- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.854
- 32
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
merhabalar yeniden ,
ben sene başında bir harcama günlüğü açmıştım ve kendime kurallar koymuştum.
ama maalesef daha bir kaç haftada hepsi elimde patladi,
şaşırdık mı
isimden anlaşılacağı gibi latte ve kitap almama yasağı koymuştum hayatta en sevdiğim iki şey
O günlüğü hayatım yeniden düzene girince aktif olarak kullanacağım ama kurallar değişti tabi , sadece harcama günlüğü olarak.
bu konunun amacı ise fikir almak.
o konuda ise başlayış tarihim maaşım yaşayacağım yer belli değildi.
şimdide yüzde yüz belli dehil ama ortalama olarak belli.
bu ay ilk maaşımı iki gün önce aldım ama zaten 3 te biri babamdan aldığım borca gitti , gerisini de ev tutacağım için elimde tutuyorum.
bu ay gelecek aylardan ortalama 9 /10 bin eksik aldım.
her neyse hanımlar
şimdi soru şu
ben 30 yaşında bir kadınım , hayatı en sevdiğim dönemleri yaşıyorum.
gelirim ayda 30/35 bin aralığında.
şu an annemlerin yanındayım ama en geç Şubat'ın ilk haftasi kendi evime geçmeyi planlıyorum, bulduğum ev eşyalı kirası 4250 lira ; anlaşma yapıldı gibi umarım bozulmaz şu an kiracı var çıksın ben gireceğim.
ama bozulsa bile tutacağım ev bu averajda olur kira olarak.
ayda Max 7/8 günlük nöbetler halinde ise gidiyorum yani gezecek vakit mevcut.
şuan 50 60 bin aralığında bir borcum mevcut ,kredi kartı ve krediler.
Ve ben gezip tozmak , düzenli masaja gitmek , reformer platese gitmek , eşyalı da olsa evim ekstra şeyler almak (robot süpürge, kitaplık masa /bunlar yok/ tablolar airfryer vs )
ayda 15/20 gün latte içmek, düzenli tirnak yaptirmak , 2/3 günlük tatillere çıkmak vs gibi güzel güzel seyler filan istiyorum.
slow food akımını hayatıma sokmak ve yemek yaparken şarap içmek istiyorum hayır bu bile masraf
Ama bu şekilde rahatça para harcadigimda değil borçlarımi bitirmek ay sonunu zor getiririm gibi geldi.
Bu dengeyi nasıl sağlayabilirim , sizce para tutma ile ilgili bir direncim mi var ?
hem maddi gücümü elime almak borçlarımı bitirmek istiyorum, hemde para o kadar değersiz ki biriktirsem ne olacak yani ?
ev alamam , arabam var yükseltmeyi şu an düşünmüyorum
birikim insana güven verir kabul ediyorum ama şuan öylesine yavaş ilerleyecek ki , ben para daha elime gelmeden kafamda harcadim
ben sene başında bir harcama günlüğü açmıştım ve kendime kurallar koymuştum.
ama maalesef daha bir kaç haftada hepsi elimde patladi,
şaşırdık mı
isimden anlaşılacağı gibi latte ve kitap almama yasağı koymuştum hayatta en sevdiğim iki şey
O günlüğü hayatım yeniden düzene girince aktif olarak kullanacağım ama kurallar değişti tabi , sadece harcama günlüğü olarak.
bu konunun amacı ise fikir almak.
o konuda ise başlayış tarihim maaşım yaşayacağım yer belli değildi.
şimdide yüzde yüz belli dehil ama ortalama olarak belli.
bu ay ilk maaşımı iki gün önce aldım ama zaten 3 te biri babamdan aldığım borca gitti , gerisini de ev tutacağım için elimde tutuyorum.
bu ay gelecek aylardan ortalama 9 /10 bin eksik aldım.
her neyse hanımlar
şimdi soru şu
ben 30 yaşında bir kadınım , hayatı en sevdiğim dönemleri yaşıyorum.
gelirim ayda 30/35 bin aralığında.
şu an annemlerin yanındayım ama en geç Şubat'ın ilk haftasi kendi evime geçmeyi planlıyorum, bulduğum ev eşyalı kirası 4250 lira ; anlaşma yapıldı gibi umarım bozulmaz şu an kiracı var çıksın ben gireceğim.
ama bozulsa bile tutacağım ev bu averajda olur kira olarak.
ayda Max 7/8 günlük nöbetler halinde ise gidiyorum yani gezecek vakit mevcut.
şuan 50 60 bin aralığında bir borcum mevcut ,kredi kartı ve krediler.
Ve ben gezip tozmak , düzenli masaja gitmek , reformer platese gitmek , eşyalı da olsa evim ekstra şeyler almak (robot süpürge, kitaplık masa /bunlar yok/ tablolar airfryer vs )
ayda 15/20 gün latte içmek, düzenli tirnak yaptirmak , 2/3 günlük tatillere çıkmak vs gibi güzel güzel seyler filan istiyorum.
slow food akımını hayatıma sokmak ve yemek yaparken şarap içmek istiyorum hayır bu bile masraf
Ama bu şekilde rahatça para harcadigimda değil borçlarımi bitirmek ay sonunu zor getiririm gibi geldi.
Bu dengeyi nasıl sağlayabilirim , sizce para tutma ile ilgili bir direncim mi var ?
hem maddi gücümü elime almak borçlarımı bitirmek istiyorum, hemde para o kadar değersiz ki biriktirsem ne olacak yani ?
ev alamam , arabam var yükseltmeyi şu an düşünmüyorum
birikim insana güven verir kabul ediyorum ama şuan öylesine yavaş ilerleyecek ki , ben para daha elime gelmeden kafamda harcadim