• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımı çok boş geçiriyorum.

İşinden memnun değil misin ?
Memleketinde iş bulma imkanın yok mu ?
KPSS ye temmuzda mı gireceksin ?
KPSS yle 4+2 sistemiyle atandım. Yani burda 6 yıl kalmak zorundayım. İşimi beceremiyorum. Konuşamadiğim için de çok sıkıntı çekiyorum iletişim kurmakta. İnsanların gözüne batıyorum. Senin gibi birine alışık değil bura yadirgiyoruz sana acilen konuşmayı oğretmemiz lazım seni başka işe geçsene daha kolay bir işe tarzı eleştiriler alıyorum. İstifa etmek istiyorum ama memleketimde 2 yıl oturdum evde özel yerlere başvurdum hiçbir yer almamişti

Magnezyum eksikliği için muz ve soda çok etkili onu diyeyim önce.Yapman gereken şeyleri erteleme mesela kitap okuman mı gerekiyor kalk o an yap aklından geçtiği anda .Düşünme yani yapayım mu yapmayayım diye.Çekingenlik için bende de vardı lisede özellikle .İnsanlarla çok diyaloğa girilen işlere girdim üniversite de okurken part-time olarak .Gerçekten iyi geldi bir şekilde sohbet etmeye zorluyordum kendimi onun faydasını gördüm.İnsan kendini çok kötü hissediyor seni çok iyi anlıyorum.Birde hz Musa peygamberin bir duası var Allah ım dilimin bağını çöz söylediklerimi anlaşılır eyle diye .Bunu günde defalarca söylüyordum .Şu an gayet rahat iletişim kurabiliyorum .
Çok güzel bir duaymis

Yapmayı sevdiğiniz şeyleri bulmaya çalışın..
mesela kitap seçerken gerçekten hoşunuza gidecek tarzlara yönelin. İzleyip takip ettiğiniz kaliteli bir şeyler olsun. Küçük şeylerden keyif almaya bakın. Herkesin hayatı çok zor. Ve neler neler yaşıyor insanlar( derdinizi küçümsemiyorum lütfen yanlış anlamayın)

Mesela kendinize bir kahve ısmarlayın. Oturun sevdiğiniz bir şeyleri okuyun. Karalayın... mümkünse yürüyerek gidin bu aktiviteniz için. Mesela güzelce duşunuzu alın. Hafif makyaj yapın. Hazırlanın yani. Çok basit bir adım belki ama hafta da 1 defa bunu yapmak bile çok iyi gelecek eminim.

Çok konuşamıyorsanız arkadaşlarınızla sinemaya tiyatroya gidin. Konuşmanıza gerek yok orada :)) sonrasında birlikte yemek yiyin. Kalabalık kız grupları çok keyifli olabiliyor çekingen insanlar için. En azından gülümseyerek ortamda varlığınızı gösterebilirsiniz.

Eve kapanarak bunlar olmaz sizi sahaya davet ediyorum :))

Bende şu ara sizin gibi hiç birşey yapmıyorum ama benim geçerli sebeblerim var . Beynimin gerisinde önemli sorunlar var belirsizlikler elle tutulur problemler olduğu için bu durumdayım. Konuyu takip edeceğim

İlk başta kendini sevmelisin ,aynanın karşısında kendi güzel ve değerli hissetmeye başladığında özgüvenin yerine gelecektir bunun için adımlar atmalısın :) insanların hemen hemen hepsi kendini ailesi dışında yanlız hisseder bakamyın öyle kalabalık çevreleri olduğuna çoğunun içine baksanız bir yanlızlık vardır bunu sen sadece kendi içinde yaşıyorsun

Konuyu takipteyim bende aynı durumdayım uzuuun dönemdir. Hatta bazen çok mükemmelliyetçiyim ondan mı acaba diyorum. Herşeyi aynı anda yapmak ve hepsinde iyi olmak istiyorum beceremeyince de hepsini iteliyorum. İbadetten tutta normal ev temizliğine kadar herşey :(

