• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımı çok boş geçiriyorum.

Plutonn0508

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2018
343
182
33
Selamlar,
Ben aklında şunları şunları yapacam diyip hiçbirini yapamayan biriyim. Bütün gün evde olduğumda uykuyla geçiriyorum zamanımı. Sonra böyle bu nasıl bir hayat diye ağlıyorum. İçten içe üzülüyorum. Hiç arkadaşım yok. Sessiz, çekingenlikte aşiri gittiğim için arkadaşlık ilişkilerimi hayatım boyunca geliştiremedim. Dışarı çıkıp gezmek tek başına anlamsız geliyor. Zaten gezmeyi seven biri de değilim hiç beni yoruyor. Sorun o değil de zaten. Sorun şu mesela en başta manevi yani dinle ilgili görevleri vardır her inanan insanın, inandığı her neyse ona ait. Bublari yapmıyorum. Bunları yapmamak bana sıkıntı vermesine rağmen yapmıyorum. Acizliğin son noktası galiba budur. (Dini konu açmıyorum yanlış anlaşılmasın.) İkincisi okumam gereken birçok kitap belirledim kendime ama tahmin edersiniz ki bunları fa okumuyorum. Hem de hiçbirini. Kitabı elime alıyorum 20, 30 sayfa okuyup bırakıyorum. Sonra başka kitap, ona da aynı muamele. KPSS çalişiyim diyorum son 3 ay kala. Onu da beceremiyorum. Egzersiz yapmam gerekiyor, belimde ameliyat olmayı gerektiren ağrı yapan fitiklar var. Onu da unutuyorum, yapmıyorum. Branşimla alakalı çalışma yapayım diyorum. Onu da yapamıyorum. Etkili konuşma kursuna gitmeye başladım. Orda verilen aliştirmalari da yapmıyorum. Yani kısacası ben hepsini yapıyim derken hiçbirini yapamıyorum. Bu şekilde yaşamak da faydasiz, anlamsız geliyor. Hayatim işe gidip, kalan günlerde yatmaktan ibaret. Zaten yalnızım. Tanımadığım uzak bir şehirde. İşte de beceriksizim. Sürekli istifa Edip etmemek arasında gidip geliyor aklım. Ama 6 aydır çalışıyorum. Daha öncesinde 2 yıl boyunca evde oturmuştum. Çalışmanın kıymetini bilmem gerekirken aklım kaçmaya odaklı. Çünkü sessiz, çekingen olmak işte de iş dışında da beni yıpratıyor. Ağır kalmama sebep oluyor. Bu da kötü bir şey. Bazen kendimden nefret ediyorum. Hatta genel olarak. Herkes çok başarılı çok üstün çok güzel konuşuyor çok özguvenli, becerikli bense çok kötü. Kişiliği oturmamış, sürekli kendiyle uğraşan. Çocukken kardeşim öldü. O yüzden mı böyle aşırı çekingen oldum bilmiyorum. Atlatamadim galiba. Büyüdüm başka kardeşim öldü. Onu atlattım mı bilmiyorum. Bir tane konuştuğum biri var. O da uzakta. İnternetten buldum onu da. Kısacası kendimden iğreniyorum. Nasıl bir plan yapmalıyım ?

Sanırım sizde genel bir atalet hali var. Dönem dönem hepimize oluyor lakin sürekli olması sıkıntı
Harekete geçmeden, oturduğunuz yerde “ama hayatım çok boş yeaaa” derseniz samimi olmaz
Adım atın yeter ki, gerisi gelir merak etmeyin

