Hayatım çok monoton ve sıkıcı :(

blankspace1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
404
147
53
Merhabalar, ben 18 yaşındayım. Sınava hazırlanıyorum. Hedefim iyi bir ünide İng İşletme ya da İng İktisat okuyup yurtdışına kapak atmak ya da olursa şehir dışı Hukuk. Geçen sene sınavda heyecanlandığım için mezuna kaldım dershaneye gidiyorum.
Yaşadığım şehirden çok sıkıldım. 10 sene önce tayinimiz buraya çıksın diye dua ederdim. Duam kabul oldu ama hayallerim suya düştü. Burası tahmin ettiğim kadar güzel değilmiş. Paramız olmadığı için hiçbir yeri gezemiyoruz. Doğru düzgün arkadaşım da yok. Ne bir sevgilim var ne de bir arkadaşım. Sınav senesi olduğu için sosyal medyayı da kapattım. Sınav bitince açacağım. Tüm gün evdeyim aynı konulara çalışmaktan sıkıldım. Eskişehirde Hukuk ya da İng İktisat tutarsa yazıp okumayı düşünüyorum ama KYK yurtları kötüymüş eve çıkacak param da yok Ne yapacağım bilmiyorum bıktım bu monotonluktan. Şehir değiştirip yepyeni bir hayata başlamak istiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?

ders çalışmanı tavsiye ederim. şimdi çok sıkıcı geliyor biliyorum ama herkes bu yollardan geçti ve maalesef özellikle şu dönemde pes eden eleniyor.

ingilizce işletme veya iktisatı boğaziçi hariç vakıf üniversitelerinde okuyabilirsin zaten koç,bilkent, tobb gibi ve o okulları burslu kazanınca yurt ve para derdi çekmezsin. devlet okulları ve yurtları ile ilgili hiçbir fikrim yok.

Hedefim TOBB İşletme orası baya iyi bi üni ama Ankaradan çok sıkıldım sorun bu

27 yaşımdayım.Akbil param olmadığı için üniversiteye gidemediğim oldu.Şu an işsizim ve benim kışlık bir botum bile yok.Evde şu an bir tek annem çalışıyor.Muhtemelen ailen memur garanti her ay yatan paranız var.Bizim öyle bir durumumuz yok.Yani gelecek ay faturalarımızın yatacağının garantisi bile yok.Botum yok diye annem azıcık maaşından bana bot almak istiyor ama ben boş ver zaten evden çıkmıyorum diyorum.Ben senin yaşındaykenden beri maddi sıkıntıları çekiyorum yani.Cebimde bir liram olmadığı için arkadaşlarımın çay davetlerine gidemeyip trafiği bahane edip eve gitmişmiliğim de çok.Halbuki 18 yaş sosyalliğin dolup taştığı yaşlar olmalı değil mi?Sevgili konusuna gelince bu yaşıma kadar bir tane sevdiğim oldu teknik olarak çıkmış bile sayılmazken en büyük darbeyi yedim.Şikayet etmen için daha çok erken anlayacağın.Paran yoksa ben nasıl bot için gerek yok diyorsam sen de kykda kalacaksın.Kykda kalanlar ahırda kalmıyor korkma.Kalan arkadaşlarım vardı çok da memnunlardı.Bir şeylerin farkındaysan oflamak puflamak yerine çözüm bulmalısın.Bu çözümler bazem fedakarlıktan geçiyor.Yerinde olsam işletme veya hukuk okumam ataması iyi olan bir bölüme bak.Yoksa 4 yıl sonra iş bulamadım param yok diye konu açarsın.Sevgiler

Hedefim TOBB İşletme orası baya iyi bi üni ama Ankaradan çok sıkıldım sorun bu

ankaranın neresinde oturuyorsun? şimdi büyük ihtimalle taşlanırım ama mesela keçiören gibi bir yerde otursam ben de sıkılırdım. yukarda saydığım okullardan birini kazanıp ortamını değiştirebilirsin.

mesela bilkentin ankarayla alakası yoktur, ne kadar ankarada oturuyor olsan da bilkente gidince farklı bir dünyaya girmiş olursun, tobb da aynı şekilde.

yani ne yaparsan yap ama yazın o sınava girip okulu kazanmadan ortam değiştirme şansın yok.

Etimesgutta okuyorum gerçekten çok sıkıldım artık TOBB için çok çalışıyorum umarım tutturabilirim

Etimesgutta okuyorum gerçekten çok sıkıldım artık TOBB için çok çalışıyorum umarım tutturabilirim

netlerin ne alemde? benim bundan 4 sene önce tobb işletme kazanan arkadaşlarım ilk 5 bindelerdi sanırım. eğer olmayacak gibiyse bir b planı düşün.

