Hayata gec kalmıslık hissi olur mu

hayatckozor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
137
62
Kızlar bu sene ilköğretim matematik öğretmenliğinden mezun oldum sizce yks hazırlanıp eczacılık okumak saçma mı (5 yıl) bu 5yılda geçimimi sadece özel dersten sağlayabileceğim yaşıtlarım hayatını kurup işe başlarken ben hala üniv öğrencisi olacağım kulağa mantıksız geliyor ama 5 yıl sonunda eczanemi açtığımda gerçekten mutlu olacağıma inanıyorum sanki benim için doğru meslek o gibi geliyor eczacılık okumak hayalimdi olmadı onun peşinden koşmak gereksiz mi şu an bilemedim sizden akıl almak istedim. mesleğimde alım sayısını çok düşürdüler malum kamuda tasarruf dönemi diye atama yapmıyorlar yıllarımı kpssye adamak da istemiyorum ama yeniden vize final de çekilir mi ayrı bi konu yaşım 23

5 yıl sonra eczaneni açacağını mı sanıyorsun? İnsan bir mesleği araştırır. Mezun olunca bir süre çalışıyorsun eczacı olarak sonra kura çıkarsa bir milyona yakın paran varsa dükkan açıyorsun.

Eczacılıkla ilgili bilgim yok fakat ilk öğretim matı batırdılar resmen. Seçmelilerdi elimizden alınca birçok öğretmen norm fazlası olduk. Bu sene aldım rezalet. 10 yol önce atanması en rahat bölümlerden biri idi şimdi çok ama çok zor atanması. Sadece kamuda tasarruf da değil yani seçim dönemi olsa da en az alım yapılan branşlardan olacak ilk mat. Önü açık başka bir bölüm okumak sizin için daha iyi olabilir ama bu bölüm eczacılık mıdır bilemem

matematik öğretmeni misiniz

Hemen okuyup mezun olup eczane açamazsın ama ömür boyu eczacılık yapabilirsin. Bu açıdan zaman kaybı olmaz.

Bunun dışında mesleği idealize ediyor olabilirsin fakat önce eczacılarla görüşmen ve sıkıntılarını dinlemen gerek. İşin iç yüzü bildiğiniz gibi değil. Sadece ilaç ile iş dönmüyor artık, iyi anlaşmalar ve sağlam yatırım gerek. Buna göre karar verebilirsin.

cok gencsiniz. 2, 3 sene atanamadiginizi dusunurseniz ayni yola cikiyor aslinda. e bir de zorunlu 4 sene cakili yerde olacaksiniz ilk ataninca. ama eczaci oldugunuzda memleketinizde eczane acabileceksiniz, super meslek ayrica. eski bi mesai arkadasimizin esi de mat ogretmeni idi. kadin 30 yasinda eczaciliga basladi ve 35 yasinda eczanesini acti. sukrediyordu iyi ki okumusum diye. asla gec kalmazsiniz cunku zaten yasiniz kucuk.enerjiniz de vardir.

Artık mezun olanlar eczane açamıyor. Ya var olan bir eczaneyi devir alabilir. Onun için milyonlar gerekli. Ya da eczacı yerleştirme sistemiyle eczane açabilir. Onun için de puan gerekli. Yeni mezun birinin puanı olmaz. Ayrıca şimdi bile eys ile kontenjan çok az. 5 yıl sonra eczane açılacak yer kalmayacak.

Aynı durumdayız diyebilirim tek dark ben atanmıs bir çalışanım. Bu sene sınava girdim eczacılık tercih edecegim. Tabi ki önceki eczacılar gibi rahat rahat acamayacagım, 1 sene staj vs gerekecek. İşlerde dısardan gözüktüğü gibi rahat değil ama nasıl bir hayat istiyorum kendi işim mi özel mi herhangi kamu mu değişir. Benim hayatıma en uygun olan hem kendi işim olsun hem sağlık sektörü olmalıydı. 2 secenek kaldı ya medikal açacaktım ya eczane. Ben eczacılık okumayı tercih ettim.
Bu süreçte biraz oara biriktirip mezun oluncada bir süre calısıp eczaneyi açmayı düşünecegim. Acamazsam da özel eczane de en az memur maaşı ile çalışabilirm zaten bakalm nasip

Bir yıl kpss ye çalışsan atanırsın bence.Bu ülkede belli olmaz belki seneye çok alım olur .ben de öğretmenim Kolejde çalışıyordum matematikçimiz her akşam özel derse gidiyordu maaşlar düşüktü kolejde ama özel dersten o kadar çok kazanıyordu ki milyonluk araba aldı yaşı da genç .Ülkede insanların en önem verdiği ders matematik bu kadar umutsuz olma devlet tek çıkış kapısı değil

Biz bir şekilde atandık ama bundan sonrası için giderek zorlaştırıyorlar. Bundan 5 sene sonra ne olur bilemeyiz ama birkac yil boyunca alim az olacak. Eger ogretmenligi gercekten istiyorsaniz gec de olsa atanilir o zamana kadar ozel ders ozel okul vs devam edersiniz.

Hayalinizde baska meslek varsa 5 yili zaman kaybi olarak gormuyorum. Hem okuyup hem ozel ders verirsiniz onemli olan sonrasi beklentinizi karsilayacak mi? Tekrar universite okumak sorun degil ama bolum konusunda cok iyi dusunun.

Ogretmenlik manevi olarak tatmin etmeyecekse maddi olarak zaten tatmin edecek bir meslek degil. Maddi manevi istemediginiz bir meslek sizi omur boyu mutsuz edebilir

gerçekten öğretmenliği bırakıp eczacılık okuyacak mısınız benim gibi birini bulabildö sonunda… nasıl bu cesareti gösterebildiniz öğretmenlikten istifa etmeniz gerekiyor mu okumak için süreç nasıl

sınava girdim bu yıl öabtde derece yaptım ama alım sayıları o kadar düştü ki alınır mıyım bilmiyorum bi de şimdi bir yıl sonra açıklıyorlar ayrıca göreve de başlatmayacaklar daha akademi süreci var özel ders öğrencisi de bulamıyorum küçük yerde hem atanmış olanları tercih ediyorlar genelde kafam çok karışık

gercekten kendimi hic matematik öğretmeni gibi hissedemiyorum evet öğretmenlik güzel ama bu matematik mi olmalıydı yani ait hissetmiyorum bölüme karşı ama eczacılık için mezuna kalmıştım zamanında ve olmamıştı yani içimde çok kaldı ilaç yapımı olsun o lab ortamı kimya üzerine olması kimya en sevdiğim derstir hep bir içine alıyor beni eczaneye girdiğimde kendimi çok iui hissediyorum keşke onlar gbi olsam diye iç geçiriyorum bilmiyorum gerçekten 5 yıl olması hayata geç kalmışlık hissi vs zorluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…