Selamlar,
Ben aklında şunları şunları yapacam diyip hiçbirini yapamayan biriyim. Bütün gün evde olduğumda uykuyla geçiriyorum zamanımı. Sonra böyle bu nasıl bir hayat diye ağlıyorum. İçten içe üzülüyorum. Hiç arkadaşım yok. Sessiz, çekingenlikte aşiri gittiğim için arkadaşlık ilişkilerimi hayatım boyunca geliştiremedim. Dışarı çıkıp gezmek tek başına anlamsız geliyor. Zaten gezmeyi seven biri de değilim hiç beni yoruyor. Sorun o değil de zaten. Sorun şu mesela en başta manevi yani dinle ilgili görevleri vardır her inanan insanın, inandığı her neyse ona ait. Bublari yapmıyorum. Bunları yapmamak bana sıkıntı vermesine rağmen yapmıyorum. Acizliğin son noktası galiba budur. (Dini konu açmıyorum yanlış anlaşılmasın.) İkincisi okumam gereken birçok kitap belirledim kendime ama tahmin edersiniz ki bunları fa okumuyorum. Hem de hiçbirini. Kitabı elime alıyorum 20, 30 sayfa okuyup bırakıyorum. Sonra başka kitap, ona da aynı muamele. KPSS çalişiyim diyorum son 3 ay kala. Onu da beceremiyorum. Egzersiz yapmam gerekiyor, belimde ameliyat olmayı gerektiren ağrı yapan fitiklar var. Onu da unutuyorum, yapmıyorum. Branşimla alakalı çalışma yapayım diyorum. Onu da yapamıyorum. Etkili konuşma kursuna gitmeye başladım. Orda verilen aliştirmalari da yapmıyorum. Yani kısacası ben hepsini yapıyim derken hiçbirini yapamıyorum. Bu şekilde yaşamak da faydasiz, anlamsız geliyor. Hayatim işe gidip, kalan günlerde yatmaktan ibaret. Zaten yalnızım. Tanımadığım uzak bir şehirde. İşte de beceriksizim. Sürekli istifa Edip etmemek arasında gidip geliyor aklım. Ama 6 aydır çalışıyorum. Daha öncesinde 2 yıl boyunca evde oturmuştum. Çalışmanın kıymetini bilmem gerekirken aklım kaçmaya odaklı. Çünkü sessiz, çekingen olmak işte de iş dışında da beni yıpratıyor. Ağır kalmama sebep oluyor. Bu da kötü bir şey. Bazen kendimden nefret ediyorum. Hatta genel olarak. Herkes çok başarılı çok üstün çok güzel konuşuyor çok özguvenli, becerikli bense çok kötü. Kişiliği oturmamış, sürekli kendiyle uğraşan. Çocukken kardeşim öldü. O yüzden mı böyle aşırı çekingen oldum bilmiyorum. Atlatamadim galiba. Büyüdüm başka kardeşim öldü. Onu atlattım mı bilmiyorum. Bir tane konuştuğum biri var. O da uzakta. İnternetten buldum onu da. Kısacası kendimden iğreniyorum. Nasıl bir plan yapmalıyım ?
Kaybettigin kardeslerin ve cekingenlim disinda sanki kendimi okudum gibi olfum velki bende cozum bulurum diye konuyu takibe alicam

Ben de geçen ay duruma "Herşeyi aynı anda yapmak istediğim için hiçbirşey yapamıyorum." yazmışım :) sizi çok iyi anlıyorum.. Konuyu takipteyim.. :kahve:

Acaba sen ben misin dedim. Ama sonra calisiyorum demissin ya vazgectim :D cunku ben onu da yapmiyorum. Bu ara ben de gercekten aynen hissettiklerini hissediyorum ve bu beni asiri mutsuz ediyor. İyice eve kapandim. İnsan görmek bile istemiyorum. Kendim icin faydali hicbir sey yapmiyorum. Tv bile izlemiyorum. Butun gun evde yatak odasinda mal gibi uzaniyorum. Uyumuyorum da. Oyle bos bos geciyor gunlerim. Ve dusundugum tek şey bu bos zamanların acısının benden nasil cikacagi? Nasil pismanliklar yasayacagim.

Sizi sürekli uyutan yalnızlık hissi.
Hiçbir şey yapmak istemeyişinizde çevrenizin sizden beklentisi olmaması, başarıya ulaşmamış olmanız ya da hedef koyduğunuz uğraşların sizi tatmin etmemesi.
Hayat çok boş geliyor muhtemelen.
Onun için boş yaşıyorsunuz.
Maddiyatın gelip geçici olduğunu düşünüyor ama maneviyatınızı da zenginleştirmiyorsunuz.
Bir parça hayal kırıklığı, bir parça sevgisizlikte yaşıyor olabilirsiniz.
Çok sevdiğiniz kişiyi / başka bir canlıyı kaybetmiş olmanız da sizi amaçsız bırakmış olabilir.
Bunların hepsi sizi bulmuştur.
Hepsi bir ihtimal.
Çözüm bende yok.
Tek olduğumu sanıyordum.
Yeniden canlanmak için bir yol bulursanız n'olur bana da söyleyin.:KK200:
Not: D, B12 ve demir eksikliği var bende.
Bu yılışık halimi buna bağlıyoruz. Ailecek.

Birkaç yıl önce magnezyum eksikliği vardı o da depresyona, yorgunluğa neden oluyormuş. Ama şimdi bilmiyorum var mı

Mutlaka baktirin. O isteksizliginiz ordan bile geliyor olabilir. Benim B12 eksikligim vardi ve aynen anlattiginiz gibiydim uzerimde olu topragi vardi resmen. B12 igneleri vurulunca canlandim resmen.

