Hayatıma yön verirken neyi düşünmeliyim yardım.

Pearlgirl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
2.358
2.259
Kızlar 8 yıllık evliyim 2 oğlum var.Hayatım kötü değil çok şükür hepimiz sağlıklıyız.Biyerlerde bir boşlk var.Bunu tük ev hanımları söyler ya monoton herşey.İş yapmaktan sıkıldım.Kendimi amaçsız ve boş hissediyorum.Hiçbir işim yok amacım yok gibiyim.İki tane fındığın annesiyim onlar benim en büyük amacım onu söylemenize gerek yok.Ama hani anne, eş vs değil ben kendim bu hayattan ne istiyorum karar veremiyorm.Geçen yıl sadece 4 ay çalışarak kpssden 86 aldım.Kpssye 11 ay var çalışmaya başlasam En az 90 alıp atanacağıma eminim kendimi biliyorum.Bi yandanda çalışırsam çocklara nolcak düşüncesi..Altından kalkamazsam diye düşünüyorum.Ya ileride çalışmadığım için pişman olursam.Kendi ayaklarının üstünde durmak insanın kendi için yapabileceği en güzel şey farkındayım.Ama diğer sorumluluklar.Ne yol izleyeceğimi neye göre belirlemeliyim kafam çok karışık.

Maşallah. Evlatlarınız için çalışın öyle düşünün. Hem ekonomik hem özgür ruhlu olarak çocuklarına farklı bi hayat yaşatabilirsinz. Çalışan anne olduğunuz için eve bi abla alırsınız ya da kreşe veririsbz

Maşallah. Evlatlarınız için çalışın öyle düşünün. Hem ekonomik hem özgür ruhlu olarak çocuklarına farklı bi hayat yaşatabilirsinz. Çalışan anne olduğunuz için eve bi abla alırsınız ya da kreşe veririsbz
Aslınde hep kafamda planlıyorum kreşe versem şunu yapsam bunu yapsam diye.Kendimi geliştirmeyi seviyorum, dediğiniz gibi çocuklarada çok yararı olur.

Bu cocuklar hep bu yasta kalmayacak ki ama.
Yarin bir gun on ergenlik, ergenlik derken evde bile durmayacaklar.
Neden kendinizi dort duvara hapsedesiniz madem atanma ihtimaliniz varken
Cunku ev isi cidden cok nankor

Ote yandan calismak sadece para kazanmak degildir, genel olarak soyluyorum isine gore degisir ama genelde duzen getirir, cevre getirir, ozguven getirir, amac getirir, uretmek, emek vermek vs. iyi hissetirir manevi tatmini de var yani ki siz bulundugunuz durumdan hosnut degilsiniz demek ki farkli bir unvan daha ariyorsunuz kendiniz icin.

Kendinize guzel bir calisma duzeni getirip atanin derim ben.

Aslınde hep kafamda planlıyorum kreşe versem şunu yapsam bunu yapsam diye.Kendimi geliştirmeyi seviyorum, dediğiniz gibi çocuklarada çok yararı olur.
Ev hanımlarını küçümsemek anlamında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ben imkan varsa çocuklar 3 5 yaşını geçince annenin çalışması taraftarıyım. Şimdi farkediyorm annesi çalışan ayakları üstünde dik duran arkadaşlarım benden daha özgüvenli ve pratiklerdi. Ben pısırıktık. Annem dünya iyisidir ama ev hanımıdır tüm hayatı bizdik bizi çok sıktı büyüyünce keşke kendine ait bi alanı olsa dedik. Sizede çok iyi gelicek emin olun çocuklarınıza.

Ev hanımlarını küçümsemek anlamında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ben imkan varsa çocuklar 3 5 yaşını geçince annenin çalışması taraftarıyım. Şimdi farkediyorm annesi çalışan ayakları üstünde dik duran arkadaşlarım benden daha özgüvenli ve pratiklerdi. Ben pısırıktık. Annem dünya iyisidir ama ev hanımıdır tüm hayatı bizdik bizi çok sıktı büyüyünce keşke kendine ait bi alanı olsa dedik. Sizede çok iyi gelicek emin olun çocuklarınıza.
Annem beni öyle bir büyüttü ki hala kızarım ona.Nefesi ensemdeydi sanki bir dakika kendi halime bırakmazdı.Dışarısı yasak sanki dışarda herkes beni bekliyordu.Şimdi korkuları olan cesaretsiz bir bireyim.Çocuklarıma bakıp benim gibi olmalarını istemiyorum.Cesur, kendini bilen insan olsunlar istiyorum.Çok haklısın.

