizlik yapmıyorum sonuçta yarında temizledigim yer tozlanacak, kirlenecek.
ayda bir dip köşe,haftalık genel temizlik,haftalık çamaşır ve ütü,zaten günlük yemek yapıyorum bitti gitti
bence kendinize,çocuğunuza zaman ayırın.bu günleri çok ozlersiniz
ayrıca benim eşimde evdeyken gürültü ev işlerini sevmiyor bende onları erteliyorum.kimse de ya süpürge yarına kaldı ayy pis demiyor.
eski temizlik hastası hakimden eser yok şuan temizlik yapma düşüncesi hasta ediyor beni 🙈

neden planınız bu kadar uzun sürüyor?
yazmayı deneyin. şu saatte bunu , şu saatte bunu yapacam . kendinize de zaman ayırın. kocanız çocuğa baksın biraz.

Yıllarca bu takintilarla yaşadım
temizlik yapmaktan hasta oldum ama vazgeçmedim.
yaş ilerledikce bence biraz normale dönüyor.
her evde mutlaka aksamalar oluyor bir iş yapsam diğeri aksıyor ama inan bosveri öğreniyorsun.ogrenince rahat ettim
Hergun yaptigin temizlik,yemek,ütü,çamaşır dongusu hiç değişmiyor,sonuç aynı.
BEn şuan hergun temizlik yapmıyorum sonuçta yarında temizledigim yer tozlanacak, kirlenecek.
ayda bir dip köşe,haftalık genel temizlik,haftalık çamaşır ve ütü,zaten günlük yemek yapıyorum bitti gitti
bence kendinize,çocuğunuza zaman ayırın.bu günleri çok ozlersiniz
ayrıca benim eşimde evdeyken gürültü ev işlerini sevmiyor bende onları erteliyorum.kimse de ya süpürge yarına kaldı ayy pis demiyor.
eski temizlik hastası hakimden eser yok şuan temizlik yapma düşüncesi hasta ediyor beni 🙈
Düşüncesi beni de sinir ediyor ama yapmıyorum yine 😁 Allah'ım bir insan hiç mi sevmez ya 😭🤦

Merhaba ben 23 yaşında evli ve bir çocuk annesiyim. Eşim vardiyalı bir çalışan ve evdeyken bana iş yaptırmıyor. Cocukla beraber genel olarak bir şeyler aksıyor. ne zaman plan yapsam işte ütü yapacağım vs diye mutlaka bir sorun çıkıyor. düzeni temizliği seven bir insanım ve öyle yaşamak istiyorum. ama olmuyor. Bir gün temizlik yapıp her yeri yerli yerine koysam diğer gün yine pis geliyor ev gözüme. Takıntılıyım ama harekete geçmekte çok zorlanıyorum gözümde her şey çok fazla büyüyor. Asla bir işe plan yapmadan öylesine başlayamıyorum. Geceleri yarını planlamaktan uyuyamıyorum sonra haliyle sabahları yorgun ve halsiz uyanıyorum. saçma sapan bir döngünün içindeyim. Sizden istediğim belki aynı durumda olan ya da akıl verebilecek birileri vardır. ben çok yoruldum bu durumdan ve kendimden bulunduğum şu saçma sapan ruh halinden bir an önce kurtulmak istiyorum.
Bence çok düşünüyosun ve bu artık alışkanlık olmaya başlamış bi uzmandan yardım almanı öneririm ilerlemeden sen de bu durumun farkındayken erkenden önlem almak her zaman çok daha iyi olur

Uzman değilim ama sorununuzun düzenleme harekete geçme sorunu değil de ruhsal bir zorlantı olduğunu sanıyorum. Dal Budak salmadan günlük hayatınızı yaşanmaz hale getirmeden önce bir psikologla görüşseniz iyi olur sanki.

Ama eviniz müze degil ki.
O evde bir seyler yasaniyor o evde bir hayat var.
Evliyim, iki cocugum var ve calisiyorum ev islerini oncelik sirasina gore ve asamali yapiyorum.

Elimi yikarken lavobalari da ovuyorum mesela, tuvaletten cikarken yikayip cikiyorum, cocuklarla oynarken evi topluyorum gibi gibi.
Haftada bir silip supururuz, mutfak dolaplarini ve toz almayi hallederiz esimle.
Ev temizse daginiklik o kadar gozume batmiyor benim.
Her gun mutlaka supurulur evimiz ve mutfagi ozellikle daginik birakmamaya gayret ederiz.
Bu kadari bize yetiyor.

Ama es destegi cok onemli.
Ben ince temizlik yapiyorsam o supurup siliyor.
Bizim cocuklarimiz biraz daha buyuduler onlari da ssk'sız calistiriyoruz evde temmizlik gununde asgjh

Sizin cocugunuz daha kucuk anladigim kadariyla.
Bosuna stres yapmayin, buyudukce daha rahat hareket edebileceksiniz.
Benimkiler kucukken evi yakip ciksam yanmis olmasina ragmen evin cok pis oldugu anlasilabilirdi :)

Ev daginikken ben de cok bunaliyorum ama hayatinizi bu kadar etkilemesi normal gelmedi bana.
Her sey mukemmel olmak zorunda degil.