Kaç yaşındasın ?
Aslında yapılacak o kadar çok şey var ki .
Bende belk kitaplar al onları okumaya başla.
Sonrasında ise çevredeki kişilerle yavaş yavaş iletişim kur .
Iş dışında bir aktivite bul mesela spor guzel olur .
Hem vücudun da çalışmış olur .

Kaç yaşındasın ?
Aslında yapılacak o kadar çok şey var ki .
Bende belk kitaplar al onları okumaya başla.
Sonrasında ise çevredeki kişilerle yavaş yavaş iletişim kur .
Iş dışında bir aktivite bul mesela spor guzel olur .
Hem vücudun da çalışmış olur .
25 yaşındayım çok kitabım var elimde okumuyorum işte

Selamlar,
Çok işi bir araya getirmişsini, sırayla yapın...

Ilgini çekmiyor olabilirler mi ?
Ilgi çeken bir kitap alabilirsin .
Ödüllü filmleri izle bol bol bir de kendine hedefler belirle .
Aslında pek beğenmiyorum kitapları hatta aldiğima pişman bile oluyorum doğru bir plan belirlersem daha istekli olabileceğini düşünüyorum ben de ama nasıl bir plan hedefim yok ki canım hiçbir şey istemiyor bir de artık KPSS yi memleketime gidebilmek için tek umut olarak gördüğümden zorunluluk gibi hedef belirledim ama tam anlamıyla istemiyorum belki de yapabileceğime kazanabileceğime inanmıyorum galiba, ona çalışırken aklıma diğer yapamadiklarim geliyor. Kitap okumak başka ders çalışmak gibi işte hepsini bir anda yapmak istiyorum galiba ama bu da mümkün olmadığından hiçbirini yapamıyorum.

Bu ruh halinden kurtulmak istiyorsanız öncelikle bu kadar kalabalık yapılacak planları bi tarafa kaldırıp önce birine odaklanın Sırayla yani.ve siz o Totonuzu kaldırmadığınız sürece kimse size yatdımcı olamaz bi yerden başlayacaksınız en başta ertelemeyin aklınıza o an geldiyse kalkın o an yapın.ve bence ne kadar boş şeylere kafa yorduğunuzj görmek için çocuk esirgeme kurumuna ve huzur evine gidin dönüşte kendinize ilk diyeceğiniz şımarıklık yapma şükret olacak. İbadet konusuna gelince zorlayın zorla dua edin ağlamak için zorlayın kendinizi.ve zamanla farkına vaacaksınız bazı şeylerin düzeldiğinin.mutlu olmak istiyorsanız emek ve çaba ilk başta arkası zaten gelecek ama oturduğunuz yerden mucize beklemeyin

Aslında pek beğenmiyorum kitapları hatta aldiğima pişman bile oluyorum doğru bir plan belirlersem daha istekli olabileceğini düşünüyorum ben de ama nasıl bir plan hedefim yok ki canım hiçbir şey istemiyor bir de artık KPSS yi memleketime gidebilmek için tek umut olarak gördüğümden zorunluluk gibi hedef belirledim ama tam anlamıyla istemiyorum belki de yapabileceğime kazanabileceğime inanmıyorum galiba, ona çalışırken aklıma diğer yapamadiklarim geliyor. Kitap okumak başka ders çalışmak gibi işte hepsini bir anda yapmak istiyorum galiba ama bu da mümkün olmadığından hiçbirini yapamıyorum.
İşinden memnun değil misin ?
Memleketinde iş bulma imkanın yok mu ?
KPSS ye temmuzda mı gireceksin ?

Magnezyum eksikliği için muz ve soda çok etkili onu diyeyim önce.Yapman gereken şeyleri erteleme mesela kitap okuman mı gerekiyor kalk o an yap aklından geçtiği anda .Düşünme yani yapayım mu yapmayayım diye.Çekingenlik için bende de vardı lisede özellikle .İnsanlarla çok diyaloğa girilen işlere girdim üniversite de okurken part-time olarak .Gerçekten iyi geldi bir şekilde sohbet etmeye zorluyordum kendimi onun faydasını gördüm.İnsan kendini çok kötü hissediyor seni çok iyi anlıyorum.Birde hz Musa peygamberin bir duası var Allah ım dilimin bağını çöz söylediklerimi anlaşılır eyle diye .Bunu günde defalarca söylüyordum .Şu an gayet rahat iletişim kurabiliyorum .

Back