Bu cocuklar hep bu yasta kalmayacak ki ama.
Yarin bir gun on ergenlik, ergenlik derken evde bile durmayacaklar.
Neden kendinizi dort duvara hapsedesiniz madem atanma ihtimaliniz varken
Cunku ev isi cidden cok nankor

Ote yandan calismak sadece para kazanmak degildir, genel olarak soyluyorum isine gore degisir ama genelde duzen getirir, cevre getirir, ozguven getirir, amac getirir, uretmek, emek vermek vs. iyi hissetirir manevi tatmini de var yani ki siz bulundugunuz durumdan hosnut degilsiniz demek ki farkli bir unvan daha ariyorsunuz kendiniz icin.

Kendinize guzel bir calisma duzeni getirip atanin derim ben.
Bende kendime hep bunu söylüyorum.Hep bu yaşta kalamayacaklar.İleride neden fırsatım varken atanmadım dersem herşey çok geç olucak.Bırak ileriyi çoğu kurum 29-30 sonrasını almıyor.Şuan 26ym bu son kpss şansım.

Aynı durumda sayılırız. Bazen her gün bir günün aynı diye düşünüyorum. Ama büyüyorlar. Ve şunu diyorum nasıl ki okul okurken bitmez gibi geliyordu ama bitti bu da aynen öyle bir durum. Benim kızı 9 aylık olmasa bende çalışırdım. Bence çalışın ve onların geleceğine de , kendinize de bir iyilik yapın.

Aynı durumda sayılırız. Bazen her gün bir günün aynı diye düşünüyorum. Ama büyüyorlar. Ve şunu diyorum nasıl ki okul okurken bitmez gibi geliyordu ama bitti bu da aynen öyle bir durum. Benim kızı 9 aylık olmasa bende çalışırdım. Bence çalışın ve onların geleceğine de , kendinize de bir iyilik yapın.
Okuldan geldiklerinde anne olmayacak.Yaz tatillerinde anne yok.Bunlara alışılır mı? Ya beni suçlarlarsa.Çocukluklarında ben yanlarında olamayacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandanda öbürlerini düşünüyorum.

Okuldan geldiklerinde anne olmayacak.Yaz tatillerinde anne yok.Bunlara alışılır mı? Ya beni suçlarlarsa.Çocukluklarında ben yanlarında olamayacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandanda öbürlerini düşünüyorum.
Ay o kadar haklısın ki düşüncelerinde. Ben uyurken bırakınca , kalkınca acaba beni arar mı diyorum 🤦‍♀️ Annelik cidden bir tür kaçıklık. Ama hayat giderek zorlaşıyor. Zaten ana okulu / kreş yaşına getirmişsiniz.

Ay o kadar haklısın ki düşüncelerinde. Ben uyurken bırakınca , kalkınca acaba beni arar mı diyorum 🤦‍♀️ Annelik cidden bir tür kaçıklık. Ama hayat giderek zorlaşıyor. Zaten ana okulu / kreş yaşına getirmişsiniz.
Sen benden daha cesursun.Benim biri 6 biri 4 yaşında :)

Potansiyeliniz varsa çalışın. Çocuklarınızın bir gün kendine ait hayatları olacak. Hayatınızı onlara adamayın. Bu sizin psikolojiniz içinde iyi olmaz.
Benim annem emekli öğretmendi. Babama kıyasla kazancı çok düşüktü ama her ay maaşını heyecanla beklerdi. Şu an bile diyor ki, benim emekli maaşım bana yeter. O bir öz güvendir.
Hayat çok pahalı. Çocuklarınıza destek olursunuz. Kendinizde yazmışsınız. “Bir amacınız olur” Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum. Evde 1 hafta dursam, kendimi nasıl oyalayacağımı bilmem.

