• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat Başkasına Güzel Bana İmtihan..

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Öyle yorgunum ki öyle ağır ki yaşadıklarım artık yaşamak istemiyorum. Kronik bir hastalığım var akciğer kalp yetmezliği diyeyim kaba taslak. (Pulmoner hipertansiyon diye geçiyor tıp dilinde) Dışarıdan çok sağlıklı durmama rağmen %100 engelli raporum var. Tek tedavisi kalp+akciğer nakli ama o da Türkiye'de yapılmıyor. Oksijen cihazımı takmasam hasta olduğumu bilmez kimse. Aklınızın alamayacağı kadar çabuk yoruluyorum. Üstümü giyerken, yemek yerken , konuşurken vs. Ve tabi morarıyorum çünkü kandaki oksijen değerim hızla düşüyor. Bir kat için asansöre biniyorum mecburen. Geçen hastanede epey kalabalık oldu asansör, amcalardan biri demez mi '' Sen in yaşlılar binsin'' diye. Ben de 'Ben de hastayım inemem'' dedim. Babasını öldürmüşüm gibi baktı. O kadar çok şey yaşıyorum ki bununla ilgili. Lisede öğretmen peçeteyle dudağımı silmişti, ruj var sende diyerek. 'Hocam vallahi yok' desem de anlamadı. Sonra da diyor 'Çıkmayan ruj mu bu?' :KK34: Yani mesele bunlar da değil. Her anlamda çok zorlanıyorum. Ayda bir grip oluyorum çünkü akciğerlerim çok hassas bağışıklığım düşük. Ve çok zorluyor beni. Bu hastalık sebebiyle çocuk sahibi olmam yasak. Herkes ama herkes bana 'Neden çocuk yok' diyor. Yahu size ne? Ben size neden çocuk yaptınız diyor muyum?

Allahın bana verdiği hastalığı aldım kabul ettim ve yapabileceğim hiçbir şey yok.. Peki bu insanların tavrına ne demeli? Kocayı çek, kaynanayı çek, milleti çek.. Herkes o kadar anlayışsız ki.. Yaşamak istemiyorum artık, bu kadar az nefes alırken bir de bütün bunlar beni deli ediyor..
Sadece yazmak istedim yoksa patlayacaktım... Başınızı ağrıttım ama kusura bakmayın..

Geçmiş olsun, bahsettiğiniz ameliyat Türkiye'de neden yok acaba yani ilgili uzmanı mı yok gereken şeyler mi yok merak ettim.

Ama yaşadığınızı herkes yaşıyor maalesef, yalnız değilsiniz ya da sizin hastalığınızla alakalı değil çok fazla. Dedem ameliyat olduğunda merdivenden iniyorduk haliyle yavaş iniyoruz, yanlar bomboş ama dangalağın teki arkamdan el hareketi yapıyor yolu kapatıyoruz diye. Gayet yaşlı ve ameliyatlı olduğu belli bir adam ama yine tahammülleri yok.

Annem yine 70'lerine yakın, hem yaşını gösteriyor hem hastalığı olduğu belli. Annem otururken teyzenin teki başına dikildi kalksın diye.

Dizimden ameliyat oldum ayakta zor duruyorum, bir işim çıktı otobüsle dönmem gerekti. Kimseden yer isteyemedim gözümden yaş aka aka ayakta geldim. Anlamazlar çünkü yaşınız gençse ayakta durmalısınız anlayışı var bizde.

O yüzden bu tür şeylerin hastalığınız sebebiyle başınıza geldiğini düşünmeyin lütfen. Çok iyi, anlayışlı insanlarımız olsa da hödük insanlarımız da az değil. Ya he deyip geçeceksiniz ki ben artık kimseyle uğraşamadığım için öyle yapıyorum ya da savaşacaksınız, açıklayacaksınız, o yaşlarına kadar verilmeyen görgü, ahlak eğitimini siz ufak ufak vereceksiniz. Ha bence gerek yok ama siz bilirsiniz, kendinizi yormayın üzmeyin hiç.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun.
Lütfen kimsenin ne dediğini umursamayın.
Eş kayınvalide insanlar hiç birinin önemi yok.
Tek önemli olan siz ve sağlığınız.

Geçmiş olsun, bahsettiğiniz ameliyat Türkiye'de neden yok acaba yani ilgili uzmanı mı yok gereken şeyler mi yok merak ettim.

