• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerimi Yaşamanın Zamanı Acaba Geldi Mi?

Sweettym

Bir Ben Vardır Bende Benden İçeru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
398
39
318
Merhaba arkadaşlar,

Kasımda üç yaşını bitirecek oğlum. Şimdiye dek birkaç defa birkaç saatliğine teyzelerine vs emanet ettim ve bunun dışında hiç ayrılmadık. Onu bıraktığımda güzel oyalanıyor ve ben geldiğimde öyle bi sarılıyor ki...

Gelelim benim kararsız kaldığım konuya,
Bu sene sekiz sene önce mezun olmuşum demedim ve hayallerimi süsleyen birşey yaptım, üniversite sınavına girdim. Ve kazanıyorum. Eğer tercih yaparsam. Çocuk Gelişimi okumak istiyorum iki yıllık. Bu durumda oğlumu da kreşe göndermem gerekecek. Psikolog ile görüştüm ve gidebileceğini söyledi. Bense o kadar rahat değilim. Böyle rahatsız hissetmemin sebebi de benim ailemin de, eşimin ailesinin de çocuğun küçük olduğunu düşünmeleri. Bütün gündüz benden ayrı kalacak ve akşam da yorgun gelip onunla fazla ilgilenemeyeceğim belki. Eşim de biraz fazla ilgi pekleyen ve pek yardımcı olmayan biri. Üstelik evin de her zaman temiz ve düzenli olmasını bekler, olmazsa da olay çıkarır.
Diğer yandan oğluma artık yetemiyorum. 2.5 saat dışarda oynatıyorum da eve döndükten bir saat sonra park istiyor. Ben de titiz ve azcık huysuz eşim için ev işlerinden başımı kaldırıp daha fazla ilgi gösteremiyorum. Hatta zaman zaman agresifleşiyorum oğluma karşı, bağırıyorum falan. İlişkimiz bozuluyor.
Acaba hangi durumda oğlum için daha iyi bir anne olurum? Önümüzdeki hafta tercih süresi dolacak ama ben kararsız kaldım.
Açıköğretimden çocuk gelişimini seçemiyorum, lisede öyle birşey okumadığım için. Zaten asıl hayalim de örgünde okumak.
Söyleyin lütfen, siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

üniveristeyi kazanma şansınız varsa ve çok istekliyseniz kreşe pek ala verebilirsiniz sonuçta 3 yaş pekte küçük bir yaş değil gayet uygun ama eşiniz ev konusunda huysuzluğa devam edip huzurunuz kaçar mı? tanımadığım için ona bişey diyemeyeceğim....inş onuda idare edersiniz..:44:

Tabi bir de o var. Ama evde kimse kalmayınca ev dağılmaz da kirlenmez de. Haftasonları temizlerim diye düşündüm. Yemeği de bir şekilde idare ederim. Onu problem etmez.
Benim derdim birdenbire tam gün bütün hafta alışabilir mi kreşe? Okul işi olmasaydı da üç yaşında başlayacaktık ama haftada bir iki gün, birkaç saatle alıştırarak yapacaktık. Şimdi acaba zorlanır mı ve ilerde de bıkar mı diye endişeleniyorum.

kızım 29 aylık bende aynı sekılde artık ona yetemedıgımı hıssedıyorum sureklı yanında cocuk olsun cocukalrla oynasın oyle ıstıyor oyuzden bu sene eyluk ayında krese verıcem calısmak yada okul gıbı bı durumum yok sımdılık oyuzden baktım tun gun sıkılıyor yarım gune ındırırım dıyorum kendımce ama senın yerınde olsam hayallerımın pesınden gıderdım hıc bıseyı kafana takma annemden ornek verıyım annem hem ıkız cocuk buyutmus hem calısmıs hemde acıkogretımden okul bıtırmıs evımızde herzaman pırıl pırıldı yemegımızde hergun 3 cesıt hazırdı bı kadın ıstedıkten sonra herseyı basarabılır.. okuldan sıkıntı konusuna gelınce evet belkı o zamanlar bıraz sıkılıyodum ama bu benı cok cok basarılı bı ogrencı halıne getirdi oglun okuldan geldıkten sonra faydalı bı sekılde vakıt gecırdıgınız surece bı sorun yasamazsın onemlı olan cok vakıt gecırmek dııl faydalı vakıt gecırmek...