Kpss ye dört elle sarıl..yaşaman gereken bir hayatı,gencliginin enerjisini henüz evlilik çocuk gibi sorumlulukların yokken yaşayabilecegin bir meslegin var..sinavi kkazandiktan sonra hayatin bambaska bir boyut alacak.
Kendini tüketiyorsun..bu hayata herkesin bir geliş amacı var.
Şuan evliyim bir kızım var..kızıma hamileyken 29 yaşımda atandim..ve hem iş hem eş hem çocuk inanılmaz yogun tempoda giden bir hayatım var.
Lohusalıgimi bile yasayamadan ev tasıdim atandigim yere geldim.hergunum yogun geciyor.
Okukum biter bitmez ne yapip edip atansaydim kesķe diyorum..yeni atanan gencler geziler yapiyor egleniyorlar burda.
Hayatimdan memnunum ama onlari gordukce keske o yaslarimj evde bis gecirmeseydim diyorum.
Aslinda ucretli ogretmenlik vs yaptim sizin kadar bosta gecmedi ama yinede cok kiziyorum şuan kendine.
Bombos olsam o yaslara geri donsem neler yapardim.
Hayat secimlerden ibaret bunu unutma.sen kendinintüketme koreltme yolundasin..yakında bu gidisle yankis bir evlilik yaparsin bisluktan tecrubelerime dayanarak yazıyorum..
Kendini keşfet.

Ve unutma mucize diye gördüklerin senin emeklerinde gizlidir.

Ben zaten atanmış durumdayım ama 6 aydır çalışıyorum ama çok uzak bir yerde eve gidemiyorum çok yalnızım annemi özlüyorum KPSS ye tekrar girip memleketime atanmak istiyorum ya da ozelde iş bulup burdan istifa etmeyi bile düşünüyorum artık burda boğulacak gibi hissediyorum. Dayanamıyorum.

KPSS yle 4+2 sistemiyle atandım. Yani burda 6 yıl kalmak zorundayım. İşimi beceremiyorum. Konuşamadiğim için de çok sıkıntı çekiyorum iletişim kurmakta. İnsanların gözüne batıyorum. Senin gibi birine alışık değil bura yadirgiyoruz sana acilen konuşmayı oğretmemiz lazım seni başka işe geçsene daha kolay bir işe tarzı eleştiriler alıyorum. İstifa etmek istiyorum ama memleketimde 2 yıl oturdum evde özel yerlere başvurdum hiçbir yer almamişti
Sakın istifa etme ne guzel Ataman olmuş işte . Birikim yap kendine küçük bir araba al sonra yakın yerlere gezmeye git . Çok guzel olur gercekten . Iletişim kurmakta eğer gercekten seni aşan boyutta zorlanıyorsan psikoloğa git .

Kuzum sen çok genc yaşta burada ki pek çok kişinin göğüsleyemeyecegi travmalar yaşamış,bunları farketmeden gömmüş ve acini yaşamadan "iyiymiş gibi" yapmış sin.Yillar önce bir erkek öğrencim vardı.Biraz hayta derste gönlü olmayan bir çocuktu ama birden herşeyi bıraktı.Okuldan atılmak için olmadık şeyler yapmaya başladı.Benim ogrencimi bu hale getiren babasinin görme yetisini kaybetmeye baslamis olmasıydı.Dede,amca belli bir yaşta sonradan kör olmuş ve baba da o yaşa gelince görmemeye başladı.Demek ki bende o yaşta kör olacağım diye çocuk herşeyden elini çekmiş tüm hedeflerinin üstünü karalamisti.Siz de çok büyük acılar cekmissiniz bence uzman bir psikolog dan destek alın.

Etrafindakiler çok mu iyi çalışıyorlar. Neden eleştirilere sessiz kalıp kacmaya çalışıyorsun? Bilmiyorum ama mobinge ugruyormussun gibi hissettim.
Ayrıca istifa etme millet atanamadigi için intihar ediyor senin yerinde olmak isteyen milyon tane insan var. Kendini geliştirmeye bak imkanın varken.