TM olduğum için en iyi bu bölümler var. Yabancı dilim iyi ve kendimi geliştireceğime inanıyorum.
Bizim de maddi durumlarımız iyi değil doğru düzgün kıyafet bile alamadığımız oluyor. Bu yüzden yıllardır okumak için mücadele ediyorum. Evet babam asker emeklisi ama ev borcu ödüyoruz üstüne bir de babam asker emeklisi olarak değil sivil memur olarak emekli edildi

netlerin ne alemde? benim bundan 4 sene önce tobb işletme kazanan arkadaşlarım ilk 5 bindelerdi sanırım. eğer olmayacak gibiyse bir b planı düşün.
Bu sene 2k ile kapatmış. 85 TYT 65 AYT gerekli. Mat ve Geo kötü olduğu için 66 67 civarı TYT 30 35 civarı da AYT yapıyorum. B planım var ama hedefimi yüksek tutmak istiyorum :)

Hukuk ayağa düştü herkes hukuk okuyor.İşletme iktisat çok çok iyi üniversitelerde okunursa anca işe yarar.Aklında başka bölümler de olmalı ataması iyi olan listene ekleyebileceğin.Biyoloji öğretmeni arkadaşım mesleğine çok aşıktı polisliğe başvur diyenlere olmaz ben mesleğimi seviyorum diyordu sonuç şu anda kpssye girip polisliğe başvuracağım diyor.Hayatın acı gerçeği.Mezun olunca kırmızı halılar serilecek sanıyoruz ama sonuç hüsran

Bu sene 2k ile kapatmış. 85 TYT 65 AYT gerekli. Mat ve Geo kötü olduğu için 66 67 civarı TYT 30 35 civarı da AYT yapıyorum. B planım var ama hedefimi yüksek tutmak istiyorum :)

sınav haziranda sanırım. yerinde olsam şu an burda olmazdım. bir üye daha var sınava hazırlanıyor mesela onu da görünce ders çalış diyorum.

tm daha kolay tabi ama matematik yapamazsan maalesef hiçbir yere gidemezsin doğru düzgün. mezunsun bir de konuların ikinci tekrarını yapıyor olman lazım ve çok fazla boş zamanının olması lazım.

mesela örnek veriyorum dershanedeki hoca fonksiyon işliyorsa sen o sırada mutlak değeri bitir kendin elindeki kitaplardan, yani hocanın sırasını takip etme daha da hızlan konu bitirme işinde. sürekli deneme çöz mesela ben ygs'ye 2 ay kala deneme çözmeye başlamıştım günde 1 tane. 2 ayda 20 net kadar artırdığımı hatırlıyorum ki ben mfciydim senin arttırman çok daha kolay.

ve bir tavsiye daha kesinlikle mat2 çalış her şeyden çok. mat1 de yine bir şekilde götürürsün süreyi bilmiyorum ama gerekirse tek tek yazarak çözersin ama ben trigonometri, türev, integral bilmeden üniversite kazanılacağını düşünmüyorum. kazansan bile türev alamazken calculus dersinde kağıda boş boş bakarsın zorlanırsın.

başarılar.

+1 ben türev integrali sınavda kolay soruyorlar diye o üç beş soruyu çözebilecek kadar öğrenmiştim. Üniversitede başıma bela oldu. Zaten alanınız sözel değil tm. İşletmede de bayağı matematik olması lazım. Gitmek istediğiniz üniversite ve bölümün sitesinden derslere bir göz atın ilgilendiğiniz şeyler olacak mı yapabilecek misiniz ona göre kendinize hedef belirleyin. Matematik ve geometri zor dersler değil pratik yapmakla alakalı. Kötü olduğunuz kısma daha çok önem verir üzerine düşerseniz netlerinizi daha çok artırabilirsiniz. Türkçeden yanlış yaptığınız iki soruyu doğru nete çevirmek için 1 ay çalışma gerekiyorsa mesela o sürede matematik veya geometriden bilmediğiniz iki üç konu öğrenip 5-6 net kazanabilirsiniz.

Çok çok iyi bir üni olmadığı sürece işletme yazmayacağım zaten. O yüzden şimdi iyi bir yer için çabalıyorum

Zaten buraya hiç girmiyorum sayılır. Tüm günüm ders çalışarak geçiyor. Dershanede en iyi TM sınıfındayım. Mat-1 için süre tutarak deneme çözeceğim ve yanlışlarım için etüt alacağım :) Mezuna kalma sebeplerimden biri de Matematiğimi geliştirmek :)

Mat-2 yapan TM hiç Edebiyat işaretlemeden 10k olabiliyor yeni sistemde. O yüzden çok önemli. Matematiğimi baya geliştirdim. Lisedeki hocam da sen çok çalışıyorsun iyi bir yer kazanacağına inanıyorum dedi.

Mat-2 yapan TM hiç Edebiyat işaretlemeden 10k olabiliyor yeni sistemde. O yüzden çok önemli. Matematiğimi baya geliştirdim. Lisedeki hocam da sen çok çalışıyorsun iyi bir yer kazanacağına inanıyorum dedi.
Matematikte iyi olan genelde sayısala yöneldiği için çok işinize yarar matematik geometri. Başarılar dilerim :)

Ankarayi begenmiyorsun ama Eskisehirde okumayi dusunuyorsun

Eskişehir güzel ve orada akrabalarım var öğrenci şehri. Ankarada kötü anılarım var bu şehirde durmak için hiçbir sebebim yok. Zaten ailem de sen Eskişehiri kazanırsan evi satar biz de oraya geliriz belki dedi.

Ankara ne kadar farklı yer ya.bu haftasonu kızılaydaki meşhur avm ye gittik kızım metroya bınmek istedi diye o nasıl bir avm dir onlar nasıl insanlarıdr çocuk ta korktu ben de herkes ustumuze ustumuze geldi çantamıza telefonumuza korkudan sıkı sıkı yapıştık 30 dakıka zor dayandık.ama kendi semtimizde olan g....n da herkes benim gibi asansörde gülümsüyoruz bızıbırımıze wc de çocuğa sırasını verıyorlar arc.....m da aynı tanımadığım insanlarla kaç kere kahve içtik çocuklarımız oynadı .En buyuk huzur rahat edebileceğimiz ortamlarmış bunu bir kere daha anladım bu hafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…