Ama yaşadığınızı herkes yaşıyor maalesef, yalnız değilsiniz ya da sizin hastalığınızla alakalı değil çok fazla. Dedem ameliyat olduğunda merdivenden iniyorduk haliyle yavaş iniyoruz, yanlar bomboş ama dangalağın teki arkamdan el hareketi yapıyor yolu kapatıyoruz diye. Gayet yaşlı ve ameliyatlı olduğu belli bir adam ama yine tahammülleri yok.

Annem yine 70'lerine yakın, hem yaşını gösteriyor hem hastalığı olduğunun farkında. Annem otururken teyzenin teki başına dikildi kalksın diye.

Dizimden ameliyat oldum ayakta zor duruyorum, bir işim çıktı otobüsle dönmem gerekti. Kimseden yer isteyemedim gözümden yaş aka aka ayakta geldim. Anlamazlar çünkü yaşınız gençse ayakta durmalısınız anlayışı var bizde.

O yüzden bu tür şeylerin hastalığınız sebebiyle başınıza geldiğini düşünmeyin lütfen. Çok iyi, anlayışlı insanlarımız olsa da hödük insanlarımız da az değil. Ya he deyip geçeceksiniz ki ben artık kimseyle uğraşamadığım için öyle yapıyorum ya da savaşacaksınız, açıklayacaksınız, o yaşlarına kadar verilmeyen görgü, ahlak eğitimini siz ufak ufak vereceksiniz. Ha bence gerek yok ama siz bilirsiniz, kendinizi yormayın üzmeyin hiç.
Şöyle ki şu ana kadar Türkiye'de yapılan tüm kalp+akciğer nakli operasyonları başarısız oldu. Sadece kalp ya da sadece akciğerde çok iyiyiz ama bu iki organ hususu biraz zor. Yurtdışına gitmek gerekiyor o da maddi açıdan çok büyük külfet ve biz bunu karşılayamayız. Eskiden Türkiye yurt dışına gönderiyordu benim gibi hastaları ancak ekonomik sebepler onun da önüne geçti.
Şefkatinizi hissettim resmen çok teşekkür ederim...

çok çok geçmiş olsun dilerim en kısa zamanda bir çözüm bulunur. çok üzüldüm okurken :(

İç dökmek istemenizi çok iyi anlıyorum. Hayatın bazı yerlerinden tükenmiş hissediyoruz. Ama emin olun hepimiz de var bu. Sağlık sorunları veya etrafta ki sorunlu insanlar. Bu insanlar her yerde . Ama güçlü olun. Kendi kendinizi motive edin daha büyük bir şey olmadığı için. Yani hayatın her yerinde şükür edecek birşey vardır. Hep mutlu olun inşallah Rabbim Celle Celâlühû şifa versin.

koca kayinvalide cahil hadsiz insanları çekmeyin
sizin yaşadıklarınızın türevini yaşıyorum
yalnız degilsiniz
hayatın kendisi adil değil
yanımda olsaydınız kocaman sarılır sevgiyle kucaklardım sizi

Öyle yorgunum ki öyle ağır ki yaşadıklarım artık yaşamak istemiyorum. Kronik bir hastalığım var akciğer kalp yetmezliği diyeyim kaba taslak. (Pulmoner hipertansiyon diye geçiyor tıp dilinde) Dışarıdan çok sağlıklı durmama rağmen %100 engelli raporum var. Tek tedavisi kalp+akciğer nakli ama o da Türkiye'de yapılmıyor. Oksijen cihazımı takmasam hasta olduğumu bilmez kimse. Aklınızın alamayacağı kadar çabuk yoruluyorum. Üstümü giyerken, yemek yerken , konuşurken vs. Ve tabi morarıyorum çünkü kandaki oksijen değerim hızla düşüyor. Bir kat için asansöre biniyorum mecburen. Geçen hastanede epey kalabalık oldu asansör, amcalardan biri demez mi '' Sen in yaşlılar binsin'' diye. Ben de 'Ben de hastayım inemem'' dedim. Babasını öldürmüşüm gibi baktı. O kadar çok şey yaşıyorum ki bununla ilgili. Lisede öğretmen peçeteyle dudağımı silmişti, ruj var sende diyerek. 'Hocam vallahi yok' desem de anlamadı. Sonra da diyor 'Çıkmayan ruj mu bu?' :KK34: Yani mesele bunlar da değil. Her anlamda çok zorlanıyorum. Ayda bir grip oluyorum çünkü akciğerlerim çok hassas bağışıklığım düşük. Ve çok zorluyor beni. Bu hastalık sebebiyle çocuk sahibi olmam yasak. Herkes ama herkes bana 'Neden çocuk yok' diyor. Yahu size ne? Ben size neden çocuk yaptınız diyor muyum?