Potansiyeliniz varsa çalışın. Çocuklarınızın bir gün kendine ait hayatları olacak. Hayatınızı onlara adamayın. Bu sizin psikolojiniz içinde iyi olmaz.
Benim annem emekli öğretmendi. Babama kıyasla kazancı çok düşüktü ama her ay maaşını heyecanla beklerdi. Şu an bile diyor ki, benim emekli maaşım bana yeter. O bir öz güvendir.
Hayat çok pahalı. Çocuklarınıza destek olursunuz. Kendinizde yazmışsınız. “Bir amacınız olur” Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum. Evde 1 hafta dursam, kendimi nasıl oyalayacağımı bilmem.
Bebeğini sağ salim kucağına al inşallah.Bende artık kendimi nasıl oyalayacağımı bilmiyorum.Çalışmaya başlayayım en iyisi.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama 40. yaşa merdiven dayadığınızda o sorgulamalar daha da artacak. İşin kötü yanı hiç bir şey yapmazsanız pişman olacaksınız. Bunu kesin ve net olarak söylüyorum.

Ben erken yaşta anne oldum. Çocuklarım doğmadan önce çalışma hayatım vardı. Kızımdan sonra 1.5 yıl oğlum doğunca 6 yıl ara verdim.

Ben muhasebeciyim mesleğime geri döndüm 8 yıldır kesintisiz çalışıyorum. Şimdi pişman olduğum şey o amaçsız hissettiğim 20 li yaşlarda keşke hep istediğim şey olan psikolojiyi okusaydım. O dönemde boş oturmayayım bari diye sınava bile girdim üstelik. Çalışmadığım halde fena puanda almamıştım ama çocuklardan örgün okuyamam diye aöf okudum. Biraz kendimi zorlasam hayal ettiğim bölümü kazanabilirdim belki.
Çocuklarınız zaten kreş ve okula başlayacak yaşa gelmişler. Onlar dışarıda siz evde olacaksınız artık. Zaten memur olursanız iş saatleriniz makul, hafta sonu tatilleriniz mutlaka olur. Neden yetişemeyesiniz ki?

Bence kadın isterse her şeyi yapar .Kpssyi kazanıp mesleğinizi yapmaya başlayın bence . Çocuklarınızın geleceği açısından da iyi olur

Annem beni öyle bir büyüttü ki hala kızarım ona.Nefesi ensemdeydi sanki bir dakika kendi halime bırakmazdı.Dışarısı yasak sanki dışarda herkes beni bekliyordu.Şimdi korkuları olan cesaretsiz bir bireyim.Çocuklarıma bakıp benim gibi olmalarını istemiyorum.Cesur, kendini bilen insan olsunlar istiyorum.Çok haklısın.
Biz annelerimizi örnek alırız. Onun gibi olmicaz desekte oluruz. Dilimiz budur. Benim annemde öyleydi daha geçen seneye kadar bu yüzden eşimle ve ailesiyle çok sıkıntılar yaşadım. Tam bir korkak kız çocuğuydum. Kendine gel dedim sen artık yetşkinsin. Nasıl zor oldu benim için bilemezsinz. Annesi çalışan arkadaşlarımda tam aksidir kimse haklarını yiyemez tam bir hazır cevap. Çalışabilirsiniz çocuklarınıza daha iyi eğitim verebilirsinz tıkandıkları noktalarda psikolojik destek alabilirler.

alışılır
annem çalışan bir kadındı
ben de çalışan bir anneyim
çalışan çocukların daha aktif olduğunu ve kendi işini kendi görme yetilerinin çok daha çabuk geliştiğini en azından kendimden söyleyebilirim.

Kesinlikle çalışın insan birşeyler ürettiğinde gerçekten yaşıyorum hissine sahip oluyor .Ne güzel evlatlarınız varmış allah bağışlasın birazda kendi ruhunuzu besleyin ki onlara faydalı olabilesiniz.

Eşinizin durumu çok mu iyi bu ülke şartlarında merak ettim?
Atanma ihtimaliniz yüksek ve calismamayi lux gorebiliyorsunuz.
Şahsen ben bu kişilere hayret ediyorum.
İki evladiniz var Allah bağışlasın
Onların geleceği için birşey yapmak varken evde oturmayı tercih etmemeniz lazım.

X