Gücenmeyin ama sizi okurken fenalık geldi bana. Tembellik mi desem sizin durumunuza. Bilemedim. Bi karar verin ve ona yapışın. Ben öyle yaparım. Çalışmıyorum şu an. Ama spora gidiyorum kitap okuyorum . Iş gorüşmesinin birinden öbürüne gidiyorum. Bi şey ler yapmaya çalışıyorum. Mümin sekmanin bi kitabı var. Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil. Üzerinizdeki ataleti ve tembelliği atın ve biyerden başlayın. Ya da doktora gidip kan testi yaptırın.

Selamlar,
Ben aklında şunları şunları yapacam diyip hiçbirini yapamayan biriyim. Bütün gün evde olduğumda uykuyla geçiriyorum zamanımı. Sonra böyle bu nasıl bir hayat diye ağlıyorum. İçten içe üzülüyorum. Hiç arkadaşım yok. Sessiz, çekingenlikte aşiri gittiğim için arkadaşlık ilişkilerimi hayatım boyunca geliştiremedim. Dışarı çıkıp gezmek tek başına anlamsız geliyor. Zaten gezmeyi seven biri de değilim hiç beni yoruyor. Sorun o değil de zaten. Sorun şu mesela en başta manevi yani dinle ilgili görevleri vardır her inanan insanın, inandığı her neyse ona ait. Bublari yapmıyorum. Bunları yapmamak bana sıkıntı vermesine rağmen yapmıyorum. Acizliğin son noktası galiba budur. (Dini konu açmıyorum yanlış anlaşılmasın.) İkincisi okumam gereken birçok kitap belirledim kendime ama tahmin edersiniz ki bunları fa okumuyorum. Hem de hiçbirini. Kitabı elime alıyorum 20, 30 sayfa okuyup bırakıyorum. Sonra başka kitap, ona da aynı muamele. KPSS çalişiyim diyorum son 3 ay kala. Onu da beceremiyorum. Egzersiz yapmam gerekiyor, belimde ameliyat olmayı gerektiren ağrı yapan fitiklar var. Onu da unutuyorum, yapmıyorum. Branşimla alakalı çalışma yapayım diyorum. Onu da yapamıyorum. Etkili konuşma kursuna gitmeye başladım. Orda verilen aliştirmalari da yapmıyorum. Yani kısacası ben hepsini yapıyim derken hiçbirini yapamıyorum. Bu şekilde yaşamak da faydasiz, anlamsız geliyor. Hayatim işe gidip, kalan günlerde yatmaktan ibaret. Zaten yalnızım. Tanımadığım uzak bir şehirde. İşte de beceriksizim. Sürekli istifa Edip etmemek arasında gidip geliyor aklım. Ama 6 aydır çalışıyorum. Daha öncesinde 2 yıl boyunca evde oturmuştum. Çalışmanın kıymetini bilmem gerekirken aklım kaçmaya odaklı. Çünkü sessiz, çekingen olmak işte de iş dışında da beni yıpratıyor. Ağır kalmama sebep oluyor. Bu da kötü bir şey. Bazen kendimden nefret ediyorum. Hatta genel olarak. Herkes çok başarılı çok üstün çok güzel konuşuyor çok özguvenli, becerikli bense çok kötü. Kişiliği oturmamış, sürekli kendiyle uğraşan. Çocukken kardeşim öldü. O yüzden mı böyle aşırı çekingen oldum bilmiyorum. Atlatamadim galiba. Büyüdüm başka kardeşim öldü. Onu atlattım mı bilmiyorum. Bir tane konuştuğum biri var. O da uzakta. İnternetten buldum onu da. Kısacası kendimden iğreniyorum. Nasıl bir plan yapmalıyım ?
Bende çok boş geciriyorum

bunu yapan ev.

ev denen şey çok acayip bişey. asosyallik de öyle. kendini zorla mutlaka. zorlamadan olmuyor, rehavete kapılma. nerden kaldıysan ordan başla.

bir de bi kan değerlerini kontrol ettir belki bazı şeyler eksiktir. ben artık kafamı kaldıracak gücü bulamıyordum ki d vitamini ve demirim eksilmiş, şimdi takviye alıyorum enerjim geldi resmen. ve bol su iç. saçma gibi geliyor ama su içmek bile insanın moraliyle çok alakalı.