Haftasonu oturup tüm planını bir kağıda yazsanız mesela? Neler gerekli, neler yapılmalı gibi. Çocuğu alıp dışarı çıkın mesela sürekli evde durdukça insan bir şeylere takıntılı oluyor.

hergun bır odaya zaman ayırın
odaya gırıp kullanmadıgınız ne varsa ıhtıyac sahıplerı ıcın ayırın ıstersenız kullanmadıgınız bazı seylerı de ıkıncı el uygulamalarında satısa cıkarabılırsınız
esya eledıkten sonrası kolay zaten
lazım olan bırseyı kullandıktan sonra hemen yerıne koyarsanız hıc dagılmaz aslında bu kadar basıt

Ama eviniz müze degil ki.
O evde bir seyler yasaniyor o evde bir hayat var.
Evliyim, iki cocugum var ve calisiyorum ev islerini oncelik sirasina gore ve asamali yapiyorum.

Elimi yikarken lavobalari da ovuyorum mesela, tuvaletten cikarken yikayip cikiyorum, cocuklarla oynarken evi topluyorum gibi gibi.
Haftada bir silip supururuz, mutfak dolaplarini ve toz almayi hallederiz esimle.
Ev temizse daginiklik o kadar gozume batmiyor benim.
Her gun mutlaka supurulur evimiz ve mutfagi ozellikle daginik birakmamaya gayret ederiz.
Bu kadari bize yetiyor.

Ama es destegi cok onemli.
Ben ince temizlik yapiyorsam o supurup siliyor.
Bizim cocuklarimiz biraz daha buyuduler onlari da ssk'sız calistiriyoruz evde temmizlik gununde asgjh

Sizin cocugunuz daha kucuk anladigim kadariyla.
Bosuna stres yapmayin, buyudukce daha rahat hareket edebileceksiniz.
Benimkiler kucukken evi yakip ciksam yanmis olmasina ragmen evin cok pis oldugu anlasilabilirdi :)

Ev daginikken ben de cok bunaliyorum ama hayatinizi bu kadar etkilemesi normal gelmedi bana.
Her sey mukemmel olmak zorunda degil.
eş desteğim yok bu konuda. ama galiba son dediğiniz sebep oluyor biraz fazla mükemmeliyetçi biriyim işte bu hayatı her yönden çok fazla etkiliyor.

Uzman değilim ama sorununuzun düzenleme harekete geçme sorunu değil de ruhsal bir zorlantı olduğunu sanıyorum. Dal Budak salmadan günlük hayatınızı yaşanmaz hale getirmeden önce bir psikologla görüşseniz iyi olur sanki.
tedavi görüyorum hatta prozak başladı şuan belli başlı sorunlarımdan az da olsa kurtuldum fakat bu olay hiç bitmiyor. evim 2 katlı bir yeri bitirsem mutlaka bir yer kalıyor. kalan yeri temizlerken diğer yerler tekrar kirleniyor hissi veriyor. off neyse ciddiye alıp cevap verdiğiniz içi teşekkür ederim bu bir nebze olsa beni rahatlattı:)

eklemek isterim aslında temizlik takıntım yok genel olarak takıntılı bir insanım. konuların üstünden geçmekte yada halletmekte çok zorlanıyorum. Bu halimden sebep sedef hastası bile oldum . ellerim saç derim vs her yerimde sedef var şuan:(

Evden çıkın yapmayın..Aynı döngüde kalmayın döngüyü bozun yani..çocuğunuzu alıp gexdirmeye gidin parka götürün..Yarının planını yapmayın sürekli anda kal diye teltinde bulunun kendinize ..Anda kal anda kal..yarının bize ne getireceğini bilmiyoruz çünkü.Yarın için garantimiz yok ama tam şuan için mutlu olmak bizim elimizde...çocuğunuzla konuşun onla oynayın onun gözlerine bakın ve anneniz size ne demesini isterdiniz onları söyleyin..Anda kalın o anı tekrar olmayacağınj bilin .temizlik düzen plan gelse bile aklınıza onları düşünmek için kendinize belirli bi saat verin sadece o saatlerde düşünmeye odaklanın..Evde daha az bulunun.Anda kalın mesela elinizi yıkarken lavaboyu da aradan çıkartayım diyebilirsiniz..

eş desteğim yok bu konuda. ama galiba son dediğiniz sebep oluyor biraz fazla mükemmeliyetçi biriyim işte bu hayatı her yönden çok fazla etkiliyor.
23 yaşında 1 çocuk ve mükemmelytci keşke temizlik yerine başka şeylerde öyle olsanz zamannz kalmaz inanın.
Gencecik yaştasnz temizlik yerine başka şeyler koyun hayatınıza. Mutfak banyo temizse diğerleri güne bölün. Çocuklu ev eski düzen gibi.olmaz zaten.
Haftann 5 günü yardımcı abla geliyordu diğer gün evi tanımıyordu o derece bir.durum çocukla.

Back