3 yaşında... 3 yaşına kadarda seninleymiş... kendine engel koyma ve beraber büyü onunla... yapman gereken sadece ilk adımı atabilmek... attıktan sonrada geriye dönüp baktığında '' iyiki yapmışım'' diyeceksin... eminim biliyorsundur ama yinede ekleyeyim... çocuklara 3 yaşında sonra anne pek verimli olamıyor... çünkü onun gelişim basamağında sosyalleşebilmesi vede diğer becerileri kazanabilmesi için arkadaş grubu gerekiyor... bunun en idealide kreş... size tavsiyem; sabiha paktuna keskin'in '' anne iş'te '' kitabını edinmeniz... sabiha paktuna keskin'in sitesine giripte makalelerinde bu konuyu uzman kalemiylede okuyabilirsiniz... size bol şans.

kesinlikle üniversiteye gidin
hem çocuğunuz için de iyi olur
sosyalleşir, özgüven kazanır
çevrenin dediklerine kulak asmayın herkes her şeye bir kulp bulur

Merhaba arkadaşlar,

Kasımda üç yaşını bitirecek oğlum. Şimdiye dek birkaç defa birkaç saatliğine teyzelerine vs emanet ettim ve bunun dışında hiç ayrılmadık. Onu bıraktığımda güzel oyalanıyor ve ben geldiğimde öyle bi sarılıyor ki...

Gelelim benim kararsız kaldığım konuya,
Bu sene sekiz sene önce mezun olmuşum demedim ve hayallerimi süsleyen birşey yaptım, üniversite sınavına girdim. Ve kazanıyorum. Eğer tercih yaparsam. Çocuk Gelişimi okumak istiyorum iki yıllık. Bu durumda oğlumu da kreşe göndermem gerekecek. Psikolog ile görüştüm ve gidebileceğini söyledi. Bense o kadar rahat değilim. Böyle rahatsız hissetmemin sebebi de benim ailemin de, eşimin ailesinin de çocuğun küçük olduğunu düşünmeleri. Bütün gündüz benden ayrı kalacak ve akşam da yorgun gelip onunla fazla ilgilenemeyeceğim belki. Eşim de biraz fazla ilgi pekleyen ve pek yardımcı olmayan biri. Üstelik evin de her zaman temiz ve düzenli olmasını bekler, olmazsa da olay çıkarır.
Diğer yandan oğluma artık yetemiyorum. 2.5 saat dışarda oynatıyorum da eve döndükten bir saat sonra park istiyor. Ben de titiz ve azcık huysuz eşim için ev işlerinden başımı kaldırıp daha fazla ilgi gösteremiyorum. Hatta zaman zaman agresifleşiyorum oğluma karşı, bağırıyorum falan. İlişkimiz bozuluyor.
Acaba hangi durumda oğlum için daha iyi bir anne olurum? Önümüzdeki hafta tercih süresi dolacak ama ben kararsız kaldım.
Açıköğretimden çocuk gelişimini seçemiyorum, lisede öyle birşey okumadığım için. Zaten asıl hayalim de örgünde okumak.
Söyleyin lütfen, siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

öncelıkle hayırlı olsun cnm bende ıkı cocuk annesyım bende sınavı gecen yıl kazandım ama dışardan okuyorum....bence şöylede yapabılırsın ıstersen kaydını yap
daha sonra dondurabılırsın dıye bılıyorum oğlun bıraz daha buyudukten sonra okumaya dvm edebılırsın hayırlısı olsun

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Birkaç gün içinde bir karar vermem gerekiyor. Bu arada oğluşum da iki gündür hasta, ateşli, kusuyor ve ishal. Bu gibi durumlarda bir de okulum olsa nasıl yetişirim diye düşünüyorum. Mesajlarınızın hepsini çok beğendim. Hala karar veremiyorum. İnşallah ailem için en doğru kararı veririm.

okulun tam zamanlı bir iş kadar vaktini almaz, illa her gün gitmen gerekmez. gitmediğin gün olursa telafi edebilirsin. yalnız sınav dönemlerinde biraz sıkışabilirsin belki ama 2 haftalık dönemi de bir şekilde atlatırsın mutlaka. süren dolmadan tercihlerini yap :)

Eveeeet, tercihlerimi, daha doğrusu tercihimi yaptım. Açıköğretimden ilahiyat okuyup çocuk gelişimi kurslarına gideceğim. İnşallah böylesi bana yeter. Çünkü içimde bir burukluk kalmadı değil. Ama yapamadım. Ben sizler kadar cesur olamadım. Erteledim aslında, belki daha sonra dedim. Belki de kendimi kandırıyorum ama yok, bir gün mutlaka gireceğim o kapıdan içeri. O dersliklere oturup hocalara cevap yetiştireceğim :)

Back