- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.360
- 498
Oooff.. Lafi cok ceviriyor, konuyu anlamsizlastiriyorsun.. Sonuc olarak Isvicrede fiyatlar Turkiyedekinin on kati degil, ama asgari ucret on kat fazla... Ama bu yuzden orada sirketler batmiyor.. "Asgari ucret 1500 olursa isletmeler batar" dedin, ben de asgari ucretin insanlara yettigi ulkelerde isletmelerin bu yuzden batmadiklarina, asgari ucretin iyi yonetilen bir ekonominin ve halkin refah seviyesinin bir gostergesi olduguna ornekler verdim.. Tamam?merhaba, hanfendicigim, isvicre ile ilgili, toplam 3 cumle yazmistim, hatta bunlardan 1 tanesi de "eminim asgari ucretleri bizimkinden cok cok yuksektir" idi. sadece, oranin yerel para birimini bizim TL mize cevirmenizi sacma buldum. cunku bizim icin 10 bin tl issizlik maasi demek, yalida oturup devletten aldigin issizlik maasiyla kira odeyebilmek filan olabilir.
orada yasam daha pahali degil mi? dolayisiyla "TL ye cevirmeden" yasam standarti bizimkinin 3 kati filan deyin mesela.
Yazdiklarimin hic bir yerinde de Isvicre'yi "fakir" bulmadim. Hakli seyler yazdiginizda artan saygim, carpitilan seyler yazdiginizda azaliyor. ha belki umursamiyorsunuzdur, olsun. Selametle.