Valla herkes güzel tavsiyeler vermiş.
Ben de şunu ekleyeyim.
Düzgün bir ilişki yaşayacağınız bir sevgili bulun.
Uzakta olmasın,vakit geçirebilin yani ;)
Bütün bunların olmasıniçin de hayatın akışına karışmak lazım,çevre edinmek lazım.

Yanlış anlaşılma olmasın,belki ilişkiniz güzeldir, aşıksınızdır.
Ama ben yazdıklarınızdan,uzak mesafe hiç yüzyüze gelmemiş, sanal bir ilişki canlandırdım gözümde.

Valla herkes güzel tavsiyeler vermiş.
Ben de şunu ekleyeyim.
Düzgün bir ilişki yaşayacağınız bir sevgili bulun.
Uzakta olmasın,vakit geçirebilin yani :KK66:
Bütün bunların olmasıniçin de hayatın akışına karışmak lazım,çevre edinmek lazım.

Yanlış anlaşılma olmasın,belki ilişkiniz güzeldir, aşıksınızdır.
Ama ben yazdıklarınızdan,uzak mesafe hiç yüzyüze gelmemiş, sanal bir ilişki canlandırdım gözümde.
Evet öyle hı yanyana gelmediğim mesafeli sanal bir ilişkim var. Burda herkese garip geldi ama onu çok seviyorum. Bunu yazarken bile gözlerim dolacak kadar çok seviyorum.

Evet öyle hı yanyana gelmediğim mesafeli sanal bir ilişkim var. Burda herkese garip geldi ama onu çok seviyorum. Bunu yazarken bile gözlerim dolacak kadar çok seviyorum.
Gerçekten mio_O
Henüz hiç yanyana gelmemene rağmen...
Bu ilginç geldi bana.

Ben de yıllarca uzak mesafe ilişkisi yaşadım,eğitim aldığımız yerler farklıydı, sıkça bir araya da gelirdik.
Bu onunla aynı şey değil.Ve seninkisi bana kabul edilebilir gelmiyor.
Benim fikrim.

Eğer sevgilinle sosyalleşsen bu da iyi olurdu senin için.
Gençsin,okul,iş,kurslar,ortamlar bunlar seni bekler ;)
Silkelen kendine gel.
O ilişkiden de gelecek adına umutlu isen sürdür ne diyeyim.lakin zor ise,hiç uzatma vakit kaybetme.

Gerçekten mio_O
Henüz hiç yanyana gelmemene rağmen...
Bu ilginç geldi bana.

Ben de yıllarca uzak mesafe ilişkisi yaşadım,eğitim aldığımız yerler farklıydı, sıkça bir araya da gelirdik.
Bu onunla aynı şey değil.Ve seninkisi bana kabul edilebilir gelmiyor.
Benim fikrim.

Eğer sevgilinle sosyalleşsen bu da iyi olurdu senin için.
Gençsin,okul,iş,kurslar,ortamlar bunlar seni bekler :KK66:
Silkelen kendine gel.
O ilişkiden de gelecek adına umutlu isen sürdür ne diyeyim.lakin zor ise,hiç uzatma vakit kaybetme.
İnternetten tanışmış olmam mı kabul edilebilir gelmiyor yoksa bunca zamandir yanyana gelmemiş olmam mı

Valla bn de aynıyım sen en azından kitap okumaya başlamışsın,kursa gitmeye başlamışsın bn de oda yok yapmam gereken ve yapmayı istediğim birçok şey var bn yapamıyorum diyete başlayamıyorum ,kitap okuamıyorum ,yürüyüşe başlayamadım bi türlü daha bir sürü şey

Back