Kızlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.30 yaşındayım.Nişanlıyım.Çok küçük yaşta annemin vefatı nedeniyle çok zorlu,sorunlu bir hayatim oldu.O dönemin vermiş olduğu tramvalarin sıkıntılara suan içinde bulundugum sorunlarda eklenince hayatım çoğu zaman içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Oysaki ne büyük hayallerum hedeflerim vardı geleceğe dair.Okumayı o kadar çok isterdim ki.Annemin ölümune kadar çok başarılı bir çocuktum ama ondan sonra tersine donen dünyamda okumak bir yana ayakta kalabilmek bile zor oldu bana .Bir şekilde liseyi bitirdim.Dışardan üniversite okumaya başladım.Ama 3.sınıfta dondurup beni daha çok mutlu eder düşüncesi ile başka bir ön lisans bölümüne başladım.Bu sene o bitecek Allahın izniyle.Yani kızlar elimde eğitim anlaminda pek bişey yok.Yarım bırakılmış bir lisans eğitimi.Bu sene bitirilecek ön lisans eğitimi...Şuan için elimde bir mesleğimin olmasını çok isterdim.Aileme gelince onlarla ilgili üzüntülerim sorunlarım var.Nişanlıma gelince onunla ilgili çok ciddi büyük sorunlarım yok. Onu seviyorum sevildiğimı biliyorum ve beni mutlu edeceğine çok inanıyorum.Ailesini de çok seviyorum.Her konuda destek ve yardımcılar.Benim aslında en büyük sorunum kendimle ilgili.Kendimi gercellestirememis olmak beni çok üzüyor.Kendimle ilgili düzeltmek istediğim şeyler var. Ama düşüncelerim okadar dağınık ki.Sadelesmek istiyorum.Kafamı hayatımı odamı toparlamak istiyorum.Ama nasıl ve nerden başlanır bilemiyorum ?
Başınız sağolsun öncelikle, mekanı cennet olsun anneciğinizin. Aslında sorularınızın cevabını kendiniz vermişsiniz bile. Kafamı hayatımı odamı toparlamak istiyorum demişsiniz. Ufak ufak başlayın bazı şeyleri düzeltmek için. Küçük hedeflerle ilerleyin başardıkça insanın özgüveni artıyor ve devamında daha başarılı oluyor. Elinizde neler var bir listeleyin önce, şu an önümde üç ve altı ay içinde neleri iyileştirebilirim, başarabilirim diye ..listede en fazla 5 madde olsun fazlası insanı strese sokuyor.
Örneğin ;
1 - Ön lisans diplomamı almak
2- Sade ve sürekli temiz bir oda ve bunun devamlılığını sağlamak
3- Kişisel ve ruhsal bakımıma özen ve gayret göstermek ( Zihni sakin pozitif tutmayı öğrenmek çalışmak, temiz güzel ve bakımlı olmak) devam ettirmek
4- Bir yılda şu sayıda... kitap makale okumak kendine yatırım yapmak
5- Eğitimin devamı ya da kariyer için araştırma yapmak ... gibi
4. Ve 5. maddeleriyle ya da tamamını siz kendinize göre uyarlayabilirsiniz...
Önemli olan yeni bir başlangıca niyet etmek ve bir adım atmaktır siz isterseniz devamı gelir.
Bunları başardıktan tekrar yeni beş hedefi 3 , 6 aya yayın yaptıklarınız için kendinizi tebrik edin yapamadıklarınız için üzülmeyin, kendinizi affedin, elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza inanın önemli olan gayret etmek yola devam etmektir deyin.
Değişim dıştan içe doğrudur etrafınızı, hayatınızı, görünüşünüzü minicik bile düzeltmeye onarmaya başlarsanız, iç dünyanızda güzelleşir şifalanır. Terside doğrudur ...ruhunuza, psikolojinize, kalbinize iyi gelen şeylere yatırım yapmaya başladıkça gözleriniz, bedeniniz hatta sonra hayatınız ışıl ışıl parlamaya başlar.
Başarılar ve mutluluklar dilerim şimdiden ...