- Konu Sahibi zeyno83ist
-
Çok zor şeyler yaşamışsın,atlatmakta doğal olarak okadar kolay olmayacak.
Geçmişe takılıp kaldığın için zannediyorum ki depresyondasın.
İyi yönlerini düşün yaşadıklarının,şuanda olduğun geldiğin konumu düşün.
Yaşadığın o kötü günleri tüm ömrüne mal etme,kendine bu kötülüğü yapma.
Hemen hemen hepimiz kendimize göre en kötü olayları yaşamışızdır.
Ama atlattık geçti bitti herşey gibi...Biliçaltında kalıyor elbet,
bize oyunlar oynanıyor,hayatımızı sekteye uğratıyor vs.
İnsanın aile desteği olmadan hayata tutunması zor fakat ımkansız değil.
Aslına bakarsan hepimiz zaten yalnız değil miyiz?Hayat boyu yanımızda olmaları ımkansız.
Senın yaşadıklarını bende o boyutta yaşasaydım eğer,bende ailemle görüşmezdim bu ne kadar acı versede.
Şanslısın okumuşsun,kendini yetiştirmişsiz,kendi ayakların üstünde durmayı öğrenmişsin.
Ve sen güçlü olmak zorundasın başka lüksün yok...
Nereye kadar geçmişi hatırlayıp,kendine duvarlar örerek yaşabileceksin ki...
Bunu kendine bile olsa yapmaya hakkın yok.
Sende bende bu hayata bir kere geliyoruz,iyi kötü ne yaşarsak yaşalım bu bizleri yıldırmamalı.
Psikolojık destek almışsın ama sonunu getirememişsin yanlıs anlamadıysam,
yenıden destek almak için iyi bir doktora danışmakla kendine iyilik yapmaya başlayabilirsin bence.
Bu ruh halini tek başına aşabileceğini sanmıyorum.Doktoruna güven ve tedavıne başla.
Biz insanız ve herseyin üstesinden Allahın izniyle gelebiliriz.
Allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım kendine iyi bak...
öncelikle yaşadıkların çok ağır şeyler..allah yardımcın olsun gerçekten kolay kolay atlatabileceğin şeyler değil.allah annene de akıl fikir versin,ıslah etsin..şu yaşadığın şeyleri kim olsa yaşar belki de daha kötü durumda olabilir..yinede başarılısın bak doktora yapacak seviyeye gelmişsin,en azından derslerine tutunmuşsun bu yüzden bence kendini tam olarak hayattan soyutlamış saymamalısın.şuan ki durum sadece bi geçiş süreci.herkese olur arada..çünkü enerji biter.sen de insansın sonuçta etten kemiktensin bazen gücün kalmayabilir,kendini idare etmelisin.rahat bırakmalısın.bu süreçte yeniden başlıcak,enerji bulacak gücü kişisel gelişim kitapları okuyarak,komik filmler izleyerek toplayabilirsin.ayrıca puzzle yapabilirsin,ben 1000 parçalık yapıyorum şuanda ve çok eğleniyorum,bütün stresimi atıyorum.şiddetle tavsiye ederimayrıca bol bol müzik dinlemeni de öneririm,eğlenceli ve hızlı müzikler dinle
Yazdıkların için çok teşekkür ederim arkadaşım, birisinin yaşadıkların zor şeyler demesi bile çok önemli.
İnsan bir süre sonra güçlü mü güçsüz mü anlayamıyor ve kendine inancı kayboluyor.
Aileme bakarsan bana söyledikleri biz seni açıkta mı bıraktık ama keşke insan gibi davranıp açıkta bıraksalarmış. şimdi sözde çok pişmanlar ama bu kadar uzun yıllar yaptıklarından sonra bana samimi gelmiyor hiçbir söyledikleri...
Geçmişte yaşamıyorum eskisi gibi aslında, bağlantımı kopardıktan sonra kolaylaştı çok şey, onları görmek bana destek olmaktan çok eski defterleri hatırlatmak oluyordu maalesef.