Allahın bana verdiği hastalığı aldım kabul ettim ve yapabileceğim hiçbir şey yok.. Peki bu insanların tavrına ne demeli? Kocayı çek, kaynanayı çek, milleti çek.. Herkes o kadar anlayışsız ki.. Yaşamak istemiyorum artık, bu kadar az nefes alırken bir de bütün bunlar beni deli ediyor..
Sadece yazmak istedim yoksa patlayacaktım... Başınızı ağrıttım ama kusura bakmayın..

Rabbim kalıcı şifa nasip etsin inş, gün doğmadan neler doğar demişler :dua:
İnsanları umursamamaya gayret edin , içinizde tutmayın sözlerinizi söyleyin
Çocuk konusunda asla haddini bilmeyen toplumuz, 45 yaşındayım hala soruyorlar, ben, keyfim ve kahyam diyorum kalıyorlar öyle :) Hepimizin farklı imtihanları var, sizinkisi elbet en zor olanlardan, psikolojik destek alıyor musunuz bunun için ? Almıyorsanız başlayın derim, fayda görürsünüz. Kimseyi çekmeyin hayattan öğrendiğim bu, çektiğinize asla değmiyor, nasıl mutluysanız öyle yaşamaya gayret edin, insanlar hastalığınızdan daha çözümsüz maalesef. Kocaman sarılıyorum size çok mutlu olun inşallah:KK200:

Çok geçmiş olsun İnşaAllah bir tedavi kapısı açılır size de hayatınızı daha iyi yaşayabilirsiniz🙏 sizi kimsenin üzmesine izin vermeyin bırakın içinize de atmayın siz daha değerlisiniz

Ay çok üzüldüm bende ayın 20 günü hastayım dahiliye doktorunun dediğine göre bağışıklık 0 demir eksikliği yüksek d vitamini 0 kansızlık hat safhada ev tozuna ileri derece de alerjim var ayın 20 günü grip ve öksürük ile geçiyor çok iyi anlıyorum sizi ama bu bir imtihan bende zor kabullendm ve benim bakmakla yükümlü olduğum evladım ve temizlik hastası kocam var hayat gerçekten çok zor 😓

Rabbim acil şifalar versin size. Kendinizi üzmeyin. Insanların yaptıkları düşüncesizlikleri cahilliklerine verin, üzerinde durmayın. Emin olun sağlıklı insanlarda sürekli birilerinin cehaletiyle imtihan oluyor.

Off şu çocuk meselesi marifet mi sanki ne sorup duruyorlar
Gecmis olsun öncelikle Allah şifa versin
Her şeyden önemlisi sizin sagliginiz kimseyi takmayın hele kv koca bilmem ne hiç takmayın durumunuzu elbette biliyorlardır çenelerini kapatsınlar

Çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin inş.
İnanın herkesin imtihanı farklı,ama yok değil.

Şöyle ki şu ana kadar Türkiye'de yapılan tüm kalp+akciğer nakli operasyonları başarısız oldu. Sadece kalp ya da sadece akciğerde çok iyiyiz ama bu iki organ hususu biraz zor. Yurtdışına gitmek gerekiyor o da maddi açıdan çok büyük külfet ve biz bunu karşılayamayız. Eskiden Türkiye yurt dışına gönderiyordu benim gibi hastaları ancak ekonomik sebepler onun da önüne geçti.
Şefkatinizi hissettim resmen çok teşekkür ederim...
inşallah bir imkan olur da gidersiniz yurt dışına iyileşir gelirsiniz
mübarek cuma günü dularımız kabul olsun inşallah

kv miş oymuş buymuş boşverin şunları

eşiniz ile aranız nasıl? ne kadarlık evlisiniz?

canınızdan kıymetli birşey yok. takmayın kimseyi. biraz rahat olmaya çalışın

sadece size değilki herkesin karşısına garip insanlar, haddini bilmeyenler, saygısızlar vs. çıkıyor

Merhaba umarım bu mesajımı okursunuz hastalığınız konusunda bilgi sahıbıyım benim de koah btonsektazı akcıger %15 kalmış 1bucuk yıl organ bekledım ben 4bucuk yıl önce cıft tataflı nakıl oldum umudunuzu kaybetmeyın bu konuda hastalığınızın dernegı kuruldu gelısmelerden ve tedavilerden bılgı sahıbı olmanızı isterim umarım kalp akcıger aynı anda yapılma şansı da verılır doktorlar a çünkü onlar gerçekten bu konu da çok başarılılar çok geçmiş olsun ulaşmak istersenız cvp yazarsanız bende çok memnun olurum

Back
X