sen 24 yaşındasın artık,18,19 yaşında değil.bu sebeple az çok daha gerçekçi bakabilirsin her şeye.kendimden yola çıkarak söylüyorum.18 yaşında olsan ve annen baban deseki 'kızım bu adam sana denk değil,davul bile dengi dengine çalar,bula bula bunu mu buldun',derdimki ' bi saniye bile düşünme ayrıl,çünkü sonra ailen seni çok üzer,hayatın allak bullak olur,haberin olsun'.o yaşlardayken insan daha farklı düşünüyo,hatta düşünemiyo.nasıl olsa aşığım,o beni seviyo ben onu seviyorum,bi şekilde açta kalsak bakar o bana diyo.ama 20li yaşlarda dahada değişiyo fikir yapımız.bende 24 yaşındayım.19 yaşındaki halimle şu anki halim arasında ben kendimi tanıdığım ve gözlemlediğim için söylüyorum,inanılmaz bi fark var.hem sevdiğim,aşık olduğum,hemde hayatımı maddi ve manevi yönden beni tamamlayacak,beraber geçinebileceğim adamla,5 senedir beraber olduğum kişiyle evlendim.
belki ters gelecek başkalarına ama,elalem ne der lafı benim tüylerimi diken diken ediyo.benim annem biraz elalemcidir.elalemden banane!biz o kadar çok şey atlattıkki evlenene kadar,herkes yüzgöz oldu,abuk sabuk laflar havada uçuştu.ben nikahtan bigün önce eşimin kafasına yolun ortasında gelinliği fırlattım.ağırdıda,nasıl kaldırdım,nasıl o gelinlikle koşturdum,nasıl attım,bağırdım çağırdım hala bilmiyorum.herkes camlardan bana bakmışta,herkes beni duymuşta..annem ben hüngür hüngür ağlıyorum,yanımda 'elaleme rezil oldun' diyo!hiçte olmadım.paşalar gibide evlendim,evimdede huzurla oturuyorum.
seviyosan,doğru insanının o olduğuna gönülden inanıyosan git evlen umut.benim eşim subay.gelirimiz fena değil.zenginde etmez,öldürmezde.şu an çalışmıyorum,evime,eşime bakıyorum.ama eşimin maaşı biraz daha az olup,sıkılsaydı,o git çalış demeden ben bi iş bulurdum artık,iyi kötü demez çalışırdım.evimizde hani derler ya,tenceremiz tıngırdıyo,çayımız,ekmeğimiz,peynirimizde var Allah'a şükür.çalışmadığım için eskisi gibi gidip 80liraya hırka alamıyorum ama,eşimin bıraktığı harçlıklardan artarsa 10 liraya ihraç fazlası buluz alınca seviniyorum,bayılıyorum.
sen bakma hem ailenin 'o aile bize denk değil' dediğine,çünkü hiçbi kız ailesi erkek ailesiyle kanka falan değil.herkes kendi evinde,birbirinden çok ayrı hayatlar sürdürüyo.belki 40 yılın başı bi birbirlerinin yüzünü görürler,o kadar.
evinde sen olacaksın ve eşin olacak.başka kimse değil.akşam olup kapını kapattıktan sonra,ne elalem,ne onun ailesi,ne senin ailen kimse yok evinin içinde,bi ikiniz varsınız.ben evlenene kadar iğne ipliğe döndüm.senin gibi adet düzensizliğimde vardı.senelerce o ilaç,bu ilaç denemediğim şey kalmamıştı.şu an düzenli adette oluyorum,hatta bebekte istiyorum.her şey sıkıntıdan üzüntüden oluyo,kendini üzme ve kimsenin seni üzmesine izin verme.