Şimdi kendimi yıpratmıyorum, üzmüyorum ama donuk bi vaziyetteyim. bütün gün kafamı boş şeylerle meşgul edeyim istiyorum, hayata dair hırsım kalmadı. Ama hırslı olmam gereken bir yerdeyim ve zaman baskısı çekiyorum. Çevremdeki insanlar çok rekabetçi, mükemmel hayatlarında onlara ayak uyduramıyorum... Doktor konusunda haklısın, kesinlikle destek almam şart... Dediğin gibi yaşadığım kötü günlere değil, nereden nereye geldiğimi düşününce moralim düzeliyor. Bir de yaşamak için bir motivasyon bir hırs bulabilsem...
Belki de istemediğin bir şeyle meşgulsun şu ara.İsteksizliğinin sebebi bu olabilir.Gerçekten ne yapmak istiyorsan onu yap.Zorlama kendini.
Senin gibi mutsuz çocukluk, kötü anne baba ilişkisi,çok iyi okullardan birinden mezun olma, maddiyata önem vermeme, genelde yalnız, insanlarla geçimsiz ve mesafeli, kendine hayatla ilgili bir motivasyon bulamayan, 3-4 yılda bir tekrarlayan dönemlerde kendini depresyonun ortasında bulan, evdeki huzursuzluktan kaçıp huzur liman olarak gördüğü bir erkeğe sığınan, sonra o erkekle evlenen, kendi evinde azcık huzur bulup da aslında nasıl birisi olduğunu ve nasıl birisiyle mutlu olacagını yeni yeni keşfeden ve o erkeğin aslında hiç de kendisine göre olmadığını ancak huzursuzluk bitip de aynaya bakmaya fırsat bulunca farkedip o erkekle mutsuz evliliğini sürdürmeye çalışan bir insan varmış... Bu dünyada kimisi güzellere, kimisi zenginlere, kimisi sağlıklılara, kimi de başarılı insanlara öykünürken O insan en çok mutlu ailelere imrenirmiş bir zamanlar... Şimdi çok mutsuzmuş çünkü o çok imrendiği ve hep sahip olmak istediği aileyi kendisinin de kuramayacağını anlamış... İçindeyken mutsuz olduğu aileden çıkınca kurtulurum sanırken aslında çocukluktaki anılardan hiç kurtulunamazmış.
Senin kendine ülkene faydalı olmayı motivasyon haline getirmeye çalıştığın gibi o da Allah'ın kendisini yaratma sebebini bulmaya çalışır ve iyi insan olayım da cennete gideyim bari, bu dünya zaten hiç bana göre olmadı ki diye düşünürmüş. Hayat devam ettikçe sürecek bir amaç, cenneti hakedecek bir yaşam
Anen sana kendi doğrularını aşılamış ve sen bireysel hareket etmeye korkar hale gelmişsin. Okul hayatında içine kapanık birisimiydin. Bütün bu bastırılmış duygularla iyi bir öğretim hayatı geçirmende şaşırtıcı. Hanı bazen okulda bazı hocalar vardır soru sorarlar cevabını bılırsınız emınsınız cvp o ama kalıpta soylemezsınız. Belki yanlıssa ya kızars ya rezıl ederse duygusyla. Anenın sana yaptıgıda buna benzer bişi olmus. Hep annenın onayını almayı beklemıssın. Ama şimdi eskıden yasadıgın olayların hayatında olmamasına bunun etkılerını yaşamaya dvm edıyorsun. Cocuklugunu mahvetmıs zaten yasadıkların gençliğinide mahfetmesıne izin mi vereceksın? Cocuk halınden sana suc bulamam annen yonlendırmıs. Ama eger bu yasta kendını toparlamazsan bunun suclusuda sen olursun. Geçmişin hayatını esır alıp her gecen gun senı mutsuz etmesıne ızın verme! İçinde bunu yapacak güç var var kı yurt dısına gidip master yapabılıyorsun. Demek kı aılenden uzak oldugun zamanlarda daha basarılısın. Etkılerı azalıyor cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?